Klepe v řízení

Klepe v řízení

Příspěvekod robrojt » stř 07. říj 2009 9:10:08

Zdravím, moje felicie je po výměně čepů spodních ramen a čepů řízení. Ovšem neustale při jizdě po nerovném terénu, klepe v řízení. Poznal jsem to že při testovani čepu řízení (rukama otačením kol doleva a doprava) v tom stále klepe. Nejsou ještě nějaké čepy na druhé straně axiálního táhla nebo to chce vyměnit ty táhla? Děkuji za rady.
robrojt

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod smazany clen - FK » stř 07. říj 2009 9:13:37

Jo zapoměl jsem a Upřesňuji! řízení je bez serva.
smazany clen - FK

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Pantheria - FK » stř 07. říj 2009 9:45:51

Můžeš mít vybouchané tyčky řízení (na nich jsou čepy řízený a celé je to připojeno do rozvodky). Rozvodka je uložená na dvou objímkách v gumových lůžkách = můžou být vybouchané ty gumy. Pak tam rozvodka trochu kmitá.
Stáhni okénko řidiče, otevři kapotu a rychlými pokyby toč volantem o 45% stupňů na obě strany. pokud uslyších ťukání, jsou to tyčky řízení. Pokudse ti k tomu ještě hýbe rozvodka, dej nové gumy.
Pantheria - FK

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Mildacaso » čtv 03. pro 2009 0:22:15

Mam podobny problem : kdyz sedim v aute a otacim volantem rychle tam a zpet tak slysim cvakani, cepy rizeni jsou bez vule, kdyz mi otec hybal volantem citil jsem to jako by z prevodky ci od ridicich tyci. Rizeni nema vuli. A tukani se take objevuje kdyz na kolo pusobi nejake vymoly , ktere maji tendenci kolo jakoby otacet tak to take tuka, jinak naproste ticho. Dle prirucky je na rizeni mozno seridit vuli na hrebenu vlozenim kalibrovane podlozky a predpetim pruziny jenz pritlacuje hreben. Muze se tato vule projevit timto cvakanim? Pripadne nejaka rada? dik
Uživatelský avatar
Mildacaso
Palec nahoru! 17 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 517
Registrován: ned 07. zář 2008 12:12:10
Bydliště: Mělník

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod tgfh - FK » čtv 03. pro 2009 10:21:51

Podívej se na kulové čepy.
tgfh - FK

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Mildacaso » čtv 03. pro 2009 15:57:34

cepe mam bez vule, ozyva se to jako z prevodky rizeni
Uživatelský avatar
Mildacaso
Palec nahoru! 17 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 517
Registrován: ned 07. zář 2008 12:12:10
Bydliště: Mělník

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Ponman » čtv 03. pro 2009 18:41:27

Budes mit vyvaklany kloub na tycce rizeni.Mam to same,zadne vule v rizeni a cepy mam v poho.Pokud nemas vuli ve volantu,tak prevodkou rizeni bych se nezaobiral. ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Uživatelský avatar
Ponman
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2282
Registrován: stř 06. zář 2006 23:17:13
Bydliště: Praha

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Mexikan » čtv 03. pro 2009 18:52:51

A když mi klepne jen při otočení na jednu stranu a následném povolení? Na druhou nic.
Vůli ve volantu nepozoruji.
A3 + Pick-up 1.9D, ex 1.3MPi

Moje garáž
Uživatelský avatar
Mexikan
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 783
Registrován: úte 12. úno 2008 3:10:20
Bydliště: Branka u Opavy

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Chose » čtv 03. pro 2009 21:33:13

To klepání dělá hřebenová tyč v převodce řízení,neřeš to,dělá to každá druhá felda i fáčko.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Uživatelský avatar
Chose
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 323
Registrován: stř 04. bře 2009 22:49:20
Bydliště: Hroznová Lhota

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Mildacaso » sob 05. pro 2009 0:21:32

potvrzeno dela to ten kulovy kloub na ridici tyci , sice me to stve ze to v urcitych podmninkach klepe ale menit rizeni se mi taky nechce. Dik za rady
Uživatelský avatar
Mildacaso
Palec nahoru! 17 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 517
Registrován: ned 07. zář 2008 12:12:10
Bydliště: Mělník

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod mikka » sob 05. pro 2009 12:15:06

Můžeš vyměnit jenom tu řídící tyč i s tím kloubem, číslo dílu podle ETKY 007 350 278 N. Je to našroubované na závit na konci hřebenu řízení a pojištěné zásekem proti povolení.
mikka
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 911
Registrován: čtv 18. led 2007 22:04:23
Bydliště: Olomouc

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod KOCI - FK » úte 03. zář 2013 22:46:38

Ahoj. Vyměnil jsem komplet řízení (za TRW) a mám problém, že při stání a pootáčení volantem je v něm vůle a klepe. Nejspíš v převodce řízení.


Chose píše:To klepání dělá hřebenová tyč v převodce řízení,neřeš to,dělá to každá druhá felda i fáčko.



Mám to chápat tak, že s tim nejde nic dělat? :hlava:
Nebo by se to dalo nějak vyřešit? Stará to nedělala a vůbec se mi to nelíbí. :thumbdown:
KOCI - FK

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Honza_t » stř 04. zář 2013 1:00:26

Taky mi klepalo a vyřešil jsem to tak, že jsem ho rozebral a vyměnil ložiska. Obě byly totálně vymlácený. Jedno je tam nějaký speciální s vysunutým vnitřním prstencem, to jsem nemohl sehnat, tak se dalo normální a funguje to tak už druhej rok.
Honza_t
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2125
Registrován: čtv 20. kvě 2010 11:08:08
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod KOCI - FK » stř 04. zář 2013 9:18:33

Jak ale řikám - to řízení je nový...
KOCI - FK

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Honza_t » stř 04. zář 2013 9:48:44

Tak hodit prodejci na hlavu, nový řízení klepat nemůže.
Honza_t
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2125
Registrován: čtv 20. kvě 2010 11:08:08
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod KOCI - FK » úte 10. zář 2013 14:36:51

Tak jsem příšel na místo vzniku klepání. Povoluje se šroub co stahuje kloubový hřídel řídící tyče na tisícihranu hřídele z převodky řízení, tak koupim novej a snad to bude dobrý. Stejně už měl v polovině omletej závit...
Mám ale dotaz: jakej je postup srovnání volantu když mám airbag? Povolit ty celkem 4 šrouby co drží komplet volantovou hřídel a nebo existuje i elegantnější způsob?
Dík
KOCI - FK

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Maty » úte 10. zář 2013 18:49:00

Sundat airbag ... povolit matku co drží volant sundat volant a nasadit správně
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5433
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod Romiiken » stř 24. zář 2014 22:45:51

Ahojte,

Tiez mi klepalo v riadeni, uz som tu o tom raz pisal viz video https://www.youtube.com/watch?v=l9onPS7 ... yKhqryPUZg

Tak som vymenil komplet riadenie za nove (nie cina, je to TRW). A vtip je v tom, ze mi to stale klepe sice o nieco menej, ale v podstate sa to nezmenilo. Mam aj nove ramena s novymi capmi, ulozenie riadenia je tiez nove. Ten srobik co stahuje tyc riadenia s prevodkou som na fest zatiahol a stale mi to takto klepe.

Je mozne, ze je proste vybita ta tyc riadenia ? Lebo su to hrozne rany na nerovnostiach, ale vola v riadeni nieje.
Romiiken
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 146
Registrován: čtv 17. lis 2011 23:50:03
Bydliště: Levice

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod JanHalik » sob 08. lis 2014 16:28:24

Ahoj, mám přesně ten samý problém - vyměnil jsem za TRW a přesně jak popisujete je fungl nový a má vůli. zajímalo by mě jestli pomohla ta výměna svorníku u toho tisícihranu nebo jestli se to podařilo vyřešit jinak. podle mě je to takhle celkem nebezpečný. Díky za návrhy a odpovědi Sany.
JanHalik

Re: Klepe v řízení

Příspěvekod JanHalik » ned 09. lis 2014 16:03:59

Ahoj, tak opravdu stačilo u výměny za nový řízení vyměnit i šroub na tyči řízení v místě, kde se spojuje s tisícihranem z převodky řízení. Vůle zmizela ale chtělo to fakt utahnout nakrev. :twisted:
JanHalik


Zpět na Řízení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník