zapojení autoalarmu
-
Martased - FK
zapojení autoalarmu
Dobrý den hledal jsem taky na foru věude možně zapojení autoalarmu na stavající central a nikde jdem nic nenašel. Mohl by mi někdo poradit jak to mám udělat. Central je tam od výroby a te´d jsem si dokoupil alarm a chtěl bych ho tam připojit ale nevím jak. Díky za vaše odpovědi
-
raduzo22 - FK
Re: zapojení autoalarmu
Ahoj tady v tomhle moc zběhlej nejsu,ale co sem se díval na netu po návodech tak stavající jednotka od centrálního zamykaní musí mít nějaký výstupní kabely pro alarm atd,tak by se to mělo připojit na to a mělo by to fakat. 
-
mjamriska - FK
ani ja ti s tym neporadim, dal som si to urobit autoelektrikarovi, urobil mi to za 500 sk, myslim dobra cena 
napiš co máš za model alarmu, někdy je lepší vyměnit i jednotku centrálu, ale jak kdy...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Martased - FK
http://aukro.cz/item577496398_univerzal ... r_atd.html tady je ten autoalarm
-
raduzo22 - FK
Kdyžtak sem hoď obrázek schématu jak se to má zapojit a jestli máš aj schéma od centrálu co máš v autě tak by to bylo nejlepší,to už by neměl být problém dát dohromady.
-
Martased - FK
zítra by mi to mělo přijít tak bych sem hodil jen ten alarm od centralu nemam nic je to přímo z výroby r.v.95
-
Martased - FK
tak tady vám posílám to schéma budu rád za každé rady. díky
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 01. led 2010 19:07:12, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
to Martased: No Tebe zajímají poslední dva obrázky ohledně zapojení centrálu. Ale nejspíš budeš mít negativní ovládání. Takže napojíš 14 a 11 na kostru a 15 a 12 na odemyk, zamyk. Jinak jestli nemáš schéma origo centrálu, tak si změř až najdeš jednotku centrálu na kterách kontaktech se Ti objevuje mínus proti +12 při zamčení a odemčení. Vtěšinou to bývá hnědý a bílý. Ale musíš to proměřit.
-
smazany clen - FK
No tak to je hodně levný. A dělal Ti instalaci alarmu, nebo centrál?mjamriska píše:ani ja ti s tym neporadim, dal som si to urobit autoelektrikarovi, urobil mi to za 500 sk, myslim dobra cena
-
Martased - FK
zkoušel jsem to zapojit na ten bíly a hnědy a nefunguje
-
Martased - FK
potřeboval bych poradit jak mám zapojít drát na obrázku č. 1 výstup 1 když to zapojím podle návodu tak kdyz otevru dvere se mi rozsvítí i blinkry. díky za rady
-
smazany clen - FK
A nemáš náhodou v nastavení alarmu možnost blikání blinkrů při otevřených dveřích jako u Magicaru? Tam se to dá vypnout. A blikají, nebo jen svítí. To tam budeš mít asi nějakou botu když nebude možnost programování. Teda jestli jsi myslel vodič na - při otevřených dveřích.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A kam jsi ten drát č.1 přesně zapojil?
-
Martased - FK
presně jsem ho zapojil na stropnim svetle do hnedého s bílym proužkem . tak jedině to zamykalo a odemykalo normálně a nezamykal po 15s když sem otevřel dveře. když jsem to zapojil jinde tak bud to nešlo zamknout a nebo to blikalo pořád.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak zapojený to máš dobře,tak pak to bude v tom že to prostě bude funkce jak psal někdo níže.Programování tam určo někde bude.Většinou se to dělá pomocí servisního tlačítka,určitý počet stisknutí vypne nebo zapne nějakou funkci.
-
Martased - FK
žádne servsní tlačítko tam nemám.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 31. bře 2009 9:10:19, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemáš?No pokud máš ten z Aukra co jsi dával odkaz tak tam o něm zmínka je.Jinak vůbec teda netuším který jsi koupil.
-
Návštěvník
co to je za typ?? Já obrázky nevidím. Jestli znáš typ, tak si schema najdu.
-
Martased - FK
typ neznam ale tady máš odkaz http://aukro.cz/item577496398_univerzal ... r_atd.html a když napišeš mejl tak ti to schema pošlu
-
Návštěvník
jj vidím, ale to schema neodpovídá obrázku na aukru, je vidět jenom z jedné strany 12 pinů, nemáš k tomu ještě pokec??
Podle popisky ve schematu je drát na pin 11 černý, ale u pinu 11 je dvoubarevný.
A některý pin by měl být pro servisní tlačítko.
Pin jedna máš podle obrázku dobře, ale jestli nemáš kufrový spínač, tak ti nebude fachat ochrana kufru. To samé platí pro kapotu.
Pin 2 - je na rozpojení startovacího okruhu pomocí přibaleného relé. To zatím zapojovat nemusíš.
Pin 3 - je na spínač brzy a slouží pro zamčení auta při nastartovaném motoru po zmáčknutí brzdy a při vypnutí zapalování se zas otevře.
Pin 4 - slouží na dovření oken pokud je máš v elektrice.
Pin 5 - zapojen na jednu větev blinkrů.
Pin 6 - trvalých 12V
Pin 7 - siréna
Pin 8 - to samé co pin 5, ale na druhou větev
Pin 9 - na kostru
Pin 10 - je napsáno relé, viděl bych to na odskok.
Pin 11 - 16 - jsou podle obrázku na centrál.
Kde je servisní tlačítko??
I ty barvy vodičů jsou nějaké zmatečné. Kostra červená?? to jsem ještě neviděl. Napájení hnědá??
Blinkry bývají většinou jednou barvou. Odpovídají ty konektory tomu schematku?
Podle popisky ve schematu je drát na pin 11 černý, ale u pinu 11 je dvoubarevný.
A některý pin by měl být pro servisní tlačítko.
Pin jedna máš podle obrázku dobře, ale jestli nemáš kufrový spínač, tak ti nebude fachat ochrana kufru. To samé platí pro kapotu.
Pin 2 - je na rozpojení startovacího okruhu pomocí přibaleného relé. To zatím zapojovat nemusíš.
Pin 3 - je na spínač brzy a slouží pro zamčení auta při nastartovaném motoru po zmáčknutí brzdy a při vypnutí zapalování se zas otevře.
Pin 4 - slouží na dovření oken pokud je máš v elektrice.
Pin 5 - zapojen na jednu větev blinkrů.
Pin 6 - trvalých 12V
Pin 7 - siréna
Pin 8 - to samé co pin 5, ale na druhou větev
Pin 9 - na kostru
Pin 10 - je napsáno relé, viděl bych to na odskok.
Pin 11 - 16 - jsou podle obrázku na centrál.
Kde je servisní tlačítko??
I ty barvy vodičů jsou nějaké zmatečné. Kostra červená?? to jsem ještě neviděl. Napájení hnědá??
Blinkry bývají většinou jednou barvou. Odpovídají ty konektory tomu schematku?
-
Martased - FK
ty barvy jsou tam spatně přeložené pošlu vám na mejl komplet navod
-
Návštěvník
měl jsem tady výpadek.
K tomu centrálu:
Ty kabely co jsou popsány jako 12 až 17 odpovídají univerzálnímu zapojení vývodů na serva:
Jsou u hodně provedení alarmů osazeny stejnými barvami.
jedno servo:
oranžový – NO (normal open)
bílý – COM (společný)
žlutý – NC (normal close)
druhé servo:
oranžovočerný – NO (normal open)
bíločerný – COM (společný)
žlutočerný – NC (normal close)
Pokud to tak je, tak v praxi propojíš vývody NC (žlutý a žlutočerný) a připojíš je na kostru
Vývod bílý by měl zamykat a bíločerný odemykat. Ty propojíš na odpovídající dráty na centrálu, barvy si nepamatuju, ale někde už byla o nich řeč (snad žlutý a černý). Zbylé dva vývody nezapojíš.
K tomu centrálu:
Ty kabely co jsou popsány jako 12 až 17 odpovídají univerzálnímu zapojení vývodů na serva:
jedno servo:
bílý – COM (společný)
druhé servo:
Pokud to tak je, tak v praxi propojíš vývody NC (žlutý a žlutočerný) a připojíš je na kostru
Vývod bílý by měl zamykat a bíločerný odemykat. Ty propojíš na odpovídající dráty na centrálu, barvy si nepamatuju, ale někde už byla o nich řeč (snad žlutý a černý). Zbylé dva vývody nezapojíš.
-
Martased - FK
ok to vím cental uz funguje vše pracuje jak ma až na to když otevřu dveře tak začnou blikat blinkry
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jenom taková technická....máš tam chybu.NC vývody se nezapojují a ne že se dávají na kostru.To by jsi posílal odem a zároveň zam impulsy neustále do řj centrálu.NC se nezapojují,NO - kostra,COM - zam/odem impulsy.Návštěvník píše:měl jsem tady výpadek.
K tomu centrálu:
jedno servo:
bílý – COM (společný)
druhé servo:
-
Návštěvník
to pracuje takhle??
Pokud otevřete dveře při zapnutém zapalování, budou směrová světla blikat jako varování pro vzadu jedoucí vozidlo.
Máš tam ještě nějaké volné piny??
Zkus to porovnat s tímhle:
http://www.levnealarmy.cz/get_file.php? ... download=0
Pokud otevřete dveře při zapnutém zapalování, budou směrová světla blikat jako varování pro vzadu jedoucí vozidlo.
Máš tam ještě nějaké volné piny??
Zkus to porovnat s tímhle:
-
Návštěvník
Ivarku, u svého alarmu jsem zapojil pouze COMy, další nechal v luftě a funguje to OK.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Zapojil jsi COM a (NO + NC) nechal v luftě a funguje to?Tomu nevěřím.
-
Návštěvník
tak u mne to bylo jednoduchý, měl jsem kabeláž z původního origo alarmu a do něj vedly pouze dva dráty na otevírání žlutý a zavírání černý. Dával jsem tam tenhle prcek:
http://www.levnealarmy.eu/images/CS_584_CZ.pdf
a připojil pouze bílý na žlutý a hnědý na černý.
http://www.levnealarmy.eu/images/CS_584_CZ.pdf
a připojil pouze bílý na žlutý a hnědý na černý.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No jo ale to je něco jinýho.Ty už máš ty relé zapojený uvnitř alarmu a výstupy natvrdo negativní takže to nijak ovlivnit nemůžeš.
On má ale výstupy z relé vyvedený ven a záleží na tom k jakému centrálu to připojuješ a podle toho si ty výstupy zapojíš.Takže můžeš pak ovládat mínusem,plusem,převracet polaritu přímo pro silový ovládání motorků,zapojit to pro pneu centrál atd.
On má ale výstupy z relé vyvedený ven a záleží na tom k jakému centrálu to připojuješ a podle toho si ty výstupy zapojíš.Takže můžeš pak ovládat mínusem,plusem,převracet polaritu přímo pro silový ovládání motorků,zapojit to pro pneu centrál atd.
-
Návštěvník
Právě, proto jsem tenhle problém nikdy nemusel řešit, ale když se podíváš třeba tady:
tak ani u plusový, nebo mínusový logiky se nezapojuje právě NO, ten se využívá pouze u pneu nebo přímém ovládání serv.
tak ani u plusový, nebo mínusový logiky se nezapojuje právě NO, ten se využívá pouze u pneu nebo přímém ovládání serv.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemáš pravdu.Jestliže je kontakt NC (normal close) tak to znamená že bez napětí na cívce relé je propojen vodič COM a NC.Takže pokud bys dal kostru na NC,tak v klidu,když dálkou neotevíráš nebo nezavíráš by jsi neustále posílal na COM vodič mínus.Takže na obou COMech bys měl neustále kostru,což je samozřejmě nesmysl.
Na tom obrázku z Maxicaru to je blbě nakreslený.Oni mají NO spojený s COMem,což je právě blbost,správně je NC propojený s COMem.
Líp to popsat neumím.
Na tom obrázku z Maxicaru to je blbě nakreslený.Oni mají NO spojený s COMem,což je právě blbost,správně je NC propojený s COMem.
Líp to popsat neumím.
-
Návštěvník
Popsal jsi to dobře, jaký vidím obrázek, tak píšu. Vůbec jsem si neuvědomil, že u NO by měl být v klidu obvod otevřený.
Vycházel jsem z toho, že po příslušném povelu se příslušný ovládací COM připojí k zemi.
Vycházel jsem z toho, že po příslušném povelu se příslušný ovládací COM připojí k zemi.
-
Návštěvník
Dobře, tak to máme za sebou, teď by bylo načase nějak pomoct Martasedovi. Já bych ten jeho alarm viděl na podobný střeva jako ten magicar. Bohužel ty schemata a návod co poslal jsou skoro nepoužitelné. Vůbec z toho nejde zjistit, kam patří servisní tlačítko. Ale myslím, že kdyby vyzkoušel vstup do programovacího menu, tak bude doma.
Vstup do programového menu:
1. Otevřete dveře
2. Zapněte zapalování, vypněte zapalování a znovu zapněte zapalování (směrová světla svítí)
3. Stiskněte a podržte servisní tlačítko než se rozsvítí LED, po třech sekundách LED zhasne,
uvolněte servisní tlačítko. Siréna pípne jednou pro potvrzení vstupu do MENU 1.
Pokud to bude fachat nějak takhle, tak ty střeva jsou stejná. Ještě zjistit kam píchnout servisní tlačítko a má vyhráno.
1. Otevřete dveře
2. Zapněte zapalování, vypněte zapalování a znovu zapněte zapalování (směrová světla svítí)
3. Stiskněte a podržte servisní tlačítko než se rozsvítí LED, po třech sekundách LED zhasne,
uvolněte servisní tlačítko. Siréna pípne jednou pro potvrzení vstupu do MENU 1.
Pokud to bude fachat nějak takhle, tak ty střeva jsou stejná. Ještě zjistit kam píchnout servisní tlačítko a má vyhráno.
-
mjamriska - FK
alarmu - sentinel 1100, central tam uz bolMatias píše:No tak to je hodně levný. A dělal Ti instalaci alarmu, nebo centrál?
-
hostel
třeba tohle ...
1. Otevřete dveře
2. Zapněte zapalování, vypněte zapalování a znovu zapněte zapalování (směrová světla svítí)...
nějak funguje??
1. Otevřete dveře
2. Zapněte zapalování, vypněte zapalování a znovu zapněte zapalování (směrová světla svítí)...
nějak funguje??
-
Martased - FK
tady přidávám foto alarmu bez krabičky. Když by to někdo chtěl ve větším napište mi váš mejl pošlu vám to
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No a co jít nejjednodušší cestou,tj napsat prodejci.Zboží neodpovídá aukci,návod je na dvě věci tak ať se stará.Přeci nebudeš tyhle věci řešit systémem pokus - omyl.
pošli mi vše co k tomu máš což jsou manuály a nějaký fotky a popisy na mail racemanx@feliciaklub.cz a dám to nějak dohromady ... ještě mi žádnej takovejhle krám nevzdoroval na tolik aby nakonec nefungoval 
-
Martased - FK
prodejsi sem napsal a žádná odpověďIvarek píše:No a co jít nejjednodušší cestou,tj napsat prodejci.Zboží neodpovídá aukci,návod je na dvě věci tak ať se stará.Přeci nebudeš tyhle věci řešit systémem pokus - omyl.
tak jsem na to kouknul a zapojení je víc než jednoduchý
srozumitelně to popíšu a hodím to sem
srozumitelně to popíšu a hodím to sem