Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod borlan - FK » stř 14. kvě 2008 13:41:36

Už dřív se mi stalo, že přestal ukazovat (poprvé po mytí vapkou motoru v servise). Za nějakou chvíli se pak normálně rozjel. To se stalo během půl roku několikrát, tak jsem to neřešil. Nyní mi připadne, že to udělalo víckrát než je zvykem. Často to je hned po nastartování, pak chvíli jedu a začne fungovat. Výjimečně to tak udělá při jízdě. Teď se k tomu ale často přidá i házení nesmyslných čísel - poskakuje to (okamž. spotřeba) 9-39-24-6-40...a až po čase se srovná do normálu kolem 6. Mám pocit jakoby měla vliv teplota - rozpálené slunkem + kolona? Jinak motor jde v pohodě, nepozoruju přitom nějaké problémy či vynechávání. Nebo ta 0.0 (nefunkčnost palubáku) a to lítání hodnot nesouvisí? Žeby byly ty hausnumera reálné a blblo dávkování ŘJ? Ale jak jsem psal - na jízdě nic nepozoruju.
Kdybych si nechal poslat čidlo - jak ho vyměním? To se uskřípne a napájí nebo jak?
borlan - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod smazany clen - FK » stř 14. kvě 2008 13:45:22

nový čidlo se vymění "snadno" stačí k konektoru vysvackout ty kontakty a zacvaknout nový, ale musíš to protáhnout do motoru...
a kdyby jsi to dal třeba na diagnostiku, nepíše Ti to chybu na vstřikování?
já tam má nějakou chybu na 1. vstřiku, takže než budu zapojovat palubák, tak to budu muset opravit.
smazany clen - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod borlan - FK » stř 14. kvě 2008 14:26:35

Na VAGu jsem to měl těsně po koupi - tam byla sporadická na 1. vstřiku, po výmazu se neobjevila. Pak jsem měl VAG někdy z jara a tam nic nebylo. A nezaznamenávám, že by jsem jel na 3 válce (tu nulu to ukazuje třeba 5-10min a pak to zase začne ukazovat...
Takže nové čidlo je i s kabelem a ten je zapojen do konektoru přímo na počítači v palubce? Ale do toho konektoru toho vede víc ne? Samotnej konektor a kabel jde do tachometru a ten druhej konektor bude to čidlo + teplota + ...já nevím co. To je celej svazek a ten bych musel rozmotat a vyměnit ten kabel s pinama pro to čidlo vstřiku? Omlouvám se za zmatenost popisu...
Naposledy upravil emilio52 dne čtv 03. lis 2011 15:27:07, celkově upraveno 1
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
borlan - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod borlan - FK » pát 16. kvě 2008 11:40:10

Tak se zřejmě mohu připojit i já k pochvalným hodnocením firmy Apri, která jsem tu již několikrát zaregistroval. Na můj mail s popisem chyby rychle zareagovali a nabídli zdarma zaslání nového čidla průtoku. Ještě jej tedy fyzicky nemám, ale už teď mohu konstatovat, že firmy Apri je velmi vstřícná ke svým zákazníkům. Což v našich krajinách není (doufejme jen zatím) zas tak obvyklý jev. Takže velká pochvala a mohu šířit jejich dobré reference dále... :-)
borlan - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod smazany clen - FK » pát 16. kvě 2008 20:38:55

Ahoj. Taky přidám jednu mou zkušenost. Palubní počítač mi začal blbnout před čtrnácti dny. Chvilku měřil chvilku ne a pak přestal měřit úplně. Tedy přestal měřit průtok, abych byl přesný. Proměřil jsem kabeláž k čidlu průtoku ale ta byla v pořádku. Když jsem sundal smršťovací bužírku z čidla, zjistil jsem že čidlo se skádá ze dvou částí, snímací cívky a tranzistorového zesilovače. Na zesilovači, tudíš na tom plošném spoji není co by odešlo a tak jsem začal pátrat okolo té cívky a zjistil jsem že ta cívka drží na plošném spoji pouze dvěma drátky. Vzal jsem pájku a ty dva spoje prohřál. A závada byla odstraněna. Přez čidlo jsem přetáhl novou smršťovací bužírku a připevnil ho zpět na původní místo. Palubní počítač opět funguje a i se odstranili rychle se měnící hodnoty při okamžité spotřebě.
smazany clen - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod smazany clen - FK » ned 18. kvě 2008 11:46:00

Ahoj.
Mám taky problém s palubním počítačem.venku je třeba 23stupňů ale počítač mi hlásí -25stupňů atd... .
Můžete mi prosím poradit co s tím je ,případně říct kolik stojí nový čidlo venkovní teploty.
Díky Duffmann
smazany clen - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod borlan - FK » pon 19. kvě 2008 9:34:32

MichalLXi píše:Na zesilovači, tudíš na tom plošném spoji není co by odešlo a tak jsem začal pátrat okolo té cívky a zjistil jsem že ta cívka drží na plošném spoji pouze dvěma drátky. Vzal jsem pájku a ty dva spoje prohřál. A závada byla odstraněna. Přez čidlo jsem přetáhl novou smršťovací bužírku a připevnil ho zpět na původní místo. Palubní počítač opět funguje a i se odstranili rychle se měnící hodnoty při okamžité spotřebě.


To vypadá zajímavě. No - počkám až co mi pošlou. Pokud by by selhalo "zdarmaposlání" tak bych se na to kouknul jak popisuješ. Ale je jasné, že zřejmě to čidlo bude nějaké pomuchlované, nevidím tam mám pocit žádnou bužírku - asi časem odešla, já to tak koupil a nezkoumal. Ke vstřiku je to přimotaný jen nějakou izolačkou...
borlan - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod borlan - FK » čtv 22. kvě 2008 9:58:32

Tak mi firma Apri zaslala v bublinkové obálce nové čidlo s kabelem. Chválím. Sice mne trochu zarazilo, že zásilka nebyla doporučená (tudíž nechráněná proti ztrátě) a v e-mailové korespondenci, kde jsem to domlouval, nebyla zmínka o tom, že mám následně zaslat vadné čidlo + kopii záručního listu. To jsem našel až na papíře v zásilce. Počítač jsem koupil už s autem, ale původní majitel mi přenechal i manuál a na poslední straně je ten záručák. Nepotvrzený, ale aspoň něco. Tak to tam s čidlem zašlu, ale radši doporučeně ať se nemusím dohadovat jestli jsem to opravdu poslal až to někdo vyčóruje...

Jinak - na novém čidle žádná smršťovací bužírka (zřejmě asi nebyla ani na tom starém), mám ji tam bezpodmínečně dávat? Nemám ji po ruce a bude to pro mne komplikace, obyč. bužírka zřejmě nemá smysl - vodě nezabrání a el. izolovat není potřeba...
borlan - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod smazany clen - FK » čtv 22. kvě 2008 12:49:09

Ahoj. Já jsem tam tu bužírku měl a po opravě jsem tam dal novou. Je to prakticky jen ochrana toho tišťáku před oxidací nic víc. Izolačka taky postačí. Jo a čidlo po mém zásahu pořád funguje.
smazany clen - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod smazany clen - FK » čtv 29. kvě 2008 20:33:06

Ahoj pánové
Díky jednomu feldaři jsem dostal e-mail na APRI (Emilio52).Kontaktoval jsem je a přesně tak jak říkáte mi poslali nové čidlo.Sice ještě není naistalováno ale brzi bude a uvidíme.
Moc děkuji za rady a hlavně kontak na Apri
smazany clen - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod encore - FK » pát 30. kvě 2008 8:12:49

Tak až to budete měnit tak stačí jeden špendlík já měl ty piny venku do minuty. Nechal sem si z APRI také zaslat nové čídlo, je bez bužírky ale to neřešim, dal sem to tam tak jak to přišlo.
encore - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod borlan - FK » pát 30. kvě 2008 8:37:48

Už sem psal jinde - encore měl zřejmě hodný piny, já se trápil a nic...při delším neúspěšném pokoušení údajně hrozí to, že to pak nejde ani s profi vypichovacím nástrojem. To by pak byla velká komplikace, tak bacha. Mechanik s vypichovákem to zmákl za 20s, ale ten první, co jsem předtím já pokoušel, šel o poznání hůř... :-)
borlan - FK

teplotní čidlo TC-6

Příspěvekod RomanM » úte 08. črc 2008 16:23:02

Ahoj, mám na feldě palubní počítač TC-6 a teploměr je naprosto v háji - teď v létě ukazuje 3 stupne a tak podobně.. Mám podezření na teplotní čidlo? Nevíte kde by se dalo koupit, popřípadě jestli není závada jinde? Předem díky
RomanM

Re: teplotní čidlo TC-6

Příspěvekod 103457 » úte 08. črc 2008 17:26:20

Vyndej počítač , zabal a pošli do APRI, oni ti ho prohlédnou a pokud bude OK, tak ti s ním zpět pošlou i nové čidlo. To je to nejjednodušší a stoprocentně efektivní řešení. A bude tě to stát jen pár korun, v Apri jsou maximálně vstřícní. ;)
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod lui333 » stř 13. srp 2008 10:13:24

potrebujem poradit,mam feldu 1.6 a zacal mi blbnut palubny PC,problem je v tom,ze mi po nastartovani a ani pocas jazdy neukazuje aktualnu spotrebu,na displeji su zobrazene iba same nuly,viete mi prosim poradit v com by mohol byt problem???
lui333
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 88
Registrován: stř 20. zář 2006 1:03:01
Bydliště: Zlaté Moravce

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod borlan - FK » stř 13. srp 2008 11:47:05

A zbytek maká? Teplota, dojezd, obsah nádrže, dobíjení...jestli jo, tak to bude to čidlo na 1. vstřiku. Mě to házelo hauznumera a občas nuly. Obrátil jsem se na Apri - poslali mi zdarma nové, já vyměnil a to poškozené následně Apri poslal. A maká to zase gut.
borlan - FK

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod 103457 » stř 13. srp 2008 11:48:41

Možná ti spadlo čidlo průtokoměru ze vstřiku. Oddělej plastový kryt a koukni se na pravý vstřik po směru jízdy.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod lui333 » stř 13. srp 2008 11:52:32

kde je to,alebo kde sa to presne nachadza na 1 vstriku,je to hned okom vidiet ako je to tam napojene?
lui333
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 88
Registrován: stř 20. zář 2006 1:03:01
Bydliště: Zlaté Moravce

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod 103457 » stř 13. srp 2008 11:55:55

Sundej ten horní dekl a uvidíš sám, čidlo je na drátu přidělané kovovým třmínkem. Nemůžeš si toho nevšimnout, ostatní vstřiky to nemají.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod Felik » úte 19. srp 2008 21:17:23

jo delam palubni pocitac, uz mam vsechno navrhnuty jenze nema cenu pokracovat kdyz nemam tuhle dulezitou hodnotu, je to motor 1.3 MPi. A pocitat to pres volnobeh to je hovadina, pri volnobehu se ventil otevre 1-3ms za otacku. Tahle informace je sice pekna, ale je k nicemu. Delku otevreni ventilů me secte picka, ktera cas prevede na ml. Rychlost taham hallovkou z tachometru. Pak uz je jen deltail to vsechno previst na l/100km. Hledam to uplne vsude (sevrvisni prirucky, dokumentace, apod...), ale nikde to neni. uz sem do toho vlozil hodne ztroskotat na tomhle to by fakt nasralo!!
Felik

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod Bolthorn - FK » úte 19. srp 2008 21:21:02

Zkoušel jsi napsat do Apri?
Bolthorn - FK

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod felik » stř 20. srp 2008 14:00:15

tak sem psal do ty apri a nakej chlapik rika, ze za 1 hodinu projde tryskou od 1.3MPi 5,5 l. Snad ma pravdu??? :?:
felik

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod Atnarfus » čtv 21. srp 2008 8:25:02

Až to postavíš a nainstaluješ do auta, tak to doladíš podle tankování.
Uživatelský avatar
Atnarfus
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4120
Registrován: úte 25. pro 2007 15:31:06
Bydliště: Vysočina

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod felik » čtv 21. srp 2008 11:32:41

nevim co bych tam mel doladovat? to bude uz na tvrdo jedine pak upravit program v picce
felik

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod Atnarfus » čtv 21. srp 2008 11:42:04

Samozřejmě že upravit program tak, aby to přibližně odpovídalo realitě.
Uživatelský avatar
Atnarfus
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4120
Registrován: úte 25. pro 2007 15:31:06
Bydliště: Vysočina

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod lui333 » čtv 21. srp 2008 15:22:05

no dnes mi prisiel ten snimac prietoku,tak by som si ho chcel vymenit,viete mi prosim niekto poradit presny postup ako na to???
lui333
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 88
Registrován: stř 20. zář 2006 1:03:01
Bydliště: Zlaté Moravce

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod 103457 » čtv 21. srp 2008 15:25:15

lui333
Vypíchnout piny starého čidla a nacvaknout piny čidla nového. Doporučuji měnit po barvách, aby jsi je nezaměnil. To znamená tu barvu, kterou vypíchneš tak zase hned zpátky nacvakni stejnou barvu z čidla nového. ;)
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod borlan - FK » pon 25. srp 2008 12:50:15

lui333 píše:no dnes mi prisiel ten snimac prietoku,tak by som si ho chcel vymenit,viete mi prosim niekto poradit presny postup ako na to???


Pak sem napiš jak jsi pochodil při vypichování starých pinů jak zmiňuje 103457...já se teda natrápil. Nakonec jsem nervově nevydržel a vypíchli mě to profi nástrojem grátis u servisu na chodníku... :lol: Tak jestli budeš šikovnější nebo budeš mít víc štěstí. V tom servise varoval, že pokud bych to nějak vevnitř extra počochnil těma pokusama, tak už by to nemuselo ani tím profi jít...taky se tomu pinu, co jsem do něj šťoural moc nechtělo. Ostatní mu šly jak po másle...
borlan - FK

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod lui333 » pon 25. srp 2008 14:58:26

no mne vsetko islo v pohode,lebo ja sam robim vo firme kde sa vyrabaju kablove zvazky do aut,takze "vypichovaky" mam doma,takze mi to islo ako po masle a aj prevlecenie cez priechodku co oddeluje interier od motoru mi islo tiez ako po masle,nemusel som nic rozoberat,na stary kabel som pripevnil novy a potiahnutim stareho som tak novy cez tu priechodku prevliekol,trvalo mi to zhruba 10 - 15 min to bolo OK
lui333
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 88
Registrován: stř 20. zář 2006 1:03:01
Bydliště: Zlaté Moravce

Re: Palubni pocitac

Příspěvekod lui333 » pon 25. srp 2008 15:01:10

inak uz mam vo felde namontovane LPG,len aktualnu spotrebu mi na palubnom PC pri jazde na LPG ukazuje nulovu,da sa to nejak upravit pripadne prispôsobit,aby tento snimac prietoku reagoval ako na benzin tak aj pri jazde na plyn?
lui333
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 88
Registrován: stř 20. zář 2006 1:03:01
Bydliště: Zlaté Moravce

Čidlo venkovní teploty TC-6

Příspěvekod smazany clen - FK » pon 13. říj 2008 10:07:50

Nikam se nic posílat nemusí. Mně taky nefungovalo čidlo venkovní teploty a tak jsem pátral.
No a podařilo se mi nakonec objevit, že tam pasuje i čidlo které stojí 12 korun. Jmenuje se NTC-0,2 2,2K.
Stačí těsně za čidlem přestřihnou drátky a na ně napájet čidlo nové. Pak zaizolovat ať se jednotlivé drátky nedotýkají. Který kontakt čidla na který drátek je jedno. Funguje to oboustranně.
Já jsem to čidlo zalepil celé do izolační pásky aby bylo odolné vůči venkovním vlivům.
Pak si stačí jen sehnat nějaký normální teploměr a dát ho na to místo kde je to čilo. Zapnou PC a podle toho co ukazuje ten normální venkovní teploměr nastavit i posun teploty na palubním PC pomocí zadního korekčního tlačítka. Já tam mám hodnotu "-2". Čidlo v praxi funguje výborně a velice rychle reaguje na změnu teploty.

Takže žádné složité vyjednávání s výrobcem, stačí zajet do nějakého obchodu s elektronikou a poptat se tam na čidlo (termistor) "NTC-0,2 2,2K".
Já to koupil na ges.cz v ostravě. Mají i e-shop.

PS: Čidlo by mělo podle provozních hodin udávaných výrobce vydržet minimálně 4 roky běžného provozu auta. Takže v podstatě jako originál, jen mnohem levnější. Originální díly u škody je až to poslední řešení .-)
smazany clen - FK

Palubní počítač

Příspěvekod mireksta - FK » pon 29. pro 2008 14:32:53

Zdravím všechny fandy pro Felicie. Mám problém se svým palubním počítačem. Včera mi při jízdě "zamrzl" na hodnotě množství paliva v nádrži a ne a ne se nechat přepnout na jiný údaj. myslel jsem, že když vypnu a zapnu klíčky, že se to vyresetuje, ale ouha, kleknul úplně a nic nezobrazuje. Ani po odpojení a opětovném připojení na napájení se nic neděje, akorát svítí podsvícení, ale hodnoty se nezobrazují. Nevíte někdo o někom, kdo by opravoval palubní počítače za rozumnou cenu. Díky a čekám na vaše přízpěvky.
mireksta - FK

Re: Palubní počítač

Příspěvekod Ivarek » pon 29. pro 2008 14:46:54

Zkusil bych napsat přímo do Apri.cz,třeba ještě jakous takous podporu/servis mají anebo tě třeba odkáží na někoho kdo je opravuje.
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2821
Registrován: čtv 15. bře 2007 13:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Palubní počítač

Příspěvekod emilio52 » pon 29. pro 2008 15:10:56

Zkus mu napsat nebo zavolat snad poradí co s tím .
APRI Ostravská 2343
756 61 Rožnov pod Radhoštěm

Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email: servis@apri.cz
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4121
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač

Příspěvekod 103457 » pon 29. pro 2008 15:27:40

Joo fungují naprosto perfektně, napiš p. Třetinovi a oni ti udělají servis - opravu. ;)
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Dotaz na tc 6P

Příspěvekod Tholis - FK » pon 05. led 2009 16:15:03

Mám jen takovej dotaz: Je možné že počítač ukazuje špatně? Nebo ukazuje dobře a nebo vůbec?
Tholis - FK

Re: Dotaz na tc 6P

Příspěvekod emilio52 » pon 05. led 2009 19:51:20

A co konkrétně ? Možné je všechno každá věc se jednou pokazí.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4121
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač

Příspěvekod smazany clen - FK » čtv 29. led 2009 8:53:20

já mám také problém, ale jen s venkovní teplotou. Ukazuje mi to od 90 do 110 stupňů, což není reálné ani v létě. Myslel jsem, že se čidlo dotýká motoru a ohřívá se, ale ještě než jsem po mrazivé noci nastartoval, zkočila mi do oka teplota 106 stupňů .... nemáte nějakou zkušenost s opravou? :?:
smazany clen - FK

Re: Palubní počítač

Příspěvekod emilio52 » čtv 29. led 2009 10:37:11

Čidlo asi opravit nejde zkus kontaktovat servis
Zkus mu napsat nebo zavolat snad poradí co s tím .
APRI Ostravská 2343
756 61 Rožnov pod Radhoštěm

Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email: servis@apri.cz
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4121
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod Goofy - FK » sob 07. bře 2009 17:34:12

zdravíčko mám menší problém s pal. počítačem u 1.3Mpi
z ničeho nic mi začal blbnout dojezd..ukazuje směrem nahoru než aby ubihal..je to vřadkach 10tek km..přesněji z nějakých 200km jsem na 450km...jinka vše šlape jak má/v nádrži je něco kolem 12 litru...jako by to psalo ujeté km než kolik zbyvá...
skoušel jsem ho celý restartovat a znovu nastavit ale nezměnilo se nic...
je možnost že by byl k.o.
diky
Naposledy upravil Návštěvník dne úte 10. bře 2009 17:04:32, celkově upraveno 1
Goofy - FK

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod 103457 » sob 07. bře 2009 17:44:35

PC při dojezdu se řídí informacemí z plováku. Ten je v pořádku? budík ukazuje správně? Pokud ano, písnul bych do APRI, ti poradí nebo i opraví.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod Goofy - FK » sob 07. bře 2009 18:29:25

o plovaku nic nevim :D budíky ukazujou jak maji...jen ten dojezd..jinak vše jde v normale..asi teda pisnu do APRI..jinač ale dik
Goofy - FK

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod Vici » ned 08. bře 2009 23:27:40

okamzita spotreba ti ukazuje ok?
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Uživatelský avatar
Vici
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1278
Registrován: úte 16. pro 2003 17:17:43
Bydliště: Rožnov p.R.

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod Goofy - FK » ned 08. bře 2009 23:39:25

tak podle všeho už ani pruměrna nejde...
dneska jsem jel dal tak to klesalo..ale pořád se to drží u nějakých 240km což je blbost....
okamžitá a se ani nehne z nuly a pruměrná je kolem 3 což je taky nesmysl...
Goofy - FK

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod borlan - FK » pon 09. bře 2009 12:11:06

Podle mě ti odešlo čidlo na vstřiku - pak ti naskakujou projeté kilometry a nula spotřeba = průměrná a dojezd sev výpočtem snižuje. Já cca před rokem napsal na Apri, obratem mi poslali zdarma nové s tím, že jim na férovku pošlu zpátky to poškozené...od té doby gut.
borlan - FK

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod borlan - FK » pon 09. bře 2009 12:12:15

Případně zkoukni přívod k tomu čidlu, nebo jestli neodpadlo od kabelu vstřiku...
borlan - FK

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod Goofy - FK » pon 09. bře 2009 12:37:59

jo tak to bych se mrknul a rád aby to šlapalo...ale má to jeden háček....kde to čidlo najdu???díky
Goofy - FK

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod Integer - FK » pon 09. bře 2009 14:26:58

Na štvrtom valci pri vstrekovači. Je pripevnený ku kábliku na vstrekovač.
Integer - FK

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod Goofy - FK » pon 09. bře 2009 14:38:59

jj..diky mooc mrknu se na to..
Goofy - FK

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod Goofy - FK » úte 10. bře 2009 17:04:09

VYŘEŠENO ...apri pošle novou součastku....jinak všem diky za rady
Goofy - FK

Další

Zpět na Panel přístrojů, palubní PC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník