Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » čtv 15. kvě 2014 22:48:06

to ti spadne , určitě máš super nízkou průměrnou spotřebu , a ta pomalu stoupá ,
urychlit to jde resetováním
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4028
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Foglik » čtv 15. kvě 2014 22:50:27

no prumernou ukazuje nekde kolem 7l/100km ... jak resetovat? tlacitkem vzadu? to sem zkousel snad 10x a nic

Edit: Tak dneska ráno 200km dolu a ta spotřeba prumerna slezla na 5l/100... Takze to vypada ze se to srovna
Uživatelský avatar
Foglik
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 899
Registrován: ned 15. bře 2009 13:58:20
Bydliště: Chotěšov

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Foglik » sob 17. kvě 2014 23:03:01

Takze to asi vidím na nejaky cidlo spatny... Jeste teda vyzkouším druhej palubak a pak budu zkoušet jiny cidla...
Uživatelský avatar
Foglik
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 899
Registrován: ned 15. bře 2009 13:58:20
Bydliště: Chotěšov

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » sob 17. kvě 2014 23:16:29

už jsem to řešil , ale nevím jak dořešil ,
pokud čidla tak : snímač rychlosti , průtokoměr , připojení palivoměru
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4028
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Foglik » ned 18. kvě 2014 12:03:46

Ja bych to viděl na snimac rychlosti... Jelikoz i kdyz stoji auto jenom nastartovany, tak to neukazuje spotřebu v l/h
Uživatelský avatar
Foglik
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 899
Registrován: ned 15. bře 2009 13:58:20
Bydliště: Chotěšov

Palubní PC blbne dojezd

Příspěvekod Rambo-x » čtv 29. kvě 2014 13:56:31

Ahoj,na palubním PC blbne dojezd,ukazuje pořád míň a míň i když mám třeba celou nádrž..nepomohlo ani vynulování,ani reset,ani odpojení od kabelů
Ví někdo čím to?..všechny ostatní funkce jdou bez problému
Díky moc
Rambo-x
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 861
Registrován: úte 25. zář 2012 22:55:37
Bydliště: Vladislav

Re: Palubní PC blbne dojezd

Příspěvekod ferdamravenec » čtv 29. kvě 2014 14:34:11

další zbytečný vlákno , stačilo napsat sem : viewtopic.php?f=79&t=3161&start=350

už jsi zkusil to co je napsáno v návodu ? tj žlutý drát od PC k palivoměru
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4028
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod RAAF_96 » čtv 03. črc 2014 17:17:10

Zdravim, ohledne palubniho PC, mam spravne napojene cidlo prutoku? Protoze mi nic neukazuje at vim jestli je v hajzlu. Diky za vcasnou odpoved. Je to 1.6
http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/nastenka/
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 9:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Maty » čtv 03. črc 2014 17:20:16

čidlo je napojené správně, ale kabel je špatně vedenej.

http://feliciaklub.cz/navody/palubni-pocitac-2.html
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5517
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod RAAF_96 » čtv 03. črc 2014 20:43:15

A chci se zeptat, objem nádrže je 42l i s rezervou?
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 9:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » čtv 03. črc 2014 20:49:07

ano obsah je 42 l.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4115
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod RAAF_96 » čtv 03. črc 2014 21:06:47

Dobře, protože i to se dá zkalibrovat, po výplatě naberu plnou a zkusím to nastavit na 42l. Jinak co se týče kalibrace:
1) průměrná spotřeba, ta se dá nějak změřit nebo jí nechat na nule?
Obrázek
2) celková spotřeba, to je myslím ta jak naberu plnou, najedu třeba 300km naberu zase a zjistím rozdíl l v % co jsem natankoval a co ukázal palubní pc?
Obrázek
3) To bude nejspíš počet l v nádrži, tam už něco nastavoval majitel předemnou, vynulovat to nebo to nechat tak? měl taky 1.6
Obrázek
A pak tam jsou ještě údaje Voltmetru a teploměru, na obou položkách je nastaveno 1,4 tak to také nechat tak nebo vynulovat? Když mám pouze otočený klíček tam mi palubák ukazuje napětí přesně 12V, to by mělo být OK nebo ne? Teploměr bych řekl že ukazuje cca správně
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 9:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » čtv 03. črc 2014 21:59:05

Není nic jednoduššího než si stáhnout návod a podle něj to pak seřídit.
http://www.feliciaklub.cz/?id=r_pal_pocitac_3
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4115
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod RAAF_96 » čtv 03. črc 2014 22:12:39

Me se lepe ridi podle osobnich zkusenosti a rad od vas nez navody, ale mrknu, diky :)
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 9:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » pát 04. črc 2014 6:37:51

osobní zkušenost : udělat to podle návodu , on stejně ten palivoměr je pouze orientační měřidlo , tzn. není přesný , když to naladíš přesně dole nebude to sedět nahoře a naopak
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4028
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod straca » čtv 25. pro 2014 17:06:03

Zdravím,měl bych dotaz,namontoval sem palubák do feldy a nejde mi průměrná spotřeba a průměrná rychlost,ani když se rozjedu tak u aktuální spotřeby,která funguje nezmizí značka l/h,nevíte kde by byl problém?Nevím jestli to mám řešit,nebo si to sedne,ujel jsem jen tak 2km na zkoušku.
straca
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 983
Registrován: sob 07. úno 2009 15:28:17

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » čtv 25. pro 2014 18:41:44

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4115
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod straca » čtv 25. pro 2014 20:43:00

Tak nevím,snímač rychlosti mám nový,proro nepředpokládím,že by byl vadný.
straca
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 983
Registrován: sob 07. úno 2009 15:28:17

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » čtv 25. pro 2014 20:58:52

je správně namontovaný ?
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4028
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod straca » čtv 25. pro 2014 21:08:56

Jo je,přesně podle návodu.
straca
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 983
Registrován: sob 07. úno 2009 15:28:17

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » čtv 25. pro 2014 22:51:38

zkusit snímač u někoho , ale nejdřív zkontrolovat kontakty , a taky zkusit jestli je palubák ok , a funguje jinde , mohl by tam být studeňák
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4028
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod straca » pát 26. pro 2014 9:00:44

Problém je sehnat v okolí někoho s palubákem.dá se snímač nějak proměřit?
straca
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 983
Registrován: sob 07. úno 2009 15:28:17

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod straca » ned 04. led 2015 14:36:37

Dá se hallův snímač na tachometru nějak změřit,jestli funguje?
straca
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 983
Registrován: sob 07. úno 2009 15:28:17

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod FeldaCombi » ned 04. led 2015 17:57:24

mam mensi problem tc mi ukazuje cajk jen pri 95km (7,3l) dojezdu zustane stat a dal nemeri v kabelech je to ok jelikoz kdyz vemu benzin tak ukaze to co je na 7,3l
FeldaCombi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 8
Registrován: úte 28. říj 2014 22:16:59
Bydliště: Dobříš

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod redroker » čtv 19. úno 2015 21:58:51

Dá se použít nějaká náhrada za orig. čidlo venkovního teploměru?
redroker
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 185
Registrován: pát 23. říj 2009 10:43:52
Bydliště: Litvínov

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod redroker » stř 25. úno 2015 17:26:58

Takže asi ne!
redroker
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 185
Registrován: pát 23. říj 2009 10:43:52
Bydliště: Litvínov

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » stř 25. úno 2015 18:17:28

ale jo , na měření se používá termistor , dioda ,nebo trazistor
podívej se - napiš na specialní elktronika - cistak nebo stevecz
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4028
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Sruty22 » úte 24. bře 2015 22:07:33

Zdravim, 1.3MPI, zapojeno dle navodu, radne a poradne, prutokove cidlo nove ze skodovky, plna nadrz.

Problém:
Aktualni spotřeba je prilis velka (30-50l/100km) Při plnem plynu spotřeba klesa na normalni hodnotu (jakoby to fungovalo naopak).
Ještě při nastavovani motorizace tam místo b40,b50,1.3,1.6 je 40,50,45,55. Tak nejak jsem pochopil ze 45 = 1.3
Pripojil jsem druhy palubak a problém byl stejny.

V cem hledat problém?

Díky za kazdou radu!
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/

    potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....
Uživatelský avatar
Sruty22
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 443
Registrován: pát 20. črc 2012 12:05:51
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Jimmy1995 » úte 24. bře 2015 22:29:46

Jen tak střílím od boku....

co správné zapojení čidla ? směr, správný válec, správný kabel, vedení kabeláže správnými místy...

když jsem si ho tenkrát přivezl z vrakáče měl jsem stejný problém a bylo to něco z tohohle (ale neodpřisáhnu ti to možná jsem to zapomněl)
Jimmy1995
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 88
Registrován: pon 12. srp 2013 12:17:12
Bydliště: Hýskov

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Sruty22 » úte 24. bře 2015 23:02:25

v konektoru mam piny spravne, na 4 vstrikovaci mam na cervenem kabelu a trminek je na doraz, kabelaz vedena průchodkou od levelingu dále po hlavnim svazku kolem rj a dále po svazku ke vstrikovacum. Rikam ukazuje ale jakoby na opak normalni jizdou se pohybuju 30-50l/100 a když jsem tomu dal tak u cereveneho pole jsem mel 9l. Nedavno na FKFB někdo mel stejny problém a nevedl taky co stim.

Foto prutokace :
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphot ... e=55763B4C

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 89a841c4e0
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/

    potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....
Uživatelský avatar
Sruty22
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 443
Registrován: pát 20. črc 2012 12:05:51
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Sruty22 » úte 24. bře 2015 23:14:06

ještě mi vrta hlavou ten trminek.... tady v te galerce je pokazde jinak http://martin420.rajce.idnes.cz/Palubny ... %2C_biele/
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/

    potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....
Uživatelský avatar
Sruty22
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 443
Registrován: pát 20. črc 2012 12:05:51
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Jimmy1995 » úte 24. bře 2015 23:32:23

Tak to bude nejspíš ono ;-) sice ten třmínek by měl jít nasadit pouze jedním způsobem ale asi se mi taky tenkrát povedlo ho nasadit jinak než má být :D takže to určitě zkus minimálně tím nic neztratíš

PS: dal jsem si tu práci a našel jsem taky původní čidlo a máš špatně nasazenej třmínek podívej

https://cewvyg.dm2302.livefilestore.com/y2pbmvPetDH3q-1_OYmpWv4iUZYmNNwqcOxCdNUIMfZzPguCeS7nhooIK20K7SxALn-kIbAnMwnKNc7WEG5mDKcOV07tX-XNHkhj5XwVvyxE4GgQseoDhStd-agDA9zrDNQK_lG4iyyN8fjcw3r14WAjw/WP_20150324_002.jpg?psid=1
Jimmy1995
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 88
Registrován: pon 12. srp 2013 12:17:12
Bydliště: Hýskov

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Sruty22 » stř 25. bře 2015 8:58:22

Vcera vyreseno spravnym nasazenim cidla, diky za rady. Jimmy odkaz nejde
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/

    potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....
Uživatelský avatar
Sruty22
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 443
Registrován: pát 20. črc 2012 12:05:51
Bydliště: Ostrava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod spidi77 » pon 07. bře 2016 0:27:08

Setkal se někdo s tímto problémem? Jedu, palubák správně ukazuje jak průměrnou tak okamžitou spotřebu. Zastavím a vypnu zapalování. Za 5-20 minut nastartuji a nejde mi okamžitá spotřeba a asi ani průměrná. Po 2km naskočí. Stává se to velice nepravidelně a náhodně. Když nastartuji po natankování teplého motoru a vynuluji průměrnou spotřebu tak tahle situace se stává takřka pravidelnou. Okamžitá + průměrná spotřeba samé nuly. Po 2 km zase okamžitá naskočí. Průměrná ukazuje nesmysl jako třeba litr na sto. Po opětovném vynulování už funguje jak má. U studeného startu funguje normálně. Kabeláž mám od kluku ze specialníelektroniky asi dva roky a nikdy nebyl žádný problém. Dojezd a litry v nádrži fungují správně. Nevím po čem jít jestli po kabeláži nebo palubáku.
spidi77
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 11
Registrován: ned 31. kvě 2015 10:49:51

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod osobne » sob 12. bře 2016 7:20:10

Buď rád, že to po těch letech funguje, tak jak to funguje.
osobne
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 635
Registrován: ned 09. led 2011 21:19:57
Bydliště: Nepolisy

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Buvolos » úte 24. kvě 2016 14:08:30

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo řešil problém nahrazení teplotního čidla u TC-6. Vím, že je tu na fóru doporučení na hodnoty termistoru, ale to je nejspíše na novější typ počítače (já mám ten s dvěma teploměry). Bohužel termistor pro měření vnější teploty je u toho mého ustřihnutý, proto se ptám, jestli někdo neví, jakým termistorem ho nahradit? Čidlo vnitřní teploty na kabeláži zůstalo a je tam Termistor 81 210. Neví někdo alespoň, jestli u tohohle typu počítače bylo čidlo na venkovní a vnitřní teplotu stejné?
Díky moc.
Buvolos
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1
Registrován: sob 20. úno 2016 18:20:23

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » úte 24. kvě 2016 14:45:25

ano , obě čidla jsou stejná
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4028
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Flory » pát 19. říj 2018 16:51:58

Ahoj, mam dotaz ohledně PC... Aktálně mi funguje pouze teploměr, průměrná dlouhodobá rychlost a čas jízdy. Např. dojezd občas naskočí, pak začne stoupat do 2000km a pak spadne do eroru a tam uz zustane. Zbytek defakto neukazuje nic. Tipujete chybu v PC a nebo spíše více čidel najednou? Je to 1.3 50kw r.v. 2000. Bohužel už jsem to v tomto stavu koupil, takže netuším, jak dál.
Flory
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 13. zář 2018 8:39:39

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » pát 19. říj 2018 16:59:11

to vypadá na špatné čidlo vstřiku .
A máš BMM nebo Mpi ? máš dobře napojené čidlo tam kde má být ? kde ?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4115
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Flory » pát 19. říj 2018 17:38:43

Hele v TP je 781.136 M, jinak netusim. Mel by to byt čtyřbodovy vstrik. Jestli jsem dobře vyčetl tady na foru, tak by to čidlo mělo byt napojeno na prvni valec?
Spise me zarazi, ze to treba neukazuje ani dojezd a to by nemelo byt napojene na čidlo vstřiku, nebo ano?
Flory
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 13. zář 2018 8:39:39

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod 103457 » pát 19. říj 2018 18:51:14

Dojezd si PC počítá podle stavu paliva v nádrži a průměrné spotřeby. Když ti ovšem hapruje čidlo na vstřiku, tak si PC neumí spočítat ani ten dojezd.
Jednoduchý, jestli máš auto do r.v. 06/96, tam máš BMM a čidlo je napojeno na řídící jednotku, jestli máš motor vyrobený po tomto datu, již je čidlo napojený přímo na vstřiku.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10873
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod PedroBA » sob 20. dub 2019 22:36:15

Caute, zohnal som si Palubak, nema na sebe ziadny stitok ale mal by to byt TC-6 (nepyta heslo, ma vonkajsiu aj vnutornu teplotu), mam 1.3mpi 50kw ale palubak je asi na BMM lebo vyber motorov je tam 40,50,55 tak som navolil 50. Z sp-el som dokupil kompletnu kabelaz aj s cidlami na 1.3mpi.....Bude to spolu fungovat spravne alebo sa to bude bit a musim zohnat pocitac na mpi? Vsetko som zapojil podla navodu, vyzera ze vsetko funguje az na vonkajsiu teplotu, tam ukazuje E. Vie mi niekto poradit prosim kde moze byt problem? Dakujem.
Uživatelský avatar
PedroBA
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 28
Registrován: ned 10. kvě 2015 21:13:31
Bydliště: Bratislava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod emilio52 » sob 20. dub 2019 23:05:57

počítač je stejný je jen jiná kabeláž .na Mpi a BMM
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4115
Registrován: pát 28. pro 2007 22:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod 103457 » ned 21. dub 2019 10:39:14

E = erorr, to znamená, teplotní čidlo je KO = nedává PC žádný informace. Prohlédni kabeláž, jestli není poškozená.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10873
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod PedroBA » ned 21. dub 2019 15:44:13

Nemoze byt zle ani cidlo ani kabelaz ved som to kupoval uplne nove cez tu stranku. Nemoze byt problem niekde inde?....a este sa chcem spytat ked som tam navolil tie motory ze 50, to by malo byt BMM, bude spravne ukazovat hodnoty vsetkych funkcii aj ked mam mpi?
Uživatelský avatar
PedroBA
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 28
Registrován: ned 10. kvě 2015 21:13:31
Bydliště: Bratislava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod 103457 » ned 21. dub 2019 15:57:08

Tak jim to pošli zpátky, ať ti to zkontrolují. E = erorr tzn. někde je chyba. Víc nevykoumáš není tam co, nastavovat. Teploměr se dá jen kalibrovat, ale ne nějak resetovat nebo vymazat chybu.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10873
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod PedroBA » ned 21. dub 2019 16:20:56

Ok skusim im napisat, dakujem.
Uživatelský avatar
PedroBA
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 28
Registrován: ned 10. kvě 2015 21:13:31
Bydliště: Bratislava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod Papi » ned 21. dub 2019 22:34:46

A nemohla nastat chyba pri vymene v konektoru?
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 304
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod PedroBA » ned 21. dub 2019 23:12:13

Zapojenie je spravne, kontroloval som to tri krat.....cierny konektor, pin 3 a 4. Uz neviem kde hladat chybu. Asi bude to cidlo vadne ale kupoval som ho nove nepouzite tak neviem...
Uživatelský avatar
PedroBA
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 28
Registrován: ned 10. kvě 2015 21:13:31
Bydliště: Bratislava

Re: Palubní počítač TC-6 - problémy a jejich řešení

Příspěvekod ferdamravenec » pon 22. dub 2019 1:41:25

pozor pánové , píše že má , vnitřní i venkovní teplotu
tzn má palubák do č menší než 17776 , od 17777 nemají vnitřní teplotu ale mají doba jízdy
a i čidla teploty jsou jiná (vím to páč p. Třetina mi je měnil)
přišla ti elektrika s jedním nebo dvěma čidly teploty ?????
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4028
Registrován: čtv 13. led 2011 7:18:25
Bydliště: Horní Podluží

PředchozíDalší

Zpět na Panel přístrojů, palubní PC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků