Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.
... a dopadlo to jak? Fungovalo to, když ještě bylo co diagnostikovat?Arkis píše:Právě jsem si o tom hledal na netu a nikdo si na to nestěžuje, no tak já to teda vyzkouším .
Chjo mám problémy. Koupil jsem kabel a chci ho vyzkoušet a nejde mi to zprovoznit.
Píše to zhruba not found or not (cosi).
Už nevím co s tím. Na začátku tohoto tématu jsem našel, že s tím měl taky kdosi stejný nebo podobný problém a stačilo mu tam navolit ve vagu v položce start baud hodnotu 9600. No ani po tom mi to nejede. Zkoušel jsem v počítači i vagu měnit com 1 a com 3 a pořád nic.
Jdu se snažit rozlouskat celé toto téma, ale kdyby se někdo ochotný našel budu rád.
Ještě doplním, že se to snažím rozjet na tabletonoťasu Asus transformer s Windows 8.1
Píše to zhruba not found or not (cosi).
Už nevím co s tím. Na začátku tohoto tématu jsem našel, že s tím měl taky kdosi stejný nebo podobný problém a stačilo mu tam navolit ve vagu v položce start baud hodnotu 9600. No ani po tom mi to nejede. Zkoušel jsem v počítači i vagu měnit com 1 a com 3 a pořád nic.
Jdu se snažit rozlouskat celé toto téma, ale kdyby se někdo ochotný našel budu rád.
Ještě doplním, že se to snažím rozjet na tabletonoťasu Asus transformer s Windows 8.1
-
- Kontaktovat uživatele:
zkontroluj si ve spravci zarizeni jesi mas stejnej port na kabelu jako ve vagu, muze to byt klidne com 4 a ne 1 ani 3... a napis co ti to tam pise presne...
Vzal jsem to teda úplně od nuly.
Nainstaloval jsem z tohoto odkazu: http://www.feliciaklub.cz/stazeni/diagfel.zip prvně soubory z CDM v2.10.00 což by mělo zajistit funkčnost COM portů. No ač jsem se snažil postupovat podle návodu nepodařilo se. COM porty jsem musel ve správci zařízení sám přidat a to nevím jestli správně. Žádné zobrazit skrytá zařízení nic se po tom nezobrazilo jak je napsáno v návodu Porty (Com a LPT). Musel jsem je tam dostat násilím sám takto: Pořád ve správci zařízení nahoře místo zobrazit dát AKCE-Přidat starší hardware. Vyskočí nové okno průvodce přidáním hardwaru, kliknu na další a jsou zde možnosti: Vyhledat a automaticky nainstalovat hardware (doporučeno) a nebo: Nainstalovat hardware, který vyberu ze seznamu. Nechal jsem to na volbě vyhledat a automaticky nainstalovat. Dám další a objeví se tabulka s různími pro mě divnými věcmi: Adaptery hostitele SD, Adaptery PCMCIA, .... no a mezi tím je i ono: Porty (Com a LPT). Vyberu je a opět další. Nové okénko s dvěma části. V levé je na výběr: Standardní typy portů a nebo Microsoft. Nechám na Standardní typy portů. Ve vedlejším oknénku je a zde si nejsem jist na výběr toto:
-Komunikační port
-Port pro víceportovou komunikaci
-Port tiskárny
-Port tiskárny ECP
Zkoušel jsem vybrat komunikační port a podruhé zase port pro víceportovou komunikaci rozdíl jsem nepoznal.
Když se instalace dokončí tak ve správci zařízení je už i řádek Porty (Com a LPT) a pod ním ! Komunikační port (COM3) - ten vykřičník je v trojuhelníku. Dám vlastnosti, nastavení portu, upřesnit a vyberu číslo portu COM na COM1.
Ještě poznámka. I když vše nyní odkliknu jako ok tak ve správci zařízení je u portu com pořád ten vykřičník. Teprve pokud v tom okně kde se mění číslo COM portu zruším odfajfknutí něčeho co se nazývá: Používat vyrovnávací paměť FIFO (vyžaduje čip kompatibilní s UART 16550) tak počítač chce restart a pak už tam vykřičník není. Ale ve výsledku pokud toto nechám nebo zruším tak se tabletonoťas s autem stejně nespojí.
Když jsem měl spojený kabel s autem a tabletonoťasem a spustil opět z odkazu přiložený soubor Release4091 (vag-com 409.1) a přešel do nastavení vybral jsem stejný COM port jako jsem nastavil v počítači tedy pořád COM 1 a dal Test. Po chvíli vyskočilo oknéko s napisem:
Vag-Com: Port Test
Port status: OK
interface: Not found!
Zkusil jsem v tom nastaveni zadat i hodnotu do Start Baud na 9600 co jsem se tu dočetl. Výsledek pořád stejný.
Nevím mě příjde, že je problém už s vytvořením těch COM portů a jejich komunikací.
Pardon za dlouhý popis snažil jsem se co nejlépe vše popsat.
Nainstaloval jsem z tohoto odkazu: http://www.feliciaklub.cz/stazeni/diagfel.zip prvně soubory z CDM v2.10.00 což by mělo zajistit funkčnost COM portů. No ač jsem se snažil postupovat podle návodu nepodařilo se. COM porty jsem musel ve správci zařízení sám přidat a to nevím jestli správně. Žádné zobrazit skrytá zařízení nic se po tom nezobrazilo jak je napsáno v návodu Porty (Com a LPT). Musel jsem je tam dostat násilím sám takto: Pořád ve správci zařízení nahoře místo zobrazit dát AKCE-Přidat starší hardware. Vyskočí nové okno průvodce přidáním hardwaru, kliknu na další a jsou zde možnosti: Vyhledat a automaticky nainstalovat hardware (doporučeno) a nebo: Nainstalovat hardware, který vyberu ze seznamu. Nechal jsem to na volbě vyhledat a automaticky nainstalovat. Dám další a objeví se tabulka s různími pro mě divnými věcmi: Adaptery hostitele SD, Adaptery PCMCIA, .... no a mezi tím je i ono: Porty (Com a LPT). Vyberu je a opět další. Nové okénko s dvěma části. V levé je na výběr: Standardní typy portů a nebo Microsoft. Nechám na Standardní typy portů. Ve vedlejším oknénku je a zde si nejsem jist na výběr toto:
-Komunikační port
-Port pro víceportovou komunikaci
-Port tiskárny
-Port tiskárny ECP
Zkoušel jsem vybrat komunikační port a podruhé zase port pro víceportovou komunikaci rozdíl jsem nepoznal.
Když se instalace dokončí tak ve správci zařízení je už i řádek Porty (Com a LPT) a pod ním ! Komunikační port (COM3) - ten vykřičník je v trojuhelníku. Dám vlastnosti, nastavení portu, upřesnit a vyberu číslo portu COM na COM1.
Ještě poznámka. I když vše nyní odkliknu jako ok tak ve správci zařízení je u portu com pořád ten vykřičník. Teprve pokud v tom okně kde se mění číslo COM portu zruším odfajfknutí něčeho co se nazývá: Používat vyrovnávací paměť FIFO (vyžaduje čip kompatibilní s UART 16550) tak počítač chce restart a pak už tam vykřičník není. Ale ve výsledku pokud toto nechám nebo zruším tak se tabletonoťas s autem stejně nespojí.
Když jsem měl spojený kabel s autem a tabletonoťasem a spustil opět z odkazu přiložený soubor Release4091 (vag-com 409.1) a přešel do nastavení vybral jsem stejný COM port jako jsem nastavil v počítači tedy pořád COM 1 a dal Test. Po chvíli vyskočilo oknéko s napisem:
Vag-Com: Port Test
Port status: OK
interface: Not found!
Zkusil jsem v tom nastaveni zadat i hodnotu do Start Baud na 9600 co jsem se tu dočetl. Výsledek pořád stejný.
Nevím mě příjde, že je problém už s vytvořením těch COM portů a jejich komunikací.
Pardon za dlouhý popis snažil jsem se co nejlépe vše popsat.
-
- Kontaktovat uživatele:
to je nějakej na me moc slozitej postup.. ja mam 64 bit sedmicky, takže me na tom vag nesel vůbec spustit.. tak sem si nainstaloval Microsoft virtual PC, stáhl si z Microsoft webu xp mode, z toho v 7zip vyextrahoval virtuální disk a připojil ho k vytvorenymu pc. Pak se přepíše jeden soubor v registru a mas aktivní xpcka, staci připojit kabel dat mu složku s ovladacema a pak vag a jede to
jinak když sem zkousel vcds lite ve win 7 taky stačilo připojit kabel, nelezen novy hardware, ovladače a jelo to, žádný vytváření com portu ani nic podobnýho..
jinak když sem zkousel vcds lite ve win 7 taky stačilo připojit kabel, nelezen novy hardware, ovladače a jelo to, žádný vytváření com portu ani nic podobnýho..
No tak vážně díky. Pro mě je zase děsivý ten tvůj postup. Holt to je tak když se člověk na něco zeptá na FK
-
- Kontaktovat uživatele:
sak v posledním radku sem napsal ze podle me staci nainstalovat ovladace, a musí to jet pokud ti jede samotnej vag.., zadny ptakoviny s pridavanim com portu nebo co, tady jsou ovladace a je tam i v diskusi něco pod tim: http://www.levnealarmy.cz/eshop/autodia ... kabel.html
navíc pokud bys mel zajem o ten postup s tim virtual pc, tak ti muzu poradit step by step jak na to dokonce sou na youtubu videa podle kterých sem to delal, na 64 bit to proste jinak nejde..
A závěrem, laskavě nedržkuj, člověk se snaží poradit a ještě máš blbý kecy.. Ještě sem ti moh napsat, přečti si forum, jsou tady stohy prispevku na toto téma tak ..
navíc pokud bys mel zajem o ten postup s tim virtual pc, tak ti muzu poradit step by step jak na to dokonce sou na youtubu videa podle kterých sem to delal, na 64 bit to proste jinak nejde..
A závěrem, laskavě nedržkuj, člověk se snaží poradit a ještě máš blbý kecy.. Ještě sem ti moh napsat, přečti si forum, jsou tady stohy prispevku na toto téma tak ..
Ahoj,
lze někde získat databázi protokolu KWP 1280 používaný ve Felicii?
Potřebuju informace o dekódování parametrů, které lze vyčítat z diagnostiky.
Díky
lze někde získat databázi protokolu KWP 1280 používaný ve Felicii?
Potřebuju informace o dekódování parametrů, které lze vyčítat z diagnostiky.
Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
dneska jsem hodil auto na VAG 304 a ukázalo mi to tyhle chyby:
00518 - Potenciometr skrtici klapky (G69)
31-10 - preruseni n. zkrat na kostru - sporadicky
00519 - Snimac tlaku v sacim potrubí (G71)
00282 - Ovladac skrtici klapky (V60)
41-10 - blokovano nebo bez napeti - sporadicky
01087 - Zakladni nastaveni nebylo provedeno
27-10 - nesmyslny signal - sporadicky
44-10 - zkrat - sporadicky
00525 - sonda lambda (G39)
05-10 - vstup otevren - sporadicky
je ty chyby potřeba řešit? smazal jsem je a počkám jestli se objeví znova
je to felda 1.3 MPi 50kW r.v.2001
00518 - Potenciometr skrtici klapky (G69)
00519 - Snimac tlaku v sacim potrubí (G71)
41-10 - blokovano nebo bez napeti - sporadicky
01087 - Zakladni nastaveni nebylo provedeno
27-10 - nesmyslny signal - sporadicky
44-10 - zkrat - sporadicky
00525 - sonda lambda (G39)
05-10 - vstup otevren - sporadicky
je ty chyby potřeba řešit? smazal jsem je a počkám jestli se objeví znova
je to felda 1.3 MPi 50kW r.v.2001
Felicia 1.3MPi 50kW TRUMF 2001 candy bílá.
-
- Kontaktovat uživatele:
vravíš že keď si ich vymazal tak sa neobjavili ? ak sa neobjavia znovu po vypnutí a zapnutí zapalovania tak asi OK ak to boli sporadické tak to stačilo napr. že sa rozpojil konektor a potom znova zapojil a už vybehne chyba. ja som tiež mal tri chyby sporadické a to čidlo teploty chladiacej kvapaliny, ventil počiatku vstreku a ventil dorazu plného zaťaženia. po vymazaní už znovu nevyskočili
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Mohl bych někoho požádat o screen základí obrazovky ŘJ motoru BMM ve VAG-COM? Fďaka...
-
- Kontaktovat uživatele:
Máš konektor OBD2 alebo sa musíš napichnúť ešte manuálne káblom pri RJ ? a vlastne čo chceš diagnostikovať na BMM ?
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Neřešme prosím nic víc, než vložení jednoho screenu obrazovky.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Takovejch lidí tady chtělo poradit, jak rozchodit kabel a VAG-COM... a pak nemůžou udělat ani ten jeden screenJura_Favorit píše:Mohl bych někoho požádat o screen základí obrazovky ŘJ motoru BMM ve VAG-COM? Fďaka...
-
- Kontaktovat uživatele:
lebo nie každý napichuje zrovna BMM na diagnostiku, MPi je o inom
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Hromada lidí tu má BMM... a já si to z MPI zpátky na BMM jen kvůli screenu obrazovky přestavovat nebudu
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte,
predvčerom som skúšal diagnostiku VAGcom 409.1 , kábel s označením KKL for vag 409.1 funguje, program sa spojil s jednotkou, následne som dal výpis chýb - vypísalo 1. Po kliknutí na "zmazať chyby" , hláška prosím čakajte a na to po chvíli vyskočila hláška : jednotka nekomunikuje , je skutočne nainštalovaná vo vozidle? ,
potom už sa jednotka nehlásila v programe. Vypol som klúčik, zapol a znovu naštartoval program, po chvíli sa to zas spojilo s jednotkou. Ale už som nič neklikal, nech to nedoje*em.
Nestretol sa stým niekto? treba ešte robiť vo vag-come nejaké nastavenia v tých komunikačných protokoloch? alebo mám skúsiť verziu programu staršiu ? tušim 304 ?
PS. mám BMM.
Díkes,
predvčerom som skúšal diagnostiku VAGcom 409.1 , kábel s označením KKL for vag 409.1 funguje, program sa spojil s jednotkou, následne som dal výpis chýb - vypísalo 1. Po kliknutí na "zmazať chyby" , hláška prosím čakajte a na to po chvíli vyskočila hláška : jednotka nekomunikuje , je skutočne nainštalovaná vo vozidle? ,
potom už sa jednotka nehlásila v programe. Vypol som klúčik, zapol a znovu naštartoval program, po chvíli sa to zas spojilo s jednotkou. Ale už som nič neklikal, nech to nedoje*em.
Nestretol sa stým niekto? treba ešte robiť vo vag-come nejaké nastavenia v tých komunikačných protokoloch? alebo mám skúsiť verziu programu staršiu ? tušim 304 ?
PS. mám BMM.
Díkes,
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza