Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » úte 25. čer 2013 17:08:27

Vše co je o spotřebě má na svědomí toto čidlo . ještě se zeptám kde ho máš zapojené ? ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4121
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Tom3k - FK » úte 25. čer 2013 20:55:06

otvorim kapotu :) a vpravo vysuniem umelu krytku kde su nejake kable :) a je to volnejsie prichytene tym trminkem na oranzovo biely kabel...skusil som teda cidlo prilepit izolacnou paskou o kablik aby sa cidlo moc nekrutilo...teraz je hodnota 1500 a postupne klesa..skusal som cidlo posuvat po kabliku ale uz je hodnota stale vysoka...myslite ze sa nejak upravi alebo je to uz chyba v cidle?

nakonec ukazuje uz dva dni iba OFL :(
Tom3k - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod hromyblesky » stř 17. črc 2013 22:50:19

zdarec... mam klasicky problem se snimacem, je mozne ze mi ukazuje nejaky cisla ale ty neodpovidaji realu ? efakto volbeh nejde pod 1.0 a kdyz dam napriklad trojku a plyn na podlahu tak mezi dvou az trech tisisch otackach to zerej jen 5 letriru pricenz na druhym aute to zere 17 atd, taky s tim miuze jezdil jak bych to ukradl a prumer mam 5 ltiru... delava to samotny cidlo ? palubaky sem prehazoval z druhyho auta a je to stejny
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi


za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Uživatelský avatar
hromyblesky
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4227
Registrován: úte 10. úno 2009 9:40:01
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » stř 17. črc 2013 23:02:31

je možné, že ti odchází pomalu a jistě čidlo. Mě odcházel tak, že chvilku fungovalo a achvilku nefungovalo. Pokud se kouknuv autě na průměrnou spotřebu tak tam mam 1.6l/100km :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5565
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod hromyblesky » stř 17. črc 2013 23:10:41

hm tak to ti teda dekuju pekne :D zkusim proletovat vsechny spoje, vic zmr.at ho snad nemuzu :?
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi


za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Uživatelský avatar
hromyblesky
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4227
Registrován: úte 10. úno 2009 9:40:01
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod TIW » pon 22. črc 2013 20:34:25

Technický dotaz na zde přítomné znalce problematiky palubního pc a konstrukci jeho elektroniky, můj počítač měl vadnou cívku, bohužel jsem doma vyštrachal jen smaltovaný drát průměru 0,09mm (měřeno mikrometrem), původní cívečku jsem jim převinul, dal jsem 200 závitů, chci se zeptat, jestli cívka s větším průřezem drátku a tudíž menším odporem nebude mít nějaký negativní vlil na elektroniku, která je za ní a její životnost? Palubáček se jeví s touto cívkou jako funkční, po nastartování začal ukazovat okamžitou spotřebu, víc jsem zatím nezkoušel, abych něčemu neublížil :idea:
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
TIW
Palec nahoru! 49 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2778
Registrován: úte 25. zář 2007 19:20:50
Bydliště: Valašské Mezi?í?í

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod PavelZet » úte 23. črc 2013 17:09:16

určitě tu hodnotu cívečky měli konstruktéři v apri nějak spočítanou.. Možná že si měl první než si ji převinul, kontaktovat někoho z Apri a poprosit o radu, nebo vzít celej ten pajšl a stavit se třeba v GMelektronics a zkusit tam něco vymyslet s těma prodavačema, z vlastní zkušenosti vím, že jsou hodně ochotní a rádi poradí.
Škoda felicia 1.3Mpi 1997
PavelZet
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 140
Registrován: čtv 30. dub 2009 17:13:11
Bydliště: Brno-okolí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod 103457 » ned 01. zář 2013 9:35:41

Malej dotázek, přestal mi fungovat dojezd a litry v nádrži.
Stalo se to následovně, měl jsem málo v nádrži a chtěl dojet ke své pumpě, jel jsem po dálnici, měl PC přepnutej na dojezd, ukazovalo mi to dojezd 126 a najednou naskočilo E a to u obou funkcí, jak dojezd, tak litry v nádrži. Všechno ostatní funguje, i spotřeba. Stalo se mi to v pátek odpoledne, a po dotankování do plné nádrže ke změně nedošlo. Palivoměr v autě před natankováním i po natankování ukazuje dál správně, kde hledat závadu? Vím, že po natankování to vždy chvilku trvalo než naskočily správné hodnoty, ale nyní to trvá už 24 hodin. :(
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » ned 01. zář 2013 9:49:57

Možná bych zkusil spoj Palibák -> palivoměr .... zda tam není nějaká chybička ... nikde nic jiného není
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5565
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod 103457 » ned 01. zář 2013 12:01:46

Musím to zkouknout, mám to origo připojený tou nařezávací spojkou, možná se v ní ten drátek uklepal. Udělám to napevno, sletuju a dám do smršťovačky, zda dojde ke změně.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » ned 01. zář 2013 13:27:36

Ty prořezávací svorky zahoď ;) ... pěkně sletovat ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5565
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod 103457 » ned 01. zář 2013 13:49:33

Jak zahoď. Je to namontovaný přesně podle instruktáže výrobce, tak to musí být OK. :lol: :lol:
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » ned 01. zář 2013 21:03:19

Ty prořezávací svorky jsou sice pěkný pro montáž, ale funkčně jsou na nic ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5565
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod 103457 » ned 01. zář 2013 21:41:04

Já vím, dělám si prču. :P
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod DERMIN95 » sob 07. zář 2013 20:36:23

Neda se nekde sehnat ten ocelovy trminek co ee dava pres cidlo spotreby na mpi ? (Hledat nemuzu nemam internet aktualne)
Obrázek
DERMIN95
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 1
Příspěvky: 653
Registrován: ned 18. dub 2010 22:19:14
Bydliště: Praha bohnice

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod redroker » pát 13. zář 2013 10:15:34

Více než před rokem jsem dlouhým stiskem tlačítka na PC resetoval průměrnou spotřebu,v návodu se uvádí,že nová se zobrazí cca 200m (jestli se nepletu),ale nic. Do dneška tam mám nuly a i u několika ostatních údajů.U dojezdu jsem tam měl po natankování full nádrže něco mezi 630-650km, od té doby cca 580km.Vždy se to ale postupným snižováním množství vyrovnává,takž se dostanu na tu hodnotu cca 630km (podle denního počitadla).Dá se to nějak řešit,nebo je možný kompletní reset PC?
redroker
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 185
Registrován: pát 23. říj 2009 10:43:52
Bydliště: Litvínov

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » pát 13. zář 2013 16:06:17

Třmínek se dá snad ještě sehnat u výrobce "APRI ",adresa ja na první stránce .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4121
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod kritik » sob 23. lis 2013 20:54:27

Vzhledem k tomu, že je to stále aktuální píšu pro ty potřebné. Včera 22.11. jsem mluvil telefonicky s panem Třetinou a domlouval si zaslání třmínku snímače průtoku a čidla rychlosti. Obojí je stále skladem a jak se zde píše, je to skutečně neobyčejně vstřícný a ochotný pán. No a ještě, pokud by někdo potřeboval snímač průtoku pro BMM, tedy ne MPi, mám ho, bylo u koupeného PC a nepotřebuji ho.Právě k němu jsem si objednal ten třmínek, abych ho nabídl kompletní.Mail mám vyplněn, tak kdo potřebuje, napište mi. Já mám 1,3 MPi a tak jsem si koupil zde nabízené a vyrobené, mimochodem je perfektní.
kritik
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 24. říj 2013 12:44:22
Bydliště: Kroměříž

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » čtv 28. lis 2013 17:56:52

Ahoj, v nějakém vlákně jsem četl, že tu je schéma snímače rychlosti na TC-6ku, ale najít se mi ho nepodařilo. Zkoušel si někdo vyrobit vlastní, který by šlapal tak jak má? Chci schéma a typy součástek, abych si mohl udělat kompletní kabeláž s čidlama. Díky
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod 103457 » čtv 28. lis 2013 18:02:11

-miki-
:hledej: :hledej: :hledej: :hledej: :hledej: :hledej: :hledej: :hledej: :hledej: :hledej: :hledej: :hledej:
226 příspěvků se špatně hledá co ???
viewtopic.php?f=79&t=31447
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » čtv 28. lis 2013 18:20:55

Díky za snahu, ale buď jsem slepej nebo neumíš číst :D Tohle vlákno už jsem projel teď po šestý :D Nehledám čidlo průtoku, ale RYCHLOSTI. Objednávat si ho nechci, když v tom bude jedna součástka, pravděpodobně hallův snímač.
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » čtv 28. lis 2013 18:29:11

Pokud chceš snímač rychlosti tak zkus zavolat do APRI ... třeba je maj ještě skladem tak ti ho pošlou ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5565
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » čtv 28. lis 2013 18:44:42

No v pondělí jsem psal maila. Nevíš za jakou dobu odpovídají? Mrknul jsem na jednu fotku snímače a podle toho jak jsou na tišťáku plošky, tak tam bude pár součástek navíc.
http://martin420.rajce.idnes.cz/Palubny_PC_TC-6P_-_montaz%2C_zmena_podsvietenia_modre%2C_biele/#SNC00391.jpg
Zítra tam teda zkusím zavolat. Ale to schéma bych uvítal i tak. Určitě to někdo rozebíral :P
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » čtv 28. lis 2013 18:53:48

čidlo rychlosti mají , psal jsi přímo panu TŘETINOVI ? jestli jo tak odpovídá do 3dnů , jestli do APRI tak to může být až +2dny
jinak výroba je tam někde popsaná taky , dělá se to z hallova snímače z ventilátorrů
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4068
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » čtv 28. lis 2013 19:05:58

Jojo, panu Třetinovi. Kde to je ta výroba popsaná? Můžeš tu prosím tě hodit link? Díky
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » pát 27. pro 2013 15:54:09

Ahoj, byl by někdo tak moc ochotný, že by rozebral snímač rychlosti, který se připojuje na tachometr a udělal mi fotku s popisem součástek? Díky moc.
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod RAAF_96 » sob 28. pro 2013 0:41:19

Je problém změnit podsvícení palubáku ze zelené na jinou?
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 9:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » sob 28. pro 2013 0:48:06

Nic není problém ;) ...

Rozdělat palubák .. vypájet dosavadní osvětlení a napájed diody dle vlastního uvážení a barvy ;) ... ale opatrně až to budeš pájet je to celkem citlivá elektronika :)

...jinak téma o tom je tady : viewtopic.php?f=79&t=8445&p=117161
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5565
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod RAAF_96 » sob 28. pro 2013 18:12:48

Ou, tak pročtení tohoto tématu mě od toho teda odradilo, ještě že tak, protože od mikropájky mám zlomený hrot tak bych to pájel trafopájkou tak jak třeba ovladač zrcátek, a tím bych ho odrovnal... Z toho mám strach když to stojí hromadu peněz. Asi ho nechám raději zelený ikdyž ke zbytku nebude ladit. :hlava:
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 9:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » pát 03. led 2014 16:46:40

Nějak se nemůžu spojit s p. Třetinou. Na maily nereaguje, telefon nezvedá. Nemá někdo na něj jiný kontakt než je uvedený na stránkách Apri?
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » pát 03. led 2014 16:51:02

nezapomeň že je po svátcích a ne všichni již chodí do práce , krom toho může být dlouhodobě nemocný

Pavel Třetina (pavel.tretina@apri.cz)
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4068
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » pát 03. led 2014 17:03:20

Díky, já mu psal už začátkem prosince a žádné echo z mailu servis@... Volal jsem mu tam kolem půl čtvrté a nikdo nebral.
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » pát 03. led 2014 17:06:28

Normální lidi v půl 4 končí .. resp. taková pracovní doba ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5565
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » pon 06. led 2014 17:56:47

Tak jsem se s p. Třetinou konečně spojil. Stále mají snímače rychlosti a kovový třmínek :)
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod RAAF_96 » čtv 09. led 2014 20:48:15

Zdravím, dnes jsem montoval TC-6 a všiml jsem si že zlobí podsvícení, někdy bliká, někdy zhasne.. Někdy svítí bez problému.... Mám obavy aby za nějakou chvilku nepřestal svítit úplně. Je to na koupi nového počítače? Díky
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 9:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod 103457 » čtv 09. led 2014 20:52:22

Nee, měl jsem stejněj problém a poslal jsem p. Třetinovi, za týden jsem ho měl doma a nic za to nechtěl. Fakt zlatej člověk.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10958
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod RAAF_96 » čtv 09. led 2014 20:53:29

Aha, za ním se taky chystám kvůli kalibraci, jen co vyjedu dvě nádrže :lol: Jinak jsem říkal že bych vzal jiný od místního člena: http://auto.bazos.cz/inzerat/30951233/P ... c-TC-6.php teď už to problém není, kabeláž natáhlou mám :)
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 9:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod el.tomas » čtv 09. led 2014 20:54:49

:ot: Docela vtipný, moje fotky, moje cena - ale kontakt je už jiný.. :lol:
Felicia 1.6 Sportline
Uživatelský avatar
el.tomas
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 373
Registrován: pon 09. dub 2012 18:44:58
Bydliště: Plzeň

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » čtv 09. led 2014 21:36:13

RAAF_96 píše:Zdravím, dnes jsem montoval TC-6 a všiml jsem si že zlobí podsvícení, někdy bliká, někdy zhasne.. Někdy svítí bez problému.... Mám obavy aby za nějakou chvilku nepřestal svítit úplně. Je to na koupi nového počítače? Díky

Asi tam je studeňák. Jsou tam tuším zapojené 4 ledky v sérii spínané tranzistorem...?
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod RAAF_96 » čtv 09. led 2014 21:37:48

Mělo by to tak být :)
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 9:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » čtv 09. led 2014 21:41:09

No tak si to přepájej a budeš to mít jako nové :D
Btw: kdyby někdo zahlédl 3mm LEDky RGB, tak sem s nimi :D
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod RAAF_96 » čtv 09. led 2014 21:49:08

No já v žádném případě :lol: Jsem rád že jsem zvládl hodit LEDky do vypínače, ale četl jsem že dost lidí už ten palubák odvařilo... např. trafo pájkou
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 9:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod -miki- » pát 10. led 2014 0:42:51

Protože ten procesor je citlivý na elektrostatiku. Musíš to pájet pájecím perem, ne trafopájkou. A ještě lépe si uzemnit ruku o topení nebo kolík v zásuvce. Hlavně to nedávat do levé zdířky v zásuvce :D
-miki-
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 181
Registrován: čtv 15. srp 2013 23:56:56
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod romachain » pát 17. led 2014 21:58:21

Mám Feldu 1.3MPi, takže by tam palubák TC-6 krásně pasoval, ale zrovna řeším přestavbu na plyn, takže bych to zapojoval bez snímače na vstřiky. Jak to potom funguje, co se ukazuje u těch funkcí, kkteré jsou na tom závislé? Pořídil bych klidně i TM-3, ale štvalo by mě chybějící údaj o palubním napětí, chci prostě: venkovní teplotu, dobu jízdy, průměrnou rychlost a palubní napětí.
romachain
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 19
Registrován: pát 10. srp 2012 22:44:54
Bydliště: Brno

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » pát 17. led 2014 22:42:08

nějak nechápu proč kupovat (montovat)palubák když nevyužiju všechny jeho funkce :shock:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4121
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod romachain » sob 18. led 2014 22:01:39

Dyť píšu že chci: teplotu, průměrnou rychlost, čas jízdy a rád bych i palubní napětí. Věci spojený se spotřebou na apri s plynem nefungujou a tak je "nechci". Ten zbytek ano a protože jsou dvě možnosti:tc6 bez čidla na vstřik nebo tm3 bez palubního napětí, tak mě zajímá, co tc6 ukazuje bez čidla na těch funkcích spojených s ním...
romachain
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 19
Registrován: pát 10. srp 2012 22:44:54
Bydliště: Brno

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Kuk1 » sob 18. led 2014 22:35:23

V tom pripade je pro tebe nejvhodnejsi varianta postavit si vlastni palubni pc.
Kuk1
Palec nahoru! 11 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 424
Registrován: ned 19. črc 2009 22:50:23
Bydliště: Praha 4

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod romachain » sob 18. led 2014 23:07:49

Díky, ale do toho se pouštět nehodlám, nechci. V podstatě jsem rozhodlej že nejlepší by bylo pořídt tu tm.3, je to vlastně jen digitální teploměr, ale lepší než mít tam slepou krytku :-) Když bych sehnal za slušnej peníz, neřešil bych už nic... Stále mi nikdo neodpověděl jestli neví co tc6 ukazuje když k ní není připojenej snímač na vstřiky, pořád mě to zajímá...
romachain
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 19
Registrován: pát 10. srp 2012 22:44:54
Bydliště: Brno

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Matuhsch » sob 18. led 2014 23:20:55

Vzhledem k tomu že to ukazuje spotřebu podle delky vstrikovaciho casu na vstrikovaci, rekl bych ze to bude ukazovat spotrebu ale nesmyslnou :)
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Matuhsch
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1115
Registrován: pát 17. dub 2009 20:23:29
Bydliště: Modřice

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » ned 19. led 2014 0:09:04

nemá náhodou tm3 měření napětí pod teplotou ? tj dlouhý stisk obou tlačítek

...nikdo neodpověděl .... , ono to tam už někde je , funguje normálně jen jako by tam nebylo čidlo , tj aktuální spotřeba pokud ji to ukazuje tak je to hovadina , a průměrná klesá (protože ji to měří jen na benzínu) což je blbost , dojezd taktéž

nevím kde jsem to četl , ale někdo psal že dal jak drát od vstřiku (mpi) tak drát od lpg (sekvence) spolu do třmínku ,
dojezd bude blbost , a spotřeby budou dost rozkecaný
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4068
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

PředchozíDalší

Zpět na Panel přístrojů, palubní PC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron