PISKANI v repracich

dotazy a rady na vše kolem hudby
MaKaK - FK

PISKANI v repracich

Příspěvek od MaKaK - FK »

chalani mam silny problem piska mi v zadnych ovaloch ktore su cez zosilovac napojene a neviem cim to moze byt ...

mam 35mm kabel natiahnuti pravou stranou auta uzemneny v kufry tiez 35mm kablom a RCA kable su tahane lavou stranou auta do radia neviete co to moze robit ?

piskanie sa prejavuje az po pridavani plynu ale je to i jemne pocut pri nastartovani
Olda85 - FK

Re: PISKANI v repracich

Příspěvek od Olda85 - FK »

Zkus předělat kostry rádia, zesiku a lepší ukostření baterky. Tohle může způsobovat víc věcí.. chyba v rádiu, zesiku, altíku.. ale zkus nejdřív projít kostry :) jaký máš signály? jakým kabelem máš kostřenou baterku? předpokládám, že taky 35qmm :)
MaKaK - FK

to ani boh nevie ani neviem co to znamena kostrit baterku ale predpokladam ze pred 12 rokmi ak ju vobec kostrili tak to bolo najakym spagatom :( zosik je 100% ukotreny tym to to neni a alternator to teda netusim tiez ani neviem kde ho hladat :D ani jako sa kostri :(
Olda85 - FK

kostření = uzemnění :) protože pokud máš baterku uzeměnou origo kabelem což je nějaká 16ka.. možná ani to né. tak je ti celá ta 35ka k prdu, protože stejně víc amper přes ten origo slabej kabel nedostaneš. Celý el. obvod musí mít stejný průřez pokud tomu tak není, tak nejslabší kabel určuje kolik A dokáže obvodem projít.
MaKaK - FK

takze si mam zohnat 35 mm kabel uzemnit nim baterku ... a potom ten stary ktory tam je odrezat ?
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

mě tenhle problém dělaly skříplé kabely v sedačce od repra, dotýkaly se tím pádem kostry a pískalo mi v nich...
Olda85 - FK

MaKaK píše:takze si mam zohnat 35 mm kabel uzemnit nim baterku ... a potom ten stary ktory tam je odrezat ?
Jojo překostři to :) a mrkni na kabely jak řiká Raimmi.
Mě se toto teda ještě nikdy nestalo a to už mám za sebou něco aut.. ikdyž jednou mi to ve fáčku malinko začalo pískat po tom co jsem se hrabal v kabelech.. a tak jsem obnovil kostry a bylo to ok. :)
MaKaK - FK

ja som teraz pozeral tu baterku a z minusu mi ide iba jeden cierny kabel do startera ... takze ja ani nemam ukostrenu baterku hej ?

nemate nekdo plz fotku jako a kde ju ukostrit ??? Dakujem
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Ke startéru ti musí jít plus - černý kabel... Minus taky černý kabel ti jde na kastli hnad kousek kde máš vyražené VIN a od tud jde pak na motor...
MaKaK - FK

jj jde cerny z plus i z minus

ale kdyz rikaz ze ten minus jde na kostru a pak na starter tak jak to ja tedy prekostrim ? klidne k minus dam novej kabel a uchytim ho o kostru ?
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

ten mínus jde jen na kostru a pak na motor zespod, na startér ti jde plus s tím nic nedělej. Prostě když se podíváš na baterku tak po levé straně by jsi měl mít mínus, tak jdi po tom černém kabelu a uvidíš kam vede a ten překostři, ale také si zkontroluj jestli někde nemáš skříplej drát o kastly od repra...
MaKaK - FK

ale kdyz olda psal ze " Celý el. obvod musí mít stejný průřez pokud tomu tak není, tak nejslabší kabel určuje kolik A dokáže obvodem projít." tak nemam vymenit ten cernej za 35mm protoze na zosik mam vedene 35 mm kable ?
Olda85 - FK

Vyměň ho za 35ku :)
MaKaK - FK

vzdyt to ... ja nevim kde ted sezenu pul nebo metr 35tky :( a pat to mam ukostrit presne tak stejne jak to bylo s cernym ? :D
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Olda85 píše:kostření = uzemnění :) protože pokud máš baterku uzeměnou origo kabelem což je nějaká 16ka.. možná ani to né. tak je ti celá ta 35ka k prdu, protože stejně víc amper přes ten origo slabej kabel nedostaneš. Celý el. obvod musí mít stejný průřez pokud tomu tak není, tak nejslabší kabel určuje kolik A dokáže obvodem projít.
Zajímavý názor. Pokud by tomu tak bylo, tak pojistka nemůže fungovat jako pojistka. Hodnotu proudu určuje zátěž (spotřebič) a pokud průřez nevyhovuje tak se vodič hřeje, nebo shoří.
Olda85 - FK

MaKaK píše:vzdyt to ... ja nevim kde ted sezenu pul nebo metr 35tky :( a pat to mam ukostrit presne tak stejne jak to bylo s cernym ? :D
Metr kabelu normálně objednej třeba tady www.prohifi.cz a udělej to jak je to v sérii a nebo jen posil kabel od baterky na kostru auta a na motor se vyprdni.
Olda85 - FK

hydrant píše: Zajímavý názor. Pokud by tomu tak bylo, tak pojistka nemůže fungovat jako pojistka. Hodnotu proudu určuje zátěž (spotřebič) a pokud průřez nevyhovuje tak se vodič hřeje, nebo shoří.
Ano to sice jo že spotřebič určuje kolik A teče obvodem, ale zase pokud má část obvodu takhle zeslabenou, tak tam skrátka víc neproteče a aby 35ka shořela, to by tam musel bejt fakt velkej odběr přeci jenom je to kus kabelu :) ale máš samozřejmě pravdu :) mě se kabely dřív hřály taky a pak jsem natahal 50ky a je to dobrý
Kendy

Příspěvek od Kendy »

...přesně toto teď řeším.

Měl by jsem prosím otázku: je možné že by příčina byla ukryta v samotném autorádiu?? ( když byl zesilovač připojený na subwoofer, bylo to ok. Když zkusím jiný zesik je to pořád stejný . Kabely mám dobře.Ukostření také )
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Ano, může být příčina v samotném autorádiu... Můžou se odpálit výstupy (mám to taky)...
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

mě se tohle stalo u rádia pioneeru ,pískání na výstupech zesilovače,avšak je to naštěstí lehce opravitelné.......
Kendy

Příspěvek od Kendy »

Včera mi jedna "chytrá" hlava poradila zkusit koupit silnější 2linky kabely co vedou ze zesilovače do zadních repro....takže to bude další pokus.
Kabely jsem znovu vyndal a zkusil tam fungl nové, také beze změny.
V autohifi mi teda řekl ( při 3 návštěvě, že to teda asi bude chyba v samotném zesilovači, tak sem šel a koupil jinej zesilovač zn. Spectron a opět to samé :( .
Taky říkal něco o tom, jak tu někdo píše, že některé feldy prostě odrušit nejdou :o
Rádio mám JVC, repro Sony Xplod, zesiky ted tedy na výběr z Ground Zero a Spectron ....
poraďte prosím co a jak ještě vyzkoušet..Díky :idea:
Radeggast - FK

Tak k tomu něco víc řekni... Dělá to při vypnutým motoru??? Závisí to na otáčkách??? Jak jsou vedený kabely...??? Dělá to i když vytáhneš jeden RCA???
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

Odhaduji, že to "pískání" má na svědomí alternátor. Než začneš s divokým překostřováním, vezmi na zkoušku nějaký silnější drát a jen tak jeden konec přilož na kostru rádia a druhý na kostru zesilovače. Jestli to přestane pískat, budeme pokračovat...
Kendy

Příspěvek od Kendy »

Pokud je motor vypnutý a rádio úplně ztišim ( 0) tak je v repro slyšet praskání a jakoby to chytalo signál u mobilu ( interference tušim ).
Pokud se volume zesílí a autu neběží motor, pak muzika hraje, ale třeba pokud chci na cd se posunout o písničku, tak v tom nepříjemně praská a vůbec to vydává takové divné zvuky.
Pokud je auto nastartované a stojí, jsou rušivé zvuky o poznání hlučnější. Pokud se rozjedu pískání se úměrně zvyšuje s zvyšujícími se otáčkami.
Kabely: z rádia do zesilovače středem auta+rem, od baterky pravou stranou auta, ukostření nekřižuje žádné jiné kabely. Kabely jsou ( respektive byly ) uspořádány tak, aby se nikde nekřížily, nedotýkaly a beztak byl výsledek stejný:( Zkusil sem nové káble z rádia do zesiku, nic. Když mi týpek v autohifi řekl, že je teda chyba v zesiku, šel sem, koupil jinej zesik a nic. Takže v zesiku to taky neni. Teď si budu kupovat novej alternátor, tak třeba snad....
Je možné že když jsou ponechány originální dráty od repro, které vedou do zesiku, že to prostě nepoberou ty dráty??( s timhle názorem sem se taky setkal )
....každej řiká je to na tolik a tolik % tímhle, pak tedy tímhle a když né tím tak je to tím a sem furt na začátku:(
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

ty zvuky co píšeš mě dělalo taky, hledasl jsme příčinu dlouho až do doby odklopení sedaček zadních, kde jsem zjistil že je jeden drát od repra skříplej a dotýkal se kostry vozu... a jestli máš origo dráty tak bych je určitě vyměnil... kor jestli jdou o zesíku tak za 2,5qmm. Alternátorem to může být také... to je taky pravda stačí špatné uhlíky.. jo čtu že kabely jsi měnil tak to nic... jen bych překontroloval vše jestli někde nemáš nějaký drát skříplí, jinak 90% Alternátor
Kendy

Příspěvek od Kendy »

tak to jsem zvědavej, jestli to tim altikem fakt bude :) Půjdu koupit fungl novej, tak snad se zadaří.
breta1 - FK

Nechci ti brát optimizmus, ale alternátorem to asi nebude.
Jak jsem pochopil, máš tam dva problémy - praskání při vypnutém motoru (to bys měl řešit jako první závadu) a pískání od alternátoru (to jsem ti radil ten pokus s drátem).
Radeggast - FK

Když výměna altíku nepomůže, sežen si na zkoušku jiný rádio... ;)
Kendy

Příspěvek od Kendy »

tak po rozprávce s jistým pánem sem zjistil, že můj alternátor na sobě nemá kondenzátor napětí a protože tomu nerozumim, tak se ptám....je možný aby tohle altik na sobě neměl?? Respektive aby nějaké feldy to měli a nějaké ne ( altik je tam z výroby, r.v. 00 )
breta1 - FK

Pokud je mi známo, alternátor do feldy uvnitř žádný odrušovací kondenzátor na B+ nemá.
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

má navrch takovej malej bílej hranatej bazmek pod šroubem + a na kostru - ale nemam páru od jakýho roku čus
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Kdyby si chtěl jiné rádio, měl bych zase jedno JVC možná na prodej.. Nebo mužem alespon vyzkoušet,pokud to máš kousek..
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

Barbuch píše:Pokud je motor vypnutý a rádio úplně ztišim ( 0) tak je v repro slyšet praskání a jakoby to chytalo signál u mobilu ( interference tušim ).
Pokud se volume zesílí a autu neběží motor, pak muzika hraje, ale třeba pokud chci na cd se posunout o písničku, tak v tom nepříjemně praská a vůbec to vydává takové divné zvuky.
Pokud je auto nastartované a stojí, jsou rušivé zvuky o poznání hlučnější. Pokud se rozjedu pískání se úměrně zvyšuje s zvyšujícími se otáčkami.
Kabely: z rádia do zesilovače středem auta+rem, od baterky pravou stranou auta, ukostření nekřižuje žádné jiné kabely. Kabely jsou ( respektive byly ) uspořádány tak, aby se nikde nekřížily, nedotýkaly a beztak byl výsledek stejný:( Zkusil sem nové káble z rádia do zesiku, nic. Když mi týpek v autohifi řekl, že je teda chyba v zesiku, šel sem, koupil jinej zesik a nic. Takže v zesiku to taky neni. Teď si budu kupovat novej alternátor, tak třeba snad....
Je možné že když jsou ponechány originální dráty od repro, které vedou do zesiku, že to prostě nepoberou ty dráty??( s timhle názorem sem se taky setkal )
....každej řiká je to na tolik a tolik % tímhle, pak tedy tímhle a když né tím tak je to tím a sem furt na začátku:(
TOHLE JE RÁDIEM!!!! NEMÁŠ NÁHODOU PIONEERA? MĚ DĚLAL TO SAMÝ..POKUD SI DOBŘE PAMATUJU TAK TO BYLO KONCÁKAMA....
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Známej měl také podobný problém.. Slyšel sem od kamoša že to dělají rádio Pio jak bylo zmíněno.. Ale nakonec u něj to bylo zesíkem..
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

zdravím, mam problem s rušením v subwooferu, koupil jsem jiný zesilovač mac audio, zapojil, ale od te doby mi v subwooferu divně praska například pří načítání CD, a při jízdě slyším otáčky...mám sice takové obyč signální kabely, ale s předchozím zesilovačem (stařičký tonsil) se tento problém neobjevoval. mám doma k dispozici i lepší, 3x stiněné kabely sinus live, tak je zitra zkusim vymenit, ale jen mi vrta hlavou ze se to objevilo az po vyměně zesilovace, je mozne ze kadzy zesilovac je na to jinak citlivý? a mysliste ze by to mohla vyřešit ta výměna RCA? kdyz predtim to s jinym zesikem ale stejnymy kabely jako ted nedelalo..
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Vyměn rca a mělo by to být ok dělá to alternátor,nebo pal.čerpadlo
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

tak kabely vyměněny, problém zmizel :)
Odpovědět