Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Busmagor » sob 21. srp 2010 20:31:22

To benkro61: mě taky nesvítil, odešly diody. Palubák jsem poslal do Apri a měl jsem po starostech. Už funguje a svítí jak má. Stačí zavolat panu Třetinovi z technické podpory.
Busmagor
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 9
Registrován: stř 15. dub 2009 18:44:57
Bydliště: Ostrava - Hošťálkovice

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod benkro61 » úte 31. srp 2010 14:58:43

Měnil jsem staré žárovičky co osvěcují budíky za nové a když jsem vše poskládal dohromady, tak jsem zjistil že počítač už svítí. Je mi jasné, že to spolu nemá žádnou souvislost. Ale napadlo mě, že příčna asi byla v tom, že jsem neměl dostatečně domáčklé konektory. Teď už je to ale jedno. Hlavně že to svítí jak má.
Přesto díky za rady.
benkro61

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Firefighter91 - FK » stř 01. zář 2010 8:22:39

Zdarvím všechny. Chtěl bych se zaptat, kde může být problé, když mi palubák neukazuje údaje o spotřebě. Předem dík za rady.
Firefighter91 - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod emilio52 » stř 01. zář 2010 9:12:11

Závada múže být ve snímači průtoku zkontroluj jeho nasazení jestli tam máš ten třmínek (u 1,3 Mpi)
dále může být zlomený kabel (utržený drát) nebo někde vypadnutý konektor pod palubkou.
a nebo je závada přímo v pc.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Dotaz na tc 6P

Příspěvekod vonyt » pát 03. zář 2010 13:41:20

Zdravim. Mám takovej problém. Dnes jsem nainstaloval počítačku ale nějak nefunguje spotřeba. Znamená to, že je špatný průtokový čidlo? Mám 1.3 MPi
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
Uživatelský avatar
vonyt
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 397
Registrován: sob 01. kvě 2010 12:22:16
Bydliště: Soběslav

Re: Dotaz na tc 6P

Příspěvekod Marty_pv - FK » pát 03. zář 2010 13:46:11

vonyt: Máš snímač správně nasazený a na správným drátu? Ideálně to zkus vyfotit
Marty_pv - FK

Re: Dotaz na tc 6P

Příspěvekod vonyt » pát 03. zář 2010 13:59:39

No měl by bejt správně.. Hodil jsem ho na červenej drátek čtvrtýho válce z leva.. a třmínek by měl bejt dobře protože obráceně tam nejde dát a nasunutej je na max.
Obrázek
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
Uživatelský avatar
vonyt
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 397
Registrován: sob 01. kvě 2010 12:22:16
Bydliště: Soběslav

Re: Dotaz na tc 6P

Příspěvekod Marty_pv - FK » pát 03. zář 2010 14:06:52

Je možný že je čidlo vadný, napiš do Apri panu Třetinovi
Marty_pv - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Radek007 » sob 11. zář 2010 12:45:21

Dobrý den všem,
mám problém s dojezdem.Neustále mi ukazuje Ofl a stav nádrže mi ukazuje správně.Jinak všechno funguje, tak jak má...nevím si už s tím rady.
Radek007

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Jurka - FK » úte 26. říj 2010 18:38:53

Tak dneska testuju svůj nově koupenej palubák na stole a zjistil jsem, že mi to nepípá...respektive nefunguje zvuková signalizace... Stalo se to někomu? Spravoval to někdo třeba? Ani když to tam chci nastavit tak to nepípne
Jurka - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Maty » úte 26. říj 2010 18:42:30

Takovej problém jsem měl .... měl jsem problémy s rychlostním čidlem ... tohle mě poslal p. Třetina


Akustická signalizace se dá vypnout/zapnout dlouhým stiskem na funkci Doba
jízdy a po zaonutí by mělo být slyšet krátké pípnutí při každém stisku
tlačítka.
Proč o tom vůbec píšu: počítač má dva tišťáky - jeden s displejem a druhý s
konektory. Tyto tišťáky jsou mezi sebou spojeny dvěmi lištičkami pinů. První
lištička má 7 pinů a je určitě zastrčena správně (jinak by displej
nezobrazoval nic). Druhá lištička má 2 piny, na jednom je signál rychlosti a
na druhém akustická signalizace. Pokud tedy nebude fungovat ani akustická
signalizace, je možné, že tenhle dvoupin není zapojen (může se vyhnout, což
se mi párkrát při montáži stalo). Potom by stačilo jen vytáhnout zadní desku
a zasunout ji správně (jsou tam jen dva šroubky na bocích).

S pozdravem
Třetina
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5548
Registrován: sob 01. bře 2008 9:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Jurka - FK » úte 26. říj 2010 18:56:38

Jo dobrý, tak se du podívat dovnitř palubáku...Díky
Jurka - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Jurka - FK » úte 26. říj 2010 19:33:15

Rozebráno...spatřen v čem je problém a složeno vše frčí jak má..Díky moc
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod LadesFCB » pon 13. čer 2011 16:01:59

zdravim, asi sem uplně blbej, ale chci si zkalibrovat průtokoměr. Načerpal jsem plnou nádrž, a hned jsem si poznamenal údaj o celkové spotřebě a o natankovaných litrech. Pak jsem ji vyjel až do rezervy a znovu jsem natankoval plnou nádrž, znovu jsem si hned poznamelnal celkovou spotřebu a natankované litry. Ale nějak jsem nepochopil jak z těchto údajů mám dostat % které se pak dají do té korekce... jak to spočítám ? díki
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
LadesFCB
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 137
Registrován: úte 02. úno 2010 15:14:23

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod smrcek » pon 13. čer 2011 16:13:41

Co třeba takhle...

Palubák mi ukazuje hodnotu průměrné spotřeby od posledního tankování (kdy jsem vynuloval počítadlo na palubáku) - např. 7 litrů.
Podle spotřebovaného paliva na benzínce vím, že průměrná spotřeba ovšem byla 7,4 litrů.

(7:7,4) x 100 = 94,6 - rozdíl je tedy 5,4 procenta...to nastavím do korekcí a můžu frčet.

Nebo ne?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Uživatelský avatar
smrcek
Palec nahoru! 37 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2473
Registrován: úte 16. zář 2008 10:48:10
Bydliště: Praha - Horní Počernice

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » pon 13. čer 2011 17:29:51

Něco o nastavení je tady .Kdo nemá návod svůj .
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac_3
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod borlan - FK » stř 15. čer 2011 13:07:56

Nějak se mi nechce přemýšlet o souvislostech a tak se asi hloupě zeptám - jestliže mi sedí kolik litrů skutečně natankuju s údajem počítače (rozdíl litrů před tankováním a po tankování), mohu pak jednoznačně říct, že údaj počítače o průměrné spotřebě je v pořádku a nic netřeba kalibrovat? Nebo počítač k určení spotřeby použije k výpočtu něco jiné než je množství v nádrži?

Za případnou stupiditu dotazu se omlouvám a za odpovědi děkuji... 8-)
borlan - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Marty_pv - FK » stř 15. čer 2011 13:12:13

borlan: spotřebu počítač bere ze signálu od vstřikovače, z údaje palivoměru počítá jenom dojezd a zbývající palivo - obojí (korekci spotřeby i korekci množství benzínu v nádrži) je potřeba kalibrovat zvlášť
Marty_pv - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » stř 15. čer 2011 13:46:26

Pokud celková spotřeba na PC je schodná s doplněným palivem + - 1litr tak bych to asi neřešil .
Ono taky záleží na tom sbys to bral pokud možno u stejnýho stojanu kvůli poloze auta a možnému zkreslení při jeho naklonění.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod PavelZet » pon 20. čer 2011 18:00:15

nezkoušel někdo z vás nastavit ten dojezd tak, žeby vyjel nádrž až auto chcípne a pak to nějak nastavil do palubáku aby ukazoval jako nula litrů?
Škoda felicia 1.3Mpi 1997
PavelZet
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 140
Registrován: čtv 30. dub 2009 16:13:11
Bydliště: Brno-okolí

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » pon 20. čer 2011 19:36:20

Podle mě to je zbytečnost když je nádrž prázdná tak je jasný že dojezd je 0. :o
Mám to seřízený podle návodu který ja o kousek výš a ukazuje mě to max. + - 1l podle toho jak auto stojí u stojanu .
při dotankování 30l si myslím že tolerance je bohatě dostačující . :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod PavelZet » pon 20. čer 2011 20:46:57

jasně emilio52, ale věděl bys přesně. že ti v nádrži zbývá opravdu už jen třeba 1,5l paliva, to se může někdy hodit, třeba někde na dovči... ale jenom někdy, protože já takhle do sucha nevyjíždím nádrž ;) Palubák mě seřizovali před cca 2měsíci v APRI, takže to bude asi taky v cajku. Mě prostě jen zajímalo, co bude palubák ukazovat když autu dojde benzín :scratch:
Škoda felicia 1.3Mpi 1997
PavelZet
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 140
Registrován: čtv 30. dub 2009 16:13:11
Bydliště: Brno-okolí

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » pon 20. čer 2011 21:26:23

jestliže máš správně seřízenou korekci palivoměru tak by měl ukazovat 0
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod LadesFCB » úte 21. čer 2011 8:46:30

Asi sem uplně blbej, ale v matice sem byl dobrej. :D Furt se mi nedaří vypočítat korekci průtokoměru, tak tady to napíšu a budu doufat že mi někdo po lopatě vysvětlí co stím :D :
1. nádrž jsem měl hodně v rezervě a natankoval jsem 39,59 L....celková spotřeba v PC byla 11,3
2. nádrž jsem vyjel až do rezervy a znovu jsem natankoval 37,98 L....celková spotřeba v PC byla 50,5

Otázka zní, jak z těchto 4 hodnot dostanu procento ke korekci. :D
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
LadesFCB
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 137
Registrován: úte 02. úno 2010 15:14:23

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod smrcek » úte 21. čer 2011 9:54:21

Buď sis měl poznamenat kolik si ujel km a spočítat si podle toho průměrnou spotřebu a tu spočítat tak jak jsem ti tady už psal, anebo sis měl poznamenat kolik spotřebovaných litrů ti ukazuje palubák, když tankuješ ;)

Palubák mi ukazuje, že jsem spálil 40l, ale já jsem natankoval 41L - rozdíl je 1l a to zadám do korekcí (v procentech), anebo si vezmu spotřebu podle palubáku 7l a vím, že podle tankování jsem měl průměrnou 7,4 - rozdíl zase zadám v procentech do korekcí ;)

Je to i v tom návodu ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Uživatelský avatar
smrcek
Palec nahoru! 37 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2473
Registrován: úte 16. zář 2008 10:48:10
Bydliště: Praha - Horní Počernice

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » úte 21. čer 2011 9:59:23

podle tohoto to nastav :) A asi bych zkontroloval celý nastavení PC ,motorizace atd.

Obrázek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod LadesFCB » stř 22. čer 2011 8:11:06

no jo, ale v návodu píšou všude jen o celkové spotřebě, ne o průměrné spotřebě... ale to co říkáš by mi dávalo větší smysl než to co je v návodu
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
LadesFCB
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 137
Registrován: úte 02. úno 2010 15:14:23

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod ferdamravenec » stř 22. čer 2011 12:29:46

v návodu pí....... : a taky píšou : korekce průtokoměru (ten je potřeba při měření průměrné spotřeby) korekci zjistíte pomocí fce celková spotřeba
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4054
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod PavelZet » sob 25. čer 2011 18:09:09

Takže můj test co bude palubák ukazovat až autu dojde benzín dopadl takto: pořád jsem jel...na PC naskočilo 0,0l(zapsal jsem si stav tacho), auto pořád jelo a umřelo až po 6,8km. Nalil jsem benzín z kanystříku, kde bylo 4,8l, po nastartování a ujetí pár metrů se zobrazilo 4,2l ...jak jsem se trošku svižněji rozjel tak stav skočil na 3,9l, na této hodnotě pak už zůstal.

Kdybych chtěl tuto drobnost odstranit,tak co bych měl nastavit do korekce?
Škoda felicia 1.3Mpi 1997
PavelZet
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 140
Registrován: čtv 30. dub 2009 16:13:11
Bydliště: Brno-okolí

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Gajdy - FK » ned 07. srp 2011 23:42:34

Zdravím všechny, potřeboval bych prosím poradit, koupil jsem si palubní počítač do své feldy 1.6 a mám problém s okamžitou a následně i s průměrnou spotřebou. Čidlo jsem si nechal poslat, takže mám nové a přesto mi to nejde jak má. Při nastartování motoru, když je zahřátý mi to ukazuje spotřebu cca 0,5 - 0,8 l/h často se ale také stane, že ukazuje 0,0 a chvíli neměří vůbec, během jízdy zase naběhne.... Dále při jízdě do cca 2000 otáček za minutu a mám za to do zařazení 4. rychlostního stupně měří snad správně... Jakmile začnu ještě více zrychlovat nad 2000 otáček, okamžitá spotřeba začíná klesat a při 5. rychlostním stupni při 90 km/h už je okamžitá spotřeba nulová a i s vyšší rychlostí už zůstane nulová.... Pak je průměrná spotřeba nesmyslná a tím pádem i dojezd.... Jinak jsem to montoval podle návodu, čili cesta kabelu čidla průtoku je za topením a pak hned k 1. vstřiku zleva(z pohledu na předek auta) a čidlo je "připojeno" k červenému drátu... Kovový třmínek mám za to, že je nasazen také správně - zkoušel jsem ho i otočit, ale to tam jde špatně nasadit. Doufám, že můj problém lze pochopit z toho, jak jsem to napsal... Děkuji všem za případné rady :-)
Gajdy - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod 103457 » pon 08. srp 2011 5:36:14

Gajdy
u 1,6 ky j celkem důležité, kudy vedeš kabel od čidla. Nesmíš ho vést pod deklem motoru společně s ostatním k řj. motoru, ale přesně, jak se píše v návodu a to od vstřiku směrem k topení, za topením k průchodce do kabiny vozu. Pokud to tak máš a přesto ti to blne, tak komplet pc i s kabeláží zabalit a poslat na kontrolu plus kalibraci p. Třetinovi do APRI.
Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email:
pavel.tretina@apri.cz
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10924
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod radek.var » úte 30. srp 2011 12:19:56

Tak jsem nově majitelem PP TC-6. Oproti návodu jsem tam měl čidlo teploty navíc. V návodu není na první pozici nakresleno čidlo vnitřní teploty. Ale to není to, co mě trápilo.
Měl jsem standardní problém - vše frčelo, jak má... Jen ten senzor průtoku nefunguje (klasika)... Takže jsem se odhodlal napsat panu Třetinovi (pak i zavolat) a zmiňovaný káblík mi pošle. Ten člověk by měl mít někde sochu. Takhle ochotnýho člověka jsem dlouho nepoznal... A že z mé pracovní pozice jich poznám celkem dost ;)

Takže pan Třetina je u mě borec na konec :thumright:
Never say never...
Uživatelský avatar
radek.var
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 52
Registrován: pon 13. zář 2010 14:32:59
Bydliště: Ivancice

problém s pal. počítačem TC-6

Příspěvekod kyslik - FK » ned 02. říj 2011 11:08:56

Ahoj mam problém koupil jsem auto ( felicia combi 1.3MPI) které má palubní počítač. Palubní počítač byl odpojen od hlavního svazku a když jsem ho připojil, palubní počítač po zapnutí zapalovaní začné pípat, rozvití se podsvícení displeje, ale žádné informace nenaběhnou nevíte někdo co s tím ?
Naposledy upravil Návštěvník dne ned 02. říj 2011 12:10:05, celkově upraveno 1
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
kyslik - FK

Re: problém s pal. počítačem TC-6

Příspěvekod a13sh » ned 02. říj 2011 11:41:42

Uživatelský avatar
a13sh
Palec nahoru! 21 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2062
Registrován: ned 20. pro 2009 22:54:28
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod kyslik - FK » ned 02. říj 2011 13:20:55

jj to je presne ono
kyslik - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod a13sh » ned 02. říj 2011 15:25:10

V tom pripade mi bylo receno jeste pred odeslanim na servis,ze je v haji ridici jednotka palubaku. Budes ho muset poslat panu Tretinovi do Apri na opravu.

Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email: servis@apri.cz
www.apri.cz

P.S. nic jsem neplatil ;)
Uživatelský avatar
a13sh
Palec nahoru! 21 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2062
Registrován: ned 20. pro 2009 22:54:28
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod kyslik - FK » ned 02. říj 2011 16:06:50

moc diky :)
kyslik - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod a13sh » pon 03. říj 2011 0:16:56

Nemas za co. Je to uz par mesicu co jsem to resil ja a od te doby se mohlo cokoliv zmenit. Viz. problemy se spojenim na p. Tretinu,jak tady nekteri meli. Tak snad ti to vyjde ;)
Uživatelský avatar
a13sh
Palec nahoru! 21 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2062
Registrován: ned 20. pro 2009 22:54:28
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod kyslik - FK » pon 03. říj 2011 12:22:50

dneska jsem mluvil s panem Třetinou byl velmi ochotnej a rekl at mu palubni pocitac poslu :)
kyslik - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod kyslik - FK » stř 19. říj 2011 13:30:02

Tak palubní počítač dorazil a funguje :-) :D moc děkuji Panu Třetinovi za opravu a i a13sh za diagnostiku a podání kontaktu na pana Třetinu

MOC DĚKUJI
kyslik - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Basco » čtv 10. lis 2011 16:22:47

ahojte.Se chcu optat,može ukazovat Pc spotřebu jinu než je realna? Minuly rok sem ho namontoval po kontrole u Apri,aj nove kable su.Ted ne to ukazuje 6.51 l/100Km.Jezdim zhruba tych 90 az 110km/h.Je to 1.6MPI r.1999.Dík
Basco
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 60
Registrován: pon 20. črc 2009 19:31:43
Bydliště: okr.Hodonín

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » čtv 10. lis 2011 17:11:35

pročetl jsi důkladně celý návod k obsluze ? udělal vše co je tam napsané ?
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4054
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » čtv 10. lis 2011 17:56:07

Basco : Ano může, Pc se musí zkalibrovat, vše je v návodu k obsluze jak psal ferda
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5548
Registrován: sob 01. bře 2008 9:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Basco » čtv 10. lis 2011 20:41:55

no mam enom navod na zapojeni a o nastaveni sem nic nenasel ani na netu.Neco sem zkousel ale nechcu to vic rozvrtat.Jaka moze byt realna spotreba,ASI?
Basco
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 60
Registrován: pon 20. črc 2009 19:31:43
Bydliště: okr.Hodonín

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » čtv 10. lis 2011 21:18:37

To ti nikdo neřekne kolik žere tvůj motor.

http://www.apri.cz/download/UzivTC-6.zip
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5548
Registrován: sob 01. bře 2008 9:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Basco » pát 11. lis 2011 8:28:42

dik moc :thumleft:
Basco
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 60
Registrován: pon 20. črc 2009 19:31:43
Bydliště: okr.Hodonín

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod gabriel - FK » ned 11. bře 2012 20:14:51

Ahoj Kluci.Prosím Vás mám problém z PC TC-C.Po úspešnom zapojení mi nefunguje teplomer.Prepínací na in-out.Stále mi to ukazuje E.Kable mám fungl nové z Apri a čidlo je ako má byť v nárazníku.Nemalo by vnútorná teplotu ukazovať aj bez čidla?
gabriel - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » ned 11. bře 2012 21:12:01

čti celý vlákno od začátku : viewtopic.php?f=79&t=921
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4054
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod redroker » úte 03. dub 2012 19:31:30

Já mám feldu 1.6MPI s TC6 4 roky a vždy po natankování plné nádrže se mi na displeji zobrazil dojezd mezi 620-650km,je jedno jestli je zima-léto. Poslední cca 3 měsíce je na displeji dojezd 550-570km.Také jsem asi před 4 týdny resetnul průměrnou spotřebu, v manuálu je napsáno,že ta aktuální se zobrazí po několika km, já ujel asi 700km a je tam 0.0 :hlava:
redroker
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 185
Registrován: pát 23. říj 2009 9:43:52
Bydliště: Litvínov

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » stř 04. dub 2012 5:58:24

definuj přesně co chceš nebo jaké problémy máš co to dělá a co nedělá projeď clý menu

průměrná se aktualizuje stále

aktuální se aktualizuje stále je to spotřeba v daný okamžik pokud ji kontroluješ s chcíplým motorem bude tam vždy 0
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4054
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

PředchozíDalší

Zpět na Panel přístrojů, palubní PC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron