Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » čtv 06. srp 2009 15:48:33

Pan Tretina ty hodnoty nevi, to bylo prvni co jsem se ho zeptal samozrejme, jestli si nepamatuje, co pri te kalibraci mi tam nastavil. A ikdyby vedel nejake jine hodnoty u kazdeho PP to muze byt naprosto odlisne, jak jsem uz jednou psal, je to kalibrace, kazdy PP muze mit jine odchylky. Idealni je proste si s tim dat praci a ty korekce udelat rucne, neni to nic neresitelneho, jen to chce trpelivost.
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » čtv 06. srp 2009 15:54:57

No jo to se lehce řekne...korekci voltmetru a teploměru to je vklidu to je hned, ale já si třeba nemůžu udělat korekci palivoměru, protože nemůžu do auta dát plnou nádrž, protože mám prasklou trubku odvětrání nádrže a když dám plnou teče na zem, takže bych tu korekci asi moc neprovedl. Já to pochopil tak, že každý palubák má od výroby danou korekci pro typ motoru a palivák a to je v palubáku uloženo a kdo to chce mít nejpřesnější může si korekci provést podle svého ještě... Zkrátka podle mě má každý palubák z výroby stejné korekční hodnoty lišící se jen typem motoru atd. podle nastavení. Určitě ty hodnoty nejsou nulové z výroby a todle by pan Třetina mohl vědět. Jestli to teda je tak jak si myslím....
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » pát 07. srp 2009 8:37:52

No pokud je to tak jak pises, tak by nam to urcite pan Tretina rekl, ale kdyz jsem s nim mailoval tak mi nic nerekl ;-) takze to bud spatne pochopil a nebo mame smulu a musi se kalibrace delat pro kazdy PP extra ;-(
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » ned 09. srp 2009 9:01:00

Takže už mám palubák v autě... zatím jsem udělal jen korekci teploměru +2stupně a korekci voltmetru +0,3V a zatím ukazuje přesně. TeĎ ještě až začne svítí hladový oko nastavím dojezd, že je v nádrži 6 litrů, ale ta korekce průtokoměru mi dělá starosti.... Myslíte, že to mohu udělat dejme tomu tak, že jak se tam měří celková spotřeba, tak když ji vynuluju pak najedu cca 3x po deseti litrech nebo po určitých km a vypočítám tak s počtu spotřebovaných litrů a najetých km od vynulání průmernouz spotřebu a pak porovnám s tou průměrnou spotřebou co vypočítá palubák a podle toho upravím průtokoměr? šlo by to tak?
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod mikka » pon 10. srp 2009 21:41:03

Nejpřesněji se to nakalibruje naplněním nádrže až po vypnutí pistole, vynulováním průměrné i celkové spotřeby, pak vyjetím určitého množství menzínu a znovu dočerpáním nádrže až po vypnutí pistole. Pro jistotu ještě celý postup nejmíň jednou zopakovat.
Z rozdílů mezi dočerpávaným množstvím a celkovou spotřebou podle TC-6 vypočítat potřebnou korekci.
mikka
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 913
Registrován: čtv 18. led 2007 21:04:23
Bydliště: Olomouc

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » úte 11. srp 2009 7:11:35

No jo to bych normálně udělal jenže když dám plnou teče mi benzín na zem. Jinak ohledně té korekce psal jsem do apri kvůli těm korekcim a on mi napsal že když mu nápisů výrobní číslo co je na pc tak mi pošle ty korekční hodnoty jenže já to mám pryč už takže prd...
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » čtv 13. srp 2009 11:47:20

Tak jsem najel pár desítek km a věc se má tak, že dojezd se snižuje jak má, alespoň podle PP, ale stav nádrže je podle PP pořád stejný 44,5 +-0,1L :-) tak buď mám zázračnou nádrž, nebo nevím... domníval jsem se, že stav nádrže a dojezd jsou údaje provázané v PP, ale zatím to vypadá, že každý údaj vyhodnocuje jiné čidlo, protože dojezd klesá...
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » čtv 13. srp 2009 12:03:35

Už mě napadá jen jediná možnost, tedy palivoměr ukazuje stále stejnou hodnotu 44,5 +- 0,1L, ale dojezd klesá správně. V manuálu k PP se píše, že pokud PP přestane detekovat stav paliva z plováku, tj. pod 8L paliva v nádrži, začne dojezd počítat ne ze stavu paliva, ale přímo z průtokoměru. Pokud tedy můj PP měří chybně stav paliva (a to evidentně měří) a měří zřejmě, že i přes plnou nádrž je méně než 8L paliva, pak zřejmě počítá dojezd z průtokoměru... možná :-) Což by tedy znamenalo, že je buď vadný PP, resp. palivoměrná část PP, nebo je přece jen blbě zapojené čidlo palivoměru...
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » čtv 13. srp 2009 15:56:13

Jurka píše:No jo to bych normálně udělal jenže když dám plnou teče mi benzín na zem. Jinak ohledně té korekce psal jsem do apri kvůli těm korekcim a on mi napsal že když mu nápisů výrobní číslo co je na pc tak mi pošle ty korekční hodnoty jenže já to mám pryč už takže prd...

Výrobní číslo by mělo být na PC u konektorů ,samolepící štítek.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » čtv 13. srp 2009 16:35:07

No já to tam mám strhnutý
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » pon 17. srp 2009 8:13:47

bingo, nasel sem vyrobni cislo na zarucnim liste ;-)
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod petamoravec - FK » sob 22. srp 2009 11:15:10

Palubni pocitac TC-6 lze nainstalovat jen do MPicek, nebo jde i do starsiho "jednobodu" - 136B? Je mi jasné, že teplotu, napětí atd. by měl ukazovat kdekoli, ale spíš mi jde o funkce aktuální a průměrné potřeby, dojezdovou vzdálenost atd.?
petamoravec - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » sob 22. srp 2009 11:43:35

Počítač je stejný ,jen jsou různá čidla ( MPi a BMM) Ostatní se nastavuje v PC.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » stř 26. srp 2009 11:51:21

Chci se zeptat ukazuje vám někdy palubák spotřebu na míste na volnoběh i 0,7 okamžitou spotřebu nebo i méně? Píše se že má být 0,8 jde mi o to kdo to má seřízeny jestli se to stává nebo to musím trochu seřídít respektive přidat na průtokoměru. Díky
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod 103457 » stř 26. srp 2009 12:17:24

Je to normální, zvláště u 1,6ky, před chipem mi to ukazovalo i 0,6, ale to už skoro chcípala.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10924
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: PC-6

Příspěvekod 103457 » sob 29. srp 2009 9:17:51

Nechci zakládat nový topic, tak to písnu sem, přestal mi svítit PC, jinak všechno funguje. Umíte to někdo opravit?
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10924
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: PC-6

Příspěvekod Duma - FK » sob 29. srp 2009 9:37:57

Spíš bych to poslal přímo k vyrobcoj a budeš to mít v pohodě.
Duma - FK

Re: PC-6

Příspěvekod mystery - FK » sob 29. srp 2009 10:15:50

Budeš mít asi spálenou diodu. Zkusil bych najít nějaký šikovný slaboproudaře (třeba opravář tv) ;)
mystery - FK

Re: PC-6

Příspěvekod 103457 » sob 29. srp 2009 10:19:51

Poslat do apri je poslední řešení, není tam jen jedna ledka a zdá se mi nepravděpodobný, že by odešly obě najednou, spíš bych řekl, že se někde přerušilo napájení ledek.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10924
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: PC-6

Příspěvekod Raceman » sob 29. srp 2009 17:50:53

ledky tam jsou 4 a jsou v sérii takže stačí když jedna odejde a už to nesvítí komplet
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: čtv 03. čer 2004 23:08:55
Bydliště: Příbram

Re: PC-6

Příspěvekod moskvic - FK » ned 06. zář 2009 8:37:49

Ahoj potreboval bych radu..co je spatne na zapojeni PC-6 kdyz mi ukazuje v nizkych otackach spotrebu az 50 litru a ve vysokych 8 litru?
moskvic - FK

Re: PC-6

Příspěvekod 103457 » ned 06. zář 2009 9:15:21

Jedině čidlo. Buď je špatný, nebo špatně zapojený nebo je pro jiný typ motoru.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10924
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

PC-6

Příspěvekod smazany clen - FK » stř 16. zář 2009 10:18:56

Ludkovia POMOC zhanam TC-6. Este jedna otazka ako to je s TC6 ked mam aj LPG, motor je 1,3PMI 50kw
smazany clen - FK

Re: PC-6

Příspěvekod Raceman » stř 16. zář 2009 10:36:31

při provozu na LPG ti nebude ukazovat údaje o spotřebě atd
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: čtv 03. čer 2004 23:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » čtv 17. zář 2009 15:02:45

Tak bych měl zase jednu otázku pro majitele pc... Tak sem si řekl, že zkusím vyjet nádrž co to dá, abych věděl, jestli měří dobře můj palubák litry v nádrži.... Dneska sem přijel do práce a už mi druhej den svítila kontrolka rezervy takže mi svítí už zhruba 50km. Celou dobu od plné nádrže mi to ukazovalo OK...dneska sem přijel do práce a ukazoval pc 2,8 litrů v nádrži...říkám si ok, ale už to přijde...popojedu 500 m zaparkuju skočím si nakoupit vrátím se nastartuju a z ničeho nic palubák ukazuje skoro 6 litrů v nádrži pak trvalo snad 3 kilometry jízdy než to šlo na 3,8 litrů přijel sem dom a ukazuje asi 3 litry... Od těch 3,8 to ale už klesalo normálně jak má a nechal sem to i na rovince a furt to ukazuje ted ty tři litry... přitom by to mělo ukazovat podle toho než jsem přijel do práce asi 1,7 litrů v nádrži...Stalo se někomu něco takového? Fakt jako by mi někdo nalil benál do nádrže než sem si stihnul nakoupit:)
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » pát 18. zář 2009 7:07:41

Ale mě jde o ukazatel počtu zbývajících litrů v nádrži.... Jezdím furt po městě a ukazuje to správně a z ničeho nic po nastartování to začne ukazovat o 3 litry víc...Ted by mi to mělo ukazovat prostě cca 1,7 litru v nádrži a ukazuje 3,3 a neklesá ani když je auto déle na rovince se zapnutým zapalováním...prostě jako by mi někdo nalil benzin do nádrže...
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod mikka » pát 18. zář 2009 13:27:17

Údaj o množství benzínu v nárži si bere TC-6 z napětí, které jde z plováku v nádrži do ukazatele na palubní desce. Takže musí podobně blbnout i ukazatel, jenže tam takové malé odchylky nejdou poznat.
Může drhnout plovák v nádrži, nebo může být někde špatný kontakt na drátech mezi nádrží a palubkou.
mikka
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 913
Registrován: čtv 18. led 2007 21:04:23
Bydliště: Olomouc

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod SatandaS » pát 18. zář 2009 20:39:06

Mám dotaz, zrovna mi volal švagr že jeho soused si kopil feldu a že tam má počítač a neukazuje mu akt.spotřebu nevíte čím by to mohlo bejt? Zatím nevím ani o jaký motor se jedná :?
Uživatelský avatar
SatandaS
Palec nahoru! 19 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1553
Registrován: pon 11. srp 2008 16:45:56
Bydliště: Frýdek-Místek / Karviná

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » pát 18. zář 2009 21:01:30

asi odešlo čidlo průtoku
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod jerry282 - FK » pát 18. zář 2009 22:07:39

Jurka píše:Tak bych měl zase jednu otázku pro majitele pc... Tak sem si řekl, že zkusím vyjet nádrž co to dá, abych věděl, jestli měří dobře můj palubák litry v nádrži.... Dneska sem přijel do práce a už mi druhej den svítila kontrolka rezervy takže mi svítí už zhruba 50km. Celou dobu od plné nádrže mi to ukazovalo OK...dneska sem přijel do práce a ukazoval pc 2,8 litrů v nádrži...říkám si ok, ale už to přijde...popojedu 500 m zaparkuju skočím si nakoupit vrátím se nastartuju a z ničeho nic palubák ukazuje skoro 6 litrů v nádrži pak trvalo snad 3 kilometry jízdy než to šlo na 3,8 litrů přijel sem dom a ukazuje asi 3 litry... Od těch 3,8 to ale už klesalo normálně jak má a nechal sem to i na rovince a furt to ukazuje ted ty tři litry... přitom by to mělo ukazovat podle toho než jsem přijel do práce asi 1,7 litrů v nádrži...Stalo se někomu něco takového? Fakt jako by mi někdo nalil benál do nádrže než sem si stihnul nakoupit:)



Na toto som dostal takuto odpoved:
Kód: Vybrat vše
údaj o stavu paliva v nádrži vychází z údaje plovákového palivoměru,
který je instalován v nádrži vozu. Tento údaj je velmi hrubý (plovák je
za jízdy neustále v pohybu, při plné nádrži se opírá o strop nádrže, při
téměř prázdné si lehá na dno nádrže) a počítač jej zpracovává velmi
sofistikovaným algoritmem. Pokud údaj klesne pod 8l (rezerva), počítač
přestane brát údaj z plováku, ale začne stav paliva v nádrži odečítat
podle hodnoty Celkové spotřeby.
jerry282 - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Mexican » sob 16. led 2010 15:42:25

Koupil jsem bazarové TC-6 ,udajně s novým čidlem na Felicii 1.3 MPI r.v.97 a neukazuje mi to okamžitou spotřebu.Koukam,že se tady řeší to vyndavání pinů a pak to zase protahovat do motoru,vopruz.Vadilo by hodne,kdyby se to ucvaklo a pak spájelo na kabelech?
Mexican

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod 103457 » sob 16. led 2010 15:50:10

6ádný piny se nydavat nemusej, to se dělá pouze při výměně čidla. lze to protáhnout do motoru tak, jak to je. rozhodně bych to necvakal, u čidla průtoku jsou i kabely náchylný na neporušenost a uložení. Rovněž mi blblo čidlo průtoku, kdy ukazovalo nesmysly, řešil jsem to s výrobcem a nakonec jsme přišli na to, že jsem přisvorkoval kabek aby neplandal společně ke kabelům vedoucím od vstřiků k ŘJ a to byla chyba. Rozdělal jsem kabel a táhnul ho dle rad výrobce k topení a za topením a závada najednou odstraněna.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10924
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Mexican » sob 16. led 2010 16:08:26

Mě ale ukazuje okamžitou spotřebu 0 a jestli budu měnit to čidlo,tak budu muset zas vyndavat palubku a vyndat ty dva kabely od čidla za svorkovnice u tc-6,kde je víc kabelů(čidlo teploměru...)
Mexican

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod borlan - FK » pon 18. led 2010 11:46:48

Jenky - možná dobře nerozumím - koupil jsi TC6 a má nefunkční čidlo průtoku? Jak jsi to zjistil když nemáš namontované? A nebo máš nefunkční původní namontované a teď jsi koupil jiný TC6 s novým čidlem které chceš namontovat?
Ať tak nebo tak - palubku snad montovat nemusíš, "vydloubneš" jen komp, vytáhneš si tím okýnkem ten konektor. Z motorovýho prostoru to pak protáhneš. Takže jediné na co můžeš narazit (jako např. já), že se ti budou vzpírat piny při vypichování. Nejsem úplnej trotl a zkoušel jsem to kde čím bez úspěchu. Neúspěšným "dlachněním" těch pinů se můžou nevratně šprajcnout. Doporučuju pokud to jde si vše připravit (protahat) a pak si domluvit nějakého automechanika s profi vypichovákem - vypíchne klidně na chodníku před servisem a když bude slušnej, ani nic nebude chtít... :-)
borlan - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod emilio52 » pon 18. led 2010 12:21:40

A hlavně bach až to budeš měnit neprohodit barvy kabelů .Někam si to namaluj kde která je .
:arrow: A ještě dotaz neztratils náhodou z toho čidla ten třmínek :?: :?:
a tady máš něco o PC ke stažení
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Hans - FK » úte 02. úno 2010 19:29:24

Zdravim, má stejný problém co popisuje uživatel "Felicia Lxi" přede mnou. Palubák jsem koupil zde v bazaru a teď ho namontoval. Všechno bylo ok, ale večer přestali fungovat funkce dojezd a stav paliva. Vodič na snímání palivoměru jsem naletoval, ale nepomohlo to. Co ještě by to mohlo být ??
Hans - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Marty_pv - FK » úte 02. úno 2010 19:32:04

Hans: Taky jsem myslel že tam mám špatný kontakt, nakonec pomohlo přepnout se do nastavovacího režimu (černý tlačítko vzadu, nejlíp si na to vzít návod) a znova zvolit typ palivoměru (95 nebo 96+)
Marty_pv - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Nonamed - FK » úte 02. úno 2010 19:33:46

no tak jste měli pravdu, když vypadává aktuální spotřeba i po výměně čidla, stačí kabely vést tak jak píše výrobce... po tom, co jsem u svý 1.6 dal kabel za topení a pak přímo ke vstřiku, přestalo to zlobit... předtím jsem je vedl podlél stávajících kabelů.
Nonamed - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Hans - FK » stř 03. úno 2010 17:20:54

Počítač jsem znovu nastavil, ale error přetrvával. Jak jsem na autě dodělal pár drobností, vyjel jsem z dílny před dům a spravilo se to. Stav paliva mi líce asi o 3 až 5 litrů a dojezd je hodně vysoký. Může to být tím že ještě nemám zkalibrovaný průtokoměr, svítí mi žíznivý oko a průměrnou spotřebu mám zatím 0.0l/km ??
Hans - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod 103457 » stř 03. úno 2010 17:50:47

Jistě, nemáš nic najeto, když jsi kalibroval, tak to nemá PC z čeho vypočítat.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10924
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Palubní počítač - při zapnutí naskakuje měření napětí

Příspěvekod borlan - FK » čtv 12. srp 2010 12:17:37

Dotaz jsem měl už v jiném souvisejícím vlákně, ale zřejmě tam zapadl. Proto jsem se rozhodl napsat samostatně.

Při zapnutí klíčku mi naskočí na palubáku hned hodnoty palubního napětí. Dříve to nedělalo, vždy jsem tam měl okamžitou spotřebu (s výjimkou když byl dojezd pod 50km - naskočil dojezd jako varování) dokud jsem si necvakl tlačítkem na měření napětí.

Otázka zní - to že naskakuje napětí souvisí se stavem palubního napětí, nebo jsem si to nějak nevědomky natvrdo zapnul (že bude po zapnutí klíčku zobrazeno napětí)? Pokud je odpověď varianta druhá, tak jak to zase udělám, aby naskakovala po zapnutí klíčku automaticky ta spotřeba?

Děkuji předem za rychlou a dobrou radu. 8-)
borlan - FK

Re: Palubní počítač - při zapnutí naskakuje měření napětí

Příspěvekod emilio52 » čtv 12. srp 2010 13:01:58

A když nastavíš okamžitou spotřebu tak zas při dalším zapnutí tam je napětí ?
Zkusil bych to celý prolistovat .nastavit okam. spotřebu a po jízdě zkontrolovat ale to asi děláš.
Pak je snad závada v PC.
Jinak nevím.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač - při zapnutí naskakuje měření napětí

Příspěvekod borlan - FK » čtv 12. srp 2010 13:28:42

Safra safra nestraš se závadou...

Jo, zkoušel jsem varianty:
- zapnout klíček/ nastavit spotřebu/ vypnout klíček
- nastartovat/ nastavit spotřebu/ chcípnout

Pořád stejný výsledek... :?

Ostatní funkce makají jako obvykle...tak snad není porucha počítače. Ale objevilo se náhle v souvislosti s občasným mžikovým přebíjením (řeším v jiném vlákně). Stav baterie nic moc - při zapnutí klíčku cca 12.1V. Ale hned po dojetí je baterie nějak nakrmená, ukazuje víc voltů a stejně opět naskakuje na palubáku napětí... :?:
borlan - FK

Re: Palubní počítač - při zapnutí naskakuje měření napětí

Příspěvekod 103457 » čtv 12. srp 2010 13:39:47

Mě to někdy také dělá, že si projíždím hodnoty na PC a po novém nastartování není na displeji hodnota, jakou si přeji, respektive jaká tam byla při vypnutí klíčku. Ovšem nastavím to co chci ( já teploměr ) a po pár nastartování se to ustálí.

Rovněž mi napadá není ten PC natolik inteligentní, že pokud máš problémy s dobíjením, tak sám ukazuje, jako první funkci ten voltmetr? Co když je to v něm nastaveno, stejně, jako ti sám ukáže krizovou hodnotu stavu paliva, respektive nouzový dojezd pod 49 km. :?: :shock: Stálo by za to vyndat PC a dát do jiné feldy, jestli se bude chovat stejně = upozorňovat na stav dobíjení.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10924
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač - při zapnutí naskakuje měření napětí

Příspěvekod LucasCZE » čtv 12. srp 2010 14:08:23

Nemusi stacit jen nastartovat, nastavit a zdechnout. Mozna musi jet v pozadovanem rezimu treba 30 minut (spis min) a pote se nastavi dany rezim jako vychozi. Takto treba funguje prepinani stanic na autoradiu minimalne na jednom modelu znacky Blaupunkt (starsi kousek). Takze zkus neco podobneho...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Uživatelský avatar
LucasCZE
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 305
Registrován: pát 14. srp 2009 22:02:26
Bydliště: Brno, Zlín

Re: Palubní počítač - při zapnutí naskakuje měření napětí

Příspěvekod Zdenex » čtv 12. srp 2010 15:00:24

Palubák sice nemám, ale v návodu čtu:

Paměť zvolené funkce.
Po zapnutí zapalování se na displeji zobrazí ta funkce, která byla naposled navolena během předchozí jízdy.
Volba funkcí po zastavení vozu se v paměti neuchovává.


Není problém zde?
Zdenex
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 113
Registrován: ned 01. úno 2009 17:13:53
Bydliště: u Brna

Re: Palubní počítač - při zapnutí naskakuje měření napětí

Příspěvekod Kova » čtv 12. srp 2010 19:11:43

5-8 minut trvá uložení poslední navolené funkce - po zapnutí klíčku ;)
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Uživatelský avatar
Kova
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 291
Registrován: čtv 22. bře 2007 13:30:51
Bydliště: české budějovice

Re: Palubní počítač - při zapnutí naskakuje měření napětí

Příspěvekod borlan - FK » pon 16. srp 2010 12:00:44

Aha - tak se tu vyrojilo několik reakcí. To o té prodlevě než se ta poslední volba zapamatuje sem nevěděl.

Každopádně nyní mi zase ukazuje po zapnutí spotřebu - tedy to co chci a bylo tak dříve. Takže s potěšením myslím závadu palubáku mohu vyloučit.

Domněnka o upozornění slabé baterie (tak jako třeba dojezd pod 50km) mne taky napadala...ale sledováním ji zřejmě vyloučím. Baterie po zapnutí klíčku neukazuje nic moc (12.1-12.2), ale to myslím bylo i tehdy když mi naskakovala správně spotřeba. Tak bude pes určitě zakopán v té prodlevě a ty mé pokusy na místě to nemohly objevit. Nyní budu sledovat a potvrdím.

Děkuji za názory a považuji za vyčerpané (snad jen dodám později potvrzení infa o té prodlevě).
borlan - FK

Re: Palubní počítač - při zapnutí naskakuje měření napětí

Příspěvekod borlan - FK » úte 17. srp 2010 6:53:52

Tak jen to slíbené potvrzení - opravdu funguje ta prodleva, funkce zapnutá naposledy na dobu cca 5min a více před vypnutím bude po znovu zapnutí nastavena jako výchozí. Tak super, zase jsem o něco chytřejší... 8-)
borlan - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod benkro61 » úte 17. srp 2010 20:36:27

Zdravim. Právě jsem zjistil, že mi nesvítí PC. Jinak je plně funkční. Můžete mi někdo poradit co stím? Už hodinu tady hledám jestli tady není popsanej můj problem, ale nic jsem nenašel. Díky za rady.
benkro61

PředchozíDalší

Zpět na Panel přístrojů, palubní PC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron