Osvětlení zavazadlového prostoru

haskyvk - FK

Osvětlení zavazadlového prostoru

Příspěvek od haskyvk - FK »

zdravim.mam spinac v zamku dveri,ale nesvieti lampicka pri otvorenom kufri.skusal som vymenit ziarovku a nic.felda rok vyroby 1997.v com je problem?potrebujem aj na alarm vyvod(na kontrolu uzavretia kufra),mohol by som sa napojit na svetlo kufra?a este nieco.kde mam namontovat dvojzonove otrasove cidlo na alarm?vhodne miesto poradte.(alarm keetec ts13).dakujem
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: osvetlenie kufra -problem

Příspěvek od Kuladmin »

s tim svetlem mrkni na pojistku myslim ze je to 15 zda je ok pokud ano smer jestli ti tam jde vubec k vipinaci stava a pak k samotne zarovce.
mmt ted mi to asi doslo to bude to stare zapojeni rozsvit svetla a otevri kufr tutove bude svitit. Je to tam bohuzelo takhle blbe. Ideal je to predelat a natahnout + primo z pojistek dozadu.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A pak zabudovat vypínač hned vedle světla
Obrázek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
enigma - FK

Příspěvek od enigma - FK »

a prečo dodatočný spínač , ked už jeden existuje v samom zámku dverí ....
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

když je otevřenej kufr tak to přeci svítí ne ? ;) A když nechávám kufr dýl otevřenej tak si to můžu zhasnout :lol: :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A proto tam ma dodatecne svetilko typu jako mely 120a spol s vypinacem - ale mel jsem za to ze to je original pac i plast ma sedivou barvu jako plasty ve felde.
enigma - FK

Příspěvek od enigma - FK »

ked nechávaš otvorené dvere .... zatvor zámok skrutkovačom ... a nebude svietiť svetlo
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

a přesně tohle mě právě sralo že musím vždycky vyndat z nářadí šroubovák a pak ho zase uklízet.proto sjem tam dal světýlko žze starý škodovky jak už bylo řečeno.vypínač je už an něm a je to super.to origo světlo sjem si dal na druhou stranu a svítí mi teď krásně celej kufr na obou stranách večer a když to potřebuju vypnout tak jen sáhnu po vypínači a je to.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 21. zář 2009 20:35:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
haskyvk - FK

Příspěvek od haskyvk - FK »

no skusal som pri zapnutych svetlach(parkovacky,tlmene a spolu) no osvetlenie nejde.vypada to na napojenie original.bodla by rada po ktorych kabloch ist,hlavne farba a na co sa napajaju.pripadne co zmerat.o to svetielko az moc nejde ale chcem na to napojit alarm teda snimac kufru
mikka

Příspěvek od mikka »

Pro auta z roku 1997 by mělo být zapojení takhle:
U sloupku A u řidiče je dvoupólová svorkovnice T2a (u mě červená), do které jde černý drát zpod přístrojové desky. Je to uvnitř kabelového svazku někde napojené na napětí ze svorky 30 - trvalé napětí.
Ze svorkovnice T2a pokračuje černý drát dozadu na světýlko osvětlení kufru, z druhého vývodu světýlka jde hnědý/černý drát na svorkovnici T8l (osmipinová svorkovnice poblíž levé koncové svítilny), pin 8. Dál pokračuje hnědý/černý drát do 5.dveří na mikrospínač u zámku. Druhý vývod mikrospínače je vevnitř dveří ukostřený hnědým drátem do kabelového svazku, spolu s osvětlením SPZ a stíračem zadního skla. Tahle společná kostra je z pátých dveří vyvedena hnědým drátem taky na svorkovnici T8l, pin 6. Dál pokračuje hnědý drát, napojený v kabelovém svazku na kostru pro zadní světla a celé je to ukostřené na šroubku u levé koncové svítilny.
Capos - FK

Příspěvek od Capos - FK »

Taky jsem řešil tento problém a vada byla v tom mikrospínači v 5-tých dveřích. Je tam plíšek který má zamáčknout ten mikrospínač při zavřených dveří. Já ho měl asi vychozenej nevím prostě jsem ho zvohnul jak má být a zase to funguje ;). A když už jsem byl v tom tak jsem si na to napojil ledku kterou mám nataženou k řidiči. Rožne se při otevřeném kufru ;).
koumak

Příspěvek od koumak »

Nazdarek, zrovna resim podobny problem a nevim si rady... mam feliciu z roku 97 a svetlo v kufru me sviti neustale. Zkousel sem prohledat vsechno ale zadnej spinac ani mikrospinac sem nenasel. Ted mam stvetlo odpojene aby nyvybijelo baterku ale chtel bych to dat do poradku. podle me bude problem ve spinaci ale jak to mam opravit kdyz nevim kde je :D. dival sem se uz do spodni casti zamku jak uz sem nekdo psal ale ten horni sem nerozdelaval... diky za info ;)
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

no a já jám schválně svetýlko odpojený protože dost často se objevujou feldy kterým to světýlko zlobí a zůstane bez vědomí majitele svítit no a pak se diví že ráno nenastartuje
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Nahraď tu originální lampičku stropním světlem ze Š120. Je rozměrově identická, jenom má navíc vypínač - rozsvítíš si jenom když potřebuješ.
Jo a ten mikrospínač je v tom oranžovém zámku co je ve dveřích. Co jsem slyšel tak s ním bývají problémy dost často.
zdick - FK

Příspěvek od zdick - FK »

Já mám kufr z výroby bez mikrospínače - světlo mám s integrovaným vypínačem. Takže sehnat půjde určitě i světlo s vypínačem z Feldy.
koumak

Příspěvek od koumak »

Dat pred svetlo vlastni vypinac me taky napadlo ale precejen bych to nechal jako nouzovku.zitra se na to mrknu znova a uvidim v cem je problem... snad.
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

zdick: to jsme na tom stejně. Jenom to světlo, které tam máme, najdeš i ve Favoritech a Š105,120 :)
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Ja som zatiaľ žiaden problém s mikrospínačom vo dverách nezaznamenal. Pred 2 týždňami som žiarovku vymenil za LED sulfitku (6-bodová), no a teraz si to môže blešťať aj pol dňa v kuse, pri spotrebe cca 0,5 W to už neriešim :) A svieti to super, žiarovku by som už nazad nechcel 8-)
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
koumak

Příspěvek od koumak »

Martine hodil bys me sem na ni odkaz? dikec
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

ObrázekObrázek
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Ja tam mám konkrétne túto:
Obrázek
A kupovať som ju chcel pôvodne v Hadexe v Ostrave, ale potom sa našiel dobrý človek tu z fóra - MartinB :) No a ten mi predal dve takéto, takže jedna zakotvila v kufri a druhú som zaparkoval do stropného svetla, je to parada 8-)
A tu pridávam ešte odkaz na spomínaný Hadex, len akurát momentálne nie sú skladom :?
http://www.hadex.cz/svetelne-zdroje--au ... zev-page-4
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
tom733 - FK

Příspěvek od tom733 - FK »

Panove prosim - jak ma fungovat spinac v 5. dverich? Podle schematu elektriky (blok cislo 123) by mel pri otevreni dveri sepnout a tim pustit + na zarovku => sviti.

Me ale pri mereni (rozpojil jsem tu 2pin spojku tesne za zamkem) naopak spina pri zavrenych dverich a rozpina pri otevreni. Svetlo nesviti ani v jenom pripade.
Neni nahodou jeste nekde mezi konektorem u LZ svitilny a svorkovnici v 5. dverich nejaky dalsi konektor ve sloupku nebo tak?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Jak "starou" máš feldu? r.v. .. u těch starších to světlo svítilo pouzte při zapnutých světlech ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
tom733 - FK

Je to rok 1998 (po fl), takze bych rekl ze ne stare zapojeni - pravda i po precteni uvodnich prispevku mne nenapadlo to vyzkouset a napravim to.

Podle popisu zapojeni z prispevku "mikka » stŁ 23. z'Ł 2009 18:45 " by to prave odpovidalo na funkci dverniho kontaktu ze spina pri otevreni dveri (coz je logicke)... ale chova se opacne. Tak jestli to mam chapat jako chybu, nebo hledat problem jinde?
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

spíná na kostru - ;)
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
tom733 - FK

Takze uz jsem trochu postoupil - po mensi udrzbe spinac v zamku dveri opravdu sepne pri jejich otevreni. Ale mezi "-" svetla a kostricim bodem v leve kapse je i pri jeho sepnuti (a vyndani zarovky samozrejme) odpor asi 150 Ohm :-/ Pocitam ze vymena spinace tohle vyresi.

Ale hlavne - na druhou stranu zarovky nevede zadne +. Podle schematu co mam (zjevne pro starou verzi pred fl) by to melo byt propojene s lz parkovackou (ostatne proto by to taky svitilo jen pri rozsvicenych svetlech), ale ze svitilny leze jen cerny drat nekam primo do hlavniho svazku smerem dopredu a na nem neni ani + ani -.
Netusite kde be mel ten drat koncit?

Edit: Dik za nakopnuti... je to krasne popsane v prispevku na ktery jsem sam odkazoval. Chjo, tohle se mi stava max. 1x za 10 let :-)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 13. čer 2010 22:22:00, celkem upraveno 1 x.
mikka

Příspěvek od mikka »

Vede ke sloupku u řidiče, tam je mj.dvoupólová svorkovnice s jediným černým drátem. Z druhého konce svorkovnice černý drát pokračuje pod přístrojovou desku, tam je uvnitř svazku napojený na černý drát, vedoucí z pojistky č. 15 na zásuvku (zapalovač).
mafos - FK

Světlo v kufru

Příspěvek od mafos - FK »

Dobrý den,
mám Felicia combi rv.2000 a nějak se nechce svítit světlu v kufru. Myslel jsem, že to je pouze žárovkou, ale ta je OK. Kladný proud tam jde. Nevíte kde by mohla být chyba? Nesetkal jste se s tím někdo?
Díky moc za rady
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne sob 25. čer 2011 12:18:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Osvětlení zavazadlového prostoru

Příspěvek od ferdamravenec »

spínač v zámku popř kábly k němu
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

mafos : kladnej tam jde furt ... spíná se tam kostra ;)
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
mafos - FK

Zdravím všechny,
vymontoval jsem zámek a proměřil mikrospínač. Ten bohužel funguje :-( Nemáte někdo nějaký jiný nápad co by s tím mohlo být?
Děkuji
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Na drátekch u světla máš napětí? .. na drátech od světla .. né oproti kostře od jinud.

Vypínač funguje ... spíná kostru ?
mafos - FK

Takže závada nalezena. Drát který vedl kostru ke světlu byl přerušený při přechodu pátých dveří do stropu. Když jsme oddělali gumu u pantů, tak jsme se nestačili divit. Všechny dráty jsou bez izolace.
Díky za rady.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

no klasika , vypichať a prepinovať , alebo nový zväzok za 600 a je pokoj

ono to je asi najhoršie miesto elektroinštalácie na felicii , inde moc problémy nebývajú

ale proti fábii je to furt luxus , tam bežne upadne kábel alebo praskne konektor v bužírke na mieste kde nie je žiadne namáhanie , tu je to namáhané otváraním a zatváraním dverí
White - FK

Příspěvek od White - FK »

tom733 - FK píše:Panove prosim - jak ma fungovat spinac v 5. dverich? Podle schematu elektriky (blok cislo 123) by mel pri otevreni dveri sepnout a tim pustit + na zarovku => sviti.

Me ale pri mereni (rozpojil jsem tu 2pin spojku tesne za zamkem) naopak spina pri zavrenych dverich a rozpina pri otevreni. Svetlo nesviti ani v jenom pripade.
Neni nahodou jeste nekde mezi konektorem u LZ svitilny a svorkovnici v 5. dverich nejaky dalsi konektor ve sloupku nebo tak?
Zdarec hoši,
mam asi problém se spínačem u 5tých dveří (světlo v kufru svítí pořád), tak se chci zeptat jak to mám proměřit na te 2pin spojce za spinačem, respektive co mam nastavit na multimetru ? Na multimetru umim změřit napětí na baterce ale dál nic :D a navíc ani nevím co tam mam vlastne měřit napětí asi težko ,takže odpor? A co se spíná tim spínačem + nebo - ?

Felicia rok 1997 1.3 MPI LXi hatchback.

Děkuji za každou radu.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

spíná - , měří se stále napětí , nebo odpor > vedení drátu připojení , atd , buď máš poškozený / rohozený mikrospínač na zámku , nebo mechaniku zámku , nebo prodřenou průchodku a kabel , a jestli máš alamr tak může být špatný dveřní spínač
víc mě teď nenapadá
White - FK

Příspěvek od White - FK »

Ok díky kouknu na to.

A ješte budu potřebovat změřit čidlo teploty chladici kapaliny to bude asi taky fungovat na odporu co?

Díky za každou radu.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

jo je to odporový , najdeš tu i tabulku hodnot , ale teď nevím kde , myslím že je i v příručce
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

Zrovna řeším ten samý problém, ještě včera mi světýlko svítilo bez problému a dnes ani neblikne, ať hýbu s čím hýbu. Snad to bude ta pojistka, kouknu zítra. Nechcou se mi ze předu tahat nové dráty na stálý proud a vymýšlet vypínač, mám radši když věci fungujou jak mají. Jinak zde kdosi psal že zámek rozebral a spínač nějakým způsobem přihl a tím pádem opravil? Je to tak? Kdyžtak budu rád za každou radu. Díky :roll:
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

a co žárovka je dobrá :lol: :lol: změřit jestli tam jde proud ;)
ObrázekObrázek
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

Žárovku jsem samozřejmě zkoušel první :lol: Jinak pojistka je OK :cry: Proud změřím zítra, ale viděl bych to na ten spínač v zámku... :cry:
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

spínač v zámku , někdy stačí jen přiohout ovládací páčku-plíšek , nebo přerušení v průchodce 5tých dveří
kdyš spojíš hnědý drát u světla s kostrou a bude svítit je problém viz výše , když svítit nebude je problém v přívodu+
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

Já prvně myslel že ten spínač je v zavíracím mechanismu, zkoušel jsem tedy odšroubovat ten zámek co drží na dvou křížových šroubech, ale je to tak zarezlé že s tím ani nehnu... Prostříkával jsem to olejem, klepal kladivem, bordel z toho padal ale nehne se to ani o kousek, ani jeden... Tak nevím, ale stejně to jednou budu potřebovat dostat ven protože budu měnit páté dveře a zámek chci stejný se spínací skřínkou. :roll:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ty šrouby normálně odvrtej. Taky jsem to musel udělat a bez problémů.
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

Asi mi nic jiného nezbyde.... Jinak jsem zkoušel propojovat ty dráty a nerožla se, takže by to mohlo být v přívodu + ale nejdřív se musím dostat do toho zámku.. Ach jo
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

No tak dnes jsem na tom serval rucku u sroubovaku, ten fakt povolit nepujde. Ale jak ho tedy spravne odvrtat? Tak aby nezustal v dire nejaky zbytek a nejlepe abych podle toho zbytku koupil novy? Je to moje prvni auto a nikdy jsem to nedelal. Diky
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

helej plus nevede přes 5tý dveře , v nich se spíná kostra , plus vede od zapalovače k levému sloupku tam je červená svorkovnice a pask rovnou dozadu ke světlu je to černý drát
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

Zdravím, kdybych chtěl tedy udělat to světýlko na vypínač... Od kama natáhnout dráty? Do čeho vede stálý proud? Bavili jste se něco o pojistkové skřínce, ale trochu podrobněji prosím. Díky
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

1) svíti ti to pořád při otevření kufru , 2) nebo jen s obrysovkama ?
k 1 vyndáš světlo odpojíš jeden drát zapojíš ho do vypínače a mezi vypínač a světlo zapojíš drát , nebo použiješ světlo ze š120

k 2 natáhneš drát se stálým + od zapalovače , zpojistkovky nebo přes pojistku z přívodu do pojistkovky a potom provedeš bod 1
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

Prave ze momentalne mi svetlo nesviti vubec, ale jak fungovalo tak svitilo kdykoli co jsem otevrel kufr, i bez rozlych obrysovek. Asi odesel spinac v zamku, ale dvere budu stejne cele zavarovat a zamek odstranim tak musim odnekut natahnout draty a napojit svetylko na pevno pres spinac. Z toho zapalovace mi to prijde jako dobry napad. Je treba v privodu + davat nejakou pojistku nebo staci jen draty? Diky
Odpovědět