Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Majklus - FK » čtv 17. kvě 2012 20:21:41

Průmněrna spotřeba je 0,2 po odjetí 15 km :d a dojezd na nádrž je OFL. jinak mi to okazuje. Teplotu,stav battery,kolik je paliva v nadrzi, stupne, aktualni spotrebu, stopky, vse fachci jak má, jen to auticko z sipkou naspatek je OFL.kdyz sem to predtim nel zapojene ( spatne ) na 1 vstriku, tak to nejakej dojezd ukazovalo. kdyz sem to zapojil spravne na 1,3 Mpi tak to hodi OFL ale uz mi aspon de aktualni spotreba. nekalibruje se nejak ten TC6?
Majklus - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Vlada320 » ned 27. kvě 2012 22:19:47

mám ten samej problém.nainstaloval jsem palubní počítač a všechno funguje perfektně až na dojezd.tam mi to ukazuje OFL jako kolegovi v předešlém příspěvku.nějak si s tím nevím rady, kabeláž mám novou od Apri,čidlo je na kabelu od vstřiku přidělaný správně, v nádrži mi to ukazuje nějakejch 5,4L benzínu a ujel jsem s tím zatím asi 17km.není třeba problém v tom že bych měl dotankovat víc paliva a nebo najet víc km aby to začalo nějak počítat?já myslel že to bude ukazovat hned a že si to jen časem donastavím podle tankování aby to ukazovalo přesněji.díky moc za rady
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Uživatelský avatar
Vlada320
Palec nahoru! 12 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 706
Registrován: sob 19. led 2008 21:41:38
Bydliště: Kolín

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod a13sh » ned 27. kvě 2012 22:32:08

Snimac prutoku
Mozne priciny:

1) snimac prutoku je zasunut obracene do kovoveho trmene - zasunte jej pozorne do obou drazek s ohledem na vyrezy kovovych dilu

2) poskozeny snimac - snimac vymente

ale je to tu uz nekolikrat napsane,stejne tak je to v manualu TC
Uživatelský avatar
a13sh
Palec nahoru! 21 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2062
Registrován: ned 20. pro 2009 22:54:28
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Vlada320 » ned 27. kvě 2012 22:40:24

To jsem našel taky ale mám to na tom vstřiku přidelaný správně a kabeláž mám novou od Apri tak pochybuju že by byl špatnej ten snímač a navíc všechno ostatní ukazuje v pohodě a kdyby byl špatnej tak by to neměřilo třeba tu aktuální spotřebu atd.... zítra na to ještě kouknu ale nejsme z toho nějak nadšenej :(
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Uživatelský avatar
Vlada320
Palec nahoru! 12 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 706
Registrován: sob 19. led 2008 21:41:38
Bydliště: Kolín

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Vlada320 » pon 28. kvě 2012 7:40:43

Tak mám novej poznatek.zahýbal jsme s kabelama zezadu na ppočítači a už mi to ukazuje ale ukazuje to 1566km dojezd.mám palubáky dva a když připojím ten druhej tak mi to ukazuje normálně nějakejch 120km a na tom druhým funguje vše jak má.ale ten první co jsme připojil tak ukazuje vše až na ten dojezd takhle vysokej, to číslo se pomalu snižuje ale podle toho jak to jde rchle tak bych s tím musel najezdit tak deset hodin a buh vi kolik kilometrů aby to spadlo nějak dolů.chtěl bych tam tenhle počítač protože to je TC-6P tak ho zkusím rozebrat a podívat se dovnitře jestli tam nejsou nějaký studený spoje nebo tak a kdyžtak ho pošlu do Apri aby se mi na něj podívali.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Uživatelský avatar
Vlada320
Palec nahoru! 12 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 706
Registrován: sob 19. led 2008 21:41:38
Bydliště: Kolín

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » pon 28. kvě 2012 9:52:19

Myslí že bude rozumější ho tam poslat rovnou než se v něm šťourat a pomršit ho .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod a13sh » pon 28. kvě 2012 13:06:25

Tam neni co pomrsit,za rozebrani to stoji.
Uživatelský avatar
a13sh
Palec nahoru! 21 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2062
Registrován: ned 20. pro 2009 22:54:28
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Vlada320 » pon 28. kvě 2012 17:07:20

JJ zkusím jen kouknout na kontakty a očistit je kdyžtak.každopádně jsme narazil na další problém a ten spočívá v lpg.mám zapojené lpg tak že když to přepnu na plyn tak se mi vypíná signál do vstřiků a to je právě ten červenej kabel.tudíž mi na tom TC-6P nefunguje ani průměrná a aktuální spotřeba a co se týče toho dojezdu tak mi začne stoupat.takže budu muset vyndat kabeláž a předělat to vypínání vstřiků,sice mi počítač bude ukazovat ptákoviny ohledně spotřeby ale zase mi aspoň bude fungovat ta aktuální a průměrná rychlost si myslim.já se z toho picnu,jsem ten komp chtěl hlavně kvůli tomu teploměru a teď řeším i to ostatní :D
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Uživatelský avatar
Vlada320
Palec nahoru! 12 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 706
Registrován: sob 19. led 2008 21:41:38
Bydliště: Kolín

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » pon 28. kvě 2012 17:34:58

mám takovej dojem že to nevyřešíš ,zrušíš odpojování vstřiků kdyyž pojedeš na lpg , jak odpojíš vstřiky když pojedeš na lpg ? když je neodpojíš půjde ti plyn i benzín najednou , prostě se s tímhle musíš smířit , nebo namontovat TM3 ten tě těchto problémů zbaví
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4054
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Vlada320 » pon 28. kvě 2012 20:05:11

Tak už vím proč ten TC-6P má tak vysoký dojezd a postupně jde dolů když jedu na benzín, dneska jsem jezdil s tím druhým TC-6 a když jsem jezdil na plyn tak mi taky dojezd lezl postupně nahoru, no ještě aby ne je to logický, počítač ví že to auto jede ale nespotřebovává žádný benzín protože nemá signál z čidla tudíž auto jede ale počítač si myslí že to auto nežere vůbec benzín a proto leze dojezd nahoru, když to přepnu zpátky na benzín tak se ten dojezd začne srovnávat a klesat zase dolů.no a na tom TC-6P je tak vysoký dojezd protože předešlý majitel měl zřejmě vadný snímač průtoku ale s autem a zapojeným TC jezdil dál a proto lezl ten dojezd nahoru.takže asi tak.
a co se týče toho jak bych to chtěl zkusit zapojit, ten snímač průtoku je přidělanej na červenej kabel od vstřiku(signál z řídící jednotky) a já když přepnu auto na lpg tak se mi právě tento kabel rozpojí pomocí relé aby nešel signál do vstřiků a ty se neotevíraly jenže do vstřiků nevede jen tenhle kabel ale ještě druhý a ten je šedý, takže já zkusím předělat tu kabeláž od lpg tak aby se rozpínal ten šedý kabel a do toho červeného půjde pořád dál signál z jednotky.akorát nevím jestli tam v tu chvíli nepůjdou nějaký hlouposti, to chce vyzkoušet.tím by mi sice zase haproval dojezd, aktuální spotřeba a dlouhodobá spotřeba ale podle mě by měla funkce aktuální, dlouhodobá rychlost a otáčky fungovat dál.a při přepnutí zpět na benzín by vše fungovalo jak má jen by trvalo než by se srovnali ty hodnoty dojezdu a spotřeby.ale jelikož já jezdím hlavně na plyn tak je mki to buřt :-) zkusím to pořešit a pak se ozvu kvůli plynařům hlavně, jak to dopadlo. ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Uživatelský avatar
Vlada320
Palec nahoru! 12 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 706
Registrován: sob 19. led 2008 21:41:38
Bydliště: Kolín

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod mjamriska - FK » úte 29. kvě 2012 7:18:19

ten pocitac nema nejaky tvrdy reset, aby sa zmazali vsetky udaje po predchadzajucom majitelovi ?
mjamriska - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » úte 29. kvě 2012 7:29:21

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod LucasCZE » úte 29. kvě 2012 9:35:33

Myslim, ze predelani rozpojovani tak, aby dochazelo k rozepnuti druheho kabelu ke vstriku, nevyresi nic. Ty si myslis, ze kdyz prerusis druhy kabel, tak na prvnim neco cidlo nameri, to ale, dle meho, neni pravda. At rozpojis obvod kdekoliv, celym obvodem prestane protekat proud. Takze cidlo nebude mit co merit. Takze myslim, ze zkouset to je zbytecte. Ale delej jak myslis, mozna se pletu, neni to tak uplne muj obor...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Uživatelský avatar
LucasCZE
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 305
Registrován: pát 14. srp 2009 22:02:26
Bydliště: Brno, Zlín

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod papa.smurf - FK » stř 30. kvě 2012 20:52:38

Stejné problémy s palubákem, kdy předchozí majitel měl taky plyn. Dojezd se pohybuje od cca 1500 (což by se mi líbilo), přes cca 540 až po ER nebo OFF. Doufám že se to nějako vyřeší - třebas i samo :baseball:
papa.smurf - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » stř 30. kvě 2012 21:02:44

pánové palubák je konstruovaný na benzín ,tudíž je jasné že to na plyn nebo nějaké částečné odpojení bude ukazovat nesmyslnosti.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod papa.smurf - FK » stř 30. kvě 2012 21:26:50

A je nějaká cesta z toho začarovaného kruhu ? Oproti bývalému majiteli neplánuju z Karlíka udělat plynový sporák. Takový reset do továrního nastavení by byl príma - akorát nevím jak a jestli vůbec to jde :hlava:
papa.smurf - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » stř 30. kvě 2012 21:54:51

Někde tu je návod na obsluhu a když to nepomůže tak na první stránce je adresa do APRI na pana Třetinu pošli ho tam na seřízení .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod papa.smurf - FK » čtv 31. kvě 2012 19:41:02

Podle návodu se mi to nepodařilo rozchodit, takže pan Třetina bude mít další práci
papa.smurf - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod tgfh_2 - FK » úte 17. črc 2012 21:26:00

Prosím Vás, po přehození palubního PC TC-6P z Feldy do Feldy nefunguje čidlo na vstřiku, spotřeba je pořád 0.0, čidlo mám zapojené správně, kde seženu nové? Vím, že už to tady bylo psané několikkrát, ale od čeho tady jinak jsme, že :-) prosím přímý kontakt, děkuji, tgfh.
tgfh_2 - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » stř 18. črc 2012 8:25:23

:hledej: přímý kontakt je na první stránce asi tak malinko pod polovinou !
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod tgfh_2 - FK » stř 18. črc 2012 21:20:16

Dík :hlava: , místo hledání jsem se stavil do autodružstva, kde mi dali přímý kontakt! 8-)
tgfh_2 - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » stř 18. črc 2012 21:25:26

10 vteřin hledání dle toho co napsal Emilio : viewtopic.php?f=79&t=3161#p111338
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5548
Registrován: sob 01. bře 2008 9:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod tgfh_2 - FK » stř 18. črc 2012 22:03:47

Já vím, měl jsem tam dneska cestu a dali mi přesně to samé číslo.
tgfh_2 - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Soptik » pon 15. říj 2012 9:35:53

Palubní počítač TC-6
Přestal mi fungovat úplně, jen měření teploty je funkční. Jinak ukazuje hauzumera ve všech měřeních. Poraďte, co se s tím dá dělat.
Díky.

GSM: 736741565
Soptik

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » pon 15. říj 2012 16:03:45

Zkontroluj připojení snímače na vstřiku ( v jednotce ) dle typu motoru + není vypadlej konektor do TC ?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod tgfh_2 - FK » pon 22. říj 2012 18:19:51

Lidi v APRI mi už s čidlem spotřeby nepomůžou, už mají údajně plno další práce, nevím kde čidlo sehnat, celý nový palubák se mi kupovat nechce, spíše kdyby ho někdo dokázal vyrobit, či mi poskytl návod/součástky jak čidlo vyrobit. Nevíte jak mi pomoct?
tgfh_2 - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Lukoo88 - FK » pát 02. lis 2012 10:02:07

Custe lidi nevite kde sezenu komplet kabelaz ?? Dik
Lukoo88 - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » pát 02. lis 2012 11:42:52

Obávám se že zbývá už jen inzerce .Nebo vrakoviště .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod tgfh_2 - FK » stř 07. lis 2012 15:41:06

"Dobrý den,
bylo rozhodnuto, že snímače průtoku se již vyrábět nebudou.

S pozdravem
Třetina Pavel"
tgfh_2 - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy

Příspěvekod demon » ned 02. pro 2012 15:14:46

zdravim nevite někdo kde sehnat snínač prutoku neukazuje vubec spotřebu díky
demon

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » ned 02. pro 2012 15:51:47

:hledej: Jestli umíš číst tak si přečti těch pár příspěvků nad sebou . :!:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod marek.v - FK » sob 29. pro 2012 15:37:37

palubák mi zrazu ukazuje zlý dojazd a objem v nádrži, mám skoro prázdnu nádrz a ukazuje mi 600km dojazd, niekedy po 10 minutovej jazde sa to napraví na tu spravnu hodnotu. ako by som to mohol odstranit?
marek.v - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » sob 29. pro 2012 15:49:55

Pravděpodobně závada v čidle průtoku .Možná jen uvolněné kontrola kabelu a jeho upevnění .
Pokud je čidlo vadné asi máš smůlu těžko seženeš jiné .
Pak ještě kontrola PC s někým komu to funguje .Prohodit mezi sebou .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod marek.v - FK » sob 29. pro 2012 17:07:40

do ri.., :o ale aktuálnu spotrebu mi ukazuje správne alebo to nesúvisi?
niekedy mi tam vyskočí "E" na dojazd
marek.v - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » sob 29. pro 2012 19:45:41

pokud to dělá jen na dojezdu , tak to může být i snímač rychlosti , kontroluj i půměrnou rychlost , nebo též žlutý drát od palivoměru popř to může být problém na plováku ,
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4054
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod marek.v - FK » sob 29. pro 2012 20:12:25

ano robí to len na dojazd resp. na objem paliva v nádrzi
marek.v - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » sob 29. pro 2012 20:31:35

budík v přístrojovce neblbne ? pokud ne tak jít pop žlutým drátu od palubáku bude spojenej rychlospojkou k elektrice a v ní je možný zdroj poruchy , pokud blbne budík tak v háji snímač - odporová dráha na plováku
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4054
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod marek.v - FK » sob 29. pro 2012 21:23:28

budík v prístrojovke je OK
marek.v - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Demonstein - FK » stř 08. kvě 2013 14:45:25

Zdravím, mám možnoust koupě palubního PC bez čidel jen s naůájecím kabelem.

Tady je popis nabídky, kterou jsme dostal: Dobrý den, prodávám palubní počítač Škoda Felicie,bez čidel jen s napajecím kabelem měřící stav baterie.


Chtěl bych se zeptat jak moc velký problém je tyto čidla sehnat, případně, jestli znáte nějaké stránky kde se čidla dají sehnat :).


Díky za radu
Demonstein - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » stř 08. kvě 2013 15:06:05

Pokud příslušná čidla neseženeš někde v inzerci nebo na vrakovišti tak ti PC bude na nic .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Demonstein - FK » stř 08. kvě 2013 17:05:57

To je mi jasný. Dáse to vyložit teda tak, že se čidla nedají koupit nové? Co ve škodováckém autosalonu? V okolí teda neni žádný, ale kdyby to šlo, nebyl by problém zajet do Brna :)
Demonstein - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » stř 08. kvě 2013 17:53:08

ve škodovce určitě ne , něco se dá sehnat u výrobce palubáku , snímač průtoku se dá sehnat jen pro motory bmm , sehnat se dá i snímač teploměru , nevím jak je to se snímačem rychlosti (ale někde je tu popis výroby)

takže podtrženo sečteno , nebrat , kup jen kompletní palubák i když se zdá drahej (běžná cena 2-3tiskč) protože to vyjde levněji než to potom shánět
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4054
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod dnblistener » sob 25. kvě 2013 22:21:13

zdravim potrebujem poradit ci sa da palubny pocitac spustit na 12V bateriu. Lebo skusam ho zapojit doma ale nesvieti ani nic neukazuje. :|
dnblistener

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » ned 26. kvě 2013 5:27:58

Ano dá se spustit .
Buď jsi ho jen špatně zapojil nebo ti při zapojení vyhořel nebo je "byl "nefunkční .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Návštěvník » ned 26. kvě 2013 9:00:53

okej diky a co by mal ukazovat ked ho zapojim doma. Asi len teplotu?
Návštěvník

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Jarda28praha » ned 26. kvě 2013 12:45:59

Měl by ukazovat teplotu (bude reagovat to čidlo teploty) a mělo by ti to taky ukázat napětí palubní doma v ruce připojené pod šťávu. :D
Jarda28praha
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 119
Registrován: ned 27. led 2013 15:35:56

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod dnblistener » ned 26. kvě 2013 14:43:24

po zapojeni na 12V adapter funguje takze asi bola slaba bateria takze je to v klidu :D
dnblistener

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Tom3k - FK » úte 25. čer 2013 12:39:27

Ahojte nedavno mi kamarat namontoval do felicie 1.3 40kw BMM palubny pc...mam ale problem ked ukazuje dojazd je tam OFL alebo E niekedy ukaze cislo okolo 1000 niekedy vyzera ze ukazuje cislo spravne...spotrebu s ikonamy pistole od cerpacej hadice ukazuje stale 0.0....neviem ci treba najazdit urcite km aby to zacalo spravne merat...skusil som dat na felicii dole kryt a pozret sa na cidlo s trminkem trocha som ho pootocil...klucik som dal do polohy 1 a zrazu ukazalo dojazd cislo okolo 200 co vyzeralo byt celkom v poriadku..no po par hodinach jazdy ukazovalo na dojazde opat OFL..zase som pokyval cidlom na kabli a troska ho nakrutil a opat ukazuje hodnotu...spotreba na oboch ikonkach je ale stale 0.0...inak vsetko ostatne ukazuje spravne aj mnozstvo paliva v nadrzi...nevedeli by ste mi pomoct preco blbne dojazd ci to treba nejak lepsie prychiti na oranzovy kablik a preco neukazuje spotrebu?cital som aj manual ale nejak mi to nepomohlo
Tom3k - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » úte 25. čer 2013 12:52:00

Pokud máš to čidlo správně umístěno tam kde má být tak jediná možnost je že tam je volný .Tak s ním zas pokývej a až bude ukazovat správně omotej izlačkou.
A nebo je tak trochu špatný čidlo (nějaký spoj )
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4118
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Tom3k - FK » úte 25. čer 2013 12:54:52

dakujem za super rychlu odpoved..este by ma zaujimalo ci toto cidlo ma na svedomi aj ukazovanie spotreby kedze je stale 0.0 a dojazd dokaze zmerat
Tom3k - FK

PředchozíDalší

Zpět na Panel přístrojů, palubní PC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník