Nástupce felicie - PORAĎTE

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
bobas
Kontaktovat uživatele:

Re: Nástupce felicie - PORAĎTE

Příspěvek od bobas »

1,36ps je 1kw...132kw=179,52 ps ,110kw=149,6ps ,jen at nevznikaji zmatky :-D uz v tak vyhrocenem prostredi :-D
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

steff99: jedna paní nepovídala uznám že to mohla být náhoda, ale ty klímy prostě odešli.. prostě po zapnutí začali po 15minutách děsně topit..ve všech 4případech..zbytek jsem fakt jen zaslechl.. Ty kecy o vývoji si nech, nevím proč o tom meleš když to nemá nic společného, mám snad právo říct že mi příjde palubka v O2 podobná O1 i když tam nedělám..

bobas: aha 1,36 je fakt že to udělalo při tak velkých číslech jiné koně..Já to házím jen přibližně..sorry
favo

Příspěvek od favo »

Těmi moduly předpokládám myslíte zapalovací modul (cívku) co mají okiny na každé svíčce zvlášť ? U těch vím že se srali a svolávali kvůli tomu i majitele do servisů. Váha vzduchu je i u 1.8 T ? A u kterého se to motoru vlastně serou víc. Vím že to byl problém hlavně všech TDi motorů co jí mělo od Bosche ale taky jsem viděl že cena těchto dílů šla dost nízko a dá se sehnat jen za cenu vnitřku pokud jí vyměním za svoji starou. A předpokládám že po výměně by mohla vydržetz aspoň 60 000 km a to jak říká můj otec je pro něj otázka 5 let takže taková investice ho netrápí.
Ještě bych se chtěl zeptat zasvědcených do turbo motorů jak poznám odcházející nebo poškozené turbo, přesněji poškozené náběžné hrany lopatek turbodmychadla , údajně se to projevuje specifickým zvukem a je prý už jne otázka času kdy takto poškozené turbo odejde díky nevyváženosti lopatek a vysokým otáčkám kterých turbo dosahuje. Prostě a jednoduše na co se při zkušební jízdě zaměřit abych měl jistotu že turbo je OK protože předpokládám že je to nejdražší součástka která může u těchto motorů odejít. Vše ostatní je cenová legrace proti turbu.
Naposledy upravil(a) favo dne úte 22. zář 2009 11:22:01, celkem upraveno 1 x.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Tholis - FK

Přesně jak říkáš. Modul je zapalovací cívka nad svíčkou. Hodně trpí na kontakt s vodou. Já jsem koukal že mám taky 2nový.. U 1,8T nevím, ale u 1,8T RS je a to je dle mého podobné..Někdo házel na RS-fórum prodejce co prodává jen nový senzor, takže tělo mohlo zůstat. Myslím že její poruchovost je všude stejná..Když tam nebude nějakej závodní filtr a budeš ho často měnit vydrží hodně..
Turbům moc nerozumím to ti poradí jiní.. Co si vzpomínám tak mi při nákupu říkali že na tom nic moc nepoznám.. Ve většině případů se dá repasovat, což není za raketu.
favo

Příspěvek od favo »

Občas mrknu na stránky Cimbu a ikdyž ho moc nemusím člověk se tam dozví zajimavý věci kterým se dá věřit. Zrovna třeba ten vzduchový filtr údajně se objevovaly kousky který špatně zapadly do boxů a přes netěsnosti na hraně filtru se do sacího traktu dostávali drobné nečistoty které to turbo pomalu ale jistě okusovaly a působily skoro jako písek v pískovačce. Jde mi jen oto abychom s otcem nekoupili auto a za měsíc nemuseli pro nové turbo, to by mě asi neměl moc rád :D No a vzhledem k tomu že otec nemá absolutně žádný zkušenosti s diesely ani s turbo motory spoléhá v tomto na mě takže auto budu nejspíš vybírat já.
KOukal jsem že repase se prodávají kolem 9-10 000 ale udělat repasi na turbu se musí opravdu umět a musí to být z kvalitních dílů
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Ja si myslim,ze z hlediska toho,ze TDIcek je mnohem vic,tzn vetsi vyber pouzitych nd...jinak nazor ten,ze benzinovy motor vydrzi totez co naftovy...nevim ted,ja si myslim,ze v tomto ma nafta navrch.Ja si myslim,ze pokud nikdo nechce zavodit apod,tak tech 150 ps u 1.8T nevyuzije,pro klidnou jizdu,s jistotou predjizdeni bych volil naftu i z hlediska spotreby...
Tholis - FK

bobas: Já taky od začátku říkám ať zvolí diesel :lol: Ale životnost při stejné údržbě bude stejná. akorád benzín bude silnější..Výběr je bez debat..Dieslů je mnohonásobně víc a musím po zamyšlení uznat že budou v lepším stavu než vyzávoděné 1,8ky..Ale zase budou v lepší stavu celkově ne motorem..

favo: nevím do turba nevidíš :( Já se taky bojím každým kilometrem jestli odejde nebo ne..
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

tam nejde jen o 150Koní ale o 210Nm od 2000ot až do 4500ot. To je ten luxus, né kopanec kvadriliardyNm v rozmezí dvouset otáček jak bývá u dieslů. (nemyslim to zle :roll: )
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Ja si myslim,ze nafta vydrzi vic :D z hlediska vozoveho parku v nasi rodine tzn 50:50 benal:nafta...my mame doma 1.9tdi 66kw a myslim si,ze to jede slusne,a ta spotreba...:) jinak jako jezdil jsem s AR 2.4 jtd 200koni a to uz je docela sila,jak to tlaci,a jede to pri plnem plynu za 9,5 :) ,coz si mysli ze 200 konovy bezin nezajede.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

1)ta 1.8T je opravdu málo poruchový motor, odchází ty běžné spotřební věci jako altík, moduly atd...ale taky má jednu nepříjemnost a to né přímo motor ale co se týče elektroniky...občas se rozsvítí nějaká ta kontrolka, přitom se povyměňuje spousta dílů kvůli tomu, ale auto jede úplně stejně jako kdyby nesvítila, už se s tím potýkají asi 3 lidi co znám včetně naší rodiny a nikdy zatím nepřišel čím to je

2)nedávno jsem jel v OII TDi 77kw a musím říct, že odhlučnění dvojkový oktavky a zvlášt tohohle dieselu je opravdu luxusní, téměř nemožné motor slyšet uvnitř (pracovní otáčky do 3000), to pohodlí a hlavně místa na nohy vepředu díky jiné palubovce je znát oproti předchozímu modelu (zajímalo by mě kterej idiot dělal design palubky u O1 hlavně kolem středového panelu s rádiem -> je tak nesmyslně široký a hodně zužuje prostor na kolena -> u dvojkového modelu je to podstatně lepší a člověk se může víc "rozvalit") a celkové se novější okta nedá interierem srovnat s předchozím modelem, příjemně mě překvapila

3)pokud favo sezenes nejakej super model s 81kw TDi asi bych se nerozmyslel ani chvilku, to auto odvede svoji praci na 110 procent a budes do toho lít jen naftu za predpokladu ze bude motor OK, asi nejvetsim problemem bude u TDi to podtaceni a nechlazeni turba po jizde po dalnici ("proc bych preci cekal voe"). ta rotačka urco vydrzi vic nez 1.8T ikdyz je to spolehlivý motor
Tholis - FK

Monstrak: Ty ale nechápeš že to není o křivce, ale o výsledném čísle ;) Teda aspoň mi to někdy tak příjde..
Raceman

Příspěvek od Raceman »

proč mi přijde že tato debata postupně ztratila svůj smysl?
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Omlouvam se za ot favo.
Tholisi po dlouhe dobe tady a opet si nezklamal :-D chipem nahoru o 70 koni :lol:
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
Tholis - FK

Michelin: Tak na RS fóru to jeden má :lol: Prý 250 :D Jako argument dobrý.. :lol: Má jen motor exel nebo sportmotor nevím..Hele mě je to šumák sranda byla :lol: Polehounku se to zvrtávalo. já chtěl poradit a opět se přidal luka se svým: diesel je to nejlepší na světě.. :lol: :lol:

edit: jsem debil kretén a nebetyčný hovado.. Po zaváhání a zkontrolování se musím opravit má 205, koukal jsem na jeho profil.. :oops: :oops: Někde mi něco ujelo :cry:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 22. zář 2009 12:11:43, celkem upraveno 1 x.
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

To ze si to nekdo na rs foru vymysli nemuzes brat za svatou pravdu :-D to by to turbo muselo foukat tak az by se to rozpadlo :-D
Btw nafta je dobra, ale me osobne moc nesedi jak musis porad odrazovat. Az me luka pojede tak teprve budu zklamanej :mrgreen:
Tholis - FK

Michelin: jsem debil jsem s epřehlídl má tam 205.. No teď už to nesprávím jen potupně uznám chybu. Jde o to že ty potenciály jsou u benzínu výš než u nafty. Já bych taky bral na normální ježdění naftu..ale mám radši benzín a tolik nenajedu tak beru benál..
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

A pak si stezujes ze nemas na gumy, spojku atp. Oni ty veci taky neco vydrzi.
Tholis - FK

Michelin1: Gumy a spojku mám v pořádku, ale dal jsem si krátkou dobu splácení tak si hold na chvilku nebudu moct dopřávát kurvení gum a žravost 16+ . Mě se líbí jak mě tu každej soudí včetně Luky že jezdím furt jen na spotřebu a že mám to auto k hovnu že nikam nejezdím apod :lol: Já si jen stěžuju že oproti feldě je to hrůza, ale to neznamená že do toho ty prachy nedávám. Prostě je to hroznej skok..Ta felda byla za babku..proto tu furt tvrdím kupt si diesel.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

ach jo :roll:
Tholis - FK

Raceman: nemám tě rád ;)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

nejsi jedinej ale tahle hádka je fakt nudná a díky ní celý téma ztratilo smysl
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Jojo myslím že jsme se tady zase dostali úplně někam jinam.

Jinak přítelkyně naši felis nechce dát,takže prý jedině když koupíme leona,to by ji i dala.Passata a Octu moc nechce :lol: Jen mám obavy,protože pak další auto bude na pár let,jestli do toho leona pak dám i kočár :-)

Luke:Od MVolesko myslíš to Lupo?Viděl jsem ho teď ve Vyškově a vůbec hodně aut co tam bylo od nich a paráda
Raceman

Příspěvek od Raceman »

tak kurňa chlapi seženete mi toho černýho leona do 100 tis? :D
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Ten je černej až hanba :)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

já teda vlastně ona chce černýho :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Taky bych chtěl černýho :-)
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

spiderwc40 - FK

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

priklonil bych se k 1,9 TDi 81kW mam ji 2 mesice a zatim extremne spokojenej, mam i climatronik. Sehnal jsem si ho za 165 000kc a je to rok 06.2004, najeto 136 000 s ALU i zimakama a s handsfreeckem. Takze do tech 200tis se da sehnat v pohode!!!
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Sakra kde vždycky natrefíte na takový auto? 2004 za 160 litrů, to je sranda. I když možná kdybych vypustil výbavu co chi, tak se na takovou cenu také bude reálné dostat. Ale bez esp to nechci.
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

a z kolika aut je to poskladane ? :P nebo pocet kotrmelcu pred opravou ?
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

To uz neni muj boj. Je to cerny je tak co :mrgreen:
favo

Příspěvek od favo »

Tak ono obecně jsou ty TDi 81kw lépe vybavené protože tento motor nešel koupit tuším v základní výbavě a proto ho nekupovali šetřílkové ale lidi co na to měli proto bych i věřil že bylo o ně lépe postaráno. Už jen to že mi stránky škoda nabídnou v daných kriteriích skoro 500 aut ale 81kw TDi se dá spočítat na prstech jedné ruky.
Je pravda že 1.8T nabídne větší rozsah použitelných otáček ale věřím tomu že pokud toho začnu využívat tak se spotřebou pod 10 litrů stěží dostanu to u nafty je to jednodušší vím že 4 - 4 500 ot je strop ale i když toho budu využívat až na doraz tak jak tu tuším Raceman psal 7,5 litrů je strop. /plně ideální by byla kombinace 1.9 TDi 81kw a šesti rychlostní převodovka ale octávii s 6ti kvaltama jsem našli tak hrozně málo snad jen dvě nebo tři. Vím že byla ještě jedna silnější verze dieselu v octaviích ale ty se snad u nás ani neprodávali bo co páč jsem skoro na žádnou nenarazil.
Moje felda 1.4 MPi
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Nepročetl jsem to celé ale jen tak jsem zahlédl že se defakto řeší 1,9 TDi 66-81kW a eventuálně Oct II Tak já zastávám názor že když už Oct tak jedničkovou s 66kW protože proti 81kW má přece jen více životů v zásobě a hodit do toho jednotku Cimbu, to je co se dá udělat aby to jelo, jede to pak znatelně lépe a žere míň než 81kW, a hlavně odpadá problém s naklápěním lopatek na turbu. Co se týče Oct II tak tam se jednoznačně vyhnout TDi PD, protože ten motor je nenažranej olejožrout už z výroby. A jinak celkově počítat s výrazně dražšíma spotřebníma dílama než tomu je u feldy. No a 1,8T sice jede slušně ale zase to je slušnej průtokáč na benzín, po městě 10-12 běžným ježděním a mimo město a na dálnici se dostat na 8 litrů a nebrzdit provoz je poměrně dřina.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

favo píše:Tak ono obecně jsou ty TDi 81kw lépe vybavené protože tento motor nešel koupit tuším v základní výbavě a proto ho nekupovali šetřílkové ale lidi co na to měli proto bych i věřil že bylo o ně lépe postaráno. Už jen to že mi stránky škoda nabídnou v daných kriteriích skoro 500 aut ale 81kw TDi se dá spočítat na prstech jedné ruky.
Je pravda že 1.8T nabídne větší rozsah použitelných otáček ale věřím tomu že pokud toho začnu využívat tak se spotřebou pod 10 litrů stěží dostanu to u nafty je to jednodušší vím že 4 - 4 500 ot je strop ale i když toho budu využívat až na doraz tak jak tu tuším Raceman psal 7,5 litrů je strop. /plně ideální by byla kombinace 1.9 TDi 81kw a šesti rychlostní převodovka ale octávii s 6ti kvaltama jsem našli tak hrozně málo snad jen dvě nebo tři. Vím že byla ještě jedna silnější verze dieselu v octaviích ale ty se snad u nás ani neprodávali bo co páč jsem skoro na žádnou nenarazil.
sériově se šestispeedy v 81 kW neprodávaly ... byly to jen 74 a 96 kW PD TDi který byly vybavený šestkou už od narození

já se fakt přes 7,5 litru nedostal a to byl průměr ve kterým byla praha, dálnice domů a nějakej cross v lese jinak průměrka na dálnici Příbram-Praha při konstantní rychlosti 160 na tempomatu se pohybovala okolo 7,2
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tu spotřebu můžu potvrdit, mazal jsem se služební Oct II 1,9 TDi PD 77kW na trase Svitavy Ostrava Svitavy a výslednej průměr rychlosti byl 112km/h a spotřeba 7,4 ve dvou lidech a v kufru cca 50kg.
Zbysek - FK

Jinak když už je tu tohle téma, nebylo by špatné, kdyby jste sem házeli odkazy na nějaké zajímavé octy co kde na jiných fórem najdete. Je tu už celkem dost lidí co kouká po octuli v 66 a 81 tdi s relativně libovolnou výbavou a samozřejmě mají všichni stejné požadavky - co nejméně najeto, co nejnovější rok, co nejnižší cena, serviska, jistá historie.
Tedy když někdo o něčem budete vědět, mohli by jste sem hodit odkaz a někdo se takových aut jistě ujme :)
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Neni to sice tdi ani 1.8 t ale vypada slusne... http://skoda.sbazar.cz/octavia-1-6-75kw ... 81978.html
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

..ještě k tomu Seatu,radši bych volil oktu,jseš daleko dál na kvalitě interiéru..

jinak všechno ostatní vychází z koncernu,takže s tím problémy nejsou

já jsem to zvolil proto,protože okta není 110kW + 4x4 a G IV jsem nechtěl..chtěl jsem Boru,ale jedna co jsem měl vyhlídlou,tak mi nevyšla :?
favo

Příspěvek od favo »

Tak 6 speed není podmínkou jen výtaným přilepšením na dlouhý trasy. Co jsem třeba jezdil chvíli s PD tak průměr byl dle palubního PC kolem 5 litrů a vím že při jízdě po dálnici rychlosti 180 km/h mi při lehké noze ukazoval počítač spotřebu od 2,5 - 4,5 samozřejmě při udržování této rychlosti né při akceleraci. Což u feldy když se snažím udržet rychlost 170 km/h mi PC ukazuje 10,5 - více. :D a to mi ukazuje o cca 7% méně než ve skutečnosti vstřikama protíká.
Já osobně třeba nerozumím tomu proč má španělský seat možnost používat u svých aut silnější motory než octávia zvlášť když octávie jsou světově oblíbenější ale je to politika VW a smysl to dávat nemusí. Možná mají pocit že se aspoň takto nějaký ten Seat prodá, kdo ví.
Něco málo s turbo diesely najeto mám a tak vím co umí a za jakou spotřebu a proto si myslím že to bude motor akorát pro řidiče jako je můj otec. Co se týká hlučnosti Octavie I a II tak vím že octy I jsou hlučnější hlavně při studeném motoru potom je to o něco lepší ale PD jsou prý hlučný pořád. Tak jako tak si myslím že proti felicii kde řve motor a nad 100km/h se ještě přidá aerodinamický hluk bude octa i v TDi krok v před.
Moje felda 1.4 MPi
Raceman

Příspěvek od Raceman »

ještě k volbě převodovky jde udělat to že se tam dá vrazit z jednoho typu fábky a výsledek je lepší než O1 se šestkou
t1000 - FK

Příspěvek od t1000 - FK »

A co třeba tahle? Mít tak prachy. http://www.annonce.cz/detail/Skoda-Octa ... CYX4H.html
favo

Příspěvek od favo »

Raceman píše:ještě k volbě převodovky jde udělat to že se tam dá vrazit z jednoho typu fábky a výsledek je lepší než O1 se šestkou
Podobný zásah dělal bratranec do svého Seata Toledo ale tam kromě převodovky musely jít i poloosy a teď si nejsem jist zda i jiný setrvák a nebo ho měnil jen proto že měl dvouhmotu a ten si nevěděl rady se 600Nm :D
Moje felda 1.4 MPi
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

Favo měl sem paštiku B5 85kw Pd a paštiku neber. za tuhle cenu co chceš to bude mít hodně nalítáno nebo stočený km. je fakt že je pohodlnější bezpečnější atd atd než okta. Volil bych to jako Vici - Oktu II. Jednička je hlučnější, a po středeční výletu s oktou i docela malá (pro mě - 185 cm) ve předu místa tak akorát a v zádech kolena mladý. taky sem o ní uvažoval ale ne e. raději počkám na Dvojku. bratránek ji má jako služební 1,9 ale nevím kolik kw to má (podle mě je to ta nejslabší takže asi 77 kw) a je s tím spokojenej, jede to parádně, spotřeba do 6l a to ji moc nešetří

pokud bys vybrak Oktu I tak určitě 81kw. kámoš to má v Leonu a má cca250 tis. km a bez problémů. leje olej a naftu.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

tahle operace jak dát do O1 dlouhej 5 kvalt místo šestky je popsaná tady
Zbysek - FK

t1000 píše:A co třeba tahle? Mít tak prachy. http://www.annonce.cz/detail/Skoda-Octa ... CYX4H.html

Být to rotačka, tak by po něm možná někdo z nás sáhnul. Bohužel se ale 4x4 s rotačkami po face nedělaly :(

EDIT: jinak jsem koukal že dodělání ESP je otázka max. 10tkč. Nemáte s tím někdo zkušenosti jestli to pak neblbne? Protože tento požadavek mi dost omezuje výběr a tak by možná stálo za zvážení vzít nějakou vymazlenou octu bez esp a časem ho tam dodělat.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

ka-spel píše:
Není. Mě stačí služební octa II s 96 kW PD. Proti třeba Stilu 85 kW, ale i Marei otravně duní. I starý MB 124 250D je tichý. Teď o víkendu jsem se vozil Superbem I 1,8T po ficeliftu a do nafty bych opravdu nešel. A o pohodlném cestování s octou se už nedá vůbec mluvit. D1 to je jak s trakařem.
Tak teda kámošova O2 77kw má zvuk super.. krom toho teda že vevnitř není slyšet skoro nic a to i když tomu dáváš na krev.. :-D kdo tvrdí že tyhle auta jsou hlučná jezdil buď nějakým po smrti a nebo je vůl....
Kolegova 306HDi 66kW je teda o dost hlučnější než výše uvedená O2 - pro příklad
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
spiderwc40 - FK

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

Zbysek píše:Sakra kde vždycky natrefíte na takový auto? 2004 za 160 litrů, to je sranda. I když možná kdybych vypustil výbavu co chi, tak se na takovou cenu také bude reálné dostat. Ale bez esp to nechci.
sorry to jsem ti nenapsal ma to ABS, ESP, vyhrivany sedacky,tempomat,climatronik,origo radio na CD,velkej palubni pocitac no a to je asi tak vsechno
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

spiderwc40:sakra kde jsi ji sehnal?
Odpovědět