LPG střílení do sání

se sporákem místo motoru :D
West - FK

LPG střílení do sání

Příspěvek od West - FK »

zdravíčko, takže som menil protizášľahovú klapku... na základe čoho RJ vyhodnocuje dobu zapálenia zmesi? lebo zdá sa že páli príliš skoro, ešte keď je ventil otvorený. alebo ako RJ vie že ventily sú už zatvorené? má s tým niečo spoločné potenciometer ŠK?
ďakujem
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 09. led 2011 21:13:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: jsme na českém webu, feliciaklub.sk je jinde
IMO17 - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od IMO17 - FK »

ono väčšinou striela do sania kôli chudobnej zmesi.Podla všetkého máš 1.3MPI zo systemom lovtec.Ja mám 1,3MPI BRC.Tiež som si užil svoje zo strielanim do sánia,ale teraz si musim zaklopať.ja mám osvedčené veci čo pravidelne menim a zatial sa strielanie neobjavilo.Sviečky denso,vzduchovy filter fram. :lol: ale strielať ti to môže koli všeličomu.môže niekde podsavať falošný vzduch,zle nastavený splynovač.... treba poskúšať
smazany clen - FK

Re: LPG strieľanie do sania

Příspěvek od smazany clen - FK »

tak jsem se dneska vrátil ze servisu,pořád mě střílelo do sání,hlavně po přeřazení.Vyčistili mě klapku,snažili se seřídit motor,vyčistili svíčky,mám totiž na nich najeto cca 2000 km,a pořád nic,pořád střílelo,nakonec se ukázalo,že odešla zapalovací lišta,kterou jsem tam měl cca 3 měsíce,takže jsem ji znovu nechal vyměnit,seřídili a šlape to teď zatím dobře ;) .tu starou budu muset vyreklamovat,tak jsem zvědav,jestli to vůbec uznají.Dále mě doporučili vyčistit trysky ultazvukem,tak jestli máte někdo nějakou zkušenost,prosím napište.Jo jinak mám 1.3 Mpi +Lpg (BRC)

Díky, a zdravím
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 27. říj 2008 21:16:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: pravidlo č.4
West - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od West - FK »

ako zdiagnostikujem zap. lištu? ako prídem na to že nieje v poriadku?

lebo opäť som urval klapku a do tlmenia kapoty som si vystrieľal dieru. niekde je chyba v motore, LPG beží OK.
West - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od West - FK »

už je to dosť a dosť husté, vystrieľal som si do izolácie kapoty dieru, dva krát urval protizášľahovú klapku, navyše pokiaľ to spraví pri rozjazde, tak ten motor samozrejme chcípne a potom ním treba mlieť až pokiaľ sa do sania nedostane čerstvý vzduch (chudák motor, štartér, baterka,...). skúšal som zaručene funkčnú lištu asi takým spôsobom že som zatiahol ručnú a mrdal spojku až pokiaľ to nechcíplo (robí to len v záťaži). to isté som zopakoval s mojou, tiež k ničomu nedošlo. vážení, vzhľadom na to, že plynár mi povie "závada v motore, plyn je OK" a technik "to je problém plynu" si vás dovoľujem požiadať o pomoc. Akým spôsobom sa prejavuje vadná lišta pri prevádzke na benzín? Pri akých podmienkach sa prejavuje (studený motor, teplo, vlhko,...)? Dokáže riadiaca jednotka prísť na to, že je chyba v zapaľovacej lište? ergo dokáže to zapísať ako závadu?
smazany clen - FK

Re: LPG strieľanie do sania

Příspěvek od smazany clen - FK »

Čus. Zavolej si na firmu Kánský Hradec Králové. Tam ti to vysvětlí, co máš za problém. http://www.gasauto.cz/
West - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od West - FK »

písal som mail. odpoveď zatiaľ žiadna. ale aj tak ďakujem.

ale na niečo som prišiel: do pamäte závad v RJ sa zapisujú odpojené iba dva vstreky a ventil nádoby s aktívnym uhlím. je možné že si technik pomýlil káble? je možné že do dvoch valcov to stále vstrekuje benzín? netuším či by to fungovalo, ale tak bohvie. plyn eštelen objavujem. okrem toho je tam aj sporadická závada od lambdy - nezmyselný signál.
West - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od West - FK »

uhm, celý systém funguje v páre... nielen zapaľovanie, ale aj vstrekovanie. OK :oops:
petak007

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od petak007 »

Ahoj všem taky jsem měl problém střílení do sání pomohla tomu výměna saviček za Bris premium na LPG a je po stříleni.
Uživatelský avatar
sturgeon
Příspěvky: 13
Registrován: pon 27. říj 2008 10:23:23
Bydliště: praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od sturgeon »

Tak se s vámi tady podělím o své zkušenosti se střílením do sání.Mám LPG BRC a střílelo mi to do sání vždy když auto stálo v dešti nebo když jsem proje kaluží,několikrát mi to roztrhalo airbox.Vyměnil sem svíčky,zapalovací lištu,filtr avšak bez uspěchu.Smířil sem se s tím a v dešti sem se vyhýbal kalužím...Až nedávno sem sundal kryt MPi na motoru a zjištil sem že ta hadice od LPG co vede pod ten kryt má roztrhané těsnění tak sem ho zalepil izolepou a od té doby mi auto už sestřílí :)
Mystic
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 04. bře 2010 21:42:14

Škube a střílí

Příspěvek od Mystic »

Nazdar mam takový dívný problém vlastním felicii 1,3 Mpi na LPG a vždy když projedu kaluží tak se mi auto začne dusit a škubat, a pokud jedu zrovna na LPG tak i střílet zpět do sání. Dělá to pouze při projetí kaluží jindy né, za sucha jede jak má. Díky za vaše rady.
Felicia 1.3 MPi 1997
Prelude 2.0i 4G 1993
sowwa - FK

Re: Škube a střílí

Příspěvek od sowwa - FK »

Pravdepodobne ide o to že sa ti dostane voda k sviečkam a potom sviečka skratuje a neiskrý vo valci mne sa to stavalo tiež ale nie po prejdení kaluže ale keď som šiel 2hodiny v silnom daždi
Karlous - FK

Re: Škube a střílí

Příspěvek od Karlous - FK »

Mystic: no je fajn, že se ani nepodíváš pod auto, nebo pod kapotu kam se ti dostává voda, ale hned jdeš psát o radu sem ;)

Chtěl jsi radu, tady je moje: podívej se kam ti cáká voda.
Kuladmin
Příspěvky: 1751
Registrován: ned 20. črc 2008 18:21:06
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Škube a střílí

Příspěvek od Kuladmin »

Nechybej ti nahodou nejaky kryci plechy u motoru?
Kristensen - FK

Re: Škube a střílí

Příspěvek od Kristensen - FK »

bych se podíval jestli tam nechybí ten spodní malej kryt-půlměsíc na setrvák :D Jinak ještě pro jistotu jak hlubokou kaluž máš namysli? Aby jsi se nebrodil kaluží hlubokou až po světla
flacek - FK

Re: Škube a střílí

Příspěvek od flacek - FK »

Mel jsem neco podobneho stacilo projet rychle kaluz cca 10cm hluboukou a zacalo to cukat cca po 1km uz to bylo ok.Pritom ze spoda bylo vse ok po tom co se nasadily plastove podbehy uz se to nestalo:)
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Příspěvky: 5680
Registrován: sob 01. bře 2008 9:52:40
Bydliště: Liberec 11
Kontaktovat uživatele:

Re: Škube a střílí

Příspěvek od Maty »

Dělá mě to taky ... nějak to neřešim ;) .. akorát před kaluží pokud si vzpomenu přibrzdim :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Uživatelský avatar
Vlada320
Příspěvky: 706
Registrován: sob 19. led 2008 21:41:38
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: Škube a střílí

Příspěvek od Vlada320 »

taky mě to dělalo.podlepil sjem zapalovací lištu jak jen to šlo a od tý doby se mi to nestalo.a je fakt že plastový podběhy už mám taky.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Uživatelský avatar
denis15
Příspěvky: 218
Registrován: pon 09. úno 2009 18:27:43
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele:

Re: Škube a střílí

Příspěvek od denis15 »

Střílí pokud jde benzín a nepálí správně, takže viz to, co bylo již napsáno ;) . Kamarád tak projel s 1,3 BMM velkou kaluž, zakuckalo to a hotovo. Měl provalenou indukčku a házela hezkou lišu na nejbližší zem a ta voda to dorazila :D .
osobne
Příspěvky: 647
Registrován: ned 09. led 2011 20:19:57
Bydliště: Nepolisy
Kontaktovat uživatele:

LPG bouchá, šlehá, cuká, trhá, ...

Příspěvek od osobne »

Snad už jsem ve správné sekci ... V posledním týdnu mi na Felicii 1,3 MPI předělané na LPG (systém Tartarini) začalo něco v motorovém prostoru občas bouchat, jenom když jedu na LPG, na benzin ne. Jsou to jenom takové malé šlehy, auto při nich lehce cukne, jako když vynechá motor. Zjistil jsem, že mi to ale roztrhalo filtr sání a roztrhlo mi to také tu hadici mezi filtrem sání a motorem (jak kdyby ji někdo přeřízl), viz obrázky:

Obrázek Obrázek Obrázek

Asi je potřeba něco opravit na tom LPG zařízení, už to tam mám přes 5 let a najeto kolem 50 000 km a ještě jsem tam nic krom svíček v motoru neměnil. Chci se ale zeptat:
1) Jestli to občasné bouchání něčemu vadí, jestli s tím můžu dál na LPG jezdit, nebo jestli mi to může ještě něco jiného zničit. Auto teď nutně potřebuji a nechce se mi ho dávat do servisu, dal bych to opravit asi až na jaře, teď na to nemám čas. Nevadí tedy ten roztržený filtr a ta roztržená hadice, můžu s tím takto jezdit bez nějakého nebezpečí požáru nebo poškození jiných součástí vozidla?
2) Jo a jinak za kolik se dá koupi ta hadice? A je na Felicii 1,6 MPi stejná hadice? Kámoš má jednu takovou Felicii na rozebrání, že bych to odmontoval možná tam, až ho navštívim.
Nonamed - FK

Re: LPG bouchá, šlehá, cuká, trhá, ...

Příspěvek od Nonamed - FK »

SZ pro osobne: To jsou zpětný zášlehy do sání, bejt tebou bych to vyřešil, než ti motor nasaje úlomky něčeho, co se ti tam rozbije. Klapce to taky nedělá dobře, natož čidlu teploty a tlaku vzduchu. A ještě jezdit s roztrhaným filtrem, potěš koště.

Zkontroluj zapalovací soustavu, (lištu, snímač otáček). A vůle na ventilech, do sání to prostě střílet nesmí.


kluci píšou, že střílení je buďto kvůli špatnýmu zapálení směsi, nebo díky tomu, že je směs chudá. Takže kontrola svíček a lišty, pak jestli někde nesaje falešnej vzduch do sání no a nakonec samotnej systém lpg, jestli nemáš třeba něco s reduktorem... Jak jsou starý membrány ?


tak pro štábní kulturu na fóru jsem ještě uvedl SZ kterou jsem odesílal, abychom to měli pěkně pohromadě a dávalo to trochu smysl
osobne
Příspěvky: 647
Registrován: ned 09. led 2011 20:19:57
Bydliště: Nepolisy
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG bouchá, šlehá, cuká, trhá, ...

Příspěvek od osobne »

Ono je možné, že jsem jen teď nabral nějaký špatný plyn a že až vyjezdím tu plynovou nádrž, tak to bude OK. Ono to střílí jen když pořádně šlápnu na plynový pedál, jinak ne. Takže to hned opravovat nebudu, nemám na to ani čas. Jde mi jen o to, jestli mi to nemůže roztrhat i něco dalšího nebo způsobit požár. Zatím to i s tím roztrženým filtrem a s tou roztrženou hadicí jezdí celkem OK.

Jinak veškeré součásti ze systému LPG jsou z roku 2005, kdy to tam bylo montováno, ještě jsem doteď neměl žádný důvod nic měnit ani opravovat. Měnil jsem v autě pouze zapalovací svíčky a provozní kapaliny.
Naposledy upravil(a) osobne dne ned 09. led 2011 20:51:44, celkem upraveno 1 x.
Nonamed - FK

Re: LPG bouchá, šlehá, cuká, trhá, ...

Příspěvek od Nonamed - FK »

Bez filtru bych nejezdil, trochu škoda ničit motor ne ?
osobne
Příspěvky: 647
Registrován: ned 09. led 2011 20:19:57
Bydliště: Nepolisy
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG bouchá, šlehá, cuká, trhá, ...

Příspěvek od osobne »

Tak filtr tam je, akorát je trochu roztržený, ale to snad není žádná strašná závada. Horší je to s tou přetrženou hadicí, za kolik se dá ta hadice koupit?
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Příspěvky: 2843
Registrován: čtv 15. bře 2007 12:17:01
Bydliště: Melnik
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG bouchá, šlehá, cuká, trhá, ...

Příspěvek od Ivarek »

Osobne...ještě mrkni na snímač polohy kliky,je nahoře na skříni převodovky.
osobne
Příspěvky: 647
Registrován: ned 09. led 2011 20:19:57
Bydliště: Nepolisy
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG bouchá, šlehá, cuká, trhá, ...

Příspěvek od osobne »

Nonamed píše:Jinak teda hadice zde:
http://www.cc-autodily.cz/hadice-spojov ... 6R0407621E

Jo, dík, to je ona.
Návštěvník

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Návštěvník »

Takze presne toto iste sa stalo aj mne, auto mi obcas strelilo do sania, no na benzin jazdilo bez problemov. Neskor mi roztrhlo vzduchovy filter a nakoniec roztrhlo aj tu hadicu. Vymenou sviecok to prestalo strielat. No za tu hadicu pytaju nekrestanske peniaze, preto som ju zohnal z vrakoviska. Dal som za nu 2eura, co si myslim, ze je uz normalna cena za kusok plastu.
Jozefj
Příspěvky: 782
Registrován: pon 20. srp 2007 5:23:58
Bydliště: Kaznějov
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Jozefj »

Mně to taky sřílelo a tak jsem vyměnil svíčky teď tam mám plynový vzdálenost elektrod 0,6mm a zatím vpohodě ozvu se za pár dní.
osobne
Příspěvky: 647
Registrován: ned 09. led 2011 20:19:57
Bydliště: Nepolisy
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od osobne »

Já jen vyjel nádrž plynu, natankoval nový plyn a už to přestalo střílet. Takže asi špatná směs plynu. Tu hadici také časem koupím někde na vrakáči, zatím jsem ji slepil izolepou.
Jozefj
Příspěvky: 782
Registrován: pon 20. srp 2007 5:23:58
Bydliště: Kaznějov
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Jozefj »

Ta spojovací hadice mezi filtr a kryt klapky stojí pár korun a dělají jí z měkkého PVC,takže se tak rychle neroztrhne.Jinak co jsem dal nové svíčky pro LPG a nastavil vzdálenost 0,6 mm tak to ještě nestřelilo a dodonce funguje i krokový motor.
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Příspěvky: 2843
Registrován: čtv 15. bře 2007 12:17:01
Bydliště: Melnik
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Ivarek »

Ta hadice právě že praskne jako prd...mě po ní sklouzla svorka z krytu klapky a byla v háji razdva,je dost křehká.A že by stála pár korun,to se mi taky nezdá Pepo... ;)

http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 2802243caa
Jozefj
Příspěvky: 782
Registrován: pon 20. srp 2007 5:23:58
Bydliště: Kaznějov
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Jozefj »

Tu co jsem koupil tak normálně zmuchláš a zase se narovná. Ta původní tak byla tvrdá a nedala se vůbez zmáčknout. No a kdyby se mi chtělo tak bych možná od ní našel i účet.
osobne
Příspěvky: 647
Registrován: ned 09. led 2011 20:19:57
Bydliště: Nepolisy
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od osobne »

No a co jsi tedy koupil za hadici, za kolik a kde?
Uživatelský avatar
Faust
Příspěvky: 2340
Registrován: pon 11. srp 2008 17:54:38
Bydliště: Prelouc
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Faust »

nekupujte origo zbytečně drahé a kvalita jiná.
já měl na bejvale feldě několik let o tyhle firmy různe hadice a vždy kvalita a různé ceny.
na to saní mám něco jako tahle ceny kolem 200kč/m a stoho metru udělaš 3

http://www.konekt-hk.cz/prumyslove-hadi ... calor.html
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Uživatelský avatar
Faust
Příspěvky: 2340
Registrován: pon 11. srp 2008 17:54:38
Bydliště: Prelouc
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG bouchá, šlehá, cuká, trhá, ...

Příspěvek od Faust »

mě to takhle střílelo taky i stím filtrem,ale po ruzných hledaní mě to dělala zapalovací lišta.pozor na to kamaradovi to takhle skřivilo klapku a cena nové je velká


osobne píše:Snad už jsem ve správné sekci ... V posledním týdnu mi na Felicii 1,3 MPI předělané na LPG (systém Tartarini) začalo něco v motorovém prostoru občas bouchat, jenom když jedu na LPG, na benzin ne. Jsou to jenom takové malé šlehy, auto při nich lehce cukne, jako když vynechá motor. Zjistil jsem, že mi to ale roztrhalo filtr sání a roztrhlo mi to také tu hadici mezi filtrem sání a motorem (jak kdyby ji někdo přeřízl), viz obrázky:

Obrázek Obrázek Obrázek

Asi je potřeba něco opravit na tom LPG zařízení, už to tam mám přes 5 let a najeto kolem 50 000 km a ještě jsem tam nic krom svíček v motoru neměnil. Chci se ale zeptat:
1) Jestli to občasné bouchání něčemu vadí, jestli s tím můžu dál na LPG jezdit, nebo jestli mi to může ještě něco jiného zničit. Auto teď nutně potřebuji a nechce se mi ho dávat do servisu, dal bych to opravit asi až na jaře, teď na to nemám čas. Nevadí tedy ten roztržený filtr a ta roztržená hadice, můžu s tím takto jezdit bez nějakého nebezpečí požáru nebo poškození jiných součástí vozidla?
2) Jo a jinak za kolik se dá koupi ta hadice? A je na Felicii 1,6 MPi stejná hadice? Kámoš má jednu takovou Felicii na rozebrání, že bych to odmontoval možná tam, až ho navštívim.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Dejv123 - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Dejv123 - FK »

ja jsem koupil tu hadici z boxu do sání na vrakáči za 50Kč :_) taky mi to střílelo... ale dneska jsem to odvezl do servisu, před tím, jsem tam hodil tříkontaktní brisky, seřídily se ventily, a dneska mi asi budou měnit ty membrány....
xXxTRA - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od xXxTRA - FK »

tribodove svicky pro LPG jsou uplne naho*no...

kup nejake ngk (ja koupil ytrium) a srazil jsem odtrh na 0.55mm a nashledanou :) lpg mam serizene tak ze zere zhruba 10l/100km
Dejv123 - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Dejv123 - FK »

to je divný že ti to žere 10l na 100km mě to žere 7.5 :-) uvidíme jestli jsou na hovno, když mi je poradili v LPG servisu, předtím tam byly Bosch 4 bod.... jinak se dneska vyměnily membrány... za 880Kč...
xXxTRA - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od xXxTRA - FK »

tak se postav vedle me na caru, sice ti to zere malo ale taky nejede to tak jak by mohlo, mi to zere vic ale zase jedu

E// ale jestli mas sekvenci tak to je pak jina, to je se spotrebou jasne, ja mam podtlak
Dejv123 - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Dejv123 - FK »

mám na tom napsaný BRC... nevim co mam... už jsem to tak dostal.... ja s tím nezávodím a nikde se s nikým na čáru nestavím... na to jsou jiný auta a ne felicie :D
xXxTRA - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od xXxTRA - FK »

no ja nemam ve zvyku pred sebe pustit kazdou oktavku, ale zase taky jezdim celkem slusne, holt vyssi spotreba je dan za to, ze to auto nedusim
Dejv123 - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Dejv123 - FK »

nevím jak ty, ale já auto nedusím a jízda do 3500 otáček není žádný dušení.... :hlava: a jízda v 90km/h na 2500 otáček motoru opravdu neškodí.... :shock:
xXxTRA - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od xXxTRA - FK »

ja to duseni myslel ubranim prisunu plynu
Dejv123 - FK

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Dejv123 - FK »

no tak to je potom jiná..... :D
lukipickup - FK

Silná rana z motora

Příspěvek od lukipickup - FK »

Zdravím, neviem či správne umiestňujem príspevok a či náhodou sa to už neriešilo, no ja to neviem najsť.
Asi dva dni dozadu pri rozbiehaní na druhom prevodovom stupni z prednej časti auta vyšiel dosť silný zvuk podobný úderu kladivom po niečom kovovom, napríklad koľajnici. Motor okamžite stratil otáčky, až skoro zhasol. Najprv som si myslel že mi praskla poloos, ale to príčina nebola. Po tomto silnom údere z motora a stratení otáčok auto sa znova normálnym spôsobom rozbehlo a bez problémov som pokračoval v jazde. Dnes mi to spravilo znova a už dva krát, pritom na relatívne krátkom úseku asi 10km. Mám pocit že vždy pri rozbiehaní. Dnes ten druhý krát to bolo na semafóre, znova silná rana od motora, a keďže som sa chcel rozbehnúť z pokoja, tak motor uplne zhasol. Naštartoval som bez problémov a pokračoval cca 5km už bez problémov auto sa správalo bežne.

Najprv som si myslel či to nie je niečo so spojkou, ale mám tam novú, menenú asi pred 3000km. Jazdím na plyn a asi dva týždne dozadu som začal badať že pri prudkom zošľapnutí plynového pedálu auto trhá (je možné že to robilo aj pred tým, iba som to nevnímal). Pri prudkom zošľapnutí plynového pedálu na benzíne auto akoby sa silno dusilo a veľmi pomaly sa začne rozbiehať. Budem vďačný za každú radu, neviem či môžem s tým jazdiť, alebo zošrotovať. auto: felicia pick-up 98, 1.3MPI benzin + LPG
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 09. čer 2011 15:42:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, lebo ozaj nie je nutné zakládať na všetko novú tému
Jozefj
Příspěvky: 782
Registrován: pon 20. srp 2007 5:23:58
Bydliště: Kaznějov
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Jozefj »

Mně to začne střílet,když jdou do háje svíčky.jezdím podledních několik měsíců na brisk-lpg a i ty jsem teď měnil za nové,po výměně to jede OK.
Uživatelský avatar
Faust
Příspěvky: 2340
Registrován: pon 11. srp 2008 17:54:38
Bydliště: Prelouc
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Faust »

nedávno jsem to řešil,nejprve hleadali závadu v zapalovací liště a nakonec se zjistilo že vlivem tankovaní špatného plynu byl narušena těsnící guma u uzavíracího ventilu plynu a dostávalo jsemě tam obě paliva.oprava za cca 450kč ale čekal jsem na to 3h.musí se to rozebrat.už jsem to měl v takovém stavu že při rozjedu na křižovatce při přidušení auta to střílelo a po delší cestě jsem musel dýl startovat.
řešit co nejrychleji,hrozí vlivem dvou paliv k podpálení pístů a ventilů.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Jozefj
Příspěvky: 782
Registrován: pon 20. srp 2007 5:23:58
Bydliště: Kaznějov
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Jozefj »

U mpi nemá benz.nic společného s LPG jelikož je to stříkačka a vstřiky se po přepnutí na LPG vypínají.
Uživatelský avatar
Faust
Příspěvky: 2340
Registrován: pon 11. srp 2008 17:54:38
Bydliště: Prelouc
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG střílení do sání

Příspěvek od Faust »

to jo,ale při startu ti jde benzín a plyn najednou pokud se nezavře ten ventil a když stojíš na křižovatce a je plyn přiškrcený jak tady psal dotyčný a ventyl ti více propouští tím pádem tam máš více plynu a pak při akcelerací dojde k zahoření a věčinou vliv to střílení.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Odpovědět