Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod MIKO94 » pon 04. čer 2018 9:57:33

Zdravím,

Budu mít stručnou otázku ohledně palubního počítače...
Zvažuju jeho koupi, mám ho vyhlídnutý i odzkoušený, avšak problém je v tom, že je montován v 1.3. Já mám ale 1.3 MPi. Je možné přehodit počítač do mého auta, nebo by se muselo něco z čidel vyměnit?

Díky za info :)
MIKO94
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 119
Registrován: stř 20. črc 2016 12:43:54
Bydliště: Semily

Re: Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod Papi » pon 04. čer 2018 11:39:37

Co je mysleno tou 1.3? BMM? Pokud jo, tak je jine cidlo na vstrikovac. Pocitac samotny je stejny, jen se musi prepnout v servisnim menu. Pokud je to TC-6P, je k tomu potreba kod, TC-6 jde prepnout bez kodu.
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 279
Registrován: pon 24. bře 2014 19:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod MIKO94 » pon 04. čer 2018 11:41:57

Předpokládám že to asi BMM bude, je to stará tvář a rozhodně to není MPi.
MIKO94
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 119
Registrován: stř 20. črc 2016 12:43:54
Bydliště: Semily

Re: Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod 103457 » pon 04. čer 2018 12:30:05

BMM bylo do 06/96, MPi od 07/96, nová tvář od 98 -
Takže kriterium nová / stará tvář pro typ motoru nic neznamená.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10785
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod ferdamravenec » pon 04. čer 2018 12:48:15

zpět k čidlu , jestli to auto z kterýho to budeš brát , bude mít na svíčkách lištu nemusíš nic řešit ,
pokud tam jsou kabely tak čidlo sehnat jde , hledej tady na foru "speciální elektronika" ?
prodávají ho za cca 900kč , takže pak usmlouvej cenu palubáku
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3978
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod MIKO94 » pát 08. čer 2018 19:30:17

Čili jestli to dobře chápu, musel bych sehnat pouze snímač průtoku paliva pro MPi a nahradit ho za to původní? Nebo si mám nechat palubní počítač a koupit celou kabeláž u sp-el?
MIKO94
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 119
Registrován: stř 20. črc 2016 12:43:54
Bydliště: Semily

Re: Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod ferdamravenec » sob 09. čer 2018 22:16:24

jenom snímač průtoku
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3978
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod MIKO94 » sob 09. čer 2018 22:54:48

Měl bych ještě takovou otázku: na spelu mají možnost prodeje počítače nové a staré generace. Jak se to dá zjistit jaké generace je konkrétní počítač? Jediné, co mě napadá, tak podívat do servisního nastavení na nastavení motorizace. Jestliže bych tam nenašel mod 1.3 ale pouze čísla (40,50,45,55), tak do toho asi nejít, že?
MIKO94
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 119
Registrován: stř 20. črc 2016 12:43:54
Bydliště: Semily

Re: Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod 103457 » ned 10. čer 2018 9:02:29

Ne, rozděluje to výrobní číslo. Kluci ze spel to vědí přesně. Ten co má 40,50,55, tak je novější, jdou tam volit všechny typy motorů
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10785
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod ferdamravenec » ned 10. čer 2018 19:46:20

menší než 17776 má dva teploměry (vnější/vnitřní)
s číslem vyšším nemá vnitřní teploměr ale má doba jízdy

ty starší nemaj nastavení podle výkonu ale podle obsahu
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3978
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Palubní počítač z 1.3 na 1.3 MPi?

Příspěvekod MIKO94 » ned 10. čer 2018 22:04:25

Čili jestli to dobře chápu, tak musím mít počítač s čísly od 17.776 výše, aby to šlo na 1.3 MPi? O:)
MIKO94
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 119
Registrován: stř 20. črc 2016 12:43:54
Bydliště: Semily


Zpět na Panel přístrojů, palubní PC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron