Výměna ramen a uložení př. stabíku

Přední i zadní

Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » pon 16. lis 2015 18:48:13

Jaký ramena už zjištěný mám (snad je jedno, jestli zesílená nebo nezesílená kastle, když to stojí 2,5k jedno). Ale jak jsem viděl ten spodek auta tak budu rád, když ty šrouby a matice povolím :D Takže jsem se chtěl formou screenu z online etky zeptat, jestli ze strany spojovacího materiálu mám vše potřebné? Je to zakroužkováno, přičemž u čísla 14 si nejsem jistej koupí - z obrázku mi vyplývá, že se do ní šroubuje přední uložení ramene. A pak mám dotaz, jestli jsem nepřehlídl nějakou matku nebo díru (pokud tam je) na uchycení šroubu 53 v zadním uložení. Nikde jsem tady téma se spojovacím materiálem nenašel tak snad mi nevynadáte :) Díky
Obrázek
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod 103457 » pon 16. lis 2015 20:54:24

Ty šrouby na 90% jdou povolit bez problémů. Používaj se opakovaně, není třeba kupovat nové.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10744
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » pon 16. lis 2015 22:01:03

no ono jde o to, že jsou zrezlý tak, že bude zázrak, když mi hlava nezůstane v ráčně, takže proto chcu koupit nový :D A mám označený teda všechno, jo?
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » úte 17. lis 2015 10:21:49

Jo a ještě jedna věc - v příručce píšou o nějaký středícím 6 mm trnu - je to trn jak ho chápu z růží nebo postačí hřídelka z merkura?
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod 103457 » úte 17. lis 2015 10:38:08

Nevím o žádném trnu a ani jsem žádný nepotřeboval. Jestli nemyslej 6-ku šroubek, co je na zadním silentbloku, ten se při první demontáži utrhne a pak už se jinej nedává. Ten je tam prý jen pro ulehčení montáže na výrobní lince ve fabrice.
Není to nic složitého, pokud máš možnost zvednout celý předek auta, tak zvedneš, odpojíš stabík, odpojíš na těhlici spodní kulák, vyrazíš rameno z těhlice, odšroubuješ matku z předního šroubu, co prochází silentblokem, vytočíš napůl zadní 2 šrouby. Te´d je rameno dost volné, aby jsi vyrazil dlouhý šroub a povolil zbylé 2 zadní a rameno je dole. Montáž je opačně.
Pokud budeš zvedat nejdřív jednu stranu a pak druhou, tak musíš jako první než zvedneš auto povolit stabík v rameni. Pokud by jsi to neudělal, tak váha vyvěšeného kola by způsobila, vymrštění stabíku nahoru po povolení matky v rameni. Mohl by tě praštit, kdyby jsi nad stabíkem měl ruku, nebo by jsi mohl strhnout závit na stabíku co se upevňuje skrz rameno.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10744
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » úte 17. lis 2015 12:28:40

Já myslel, že kolo se sundá, v DP je to dokonce první krok... :scratch: Ale každopádně se pokusim domluvit s kamarádem, co má hever
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod 103457 » úte 17. lis 2015 12:37:48

Jasně, že se kola sundaj :lol: ale pkud to budeš dělat napůl, nejdřív jednu stranu a pak druhou, musíš před zvednutím auta odpojit stabík. Logicky, když jedno kolo bude na zemi a jedno ve vzduchu, tak stabík bude napruženej.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10744
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » úte 17. lis 2015 12:42:07

Ajo takhles to myslel :oops: No jo, jsem ještě mladej a nezkušenej no :)
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » stř 18. lis 2015 11:34:41

Mno tak z heveru sešlo, předpokládám, že když si pořádně založim zadek, že se to dá udělat na kozách vpředu, že? A jak dlouho to asi zabere mně, kterej to bude dělat poprvý?
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Jiri.Cerny » stř 18. lis 2015 19:07:30

Podle toho jaké si vemeno, jestli u toho budeš kouřit a pít nebo čistě makat. Myslím si, že klidným tempem by to mohlo být tak za 2-3hodinky
Jiri.Cerny
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 26
Registrován: stř 26. srp 2015 17:14:12

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » stř 18. lis 2015 21:11:51

No osobně se považuju za manuálně zručného, barák jsem sice nepostavil, ale trochu z kůlny jo :lol: , jsem nekuřák a piju jenom když musim, takže to za dopoledne zvládnu, díky :thumleft:
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod 103457 » stř 18. lis 2015 21:14:48

Jsem myslel, že se považuješ za manuálně zručnýho, barák jsem sice nepostavil, ale syna už několikrát dělal a na strom taky dojde. :lol: :lol:
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10744
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » stř 18. lis 2015 22:21:42

Mno, ehm, jaksi ve 20 je na několikerého syna ještě čas, ale strom už jsem zasadil :D :thumleft:
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod p.s. » pát 27. lis 2015 18:37:20

p.s.
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 253
Registrován: sob 14. lis 2009 16:02:51
Bydliště: Nová Role

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » sob 28. lis 2015 11:05:47

Ten čep jde normálně vyklepnout, ne? Nebudu kvůli tomu kupovat spešl vercajk :D
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod ferdamravenec » sob 28. lis 2015 14:00:05

kterej čep myslíš ? spodní (ten jde ,max svorník trochu uvolnit šroubovákem-velkým) , nebo řízení (do něj se nebuší zdola , ale dvě kladiva jedním podložíš oko a druhým z druhý strany do oka udeříš )
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3965
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » sob 28. lis 2015 22:52:58

No kulovej čep v rameni mám na mysli
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Jiri.Cerny » ned 29. lis 2015 12:54:23

A to to jako ještě furt nemáš???? :o
Jiri.Cerny
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 26
Registrován: stř 26. srp 2015 17:14:12

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » ned 29. lis 2015 22:02:13

NEMÁM :D Měl jsem mít už tenhle pátek, ale mám nějakou podzimní virózu a u otce v práci v dílnách má chlapík volno akorát pátky odpoledne na svoje fušky, takže se tam zfušnu aji já. A jak je to s tím stahovákem, stačí to kladívko a šroubovák? :lol: A navíc díly nebyly na skladě, protože jsem si naobjednával všecko co šlo originálky.
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod ferdamravenec » ned 29. lis 2015 22:09:56

stačí - když to nepůjde , mě to na obou autech šlo bez násilí
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3965
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » stř 02. pro 2015 9:33:49

Byl jsem ještě pro šrouby na přední uložení ramen a zaujalo mě 8.8 na hlavě - nemělo by to být vyšší číslo při velikosti toho šroubu?
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod ferdamravenec » stř 02. pro 2015 15:57:35

ne , koupi jsi s dříkem nebo bez ?
já bral s dříkem , asi 8x40 , samo že se musej uříznout , ale chtěl jsem s dříkem protože se mi nelíbila vůle šroubů ,
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3965
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » stř 02. pro 2015 17:35:48

Jestli je dřík to hladký tak ano, s ním. Co krát co nevim, ale je to na 19ku klíč, stoupání by mělo být nějak těch 1,25 nebo kolik je v etce, dřík má zhruba 5 cm a závit 3,5 cm. Prostě v mototechně jsem dal borcovi papír s číslem dílu podle etky a parametrama, co jsou tam psaný.

Jo a průměr je buď 10 nebo 11 mm, nemám po ruce šupleru na přesný změření.
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod ferdamravenec » stř 02. pro 2015 18:18:15

jo dobrý , to neřeš , byl jsem kousek vedle , myslel jsem šrouby na přidělání spodního čepu k rameni
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3965
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Xyz255 » pát 04. pro 2015 21:50:18

Tak ramínka vyměněná, ale ještěže tam byl borec z dílen s flexou, jinak bych byl pěkně v pr... a možná ještě hloubš :lol: protože u pravýho předního uložení byl zarezlej šroub, ale v tom samotným silentbloku :hlava: Ale jinak problém žádnej, všechno šlo povolit i vytáhnout a za 1,5 hoďky nebylo co dělat. Takže díky za rady a pomoc. :thumleft:
Xyz255
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 295
Registrován: čtv 08. kvě 2014 15:45:04
Bydliště: Vyškov

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Matuhsch » sob 05. pro 2015 15:35:07

Konecne :D
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Matuhsch
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1111
Registrován: pát 17. dub 2009 20:23:29
Bydliště: Modřice

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Majklaz » ned 04. čer 2017 19:33:00

Zdravim chlapi, mam dotaz. Dneska jsem demontoval ramena, budu dávat nový origo (v ob autodílech za 699 / kus, no nekup to). Mám ale problém, při demontáži se mi urvala matka držící silentblok (ta jak je nejspíš navařená nebo nějakým způsobem chycená v nosníku). Takže teď se mi ten šroub pořád protáčí a nevím co tam dostat, abych si tu matku přichytil. Můžete mi prosím poradit, jak ideálně ten šroub demontovat (přinejhorším flexou), a hlavně, jak tam to rameno potom přichytit? Napadlo mě jediný řešení a to, že si vyměřím kam se potřebuju dostat a udělám díru do podlahy, abych si tu matku přidržel zvrchu. To mi ale přijde jako solidní prasárna, tak bych to rád vyřešil jinak. Díky moc za rady.
Uživatelský avatar
Majklaz
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 353
Registrován: sob 21. črc 2012 16:37:45
Bydliště: Hradec Králové

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod 103457 » ned 04. čer 2017 21:12:26

Na první feldě se mi stalo to samé, někde je tam z boku díra, dostal jsem tam imbus a zespodu na silentblok jsem dal matku s perovkou a dorval na krev.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10744
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Majklaz » pon 05. čer 2017 7:59:54

To je mnohem elegantnější řešení, děkuju!
Uživatelský avatar
Majklaz
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 353
Registrován: sob 21. črc 2012 16:37:45
Bydliště: Hradec Králové

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Návštěvník » sob 22. zář 2018 10:57:53

Ahoj všem, mohl by mi někdo poradit jak vyměnit spojovací tyč stabilizátoru, vím že mám uvolnit šroub, ale jak jej pak vytáhnu z ramene když je tycka připevněna na stabilizaci, dále pokud povolíme šroub nedojde k nějakému vymrštění stabilizace?
Proste dal by sem někdo návod?
Děkuji všem Mira.
Návštěvník

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod 103457 » sob 22. zář 2018 11:12:59

Povolíš stabilizátor na nápravnici, pak na ramenech.
Když povoluješ na ramenech musíš mít auto buď na zemi nebo celé na heveru, špatně se to povoluje, když máš jedno kolo na zemi a jedno zvedlé, to je stabilizátor napruženej.
Jak to povolíš na ramenech, tak jdou objímky stáhnout do boku. Pak už je to ježek v kleci, jak vykroutit stabilizátor ven aby jsi přitom nemusel sundavat výfuk.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10744
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Návštěvník » sob 22. zář 2018 11:30:02

Takže auto tedy zvednout na obou stranách nemám velký hever budu dělat jen na zemi, jen mi není jasné jak demontuji tyčku když je nahoře navlečená do stabilizace po povolení dolního šroubu bude přeci tyčka stále v rameni a nepůjde tedy vytáhnout nahoru ne? Je ramenem provlečená šroubem.
Jinak děkuji za rychlou radu.Mira
Návštěvník

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Maty » sob 22. zář 2018 12:23:14

Když povolíš z ramen stabilizator tak s ním jde pak hýbat nahoru a dolu ...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5436
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod 103457 » sob 22. zář 2018 12:47:51

Nemusíš nutně auto zvednout na obou stranách, prostě když stojí na zemi, tak tam pod rameno sáhni 13-kou a vyšroubuj matku na obou ramenech. Pak klidně můžeš zvednout auto jen na jedný straně. Jde o to, že stabilizátor je tyč a když zvedneš jedno kolo, tak ho napružíš a špatně se to povoluje.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10744
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Návštěvník » sob 22. zář 2018 13:03:24

Děkuji moc za rady všem.
Mira
Návštěvník

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Návštěvník » sob 22. zář 2018 13:07:56

Jen by mě ještě naposledy zajímalo prodávají průměr 16,18,20 na můj rok 1998 nemá někdo zkušenosti jaký je pro tento rok vhodný průměr.
Návštěvník

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Papi » sob 22. zář 2018 22:20:05

Vsechny Feldy maji 20mm, krome Funky, ta ma 22. Ty mensi budou na nejakou koncernovku, ne na Feldu
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 267
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Návštěvník » ned 23. zář 2018 8:26:29

To je zajímavé, protože takřka všude se prodávají jen 16, 18 ale dvacítku nemohu nikde najít. Nevíš kde koupit?
Návštěvník

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Papi » pon 24. zář 2018 9:14:11

Vetsinou tloustka nebyva udana prave proto, ze mimo Funky bylo vsude 20. Nemel by byt problem to sehnat, maji to treba na autokelly.
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 267
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Návštěvník » pon 01. říj 2018 19:45:45

Děkuji za radu, ale právě na autokelly to nemají :-( jinak dík Mira
Návštěvník

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Papi » pon 01. říj 2018 22:22:32

Toto?

Pokud byla myslena gumova cast, maji (nebo aspon mivali) ji v K+K Kolin.
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 267
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Výměna ramen a uložení př. stabíku

Příspěvekod Návštěvník » úte 09. říj 2018 9:09:07

Ano, ale kompletní i s gumama a průměr oněch 20
Návštěvník


Zpět na Nápravy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron