Jak zjistit napájení vstřiku?

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Jak zjistit napájení vstřiku?

Příspěvek od Tomas6 »

Kluci možná to někdo na BMM řešil.Já se s tím ještě nesetkal.Nastartuju auto a ono mi po chvíli chcípne.Pak třeba po chvíli zas nastaruju a pak to jede v pohodě,ale taky po pár km třeba na 10 vteřin vynechá.A nebo to někdy nejde nakopnout vůbec.Ale v tu chvíli tam benzín jde.Jen nevstříkne.A už su bezradný.Čerpadlo je OK.vrčí,tlačí,benál tam jde.Palivový filtr měněný před cca 5000km.Minulý týden jsem vyměnil vstřik a ejhle začalo to robit dobrotu.Po týdnu ta samý.Chtěl bych nějak změřit jestli jde elektrika na vstřik.Když ho odpojím,tak tam nějaké napětí multimetrem při startování naměřím,ale při zapojeném tam není nic.Je mi jasné že tam dou pulsy které se asi dost dobře měřit nedají.Tak kdyby někdo věděl co měřit a čím,budu vděčný.Mám podezření na jednotku nebo kabeláž.Jednotku druhou nemám ani k půjčení.A kabeláž se mi zatím moc rozplétat nechce.
Jo a osciloskop nemám a nemám ani možnost....Ale je mi jasný že by to bylo řešení.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zjistit napájení vstřiku?

Příspěvek od Kuladmin »

skus snimac polohy klikovky ;)
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Na plyn to jede ok.Takže snímač je v pořádku...
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Já bych ten snímač otáček hned nevylučoval, nemusí vždycky odejít nárazově, někdy odchází postupně a chvíli je vše ok, pak najednou mrtvo, po nějaké době se zase vzpamatuje a takhle se to nějakou dobu opakuje, než odejde úplně... Popis problému by tomu docela odpovídal, zkusil bych jej nejprve vyměnit za jiný.
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Já bych ho vyloučil,páč to nestříká palivo,ale jiskru hází.Psí kusy to dělá jen a jen na benzín a na plyn to jede jako splašené a bez jediného cuknutí.
Jako vyměnit ho můžu,ale su si předem jistý že to nepomůže.
Na 99% je to ve vstřikování.Jen teď zjistit co.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Tak jasně, pokud to v ten moment jiskru hází, tak to se asi snímač už vyloučit dá, protože při jeho blbnutí by ani to nebylo - jednotka neví, že se klika točí a tudíž modul nepálí... To jsem z prvního příspěvku nevyčetl :oops:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Je pravda že to tam fakt napsaný není.Já se s tím trápím už od ledna.Teď už je to v takový fázi že to na BA nejde už ani natočit,ale třeba po desátém pokusu to funguje normálně klidně celý den.Nemá to žádnou souvislost s ničím.Ani s teplotou,nebo množstvím paliva v nádrži,prostě s čímkoliv.Zítra koupím čerpadlo.Ikdyž nevěřím tomu že to něco vyřeší.Možná na týden jak ten vstřik.Mám sehnanou jednotku,tu taky přehodím a uvidím.Jestli to bude dělat dál asi mi nezbude jak rozmotat svazek a hledat problém v něm.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Kdyz z tebe to leze jak.... kdybys rovnou napsal ze mas plynaka tak ti reknem rovnou palivovy cerpadlo pripadne filtr to je klasika u LPG.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Předpoklady se vyplnily,čerpadlo a filtr vyměněn a problem přetrvává....Takže babo rad...Jak měřit to napájení?
Chose

Příspěvek od Chose »

Když sme,v práci,potřebovali zjistit jestli jde napájení na vstřik,tak sme na konektor vtřiku napojili servo centrálního zamykání a podle cukání serva(impulzi pro vstřik)zjistíš jestli tam to napětí jde ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Odpovědět