sice to je stále stejné téma, jenom jiná verze pohádky

V poslední době mám někdy problém (teď spíš pomalu relativně často) s tahem motoru. Když jedu do kopce (nezáleží na % stoupání), tak mi přestane táhnout motor, nedrží otáčky a výfuk jakoby bublá - nic ale z něj neteče (přiložena ruka). Pomůže až když vypnu motor a znovu ho nastartuju (ve stoje i za jízdy).
Někdy, když je motor chladný, slyším relé a když nastartuju, tak mezi natočením startéru a rozběhnutí motoru cítím určitou časovou prodlevu, navíc, jako by motor měl takovou tendenci chcípnout. Při znovunastartování už problém není.
Před nedávnem jsem měl problém s jízdou na tři válce, při zjišťování problémů se měnil snímač otáček (použitý) - ok, výměna celé vstřikovací lišty se vstřikovači (použité) - ok, lambda sonda (použitá) - dle spotřeby asi ok (nějakých +/- 7 l/100 km). Zjistili jsme, že byla špatná svíčka, takže se vyměnili za nové. Po opravě, jelikož byl sníh, v zatáčce mě to vymrštilo ze silnice a v nějakých 10-15 km/h narazil do rohu domu, lehce naťuknul ochrannou lištu nárazníku na úrovni pravého světlometu. Nárazník se vysadil z čepu.
Problémy přetrvávaly a auto jsem dal do servisu. Bylo zjištěno, že jsem měl dvě špatné gumičky na vstřikovačích a jedna byla už jetá - vyměněny gumičky, vstřikovače jako takové prý v pořádku. Byla vyčištěna a seřízená škrtící klapka (v rámci stávky baterie a její výměny a spolu s tím vyměněn regulátor na alternátor).
Dnes se opět projevil znovu samý problém, při jízdě do kopce se začne motor jakoby kuckat a i přes přidávání plynu postupně ztrácí výkon. Zkoušel jsem postupně poodpojovat vstřiky a při každém odpojení motor reagoval. Jakmile motor vypnu a nastartuju, už je to lepší. Příjde mi ale, že taky v poslední době (od problému se svíčkami) celkově ztrácím výkon, hlavně když potřebuju se rozjet do prudkého kopce.
Nevím, jestli by na vině mohlo být palivové čerpadlo. Napadá mě ještě dát nový snímač otáček, nový palivový filtr, mám již ze spoda relativně dost orezlý, nevím, jestli i děravý střední a zadní díl výfuku. Teoreticky i čidlo teploty.
Co byste mi poradili, na co bych se měl zaměřit? Díky za tipy