Vrže plato

vybavení a úpravy interiéru atd.
mir77 - FK

Vrže plato

Příspěvek od mir77 - FK »

Ahoj, začalo mi z ničeho nic vrzat plato v krátký Feldě. Mám ho osazený dvěma 16" reprákama. Nikdy to nedělalo. Zkoumal jsem to a zjistil jsem, že když ho zatlačim jakoby k čumáku auta, tak to přestane, tak jsem předpokládal, že to dělají ty gumový špunty a že se třou o těsnění okna pátejch dveří, tak jsem to tam podlepil na zkoušku obyčejnou leukoplastí látkovou, ale vrzání nezmizelo. Neřešil jste tohle už někdo?
Kova
Kontaktovat uživatele:

Re: Vrže plato

Příspěvek od Kova »

no řešil --na zacatku plata je ta hranata tyčka (pant) napatlal sem to jelením lojem, je zašitá nebo tak nějak v potahu čus.
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Pjotr - FK

Příspěvek od Pjotr - FK »

No ja mam na zacatku plata kulatou tycku - pant. pri prejizdeni nerovnoti me to skripe az hruza,uz sem z toho celkem na prasky :cry:
Reseni je ale jednoduche,mazani to ale neni.Kdyz zavres 5te dvere musi tyto tlacit na ty dva gumoce cudliky na konci plata aby se vubec nehnulo.Kdyz se podivas na "pant" jsou v plastu kde je plato zasazeno takove zobacky,ktere mu brani se posunou smerem k cumaku.Tezko se to popisuje,zkusim sem zitra hodit foto.No a ja mam ty plastove vycnelky zohnute dovnitr.Plato je tim padem volne.Zatim sem to neopravoval.Bud zkusim tak o pul cm podlozit ty gumove cudliky aby na ne pate dvere tlacily,nebo vymenit ty bocni plasty,coz by bylo elegantnejsi a radsi bych to resil takhle.
Nevi nekdo jejich cislo dle etky nebo cenu? Nejak se furt nemuzu dostat do skodovky se na ne zeptat.Nemam predstavu kolik muzou stat.
mir77 - FK

Tak to vypadá, že se obrousilo plato zespodu. Nedávno jsem dával dva 16" repráky a jak to plati sedí na krajích na těch plastech, který jsou v kufru, tak má trochu vůli. A tak dlouho jezdilo ze strany na strnu až se ten povrch toho plata jakoby obrousil a zůstal tam plast. A to vrzání je právě zvuk, jak se pohybuje plast o plast. Dneska jdu koupit oboustranou lepící pásku a nalepim tam nějakej filc, tak uvidíme, jestli to pomůže ;)
Pjotr - FK

Taky se me obrousilo,a to v nem nemam zadne repro.Je proste z uz vyse popisovaneho duvodu volne.. Filcem odstranis dusledek,ne pricinu. Plato se pri zavrenych 5tych dverich nesmi vubec hnout.Takto drzi na felicii pritelkyne,nic nevrze,nic se neosoupava..
mir77 - FK

Až budu mít víc času, tak to pořešim lépe, ale teď jsem s časem dost na štíru, takže to bude muset vydržet chvíli s filcem ;)
Pjotr - FK

Tohle to ma dle meho na svedomi.

Obrázek

Jednu stranu mam urvanou takto,druha je jen ohnuta,ale narovnani nepomuze.Plato je tim padem volne a pri jizde na nerovnostech krasne skripe..
Chose

Příspěvek od Chose »

Taky to mám ulomený,tak sem tam nalepil kostku pur pěny,nebo jak se to menuje.Na chvilku byl klid a pak to začalo vrzat znova.Zjistil sem že příčina vrzání je to co popisuje mir77,otřená vrstva plata.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
mir77 - FK

jj, je to tak. Zkoušel jsem u něco dělat s těma bočníma plastama, ale moc to nešlo. Prostě jsem na ty plasty nalepil filc a bylo po problému. Teď se mi pro změnu objevili další :D Už nějakou dobu mi něco chrastilo v pravejch dveřích, ale vždycky to přešlo, když jsem dotáhnul okýnko, bohužel, začíná to bejt dost neústupný a čim dál tim otravnější :D A do toho se mi přidal nějaký nechutný cvrlikání/skřípání/vrzání v oblasti rádia. Už netušim, co to může bejt, teď jsem dával i jiný rádio a furt to tam je. Vjedu do díry a začne to... vjedu do jiný a přestane to. Zdá se mi, že to zmizí když zatlačim jakoby zespodu na rádio, ale jako nechápu, co ten zvuk vydává :D
Odpovědět