Základní repro dopředu

dotazy a rady na vše kolem hudby
smazany clen - FK

Základní repro dopředu

Příspěvek od smazany clen - FK »

Čau,
tak jsem zjistil, že slyším STEREO, tudíž mi opravdu nejede pravý Škoda reprák. Ve funkčním režimu je aktuálně pouze patriot levý reprák. Beru to, jako znamení hůry, či projev samotného auta. Čili impulz ke koupi nových repráků. Jednoduchá pomoc, viďte?
Jenže mezi novým reprem a úvahou (určitě pro mně osobně) dlouhá cesta:
Disponuji autorádiem JVC, na typ si nevzpomenu, zítra doplním. Jinak klasika, standard.
A nevím, co koupit. Cena na Aukru se mi zdají velmi pěkné, ovšem nevím, nakolik jsou vyluzované zvuky k poslechu.
Chci něco, co pěkně "tucá", není třeba zesilovač a stojí to do 800 Kč,- ?
Bylo by fajn, kdyby jste mi poradili specifický produkt(např.: https://ssl.aukro.cz/6554_reproduktory. ... view=gtext ), pokud se vlezeme do nížší částky, zlobit se nebudu.:-)

Předem díky za podporu lůzrů...:-)
smazany clen - FK

Re: Základní repro dopředu

ps: Chtěl jsem si nechat poradit od lidí od kluků, ale ti vědí hovno a plácají nesmysly.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

do 1000kč je celkem jedno co koupíš, pokud chceš pěkný zvuk budeš muset přitlačit, repru z aukra typu značka : CAR MOBILE apod. bych se vyvaroval, a do tvých financí bych doporučil tydle : http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... egade-RX52
smazany clen - FK

Hele, to vypadá poměrně zajímavě. A nebudu potřebovat ten zesilovač? Ani žádný úpravy? Jen koupím, vyměním a je to?
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...ano...je to jen plug&play....pasují i konektory takže je to otázka chvilky...to zvládneš i na červenou ;)
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Asi jako Raimmi v této ceně nemá smysl moc vymýšlet.. Nic extra to ale podle mého nebude aby to pěkně ducalo..
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Ještě snad tyto klidně, mám na ně vesměs dobré reference http://www.northautohifi.cz/?495,fusion-en-fr52520
Pjotr - FK

Příspěvek od Pjotr - FK »

Ja tohle taky resil,financi moc nemaje.Urcite bych ale dopredu dal komponentni repro!!! To opravdu stoji za to.Vyskace do sloupku zrcatek nebo aspon nahoru do tapecu.Kdyz ti vysky hraji do nohou je to vcelku nanic at mas repro jake chces.Zas takova prace to neni je tam pridelat.V pripade zajmu dam foto jak to mam ja.Je to pak uplne o necem jinem.
Ja jsem koupil z druhe ruky komponentni repro magnat,typ uz z hlavy nevim.Co sem slysel tak magnat neni v pomeru cena/vykon uplne idealni.Nicmene to sem se dozvedel az po koupi ;) Ja za ne dal nastesti jen 1/3 puvodni ceny 3500kc,byly ve 100% stavu.Napred sem myslel ze to byly vyhozene prachy,vysky hraly desne.. Puvodni majitel se jich asi take proto zbavoval.Nicmene na jednom audioforu me clovek co dela servis magnatu poradil upravit vyhybku pro vysky,ze vyskace pracovaly v miste sveho rezonancniho kmitoctu.Vymenil sem elity co tam byly za svitkace a zaroven snizil kapacitu na polovinu dle jeho rad.A nahle uz se to dalo velice dobre poslouchat.
Nicmene basu bylo malo.S 13cm repraky jich proste nejde dosahnout dostatek.Aby to hralo lip jsou prej nutne aspon 16cm.Me se ale nechtelo predelavat cele dvere kvuli vetsim repro s i tak mozna nedostatecnym vysledkem.Tak ze resenim bylo pouziti subwooferu.Tuby sem rovnou zavrhl pro jejich bidnou funkci znaje aspon trochu princip tohoto zarizeni.Koupil sem ve vyprodeji za snad 180kc basak (MC FUN,150W,za ty prachy zadna hruza i kdybych ho mel vyhodit),zas uz ted nevim z hlavy jeho prumer,to je celkem dulezite.Vetsi prumer potrebuje vetsi objem ozvucnice,ta pak zabere vic mista a zlepseni uz neni tak vyrazne.Opet muzu v pripade zajmu posleze doplnit.K nemu sem koupil odpovidajici ozvucnici,za cca.500kc.Taky zadny zazrak ale vzhledem k pouzivanemu vykonu svym provedenim (tuhosti) dostacuje.Autoradio mam panasonic,4x25W (no vlastne 4x50W jak se skoro vsude pise,ale znaly problematiky vedi sve :-) ).Predni repro na nej,subwoofer na jeden ze zadnich kanalu.A svete div se ono to hraje prekvapive velice dobre,i pri velke hlasitosti ze v aute neslysis ani spolujezdce kdyz na tebe mluvi :D .
Naklady cca. 1200 repro,700 subwoofer,radio nepocitam,to uz sem mel z drivejska (3000).Samozrejme by to bylo o necem jinem,s kompletnim zatlumenim dveri,vpredu 16cm repro,k tomu lepsi subwoofer a zesilovac.Ale jak pisu,za tyhle penize opravdu hodne muziky.A to jsem na audio vcelku narocny.Doma me truni vcelku nadprumerna a vykonna aparatura oproti memu sirokemu okoli.Tohle ozvuceni auta beru jako dostacujici kompromis za velice prihodnou cenu.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 15. kvě 2009 22:11:41, celkem upraveno 2 x.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

nevím co na tohle odpovědět :shock: , je sice hezký že ti to hraje nahlas ale kvality přednesu tam moc určitě nebude...
Pjotr - FK

Asi sem to blbe napsal,z domu jsem zvykly na dobrou aparaturu.Nahluchly uz z toho sice asi jsem :D ,ale v aute to hraje opravdu v ramci moznosti dobre,myslim kvalitu reprodukce jak pri male tak prave i pri "relativne" vysoke hlasitosti.Jak sem psal,se zesikem a dalsimi upravami by to bylo o necem jinem,to ale taky financne.. Nikomu svuj nazor nenutim.Taky mam svuj nazor na znacky repro "mc fun" apod.. Nicmene v teto situaci tento reprak s papirovymi 150W, dle me by uz pri 100W horel :lol: naprosto dostacuje.A krmeno jen radiem to hraje prekvapive nahlas i bez slysitelneho zkresleni.. Jeste doplnim ze pri pouziti jen radia bez zesilovace je dost dulezite vybirat repro s co nejvetsi citlivosti. Mezi repro s citlivosti rozdilnou o 6dB, treba 86dB a 92bB pri buzeni stejnym vykonem je teoreticky 50% rozdil v akustickem vykonu,coz dost malo lidi vi,a to uz je sakra rozil.. Otazka je ale nakolik duveryhodne lze brat v potaz udaje vyrobce,jeho zpusob mereni atd...
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 18. kvě 2009 7:37:57, celkem upraveno 1 x.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...když už jsi tady použil tolik čísel...jaký máš dělící kmitočet u vyhybky pro SW ;)
Pjotr - FK

200hz,mozna by to chtelo trochu niz ale to budu resit az casem,aktivni predladitelnou vyhybkou + zesilovac,taky pak nejspis jine repro..

Vy me nikdo neverite ze to hraje vcelku rozumne 8-) ,nikoho nepresvedcuju.Tenhle pripad jsem uvedl jen jako namet jak to jde treba jen docasne a hlavne za pakatel resit.Rozdil oproti puvodnim dvema koax repro ve dverich je propastny.

A zase asi taky bude propastny rozdil mezi poradnymi repro,zatlumenymi dvermi a pridavnym zesilovacem,to netvrdim.. ;)
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

:roll:
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

tady to není o důvěře, ale jen mi nebylo jasný čím dělíš kmitočty pro SW protože z tvého popisu vyplývalo, že je napojený přímo na rádio z které jde plné pásmo....a pokud ti to vyhovuje je to jen dobře ;)
hotdog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hotdog »

taky jsem se chtěl zeptat jeslti máš alespon pasivní vyhybku na woofru. jinak radio má asi 13-16W RMS na kanál a myslím si že pro něj není dobré pohánět woofer. přeci jen vnitřní zesilovač rádia může hlavně při vyšších hlasitostech ztrácet kontrolu nad membránou a můžeš si ho tak odpálit (rádio)
autohifi SPL napořád
osobní rekord 156,7 db
2006 6. místo ME EMMA Bern
2005 5. místo MČR dbdrag racing - 140,3 db
2006 2.místo MČR dbdrag racing - 144,5 db
2007 3.místo MČR dbdrag racing - 149,7 db
2008 Mistr republiky dbdrag racing, CZ rekord v Super Street 3-4 - 156,7 db
2009 2 místo MČR dbdrag racing - ani nevím kolik tam bylo
2010 zatím jen 152,1 v kat. St. B
http://usblaster.tym.cz
Pjotr - FK

No ja myslim ze to ze zesilovac bude ztracet kontrolu nad basakem mu nemuze vubec uskodit.To bude jen misto pevneho basu slyset spis huceni. Nepredpokladam ze IO v koncovem stupni maji kdovi jake DF,k tomu pasivni vyhybka, dalsi odpor v ceste,opet zhorseni DF..
Horsi by bylo kdyby impedance basaku pri nizkych kmitoctech sla dolu.Radio by to pretezovalo.Ale to v tomto pripade nepredpokladam jelikoz je to repro urceny jen pro nizke kmitocty..
smazany clen - FK

To Pjotr:
Vím přesně, co myslíš. Znám takový uděkátka na vlastní kůži a mladý kluk nepotřebuje, snad je to i do takovýho auta zbytečnost audio za 40 000,- Kč. To mi příjde zbytečně, jako vyhozený peníze. I pokud vemu v potaz, že lze tímto materiálem disponovat i v budoucích vozítkách. Ale mít Felícii za 50k a ládovat do ní takový prachy....
Mám do konce roku v plánu zánovní S-kový Mercedes. Tam mi to smysl dává, ale ve Felicii to všude vrže, otřásá se, je to pro to auto taky určitý zápřah...
Dnes jsem tomu věnoval dvě hodiny. Jezdil jsem po městě a ptal se. Už mi tak ani nejde o to repro, jako spíš o reakci lidí, kterých zeptám na solidní repro do tisíce korun...
Týpek na mě hledí, jako odkud jsem spadl. Před dílnou mu trčí patnáct let starý předchůdce AUDI A6 a tvrdí mi, že za ty peníze to nemá cenu. Připadám si, jako debil. A jak to dělají ostatní lidi? Co dělá třeba můj děda, když mu odejde repro? To jako každý kupuje audio do auta, ve kterém jsou deset minut denně 4 000,- Kč?

Hele, já jsem se prostě rozhodl, nějak to vykoumat a za litr si něco postavím. Bude to takový projektík. Co je teda možný...
Budu sem psát průběh, co vy na to?

Každopádně budu velmi často potřebovat poradit, protože jsem absolutní Laik.
hotdog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hotdog »

Pjotr píše:No ja myslim ze to ze zesilovac bude ztracet kontrolu nad basakem mu nemuze vubec uskodit.To bude jen misto pevneho basu slyset spis huceni. Nepredpokladam ze IO v koncovem stupni maji kdovi jake DF,k tomu pasivni vyhybka, dalsi odpor v ceste,opet zhorseni DF..
Horsi by bylo kdyby impedance basaku pri nizkych kmitoctech sla dolu.Radio by to pretezovalo.Ale to v tomto pripade nepredpokladam jelikoz je to repro urceny jen pro nizke kmitocty..
nešlo mi o nízké kmitočty, ale o to že když se membrána woofru rozkmitá tak to zesilovač v rádiu nemusí ustát, protože se cívka začne chovat opačně a začne vyrábět el. proud. jednoduše řečeno... a to může rádiu uškodit. zvuk jsem měl na mysli na posledním místě....
autohifi SPL napořád
osobní rekord 156,7 db
2006 6. místo ME EMMA Bern
2005 5. místo MČR dbdrag racing - 140,3 db
2006 2.místo MČR dbdrag racing - 144,5 db
2007 3.místo MČR dbdrag racing - 149,7 db
2008 Mistr republiky dbdrag racing, CZ rekord v Super Street 3-4 - 156,7 db
2009 2 místo MČR dbdrag racing - ani nevím kolik tam bylo
2010 zatím jen 152,1 v kat. St. B
http://usblaster.tym.cz
Pjotr - FK

Ze to takto funguje vim,taky ma spousta zesiku rekuperacni diody ktere tuto energii z repra vraci zpet do zdroje a tak i mirne zvysuji ucinnost zesilovace.jak je to ovsem reseno u jednodcheho zesilovace v autoradiu nevim..
Nicmene to takto provozuju uz pres rok,hraju na to tak 1-2h denne a vse je bez problemu ;)
Odpovědět