Vliv výfuku na výkon?

Dave205

Vliv výfuku na výkon?

Příspěvek od Dave205 »

Ahoj mám spíše laický dotaz. Včera mi upadl výfuk - ten poslední díl. No stane se, sebral jsem ho a dojel domu. Tímto děkuji za pomoc hodného taxikáře, který mi půjčil nůž na odříznutí posledního ůchytu :) . Slyšel jsem, že bez něj (krom hluku) mi stoupne spotřeba a sníží se výkon. Je to pravda a proč? Nemám v plánu jezdit bez něj samozřejmě ;) Spíše mě to zajímá z technického hlediska...
mause
Kontaktovat uživatele:

Re: Vliv výfuku na výkon?

Příspěvek od mause »

výfuk řídí odpor odchodu spalin z motoru. takže když ho tam nemáš tak to nasává zbytečně aq neučině běnzín a naopak protože tam ten odpor není tak jdou spaliny zase rychle pryč takže výkon rapidně klesne toho sis určitě všiml:-) a spotřeba hodně, hodně stoupá..:-)
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

Mohu potvrdit snížení výkonu a zvýšení spotřeby. mě se rozsypal prostředek total na kaši. Ted po dalším roce a kousek zase začíná prdět a jdu do originálu.
TECHart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TECHart »

můžu to potvrdit. Teď mi upadl výfuk hned vpředu. a auto skoro vůbec nejede a sežralo tolik nafty co jindy vystačí na dvakrát tolik kilometrů
http://www.m-c.cz - Elektro dodávky pro výstavbu a provoz budov
Dave205

Příspěvek od Dave205 »

mause píše:výfuk řídí odpor odchodu spalin z motoru. takže když ho tam nemáš tak to nasává zbytečně aq neučině běnzín a naopak protože tam ten odpor není tak jdou spaliny zase rychle pryč takže výkon rapidně klesne toho sis určitě všiml:-) a spotřeba hodně, hodně stoupá..:-)
Aha jasný. Nějak tak jsem si to představoval. Díky za info. Jinak už je opraveno, odnesl to i střední díl... Alespoň bude na chvíli klid.
Honzaa

Příspěvek od Honzaa »

Já bych jen doplnil že vyndání středního dílu má jen nepatrný vliv na spotřebu. A výkon stoupá. já mám Trubka - Trubka - SOIETA a jsem velmi spokojenej
Dave205

Příspěvek od Dave205 »

Honzaa píše:Já bych jen doplnil že vyndání středního dílu má jen nepatrný vliv na spotřebu. A výkon stoupá. já mám Trubka - Trubka - SOIETA a jsem velmi spokojenej
Jasný, ale pořád tam něco máš... Jakmile je tam díra, tak je to špatně.
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

Jo to muzu potvrdit... mam taky venku KAT a stred... a jede to lip.. samozrejme to vic zere.. pac lita nespalenej benzin do vejfuku.. ale to jen kdyz pustim plyn.. a otacky klesnou pod 1500 to je potom rachot...:-D i kdyz to moc nechapu... a taky z toho efektne litaji lisaci...(plameny) kdyz pridam pustim plyn.. a zase mu nalozim..:-D
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

MagicanBlack píše:Jo to muzu potvrdit... mam taky venku KAT a stred... a jede to lip.. samozrejme to vic zere.. pac lita nespalenej benzin do vejfuku.. ale to jen kdyz pustim plyn.. a otacky klesnou pod 1500 to je potom rachot...:-D i kdyz to moc nechapu... a taky z toho efektne litaji lisaci...(plameny) kdyz pridam pustim plyn.. a zase mu nalozim..:-D
Si mi to ještě nenahrál...si na mě zapoměl...jinak chceš říct, že ze soiety lítaj plameny? To je ten zvuk fakt tak brutální, když je trubka - trubka - soieta?
MagicanBlack - FK

Strašně brutální.. ja sem na tebe opravdu zapomnel.. Tak dneska vecer to nahraju...;-) at to slysíš a vidís...:-D
Jurka - FK

MagicanBlack píše:Strašně brutální.. ja sem na tebe opravdu zapomnel.. Tak dneska vecer to nahraju...;-) at to slysíš a vidís...:-D
šiš já ten kat chci vyndávat no ale, jestli je to nějak extra brutální, tak to potěš teda to bych zase neskousnul asi...no uvidím hlavně na mě nezapoměn ju?
Jurka - FK

Jen bych se ještě tak zeptal... tím brutálním myslíš jako že ten zvuk je brutálně dobrej a hlasitej anebo je to fakt jen brutální řev jako by tam ten výfuk vůbec nebyl....
MagicanBlack - FK

Neee je to takovej zvuk kterej te chytne za srdíčko.. takovej brutalne dobrej zvuk.. a kdyz ho roztocis na 5,5 pustis plyn a zase mu nalozis.. tak z toho lita plamen.. jak vyleti nespalena smes do vyfuku....
Jurka - FK

Sakra tak to jsi mě potěšil...už se nemůžu dočkat...akorát už ted mám spotřebu po Brně 8,5 litru tak když to ted bude skoro 10, tak už to auto moc ekonomický nebude....ale to je jedno 8-) Ale ta soieta musí docela dostávat na prdel ne?
MagicanBlack - FK

Asi dostava noo.. ale tak az to konec vyrychtuje.. tak se udela jinej.. chci neco jako ma luka.. akorat nikde nemuzu najit nejakej plan nebo neco...
Jurka - FK

MagicanBlack píše:Asi dostava noo.. ale tak az to konec vyrychtuje.. tak se udela jinej.. chci neco jako ma luka.. akorat nikde nemuzu najit nejakej plan nebo neco...
A co má Luka?
eva

Příspěvek od eva »

Mam na moji felde malou díru ve středním výfuku u potrubí.Chci se tady někoho zeptat jestli je nutné výfuk celý vyměnit nebo by to stačilo jen zavařit.Nedělá to zatím moc kravál,ale možná mám větší spotřbu.Nevím jestli ještě nemám počkat až tam ta díra bude větší a pak ho nechat vyměnit.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

eva píše:Mam na moji felde malou díru ve středním výfuku u potrubí.Chci se tady někoho zeptat jestli je nutné výfuk celý vyměnit nebo by to stačilo jen zavařit.Nedělá to zatím moc kravál,ale možná mám větší spotřbu.Nevím jestli ještě nemám počkat až tam ta díra bude větší a pak ho nechat vyměnit.
Jestli teď nemáš problémy s financemi,tak do toho jdi,protože čím víc dopředu,tím víc se může dostávat kyslík k lambda sondě
a řídící jednotka se bude snažit obohacovat směs-vyšší spotřeba.Samozřejmě,že do další výplaty to vydrží.Jestli chceš nízkou hlučnost a delší trvanlivost,tak kup original díl a nekupuj třeba Bosal,atd.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

A hlavně ten vejfuk už bude mít něco za sebou, takže bude vyrezlej vevnitř, zanesenej.. --> opět nižší výkon, vyšší spotřeba...
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Dephik

Příspěvek od Dephik »

eva píše:Mam na moji felde malou díru ve středním výfuku u potrubí.Chci se tady někoho zeptat jestli je nutné výfuk celý vyměnit nebo by to stačilo jen zavařit.Nedělá to zatím moc kravál,ale možná mám větší spotřbu.Nevím jestli ještě nemám počkat až tam ta díra bude větší a pak ho nechat vyměnit.

kup si na benzínce za 100 kč pastu na výfuky a zmázni to, jezdím se zatmelenou dírou už půl roku..
Slim - FK

Pokles výkonu.

Příspěvek od Slim - FK »

Prosím o radu.Felda najednou ztratila tak 20% výkonu,do kopců na 3 a trošku divný,takový basový zvuk motoru při přidání plynu.Jinak startuje normálně,volnoběh jede taky,všechno jede,ale jako bych měl nějakou 120 a to ještě dost jetou..Auto musím asi dát do opravny aby mi na to koukli,ale přece jen jsem si řekl ,že se ještě zeptám jestli ,třeba,neporadí nějakou trivialitu.Já tomu moc nerozumím,tak pokud by se jednalo o nějaký náročnější výkon tak to asi nepůjde.Ale kdo ví.manželka s tím chce jet na dovolenou a teď jede na týden k rodičům a tak mám jen dva dny co bude doma abych to opravil nebo objednal před tou dovolenou do servisu/mají tam dlouhý lhůty :? /.Pokud by něco někoho napadlo...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokles výkonu.

Příspěvek od Kuladmin »

kdyz se tomu zmenil zvuk tak to muze byt neco okolo vyfuku od jeho prvniho tesneni az po koncovku. nebo pak neco okolo sani vzduchu do motoru apod opet rtreba jen nejake tesneni nebo pricpana hadice nebo naopak nekde utrhla praskla apod - saje falesny vzduch.
Slim - FK

Příspěvek od Slim - FK »

Tak jsem to chtěl objednat v servisu a překvapivě mě to udělali hned.Prý ucpaný výfuk a ,že to nemá cenu čistit,ale vyměnit za nový.Ovšem musel jsem si sednout když mi řekli cenu 3300kč :evil: Dofám,že to alespoň bylo tím. To jsem to měl raděj nějak vyčistit.
Jen jsem chtěl podotknout jak využívaj amatérů jako jsem já.Nejprve mi volali co tomu je a když mi to řekli,tak jsem se ptal kolik to bude stát.No a prý 1500.Tak jsem souhlasil.A pak když jsem kulil oči na tu cenu tak mi řekli,že těch 1500byla jedna část výfuku a druhá dalších :!: Jennže jak to já mámj vědět když mi řekne,že se bude muset vyměnit výfuk a řekne cenu tak to tak beru.Banda.
Bubacek077 - FK

Příspěvek od Bubacek077 - FK »

Sakra sakra...já to měnil sám a včetně příruby ke katalyzátoru mě to vyšlo na 2200,- a to jsem měnil oba díly...
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

FanThomas píše:1500 za jeden díl?? Já to dal za oba. Nechal jsem tam 1900 i s prací a za 20 min. jsem byl venku.
ale da se koupit dil za 540Kč tomaš 1080 kč za oba koukni na autokelly ;)
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Slim - safra safra...no teď už je pozdě bycha honit...Těch předběžných 1500,- jsi asi na papíře neměl, co? Bez tvýho předchozího souhlasu by pak mohli požadovat pouze +10%. Jinak - samo domo s druhovýrobou (sice tolik nevydrží, ale zase nepotřebuju aby výfuk přežil celé auto) - střední a poslední díl + nějaké gumy + objímky celkem do cca1.500,-. K tomu samozřejmě trocha sakrování na rampě při demontáži... 8-)
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

ber to z té druhé stránky, máš aspon dobrej katalyzátor, ten stojí kolem 3 tisíc. A co výkon zlepšil se?
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
dostal - FK

Příspěvek od dostal - FK »

Nechci zakládat nový vlákno když mám podobnej problém, tak to napíšu sem.
Jde ale o to že felda nemá výkon v nízkejch otáčkách. Při rozjíždění ji musím dost točit (takže trpí spojka) aby se rozjela a po přeřazení na vyšší stupeň je to taky jen tak tak aby jela dál. Mám srovnání s otcovou felicií (krátkou rv.2001) a ta fičí od nízkejch otáček jako ďábel. Vlastním taky Subaru Libero 1.2 tříválec a v porovnání s ním je stejně naložená felda (najedenou rodinou) naprostej lenoch líná. Když se ale už felda rozjede, tak jede jako prd až k dalšímu stoupání... Spotřeba je po městě 10l určitě.
Z toho vyplývá že něco není v pořádku. Četl sem tu na fóru cosi o lambda sondě tak ji ještě zkusím odpojit co to udělá. Na ucpanej vejfuk to taky nevypadá, i když poslední díl sotva přežije následující zimu.
Za rady předem děkuju :)

Pro Liberečáky: na jakej rychlostní stupeň jezdíte kopec Vítěznou ulici od Lázní ke škole na Husovce? Já dvojku dole rozjedu na 50km/h, vrazím trojku a auto pomalinku umírá až nahoru. Přitom je jedno jestli mám plnej plyn nebo půlku.. prostě nejede :evil:
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Byl jsi na diagnostice?

/Když máte nějaký problém s autem, jeďte nejprve na diagnostiku a až pak pište.
dostal - FK

Příspěvek od dostal - FK »

Dík za radu. Kdybych na ní byl tak to napíšu, anebo spíš už nebudu psát nic protože budu mít jasno ;)

Lambdu sem odpojil a nic zvláštního se nedělo. To znamená že může bejt v háji...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 28. říj 2009 12:56:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Odpovědět