Centrál

smazany clen - FK

Centrál

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravim všechny mám problém s centralním zamykaním bez DO po zamknutí dveří se cca po 2 sekundách znovu odemknou a tak to jde stále do kola proměřoval sem všechny čidla dveří atd . vše v pořadku poradtě prosím :shock:
smazany clen - FK

Re: Centrál

Buď to bude řj, nebo budeš mít někde problém s kabeláží. Na odemykací větvi. No jako první bych vyzkoušel odpojovat jeden motorek po druhým. Napřed bych ho odpojil komplet, pak bych ha zapojil bez odemykacího vodiče a tak vyloučíš motorky.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Odpoj konektor od řídící jednotky a proměř to přímo tam. Může to být někde v kabelech. Když změříš i tam, že se spínače ve dveřích chovají tak jak maji, tak je v háji řídící jednotka.
smazany clen - FK

Zdarec
nechci zakládat nový topic tak se připojím k tomuhle. Mám centrál s DO od fa. Portman. Vše šlape jak má už víc než rok. Na co se ale chci zeptat. V návodu psaly že se mají nějak nastavit ovladdače po nějakým zásahu do ŘJ centrálu. Je to ale nutný? ŠLape to i tak, jen jsem asi dvakrát přišel k autu a bylo odemčený. Stává se to jen před jedním barákem na sídlišti kde moc často nestojím. Je možný že tam bydlí stejná lama jako já a nemá ty ovladače sehraný a tím mi to otevře?? Pokud jste to nastavovaly můžete když tak přihodit svůj postup. Moc díky.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tenhle typ bohužel neznám, tak nevím ani postup párování ovladačů. Jestli ti to ale funguje, tak se v tom nevrtej.

I když by ti to někdo odemknul, což není pravděpodobné, tak by ti to měla zamknout funkce znovuuzamčení.
Já pokaždé když najdu auto odemknuté, tak zapátrám v paměti, jestli jsem ho zamknul. Pokaždé si uvědomím, že jsem něco táhnul a auto jsem pravděpodobně nezamknul.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Jeden typ centrálu na feldě je řešen děsně blbě.Zamykání je proti kostře.Takže při zlomení vodiče např.v krku u sloupku se může auto samo odemknout.Zjistil jsem to při montáži jednotky DO.Zamkl jsem auto a rozpojil konektor od serva levých dveří a auto se odemklo,po zasunutí konektoru se zamklo.Celé zamykání je závislé na spínači v servu.
smazany clen - FK

Kluci díky za odpovědi. Já by jsem se do toho taky radši nevrtal. Musel by jsem totiž porušti samolepku na ŘJ ta tam asi zastává funkci pečetě. Aby pak nebyl problém při případné reklamaci. Snad v tom byla jen roztržitost a zapomněl jsem zamknout. Nebo jsem ovladač něčím spustil při dávání klíčů do kapsy... Jen je mi divný že se to stalo dvakrát a vždy před tím stejným barákem kde jsem ani víckrát nestál...
Ahmed - FK

Příspěvek od Ahmed - FK »

Ahoj, potřeboval bych nějakého šikovného fotografa který by byl ochotný někde vyhrabat fotku ve kterém místě dvěří je umístěný servomotorek na odemykání... Potřeboval bych to zjistit protože když jsem si dělal centrál na svém autě přišlo mi vhodné použít místo které asi není zas až tak vhodné jak se mi prve zdálo... asi ten servomotorek nechávám tahat za nějaké táhlo které má větší odpor... prosím o vaši pomoc
Ahmed - FK

no táák, někdo přece musí mít obrázek vnitřku dveří... prosím...
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

Mám problém s centrálem bez DO. Někdy funguje jak má a jindy se mu nechce. Zkoušel jsem jestli to není zaoxidovana pojistka ale u ni problém není. Čim by to mohlo byt???
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ahmed píše:no táák, někdo přece musí mít obrázek vnitřku dveří... prosím...
No moc šancí na montáž nemáš....musíš tahat za táhlo na kterým je kolíček co prochází tapecem,takže servo se dává dolů pod to táhlo,jakoby do rohu dveří.Táhlo od seva naohýbáš podle toho origo táhla,aby byla pokud možno ve stejné ose a musí to chodit.
Ahmed - FK

no krucipísek tak to přesně mám, tahám to za kolíček a po skoro dvou letech bezvadného provozu s tím teď mám problémy... asi si budu muset sehnat nějaké silnější servomotorky...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Pokud ti jde zlehka samotný origo táhlo potažmo celý mechanizmus (je dobrý ho celý prostříkat nějakým mazadlem) zámku tak prostě odešlo servo.Stane se.
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

Ahoj....prosím vás nevíte někdo kde je řídící jednotka centrálu?? Není to náhodou ta černá krabička vedle tyče řízení?? A nezkoušel ho nahodou někdo vymontovat?? abych vědela jestli je to lehký nebo ne....díky :)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Nene...to vedle tyče řízení je řj immobilizéru.Origo řj centrálu je vzadu za budíkama který musíš vyndat pokud se k ní chceš dostat.
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

A nevíš prosím tě jestli je černá a není na ní napsaný BRANO?? Brano zavírá sama tak by to celkem sedělo :lol:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jojo....to je ona ;) .
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

Děkuji....a je těžký ji vytáhnout???
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No je hloupý že je za budíkama,ty musíš vyndat aby ses k ní dostala.Proč jí chceš vydolovat ven?
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

No ono je to z té mojí rozbité Fifuky.....ona je úplně holá ted a bubíky už nemá...Já ten centrál potřebuju pro kamaráda, pač já na nové Fifuce centrál mám taky.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Aha,tak to jo.Tak vytrhni to Brano... :D
Odpovědět