Dodělání posilovače řízení

Dodělání posilovače řízení

Příspěvekod musa » sob 05. lis 2016 22:44:45

Ahoj, koupil jsem feldu 1,3 v kombíku s klimou, ale nemá posilovač řízení, zajímalo by mě, jestli jde dodělat a jak je to složité?
Je to sice jen auto na montáž, ale několikrát denně s ním parkuji a je to celkem dřina. Oželel bych i klimatizaci, pokud by to nestíhal altík.

Díky moc za reakce.
musa
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3
Registrován: sob 05. lis 2016 22:41:33

Re: Dodělání posilovače řízení

Příspěvekod Maty » sob 05. lis 2016 23:36:12

Jde spíš o to, že 1.3 se továrně dělala buď s klimou NEBO s posilovačem řízení ... fabricky nevyjela kombinace obojího.

Ale je tu možnost pokud máš klimatizaci zn. diavia (má ovládání na panelu ovladačů vedle mlhovek, výstražných, výhřevu na okna) ... pak jen sehnat věci pro montáž posilovače a namontovat.

Pokud áš originálůní klimatizaci (ovládání na panelu topení) tak originální cestou dodělat posilvoač nejde. Nicméně neříkám, že nelze. ale bude to chtít už tvořivost ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5431
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Dodělání posilovače řízení

Příspěvekod Rambo-x » sob 05. lis 2016 23:48:40

Což o altík nejde,jde o to aby ti vůbec zbyla nějaká energie pro jízdu vpřed. Kdyby jsi měl zapnutou klimu a ještě by tomu bral výkon posilovač,tak snad ani 5 nezařadíš. Jinak si myslím že dodělat nejde. To by jsi musel tu klimu vážně vyndat. Jinými slovy neexistuje řemen a držák,který by umožňoval společnou montáž kompresoru klimatizace a čerpadla posilovače.
I kdyby jsi nějak vyrobil držák a dal tam obě ty věci,kde seženeš přesný řemen? to možná tak nechat vyrobit na zakázku.
Doporučoval bych spíš než bastlit držáky a řemeny,tak udělat horní uložení tlumičů a nový ložiska,namazat převodku řízení a ono to musí jít. Najezdil jsem s feldou bez posilovače už skoro 200 tis km a taky žiju :lol:
Rambo-x
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 861
Registrován: úte 25. zář 2012 22:55:37
Bydliště: Vladislav

Re: Dodělání posilovače řízení

Příspěvekod musa » ned 06. lis 2016 19:57:04

Maty píše:Jde spíš o to, že 1.3 se továrně dělala buď s klimou NEBO s posilovačem řízení ... fabricky nevyjela kombinace obojího.

Ale je tu možnost pokud máš klimatizaci zn. diavia (má ovládání na panelu ovladačů vedle mlhovek, výstražných, výhřevu na okna) ... pak jen sehnat věci pro montáž posilovače a namontovat.

Pokud áš originálůní klimatizaci (ovládání na panelu topení) tak originální cestou dodělat posilvoač nejde. Nicméně neříkám, že nelze. ale bude to chtít už tvořivost ;)


ovládání mám kulatým tlačítkem vedle ovladače topení, to je to horší na dodělání, bastlit to nebudu a budu holt posilovat sám :D
musa
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3
Registrován: sob 05. lis 2016 22:41:33

Re: Dodělání posilovače řízení

Příspěvekod musa » ned 06. lis 2016 20:00:56

Rambo-x píše:Což o altík nejde,jde o to aby ti vůbec zbyla nějaká energie pro jízdu vpřed. Kdyby jsi měl zapnutou klimu a ještě by tomu bral výkon posilovač,tak snad ani 5 nezařadíš. Jinak si myslím že dodělat nejde. To by jsi musel tu klimu vážně vyndat. Jinými slovy neexistuje řemen a držák,který by umožňoval společnou montáž kompresoru klimatizace a čerpadla posilovače.
I kdyby jsi nějak vyrobil držák a dal tam obě ty věci,kde seženeš přesný řemen? to možná tak nechat vyrobit na zakázku.
Doporučoval bych spíš než bastlit držáky a řemeny,tak udělat horní uložení tlumičů a nový ložiska,namazat převodku řízení a ono to musí jít. Najezdil jsem s feldou bez posilovače už skoro 200 tis km a taky žiju :lol:


výkon neřeším, jede suprově, ve dvou, plně naloženej kufr combi nářadím a ještě pohon LPG, budu posilovat sám

Ty si z Vladislavi u Třebíče? To se možná známe. Jsem ročník 75 a jako vejrostek jsme s Vladislavákama soutěžili s hasičama a pek různě popíjeli v hospodách a na zábavách.
musa
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3
Registrován: sob 05. lis 2016 22:41:33

Re: Dodělání posilovače řízení

Příspěvekod Rambo-x » úte 08. lis 2016 20:40:38

To je možný,já jsem teda až ročník 92,víc klidně přes SZ
Rambo-x
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 861
Registrován: úte 25. zář 2012 22:55:37
Bydliště: Vladislav

Re: Dodělání posilovače řízení

Příspěvekod Papi » pon 12. pro 2016 13:27:44

Rambo: To ten posilovač tolik žere výkon? Myslím že ne, když se dělaly Lupa s litrovým skodovackym motorem, co mely servo i klimu..

Ještě je jedno alternativní řešení - kdesi na foru měl jeden uživatel namontované elektrické čerpadlo z Peugeota 106.. Myslím, že nemá žádnou extra elektroniku, jednoduše se spouští po nastartování. Otázka je, co by na to STK
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 264
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou


Zpět na Řízení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník