cyklistický kolo

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
URNA
Kontaktovat uživatele:

cyklistický kolo

Příspěvek od URNA »

čauu chci se zeptat neni tu někdo kdo se vyzná a dělá v kolech?? potřeboval bych rady porady a zkušenosti :) díkyy :)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Almond
Kontaktovat uživatele:

Re: cyklistický kolo

Příspěvek od Almond »

Per to do mě :) Teda pokud se jedná o horský, MTB, enduro, all mountain a podobný, do silnic až tak nevidim ;)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Okkk no hele mám jenom rám nevim jeslti znáš balanci ..No otřebuju prostě kompelet..Brzdy(kotoučovky) pak talíře řetěz přehazovačky přehazováky no a eště ráfky??..Porad ale aby mě to nesežralo :D no a máš něco k tomu aby se to dalo dohromady nebo jestli to umíš udělat nebo jako já to vždycky dám dohoromady ale nevim jestli dobře :D :D tak rááád :D :)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

No zacal bych od toho, co s tim plánuješ jezdit - jakej poměr asfalt/terén, jak náročněj terén atd... pak ideálně hoď odkaz na ten rám, nebo aspoň foto, od toho se to taky bude dost odvíjet.. bude i nová vidlice? jestli jo, je to jedna z nejpodstatnějších věcí, převážně od ní se pak budou odvíjet jízdní vlastnosti....
no a taky cena, kolik do toho chceš nacpat - z mejch zkušeností takovej zlom nastává kolem 20t korun - do 20 000 budeš muset dělat kompromisy, nad 20 000 už si to vyladíš přesně podle svejch představ... většinu bych zvlád dát dohromady a co ne, to bych hodil kámošovi.... každopádně tohle bude na delší diskuzi, možná to bude lepší řešit přes icq ;)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

okk máš sz
.........
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Obrázek

Tak a máme po ptákách :lol:

Jsem myslel, že se dozvim něco novýho a že mi zkritizujete moje kolo z halfordu 8-)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

No tak můžem to řešit i tady, pokud to někoho zajímá a pokud urnovi nebude vadit o dost zdlouhavější komunikace, mě je to fuk ;)
Naposledy upravil(a) Almond dne sob 06. úno 2010 19:39:27, celkem upraveno 1 x.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Ouuu nebojte!! :D :D budu to řešit i tady!!! Zítra sem fouknu foto! ;)
.........
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Nooo určitě kolo stavit do horskýho terénu..Prtože jezdim spíše jako že v horách a tak no a aby to něco vydrželo jezdim jako prase :oops:
.........
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

No tak tohle je solidně zmatený, nevim, kde odpovídat dřív, jestli icq nebo tady :lol: Já nevim, možná bude jednodušší hodit sem až nějakej výsledek, ke kterýmu se doberem, protože stavba celýho kola by tady vydala na několik stran příspěvků... :)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Jááá víím jsem náročnejj :D
.........
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Docela zajímavé téma :P
asi by bylo pro hl. aktéry to řešit jinak než tady to bude docela zmatek ale na druhou stranu by se sem mohlo sem tam napsat co a jak. Pro co se rozhodlo a z jakých důvodu pro ostatní ;)
Taky jsem dost jezdil i na silnici a pak MTB. Samo že jen pro radost. V současné době už jen horák značky Autor Versus světlé modrá barva (neobvyklá) rok asi 2007 či 08 už nevím jaký to byl model. Jezdí parádně a taky hydr. kotouče jsou boží ale já mám jen 1pístové :roll: .
Tak přeju hodně zdaru při skládání :salut:
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

jednopístové hydrauliky jsou v dnešní době standart. Asi nejlepší volba jsou 2 písty, pokud nejezdíš třeba DH, tam je jich potřeba už víc. Pro běžného uživatele - čím míň pístů, tím míň problémů, menší pravděpodobnost, že se ti zadře. :) Obecně: pokud nestačí brzdnej účinek, volit lepší značku/model/větší kotouče, ne víc pístů ;) I když i ten dvoupíst není uplně od věci ;)

Jinak muj mazel je lehce překopanej Canyon Nerve XC 08 :)

S Urnou jsme dneska řešili nějakej ten základ - kliky + převodníky Shimano Deore (základ, ale stačí, dost pevné, jenom vyšší hmotnost), kazetu od Sramu PC-970, přehazovačku jsem doporučil Sram X.9, řazení X7... To jen tak pro info ;)
Naposledy upravil(a) Almond dne sob 06. úno 2010 21:16:45, celkem upraveno 3 x.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Tááák aby jste neřekli tak s Almond jsem zatim přišli na kombinaci řetěz shimana hg-73
MTB Kliky Shimano Deore FC-M532
Kazeta Sram PG 970 - 9
Přehazovačka SRAM X.9 model 09
Řazení SRAM X.7 Trigger Shifter 9x3

A je to celkem v pohodě kvalita za pěknou cenu :) ale todle se bude řešit až příští měsíc...
.........
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

tyjoo jsme to sem dali úplně stejně :D :D
.........
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Almond : asi máš pravdu. Já jsem s něma spokojenej ale na tom větším kotouči jsem už uvažoval ale jen vzadu. Ale tada to foto je moc pěknej mazel :thumleft:
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Díky :) I když od doby, kdy mám Feldu, ho trochu zanedbávám :oops:
Jako upgrade na dvoupístový by měl asi ještě smysl, ale víc rozhodně ne ;) a větší kotouče - nevím, jaký tam máš teď, ale rozhodně nemá smysl dávat dozadu větší, než dopředu, zadní kolo dostaneš akoát tak do smyku, předním se dá brzdit efektivně.. :) jo a větší kotouče jsou povinnost kdybys s tím jel třeba do Alp - tam neni problém kotouce rozzhavit do fialova a uvarit brzdovou kapalinu, vetsi kotouce lip chladej. :)
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

velikost už nevím, právě že jsem je párkrát už docela rozžhavil že jsem už cítil že to prd brzdí a přední jsem moc nemohl prudký a kamenitý kopec už nevím kde jsem to přesně byl ale někde v Beskydech. Né že bych jezdil sjezdy :lol: nato kolo fakt nemám už tak jsem byl vyklepaný haha přední vidlice nic moc :oops: :lol:
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

U velikostí Ti dám na výběr: 160, 185 a 203mm, o moc víc možností neexistuje ;) Osobně mám 185 vepředu a 160 vzadu a naprosto mi to vyhovuje... Pokud Ti ve sjezdu brzdy vadly, může to bejt způsobený i destičkama s nevhodnou směsí, starou brzdovou kapalinou (měla by se měnit každý 2 roky), ... ;)
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

No řekl bych že mám 160mm. Ale vše je tam jak jsem to koupil tak to asi nebude nic moc. Kapalinu bych měl už vyměnit :lol: ale už 1.5r jsem moc nejezdil kapku jsem přibral :chef: ale letos to půjde už mi to docela chybí tak na tom pracuju. Budu muset pár věci už taky vyměnit vše je ještě původní hl. řetěz,kazetu,asi i ty desky a kapalinu a pár drobností :roll:
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Pokud řetěz neni moc vytahanej, kazeta snad nebude nutná... desky podle sjetí a kapalinu bych měnil asi jenom pro případ, že bych jel do hor ;)
Ze spotřebního materiálu jsem měnil zatím jenom desky vepředu a řetěz a to na tom kole už mám něco nalítáno :)
Martin.003 - FK

Příspěvek od Martin.003 - FK »

an nechcete si jít zajedit do hloubětína po nový cyklostezce za 150.000.000kč, takhle drahou trasu nikde na horách nenajdete :-D:-D:-D
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

To je vůbec vtipná záležitost - jezdil jsem už několik let po stejné trase, kudy vede cyklostezka - krásná cestička podél Rokytky, jenom jí člověk musel najít :) Stavitelé cyklostezky očividně nenašli :lol:
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

řetěz jsem nechal změřit a bylo mi řečeno že ho mám dojet a pak vyměnit a co vím tak se musí měnit i kazeta aby to pak nedělalo neplechu. Přední talíře prý vydrží dýl. Destičky jsou ještě sice ok ale asi bych dal tu lepší směs. No uvidíme ještě je čas to řešit :)

Martin.003 : svezení by nebylo špatné ale hory jsou hory to je kouzlo pohoda a taky relaxace :thumleft:
Jinak sorry že ti tu dělám chaos.
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Počkej, jak, "nechal změřit"? :) Vezmeš šupleru, nastavíš 132,2mm, vrazíš "bodce" mezi články řetězu a co nejvíc roztáhneš... Řetěz by se měl měnit při naměřený hodnotě 132,8mm a v tomhle případě přežije kazeta bez újmy...Při hodnotách nad 133mm už bude lepší měnit kazetu, mohla by dělat neplechu, jak píšeš, ale já to vždycky aspoň vyzkoušim, jestli si novej řetěz na tu starou kazetu náhodou nesedne ;) Talíře vydrží a destičky opět kdybys jel do hor ;) Jinak souhlas, taky jezdim nejradši na horách, ale málo kdy se tam dostanu...
Martin.003 - FK

Příspěvek od Martin.003 - FK »

Almond: jj taky tam tudy jezdim do prace na kole, rokytka, stromy, a bezdomovci :-D
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

tak jelikož ste většinou to aukro zkritizovaly tak na to házím bobek. A prosba na vás, co by jste mi doporučily?
je to jen na ježdění po vsi moooožná občas trošku dál ale rozhodně ne nějaký bláznivý najíždění km. jak sem psal už v tematu aukro na km mám mašinu.
je to na popojíždění mezi kámošema, hospůdka zmrzlina atd. měřím 185 cm a váha cca95 kg.
díky moc za návrhy jo co se týče ceny klasika čím míň tim líp :P ale bral bych to tak kdyby se něco naskytlo okolo 6 tis max cca 8
existuje vůbec něco vhodnýho?
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Tak aj ja som zvedavý, ako vyriešiš. Tá banda lekárska mi naordinovala tiež pohyb na cajku a musím niečo zohnať. :evil: :evil: :rambo:
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Využiji tohoto vlákna a položím zasvěceným dotaz.

Mám GT Avalanche 3.0 disc, model 2008 SPECIFIKACE ZDE
No a nějak špatně se mi na něm jezdí. Je to strašně tuhé, musím vyložit neůměrně moc energie oproti jiným kolům. Brácha má Avalanche 2.0 mod. 2007 a je to 1000 a 1.
Jasně, je to vyšší model a to moje není žádný zázrak, ale ten rozdíl je propastný.
Dovedli byste mi poradit, jak to změnit? 1. věc je vyměnit pláště, to mě napadlo jako první, ale nějaké další tipy? Nebo co by mohlo být špatně?
Díky
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Já mám obyč halforda (ježek viděl) a šlape se mi něm super. Akorát je potřeba častěji mazat řetěz ;) Teďka jsem přemýšlel nad výměnou plášťů z 26x2.1 na 26x1.9, někdo mi doporučoval, že na silnici se nebudu tolik dřít a v terénu to ještě bude dobrý...může to někdo potvrdit?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Snehulak - FK

a co tohle http://www.aukro.cz/item980228664_vypro ... d_1kc.html
ještě tam nějaký jsou v aukci tak jestli to má cenu nebo se mám poohlídnout po Ramale nebo někde jinde
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

vidím, že nie som jediný, kto odkedy má feldu bike zanedbáva :D

almond: v lete dostane bike menšiu generálku a rozmýšľam, že by som vymenil brzdy. S pneu čo jazdím brzdia v teréne výborne, ale dávkovanie nie je dokonalé... Vzhľadom na cenu a odporúčaní známych ostanem pri klasických brzdách. Čo by si odporúčal? Neide mi o šetrenie, ale zase cenu si predstavujem do 100€ (mechanizmus, gumy)... Rám je od Kellys, ale to by malo byť jedno.
Inak z hľadiska chladenia sú na tom klasické brzdy lepšie ako veľa kotúčových, vďaka ploche ráfku mi nikdy nezvedli, boli akurát dosť teplé, zatiaľ čo niektorý mali lacné kotúče červené :twisted:

A tvoj bike, to je úplne iný level. :thumleft: Krása.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Taky bych si měl něco koupit na ježdění.Neseděl jsem na kole nějakých 7 let :lol:
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Jste se tu nějak rozjeli :) Tak hezky postupně....

Snehulak: Nejdriv bych doporucil nejaky zakladni pravidla pro tuhle cenovou hladinu, kterejma bych se ja pri vyberu ridil - zapomenout na celoodpruzeni, zapomenout na kotoucovy brzdy. Kdyz bude tohle splneno, pak uz staci sledovat vybavu. Samozrejme by se este melo prihlidnout ke geometrii, ale pokud to nemas na nejaky casty a daleky jezdeni, tenhle krok bych aspon zatim vynechal (muzem zkonzultovat, az budes mit treba 2 finalisty). Co se velikosti tyka, kazdej vyrobce ma trochu jinak zavedeny cislovani a stejne tak kazdej vyrobce ma tabulky, podle kterych lze odhadnout spravnou velikost, nicmene to bych resil az uplne nakonec. Z tech odkazu, co jsi hodil:
Jaguar (Aukro) - nebral bych kvuli kotoucum, je to naprosto zbytecna hmotnost navic a za tuhle cenu nebudou fungovat lip nez V brzdy.
Author Outset - zrejme by stacilo, overenej vyrobce brzd, zbytek vybavy mi moc nerika, ale pro Tvoje ucely podle myho v pohode... Jedna se o trekovy kolo, rozdil hlavne v geometrii a sirce rafku - bude to neohrabanejsi nez horsky, ale slalom na tom jezdit asi nebudes, takze by to zase nemelo vadit.. Akorat je min pohodlny nez horak
Amulet Route - Podobny jako Author, lepsi vybava
Amulet Coder - vybava mi prijde stejna nebo aspon hodne podobna jako u predchoziho Route, akorat je to nahazeny na horskej ram.. Celkem solidni..
Giant Rock - na Giantu jsem zacinal a do zacatku to bylo perfektni kolo, zadny poruchy, jelo se na tom hezky... ale tenhle model me vybavou moc neoslovil...
Ravo Rascal - srovnatelny s Amuletem Coder, o neco slabsi vybava
Možná bych zauvažoval i o nějakém jetém stroji, třeba TOHLE mi přijde jako zajímavá nabídka..

Abdul: a kde planujes jezdit? teren, silnice, prip. v jakym pomeru?

Mexikan: Bacha na přetažené rychloupínáky, když je dotáhneš moc na krev, můžou začít fungovat jako permanentni brzda... No prostě vyzkoušej, jestli se ti kola otáči lehce (když je zvedneš do vzduchu a pomalu roztočíš, neměly by hned zastavit...) Pokud je tohle v pohodě, pak ještě může být nějakej mechanickej problém ve středovym složení (nějakej bordel, suchý ložiska apod.) Když ani tohle, bude to v hmotnosti nebo valivym odporu... Jedna poučka - rotující části (ráfky, pláště, kliky, pedály) se snaž mít co nejlehčí, co to půjde, tady se gramy vyplatí šetřit... Co se valivýho odporu týká, ty pláště bych vyměnil... Špičkou v tomhle oboru je zřejmě firma Schwalbe. Já jezdím na pláštích Nobby Nic od této značky a je to takový malý zázrak, přes vysoký, hrubý vzorek a perfektní držení v terénu mají malý valivý odpor, takže i na asfaltu je to paráda (akorát bacha na mokrej asfalt, tam nastává průser, musel jsem si to 2x vyrejt do kolen, abych si to zapamatoval). Jinak pokud nejezdíš skoro pořád v terénu, mrknul bych se po Rocket Ron nebo Smart Sam od stejný firmy.. kdybyste někdo chtěl, moh bych vyhrabat nějaky tabulky s měřenim valivejch odporů..

smrcek: Dost zaznelo uz v odpovedi pro Mexikana, teď ještě k těm rozměrům: 1.9 dozadu bych nikdy nedal... bude to víc drncat, snadnějc to v terénu procvakneš. Pro mě je vzadu 2.1 minimum, sám jezdim 2.35 vzadu i vepředu. 1.9 vepředu by se už dalo uvažovat, tam nemáš tak velkou část svojí váhy. Ale spíš, než s rozměry, bych laboroval s výrobci a modely. Jak už jsem psal, Schwalbe to jistí. Pokud bys nevyžadoval dávat na obě kola stejné pláště (což rozhodně není nutné), dal bych dozadu 2.1 s co nejmenším valivým odporem (vzadu je 70-80% tvojí hmotnosti, tudíž celkovej valivej odpor ovlivňuje ze 70-80% zadní kolo). Dopředu 2.1 nebo 1.9 trochu něco trochu víc laděnýho do terénu, předek tě musí vždycky podržet.. Když ustřelí zadek, dá se to většinou srovnat, u předku už moc ne...

Tak mě napadá, válí se mi doma jeden uplně novej Schwalbe Smart Sam 26", 2.1.. Mexikanovi nebo smrckovi by se moh hodit, pro smrcka dozadu podle myho ideal.. kdyztak napiste a nejak se domluvime ;) Relativně souvislej pás vzorku na středu běhounu zajišťuje minimální valivej odpor a zároveň malý opotřebení

RedmeX: Ve V-čkách se upřímně moc nevyznám, ale když vezmeš nějakej top produkt od Shimana nebo od Tektra, chybu asi neuděláš... Co vim tak teď jsou "in" špalky složené třeba ze 3 druhů gumy, výrobci je ještě pro efekt obarvěj různějma barvičkama.. podle mýho zbytečnost, o moc lepší vlastnosti to nemá.. Fakt neuvažuješ o kotoučích? Já jsem na ně přešel a už nikdy bych neměnil, reakce na zmáčknutí páky je úžasná, už mi to párkrát zachránilo kejhák.. Formula ORO nebo Magura Louise.. nadhera :)
S tím chlazením je to pravda, kotouče se zahřívaj mnohem víc, než ráfky pod klasickejma brzdama... Možná až na nějaké speciální 203mm kotouče... Jinak už dřív se mi povedlo utavit i ráfek Včkovejma brzdama, zahřál jsem ho na dost vysokou teplotu, takže trochu změknul, pak jsem trefil díru a byla na světě osma, která ani neprolezla vidlicí :lol:
A děkuji za pochvalu, taky jsem na něj šetřil dost let a má nejspíš větší hodnotu, než Felda :)

kejzi: jdi do toho :lol:

Fuj, co jsem to zas vyblil.. asi mi budete platit opotřebování klávesnice :)
Abdul - FK

Almond : Pomer jázd ? Neviem. :o Lebo na čistý terén sa necítim, horskou cestou by som po 5 minútach skolaboval, tak počítam viac po ceste ako po lúkach. Aj to nie dlhé trasy, len taká rekreácia okolo mesta. Doktori nakázali na dôchodcovské kĺby, vraj najlepšie bicyklový pohyb, tak niečo masívnejšieho, aby som to nezlomil, ľahký prevod a pohodlné sedlo :lol: . Chystám sa už rok, a asi ešte rok to potiahnem. :pale:

Edit : Na 10 písmen klávesnice ti pošlem. :bounce:
Snehulak - FK

Almond - raději bych asi preferoval nový. Bazarovy asi jen od někoho koho znám nebo znáš a víš jak a kolik na tom jezdil.
protože když sem dával kámošovi co jezdí moje jestli by to šlo nějak předělat tak prej ložiska byly "přejetý dvakrát" a vzhledově to bylo supr, takže si tak.

z toho tvýho slohovýho cvičení :D a co sem sem dal bysme zůstali u tech dvou Amuletů. a teď který? jedno má v názvu ozačení Krosové drhé Hardtailové :scratch:
případně máš-li ty nějakýho ověřenýho prodejce nebo e-shop co bys doporučil ty?
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Almond: Si ako kamoš, na preteky chodí svojou fábiou a vozí v nej bicykel drahší ako auto :lol:
Ale k veci, posledné dva roky už nemám toľko času chodiť jazdiť, takže nejak nechcem dávať do biku extra peniaze, len predsa ako študent ich na rozdávanie zrovna nemám :( preto chcem ostať pri klasických brzdách. Keď som sondoval dávnejšie, tak dobré kotúče (obojstranne doštičky, rozumný priemer...) vyšli tak na 300€, čo je zbytočne veľa vzhľadom ku km, ktoré odjazdím... Naviac časom budem musieť vymeniť vidlu, takže to už radšej dám peniaze do nej. Druhá vec je to, že nemám na ráme vzadu prípravu pre montáž kotúčovej brzdy, ale to je riešiteľné :)
Vašek - FK

Příspěvek od Vašek - FK »

Co se týká v-ček tak imho nemá zase tak moc cenu laborovat nad značkou. To bude hodně podobné. K tomu co už tady bylo řečeno bych přidal ještě Avid ten taky umí brzdy. Ale co jsem chtěl říct tak imho nezáleží ani tak na brzdách jako spíš na špalkách v nich. Mě osobně se nejvíc osvědčili červené Baradine, ale taky jsem toho nevyzkoušel tak moc.. Hodně se chválí kool-stop, ale teď mám ty tříbarevné od nich a na mokru z nich teda zase tak unešený nejsem..
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Abdul: no a kolik do toho plánuješ investovat? ;) jinak až to bude aktuální, můžem to tu probrat...

Snehulak: jasně, to riziko tam je, na druhou stranu výměna ložišek není až tak nákladná a po stránce kvality bys dostal díly, které si u nového nebudeš moct jen tak dovolit... Ještě jsem uvažoval, že bych ti navrhl poskládání z jednotlivých dílů, ale to v téhle cenové relaci asi nemá smysl, pokud bys nesehnal levné díly přes nějakou známost..

krosové vs. hardtail: Říká se, že krosová kola měl být kompromis mezi horským a silničním, jenže výsledek je takovej, že pořádně nezvládá ani silnici, ani terén. Dobře, možná to je trochu vyhrocenej názor, ale něco na tom bude :)
Výhody krosového kola - 29" kola - to je sporná výhoda... pro Tvoji výšku se na nich pojede asi líp, na rovince budeš spokojenej, ale je to na úkor hbitosti v zatáčkách, tam bude kolo trochu nemotorný, kór v terénu. Vzpřímenější posed - nemůžu říct, jestli je to + nebo -, každému vyhovuje něco jinýho, chtělo by vyzkoušet...
Výhody hartailu - širší pláště --> pohodlnější, nebudou tolik cítit nerovnosti + nižší riziko defektu.. nižší těžiště --> dobrá obratnost, manévrovatelnost...

prodejce - asi nemá smysl doporučovat zapadlé pražské krámky a podniky, takže k e-shopům: dobré zkušenosti mám s kupkolo.cz a koloobchod.cz

Jo a narazil jsem ještě na jednu velmi slušnou nabídku... Relativně funkční vidle (velké +), renomovaný výrobce, ucházející výbava, prověřená geometrie rámu - velmi hravé a obratné kolo, u mně asi zatím vede ;)

RedmeX: jj i taková blázni se najdou no, počítám se mezi jednoho z nich :) Je na prd, že když chce člověk fakt kvalitu, cena vyletí do astronomických částek..
Myslím, že funkční hydrauliky bys sehnal i za 5000Kč, takže nějakejch 200€ ;) ale nutit tě do nich nebudu.... Ono se to možná nezdá, ale výměna vidle dost souvisí - pokud bys dal hydrauliky na nějakou ne uplně kvalitní s úzkýma nohama, bude se ti vidle při brždění kroutit (jedna noha dopředu, druhá dozadu) a za chvíli jí tím odepíšeš

Vašek: díky za doplnění, jsem rád, že tu je někdo přes V-čka, v týhle oblasti se fakt moc nechytám :oops: Avidy teda můžu potvrdit, kool-stop jsou "in", nezkoušel jsem
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Tak za 5000 sezenes uz magury,deorka hydri jsou uz od 3000,a brzdi slusne,ja jsem kupoval deorka nove,mam je na marzosce bombru a parada,mam ji vzduch ,vzduch,a jsem nad miru spokojen,je to uz nejaky patek co jsem to skladal,ale jako parada,a to dostavali pekny zahul,za me bych rekl,ze i na obtiznejsi jezdeni staci vse deore,ja jezdil jak hovado,z myma tehdy 85kg a nebyl problem,a to mam 7005 ram author,a normalne jsem ve svajcu jezdil down hill,samo ze ne jak na celo peru ,ale zazitek paradni :) jezdil jsem spis tezsi tereny,a nikdy me to nezklamalo,sice mam uz vakl na presmyku,kazeta druha,ale to je spotrebni zbozi,na to z to ma 6 let....
Abdul - FK

Almond píše:Abdul: no a kolik do toho plánuješ investovat? ;) jinak až to bude aktuální, můžem to tu probrat...
Dík, prihlásim sa na konzilium. :lol:
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

bobas: Pokud víš o nových Magurách Louise za 5000, hoď odkaz, budu přemýšlet :twisted: Jinak na Deore hydrách jsem jel jeden den na testovacím kole, ještě než jsem koupil svýho mazla.. Musim říct, že mě teda moc neoslovily. Brzděj, to jo, ale tim to asi tak končí.. Dávkování, reakce na páku, citlivost, možnost nastavení - v těhle oblastech mě moc nepřesvědčily.. Ale je pravda, že za tu cenu je to pořád dobrá brzda, pokud někdo chce hydry a nechce do toho vrážet víc prachů, než je nezbytný, je to dobrá volba :thumright: Jinak Marzochi dělá dobrý vidle, to je známý, Bomber je klasika... Docela by mě zajímalo srovnání s mojí Rebou SL, taky vzduch - vzduch.. Nikdy jsem neměl možnost porovnání... Jinak já se do DH moc nechci pouštět, přecejenom na to neni stavěnej ani muj stroj... Mám rád úzký pěšinky, nahoru dolu, třeba 100km, pak kolo hodit do Feldy a frčet domů :) No a kazeta je spotřebák, přesmyk by měl jít případně repasovat..
Snehulak - FK

Almond - ok díky za vysvětlení. to kolo jak si poslal je pěkný to co má stejně nerozumím takže když se ti líbí věřím že bude ok. Jen je trošku dražší ale pokud je to dobrý tak mi asi nezbude než si připlatit.
zkusím ještě prohledat ty shopy
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

http://brzdy.heureka.cz/magura-louise/ magury mas nejaky tady,pokud jsou to ty jake jsi myslel...
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Snehulak - to z mýho odkazu má vidlici, převodovku a rám na vysoký úrovni, zbytek je srovnatelnej třeba s těmi Amulety... Jenom bacha s výběrem velikosti, vzhledem ke geometrii toho rámu (je hodně krátká) nesmíš koupit moc malou velikost, jinak na tom budeš nahrbenej jak vosa na lízátku.. Pokud bys ho viděl v nějakym kamennym krámku, zkus ukecat slevu, většinou to vyjde... a když ne, tak aspoň vyzkoušej kvůli velikosti ;)

bobas: tak to jo, já myslel cenu za pár.. už jsem si dělal iluze :)
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Ja se jen ptal jestli jsi myslel tydle :-D jako ja jsem spokojen s tim co mam,stavel jsem to sam,a staci mi to a to co to uz prezilo :-D na silnicnich plastich jsem jel po asfaltu z lyse podle gps 82 :-D ale ty deorka pak byly rude....
Snehulak - FK

tak ještě sem našel tohle:
http://www.mojekolo.cz/3807-gt-avalanche-3.0-
a
http://www.mojekolo.cz/5295-felt-q500-black

je v tom sice rozdíl 1200 ale bohužel v dnešní době každá koruna dobrá :(
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

bobas: jo, myslel jsem přesně tyhle, zatím s přehledem to nejlepší, na čem jsem kdy jel. Taky pravda, že to bylo testovací kolo v hodnotě 80 000Kč :)

Snehulak: tak já Ti to trochu rozepíšu, aby ses moh orientovat i trochu sám... převodovky, přesmykače, řazení a kliky v týhle ceně bejvaj výhradně Shimano.. Seřadim jejich produkty od nejhoršího po nejlepší...
kombinace písmen a čísel, těm bych se co možná nejvíc vyhejbal - Acera - Altus - Alivio - Deore - LX - SLX - XT - XTR

Takže mrkni třeba na rozdíl v převodovce mezi GT Av. 2.0 a těmi 2ma posledními odkazy - SLX vs. Alivio, tzn o 3 kvalitativní třídy jinde.. Vidlice o třídu nebo 2 níž... GT A 3.0 je oproti GT A 2.0 skoro o 1kg těžší, víc se nadřeš...
Pokud Ti tyhle rozdíly nevadí, pak je vše v pořádku a můžu doporučit Tvoje odkazy, obě kola jsou srovnatelná, chtělo by jenom vyzkoušet, jaká geometrie Ti sedne víc.. (kratší GT oproti delšímu FELTu) ;)
Snehulak - FK

aha díky to sem chtěl vědět. takže asi stejně padne to co jsi mi poslal. zatím díky moc za rady ;)
Odpovědět