Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod borlan - FK » stř 11. bře 2009 10:11:05

Je to na dobré cestě...ale už pomalu zkoušej vypíchnout ty mrňavý piny od čidla z konektoru. Já se s tím mordoval vším možným (jehly, sponky, mikrošroubováčky...) a dostal jsem jen jeden, ostatní ani zaboha. Nakonec to vyřešil mechanik ze Škody na chodníku pomocí profi vypichováku. A měl jsem štěstí, že jsem to při svých pokusech nedomordoval tak, že by to ani on nedostal.
Tak to jen pro jistotu abys byl připraven... 8-)
borlan - FK

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod emilio52 » stř 11. bře 2009 11:05:44

A pozor na barvy ať je nezaměníš ! Někam si ponzač kam která přijde jinak seč v háji .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4129
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Problem s palubním počítačem...

Příspěvekod Goofy - FK » pon 23. bře 2009 12:09:43

tak snimač vyměněn..palubakjede jak má....
ale vystrkat to z toho konektoru..hm...modry šel nadherně ale za to ty dalši 2...to padlo veselych slov...
Goofy - FK

Cidlo prutoku TC-6 MPI

Příspěvekod VictorC - FK » úte 19. kvě 2009 20:35:28

Zdravim,
zakoupil jsem na inzerat TC-6, narazil jsem na drobnou nesrovnalost, v montaznim navodu se pise o "kovovem trmenu" na cidlu prutoku, ten jsem bohuzel nedostal :( Je nezbytne nutny pro montaz? Nebo se da obejit i bez nej? Prikladam foto cidla, tak jask jsem ho koupil. Diky za rady.
VicC
Obrázek
VictorC - FK

Re: Cidlo prutoku TC-6 MPI

Příspěvekod Ponman » úte 19. kvě 2009 22:28:13

Kovovy trminek potrebujes na prichyceni cidla ke kabelu.
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Uživatelský avatar
Ponman
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2282
Registrován: stř 06. zář 2006 23:17:13
Bydliště: Praha

Re: Cidlo prutoku TC-6 MPI

Příspěvekod Dejwis » úte 19. kvě 2009 22:30:11

myslím že APRI pomůže...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Uživatelský avatar
Dejwis
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 1
Příspěvky: 1202
Registrován: pát 12. led 2007 15:02:23
Bydliště: Stredoceský kraj

Re: Cidlo prutoku TC-6 MPI

Příspěvekod 103457 » stř 20. kvě 2009 14:47:17

Jistě, pan Třetina pomůže, mě ho také poslal, když jsem ho ztratil.
Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email:
pavel.tretina@apri.cz
servis@apri.cz
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 11014
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Cidlo prutoku TC-6 MPI

Příspěvekod VictorC - FK » stř 20. kvě 2009 20:49:01

diky panove, uz jsem se na nej obratil, diky bohu, ze jeste takovi lide existuji ;-)
VictorC - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Felicia Lxi » ned 28. čer 2009 11:21:54

Zdar,potreboval bych poradit,pač mam taky jeden problem s palubakem.a to ten že mi misto dojezdu km a litru v nadrži sviti E,asi jakože error a nemam šajna proč,poradte prosim
Uživatelský avatar
Felicia Lxi
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 58
Registrován: stř 08. lis 2006 22:08:52
Bydliště: Trutnov

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Schimi » ned 28. čer 2009 11:34:13

To vypadá, že se ti přerušilo propojení palubáku na drát od snímače hladiny paliva.
1,6 sportline 1999
Uživatelský avatar
Schimi
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 601
Registrován: stř 07. led 2009 22:22:22
Bydliště: Olomoucko

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod emilio52 » ned 28. čer 2009 11:38:08

1. po montáži do vozu -vyčkat 30 s pak se objeví správný údaj. (což asi není ono)
2. Odpojená nebo uvolněná rychlospojka přípojky palivoměru - připojit !
je to na 100% ta druhá možnost . :)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4129
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Felicia Lxi » ned 28. čer 2009 12:31:16

no předevčirem jsem mel budiky venku a kontroloval jsem ten kabel od palubaku,ten je přidelanej dobře,a všechny konektory vzadu na budikach sou zacvakli taky dobře,tak nevim,esi to muže bejt jeste nekde jinde ale palivomer funguje normalne.
Uživatelský avatar
Felicia Lxi
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 58
Registrován: stř 08. lis 2006 22:08:52
Bydliště: Trutnov

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod emilio52 » ned 28. čer 2009 13:20:12

Je to převzatý přímo z návodu .
koukni teda ještě sem je toho tam víc . I ke stažení.
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac_3
Opakování matka moudrosti , :lol: překontrolovat znovu celé vedení.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4129
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Felicia Lxi » ned 28. čer 2009 13:43:08

no budu to muset očihnout jeste pač to po namontovani normalne šlo,pak se stavalo že to jednou šlo pak ne pak zase jo a ted to nejde vubec
Uživatelský avatar
Felicia Lxi
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 58
Registrován: stř 08. lis 2006 22:08:52
Bydliště: Trutnov

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Felicia Lxi » úte 30. čer 2009 18:39:47

jsem v koncich,poradne jsem to prohlidl,nikde nic přerušenyho neni,pro jistotu jsem zkusil natahnout samostatne drat a nic,porad ukazuje E.
konektory taky všude poradne zacvaknuty.už nevim co kde.
nebo esi se neco podelalo primo v Computeru
Uživatelský avatar
Felicia Lxi
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 58
Registrován: stř 08. lis 2006 22:08:52
Bydliště: Trutnov

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Felicia Lxi » ned 05. črc 2009 22:08:51

emilio52:jakou si myslel rychlospojku připojky palivomeru?budik normalne ukazuje,tak nevim
Uživatelský avatar
Felicia Lxi
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 58
Registrován: stř 08. lis 2006 22:08:52
Bydliště: Trutnov

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Peca - FK » pon 06. črc 2009 0:09:36

;) rychlospojka se připojuje k drátu co vede k palivoměru a jakokdyby ho nařízne a zacvakne .a někdy se nezařízne do kabelu ale jenom do izolace takže bych skusil zatlačit na niaby to prorazila tu izolaci :) nebo nemám pravdu? :?:
Peca - FK

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Ponman » pon 06. črc 2009 10:17:48

Keke-mas pravdu.Ja jsem pro sichr kabel nariznul nozikem,aby to bylo stopro. ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Uživatelský avatar
Ponman
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2282
Registrován: stř 06. zář 2006 23:17:13
Bydliště: Praha

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Felicia Lxi » pon 06. črc 2009 10:58:15

jj,to jsem už zkontroloval,navic jsem zkusil natahnout drat přimo z konektoru a porad nic.nejlepsi by bylo kdybych tu sehnal nekoho taky s palubakem a zkusil ten svuj u neho.
Uživatelský avatar
Felicia Lxi
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 58
Registrován: stř 08. lis 2006 22:08:52
Bydliště: Trutnov

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod mikka » ned 12. črc 2009 23:24:01

Tak se mi taky zbláznil palubní počítač, ukazoval chvílemi nesmyslně vysoké hodnoty spotřeby a chvílemi zase nulu.
Napsal jsem mail firmě APRI a poslali mi zdarma nový snímač průtoku s tím, že chtějí zpět starý snímač a výrobní číslo palubního počítače.
Čidlo vyměněno a už to zase šlape jedna radost.
mikka
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 913
Registrován: čtv 18. led 2007 22:04:23
Bydliště: Olomouc

Re: Palubní počítač - blbne.

Příspěvekod Nonamed - FK » pon 13. črc 2009 2:07:54

no, já mám problém následující - za jízdy vyšší rychlostí než cca 60 to občas vypadává a ukazuje nulu... čidlo jsem již vyměnil, tak nevím v čem to může být... na Vagu nic se vstřikama není, ono vlastně na vagu není vůbec nic :)
Nonamed - FK

Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » stř 05. srp 2009 19:44:23

Zdravím,
tak jsem dnes konečně s velkou slávou namontoval TC6ku do felicie (zkušený pan elektrikář namontoval), vše šlo hladce, až na drobnou nesrovnalost... Po projetí auta se vše tváří jak má, okamžitá spotřeba, průměrná spotřeba, napětí, průměrná rychlost, teplota atd... tohle vše, zdá se, se měří spořádaně. Až na dojezd a stav nádrže... V autě jsem měl v době montáže odhaduju tak 10-15l benzínu, po nastartování, tak jak uvádí manuál, naskočilo u dojezdu "E" a po 30 vtřinách se to překlopilo na stav nádrže ~43l a dojezd 640km a ani po ujetí 15km se stav nijak radikálně nezměnil, stav nádrže naopak vzrostl na ~44l a dojezd na 704km. Říkal jsem si, že by mohl být problém v malém množství paliva a tak jsem zajel natankovat plnou a projistotu jsem po natankování jseště korekčním tlačítkem zkontroloval správnost celého nastavení a všechny korekce nastavil na "0". Po natankování plné nádrže TC6ka ukázala stav nádrže 44.4l a dojezd 704km a po ujetí 8km od benzinky domů TC6ka ukazuje stav nádrže 44.5l a dojezd 712km. Tak teď nevím, jestli je vše jak má a oba dojezdové údaje jsou již správné, (než najedu více km od natankování plné...) nebo je potřeba "něco" "někde" "nějak" seřídit...???
Předem všem znalým děkuji za rady :-)
VicC

P.S. Abych nezapomněl, PP byl na testech u pana Třetiny z APRI a téměř všechna čidla vyměnil a týden testoval a prohlásil PP za funkční.
Naposledy upravil Návštěvník dne čtv 06. srp 2009 9:25:42, celkově upraveno 1
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » stř 05. srp 2009 19:50:39

Tady až dole si stáhmi manuál k PC .Teda pokud ho nemáš. :lol:
Zkontrolovat nastavení pak se uvidí .
http://wrp.cz/clanky/felicia.html
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4129
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » stř 05. srp 2009 19:53:01

Manuál samozřejmě mám a všechna nastavení, jak jsem psal, jsou vpořádku a kontroloval jsem je několikrát...
Navíc v manuálu se krom korekce dojezdu o ničem jiném nezmiňují :[
Naposledy upravil Návštěvník dne stř 05. srp 2009 19:59:11, celkově upraveno 1
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Raceman » stř 05. srp 2009 19:58:49

podívej se jestli máš dobře připojenej ten kablík k palivoměru
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: pát 04. čer 2004 0:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » stř 05. srp 2009 20:00:20

káblík jsem "prozvonil" a kontakt má jak se patří...
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » stř 05. srp 2009 20:06:11

Tak to je nějaký divný . :o .
Jedině ještě jednou krok za krokem vše zkontrolovat jinak fakt nevím .
Asi blbá otázka ale čidlo průtokoměru je tam kde má být .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4129
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » stř 05. srp 2009 20:25:54

tak jak říká montážní návod: "na žlutý vodič palivoměru na svorce 1"
Spíš by mě zajímalo, jestli ty údaje po natankování jsou naprostá hausnumera, nebo jsou reálná?
Myslím to: "stav nádrže 44.4l a dojezd 704km a po ujetí 8km od benzinky domů TC6ka ukazuje stav nádrže 44.5l a dojezd 712km"
Jinak palivoměr - rafička - měří dobře.
Naposledy upravil Návštěvník dne stř 05. srp 2009 20:34:30, celkově upraveno 1
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » stř 05. srp 2009 20:34:19

Tak tohle snad odpovídá (stav nádrže 44.4l a dojezd 704km) ale to to po ujetí 8 km je blbost .
Snímač průtoku máš zapojenej kde ?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4129
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » stř 05. srp 2009 20:37:14

Na červeném káblíku na vstřikovacím ventilu na čtvrtém válci zleva z pohledu zepředu auta, jak říká montážní návod.
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Raceman » stř 05. srp 2009 20:39:31

a máš nastavenej správnej typ palivoměru?
nastavuje se tam buď do a nebo od února 1996
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: pát 04. čer 2004 0:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » stř 05. srp 2009 20:42:57

Tak pak jedině závada v PC nebo v kabelu ,jinak fakt nevím .
Ještě koukni na tohle korekce průtokoměru a palivoměru.
Obrázek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4129
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Raceman » stř 05. srp 2009 20:45:43

uživatelská příručka strana 19, volba palivoměru
buď F95 a nebo F96
nastavit a dotankovat minimálně 5 litrů
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: pát 04. čer 2004 0:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » stř 05. srp 2009 21:04:05

Prutokomer pri volnobehu ukazuje hodnotu 0.8, coz dle navodu je jak ma byt a podle toho jak prutokomer reaguje na plyn bych rekl, ze neukazuje nesmysly. Co se tyka volby palivomeru, auto je r.1998 a palivomer je vybrany F96. Vzhledem k tomu ze PC byl na testech u pana Tretiny, zavadu PP bych vyloucil. Jeste asi vyckam jak se bude palivomer chovat behem par dni... Jak se pise v navodu, stav dojezdu se muze i zvysovat, myslim KM, ale necekal bych ze se bude zvysovat i obsah nadrze :-) z 44,4 na 44,5 pokud se ovsem nejedna o chybu mereni pristroje... napr. vlivem ustaleni hladiny paliva... nebo proste jen vlivem "presnostni tolerance +-0.1l viz. navod, technicka specifikace"
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » stř 05. srp 2009 21:05:00

VictorC píše:Myslím to: "stav nádrže 44.4l a dojezd 704km a po ujetí 8km od benzinky domů TC6ka ukazuje stav nádrže 44.5l a dojezd 712km"
Jinak palivoměr - rafička - měří dobře.

Ale vono mu to přičítá jak km tak i litry.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4129
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » čtv 06. srp 2009 9:51:28

jj pricita i litry, ale v navodu se pise ze PP ma toleranci +-0.1l na mereni paliva, takze to muze byt i tim teoreticky... uvidime po par desitkach ujetych km ;]
spis sem chtel vedet, jestli nekdo z vas uzivatelu TC6ky ma podobnou zkusenos po natankovani plne...
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » čtv 06. srp 2009 10:09:15

Chtěl bych se zeptat taky na něco... Když je palubák nový, tak ty hodnoty co se tam dají štelovat v tom servisním režimu sou všecky na nule a musí se to potom doštelovat anebo už je to s fabriky nějak nastavené zhruba +- nějaké ty hodnoty. Jinak museli ste to nějak seřizovat nebo se nemusí?
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » čtv 06. srp 2009 10:20:48

ja jsem mel vsechny korekcni hodnoty na nule, minimalne musis zkontrolovat jestli mas spravne nastaveny typ motoru a prutokomeru
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » čtv 06. srp 2009 10:26:34

Doštelovat to tak aby souhlasila spotřeba litrů spotřebovaných s litry načerpanými.
mě to tvalo asi na dvou nádržích ,po třetí nadrži jsem tak + - půl litru v rozdílu spotřeby a dočerpání.
Což múže být ovlivněno náklonem auta při tankování
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4129
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » čtv 06. srp 2009 11:27:19

Jo typ motoru a tyhle věci to je jasnačka, ale tu korekci těch hodnot když nechám vše na nule, tak by to zase nějak extra moc šidit nemuselo ne?
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod PetrMPI » čtv 06. srp 2009 11:29:25

Mě to taky říká blbosti dojezd, stav v nádrži a teploměr rozhodně nefungujou jak maj. Se spotřebou souhlasím, tak aspoň že to nejdůležitější jde...
Uživatelský avatar
PetrMPI
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 565
Registrován: stř 02. led 2008 23:45:42
Bydliště: Prostějov

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » čtv 06. srp 2009 12:27:17

jedna vec je, jestli to rika naproste blbosti ;-) a nebo je to "jen" nepresne... ja se ted snazim zjistit na cem jsem, jestli to je "jen" nepresne, nebo je v haji PP
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod emilio52 » čtv 06. srp 2009 12:28:46

VictorC
Jedeš na sraz ?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4129
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » čtv 06. srp 2009 13:13:56

22.7. se mi vylihla dcera, tak se ted musim peclive starat a byt doma ;] takze budu chybet...
Naposledy upravil emilio52 dne čtv 03. lis 2011 15:47:25, celkově upraveno 1
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » čtv 06. srp 2009 14:07:44

Pan Tretina z APRI mi napsal
Dobrý den,

s touhle vadou jsem se ještě nesetkal. Palivoměr je jen káblík s
prokusovadlem, buď je připojený a zobrazuje správné hodnoty a nebo je
rozpojený a ukazuje E. Navíc při testech jsem Vám dával nový káblík s
prokusovadlem, protože původní neměl kontakt, takže v něm by závada být
neměla. Počítač jsem také kalibroval a zkoušel a i on prošel spolehlivě
všemi testy.

Napadá mě jen chyba v zapojení, zkontrolujte si, zda máte prokusovadlo
připojeno ke správnému kabelu - pozice 1 ve žlutém konektoru panelu
přístrojů (jestli si dobře vzpomínám, ve žlutém konektoru panelu
přístrojů jsou 2 žluté dráty, podívejte se, jestli jste prokusovadlo
nepřipojil na ten druhý drát).

Také můžete zkusit přeměřit napětí na žlutém drátu (poz. 9 černého
konektoru palubního počítače) vůči zemi - hnědý drát (poz. 5 černého
konektoru palubního počítače). Zde jsou některé přibližné hodnoty:

- plná nádrž - 0,6V
- 3/4 - 2,1V
- 1/2 - 3,4V
- 1/4 - 4,2V
- rezerva - 4,5V
- prázdná - 4,8V

Vynulováním všech korekcí na 0 jste ničemu nepomohl, jen jste zrušil
kalibraci přístroje. Doporučuji vrátit korekce na původní hodnoty.

S pozdravem

Třetina Pavel
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » čtv 06. srp 2009 14:49:58

No jo..tak ty hodnoty tam nakalibrované tam asi nebudou jen tak... :) Hele a nevíš jaké ty hodnoty tam byli? Nebo nevíte někdo?
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » čtv 06. srp 2009 15:50:23

Od toho je to kalibrace, aby se kazdy PP nakalibroval jak je potreba, jinak by to nemelo vyznam, potrebujes hodnoty pro tvuj PP, cizi jsou ti knicemu.
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » čtv 06. srp 2009 15:57:27

To je jasný,,,spíš sem to chtěl pro srovnání, tak jestli si ty hodnoty pamatuješ tak mi je napiš. Díky
Jurka - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod VictorC - FK » čtv 06. srp 2009 16:02:45

to je prave ten kamen urazu :[ nemam nejmensi tuseni, co tam bylo, protoze znamy elektrikar co to se mnou zapojoval se hned po zapnuti PP vrhnul vehementne na nastavovani korekci a jen on videl co tam bylo puvodne od pana Tretiny, jenze ani on si to nepamatuje ;[
VictorC - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - Podivné měření dojezdu...

Příspěvekod Jurka - FK » čtv 06. srp 2009 16:39:52

No já sem ted pročítal návod a ty korekce by tam snad měli být už nějak přednastavené z fabriky a každý si je může ještě doupravit, aby byl přístroj úplně mega na tuti fruti přesný. Já jsem teď psal mail panu Třetinovi, jestli by jsi nevzpoměl na ty korekční údaje. Snad bude vědět...pak dám vědět co napsal a kdyžtak sem ty hodnoty hodím..
Jurka - FK

PředchozíDalší

Zpět na Panel přístrojů, palubní PC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron