Tachometr, mechanické počítadlo km

gam01hr

Tachometr, mechanické počítadlo km

Příspěvek od gam01hr »

Příznaky: mechanické počítadlo kilometrů nefunguje ani horní ani spodní. Podrobně: pokud se budíček vymontuje z panelu přístrojů a simuluje se náhon tachometru otáčením přes akuvrtačku, potom: spodní kilometrovník počítá od 0.0 km až do jednoho 1.0 km. V okamžiku dosažení 1.0 km přestane dál počítat. Pomůže pouze reset tlačítkem na 0.0. V tomto rozsahu dolního dolního, 0.0 až 1.0km překlápí čísla i horní kilometrovník.
Otázka je co dál? Na další demontáž to nevypadá, poněvadž bych musel stáhnout ručku rychloměru (je pod pružinkou) a sundat ciferník, abych se dále dostal ke šroubkům. Co mě napadá, je vzít do lékařské stříkačky olej na šicí stroje a přes otvory mechanismus nějak primitivně promazat. Dotaz, co byste doporučili v tomto případě?
PS. hlavní motivace k opravě je, že půjdeme na TK, takže aby nebylo podezřelé, že se s Felicií 2 roky nejezdilo...
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Tachometr, mechanické počítadlo km

Příspěvek od 103457 »

Jehlou jde přetočit kolečko - přesočit přes zub, takže máš jinej počet km. Pokud ti jde jen o STK. Pokudmto chceš mít funkční, sežeň jiej budík a dej do svých budíků. KM opět nastav.
gam01hr

Příspěvek od gam01hr »

@103457 děkuji za odpověď. Nakonec jsem mechanismus mechanického počítadla namazal dřevěným párátkem olejem na šicí stroje, ale stějně to nepomohlo. Takže jsem namontoval zpět do auta. Uvidíme, zda na TK s tím budou mít reálně problém nebo ne. Jestli se nepletu skutečný počtet najetých km by měl být k dispozici vyčtením z ŘJ auta...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

V řj auta žádný počet km nenajdeš, počítadlo u feldy je mechanické, nikoliv elektronické. Na stk budou mít kecy, že ti nejde tachometr a když budeš mít smůlu, daj ti stk jen na 30 dní. Stejnej problém jsem měl s traktorem, nepočítalo to Mth. a musel jsem to opravit a přijet znova. Být tebou vyndám budíky, jehlou přecvaknu 2 tisíce km a máš klid.
Odpovědět