Centrál+alarm
-
Petplny - FK
Centrál+alarm
Zdravím.Mám na feldě 95r alarm s centrálem a pokazil se mi jeden ovladač.Nový prý stojí u škodovky 1500.Nevíte kde by se dal sehnat levněji?Tolik za to přece nemůžou chtít....?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Centrál+alarm
Nemáš fotku nebo typ toho centrálu?Na 95 pochybuju že bude origo např Laserline a pokud je to nějaká dodělávka třeba Jablotron tak by měl jít sehnat levněji.
A jinak někdy stačí ten ovladač rozdělat a podívat se na tišťák jestli není někde nějakej vakl,popřípadě proletovat.Starší ovladače na to trpěly.A pokud ti při stisknutí ovladač svítí led dioda pak bych zkusil ten ovladač znova nakodovat do řj alarmu,někdy se stane že ten ovladač prostě jen vypadne z paměti.
A jinak někdy stačí ten ovladač rozdělat a podívat se na tišťák jestli není někde nějakej vakl,popřípadě proletovat.Starší ovladače na to trpěly.A pokud ti při stisknutí ovladač svítí led dioda pak bych zkusil ten ovladač znova nakodovat do řj alarmu,někdy se stane že ten ovladač prostě jen vypadne z paměti.
-
host
jestli je to META (tuším M94) tak mám dva plonkový. Alarm se odporoučel a ovladače zbyly.
-
Petplny - FK
jj...ale jak ...no určitě pojedou na jinou frekvenci.nemůžou přece fungovat na všechny auta..
-
Petplny - FK
...jak nakodovat ovladač.nechal jsem ten ovladač proměřit a jede..ale s autem nereaguje...?
-
smazany clen - FK
Tak ho musíš s jednotkou larmu spárovat. Všechny ovladače od jednoho výrobce jednou na stejné frekvenci, jen se musí napárovat k dané jednotce, dle návodu. Ale neni to nic složitého.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 26. pro 2009 20:14:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
-
Petplny - FK
no já žádný návod na ten alarm nemám...tak kdo mi poradí.Skusím ten můj napárovat a potom uvidím jak s koupí jiného ovladače.
tak napiš typ alarmu, případně dej fotku .. pokud je to origo tipoval bych ho na typ M94 od Metasystemu.
Pod gumovým krytem je 26-ti pinový konektor, dva konektory pro ultrazvuk (červený a černý), konektor k anténě a LED,
modrá záslepka rádobykonektoru a pojistka. Pod druhým krytem je vypínač alarmu na klíček. Ovladač má pouze jedno tlačítko ... Pokud je to tenhle alarm, tak mám dva volné ovladače a nechci za ně nic ...
Pod gumovým krytem je 26-ti pinový konektor, dva konektory pro ultrazvuk (červený a černý), konektor k anténě a LED,
modrá záslepka rádobykonektoru a pojistka. Pod druhým krytem je vypínač alarmu na klíček. Ovladač má pouze jedno tlačítko ... Pokud je to tenhle alarm, tak mám dva volné ovladače a nechci za ně nic ...
-
Petplny - FK
Je to metasystem BKA 093006 M87A.ovladač s jedním tlačítkem,siréna je zřejmě zároven jednotkou,vnitřní senzory,centrál,blokace startování atd.......Na tištáku ovladače zespod je MetaSystem S4285 LS/A.Pokud by to bylo stejné nebo podobné tak bych byl rád za ně.Psal jsem ještě do bratislavy do Setechu,kde mají servis i nd na alarmy pro radu čím by to mohlo být.
-
navstevnik
a co zkusit tohle (je to z dílenské dokumentace)
Synchronizace dálkového ovladače:
V případě, že alarm nereaguje na povely dálkového ovladače např. po výměně baterie, je nutné stisknout a podržet ovládací tlačítko dokud kontrolka na ovladači nepohasne. Toto se musí provést v těsné blízkosti vozu. Při dalším stisknutí ovládacího tlačítka již ovladač pracuje v normálním režimu. Pokud kontrolka při podržení ovládacího tlačítka nepohasne, je nutné vyměnit baterii v ovladači.
nebo
Přizpůsobení nového dálkového ovladače a vymazání ztraceného ovladače:
Upozornění: Je možné přizpůsobit maximálně 4 dálkové ovladače.
-Přizpůsobení může probíhat pouze, jestliže trvale svítí kontrolka na přístrojové desce.
-Při přizpůsobení nesmí být překročena doba 30 sekund mezi jednotlivými ovladači.
-Při přizpůsobení ovladačů, se musí zároveň přizpůsobit všechny ovladače, které se budou používat.
Postup:
-Vypnout alarm pomocí funkčního dálkového ovladače. .
-Otevřít dveře řidiče.
-Zapnout zapalování.
Stisknout do 10 sekund 4 x tlačítko -1- na funkčním dálkovém ovladači. Při každém stisknutí tlačítka -1- dálkového ovladače blikne červená kontrolka na přístrojové desce. Po 10 sekundách kontrolka na přístrojové desce začne trvale svítit a systém je připraven kódovat další ovladače.
-Stisknout tlačítko -1- na dalším ovladači. Kontrolka na okamžik pohasne, čímž potvrdí správné přizpůsobení ovladače.
-Vypnout zapalování. .
Je to návod pro Laserline 989, které se mimo jiných také montovalo ve fabrice.
V případě, že alarm nereaguje na povely dálkového ovladače např. po výměně baterie, je nutné stisknout a podržet ovládací tlačítko dokud kontrolka na ovladači nepohasne. Toto se musí provést v těsné blízkosti vozu. Při dalším stisknutí ovládacího tlačítka již ovladač pracuje v normálním režimu. Pokud kontrolka při podržení ovládacího tlačítka nepohasne, je nutné vyměnit baterii v ovladači.
nebo
-Přizpůsobení může probíhat pouze, jestliže trvale svítí kontrolka na přístrojové desce.
-Při přizpůsobení nesmí být překročena doba 30 sekund mezi jednotlivými ovladači.
-Při přizpůsobení ovladačů, se musí zároveň přizpůsobit všechny ovladače, které se budou používat.
Postup:
-Otevřít dveře řidiče.
-Zapnout zapalování.
Stisknout do 10 sekund 4 x tlačítko -1- na funkčním dálkovém ovladači. Při každém stisknutí tlačítka -1- dálkového ovladače blikne červená kontrolka na přístrojové desce. Po 10 sekundách kontrolka na přístrojové desce začne trvale svítit a systém je připraven kódovat další ovladače.
-Stisknout tlačítko -1- na dalším ovladači. Kontrolka na okamžik pohasne, čímž potvrdí správné přizpůsobení ovladače.
-Vypnout zapalování. .
-
Petplny - FK
Psal jsem přímo výrobci a psal mi zkusit znovu napárovat.Mohl by jsi mi hoste s těmi ovladači zavolat nebo napsat.Vzal bych je.777009497 nebo skrabal.j@centrum.cz.Díky
-
host
jo napíšu na mail, jinak ty ovladače vypadají stejně jako na tom odkazu nahoře
http://www.fiatmareaclub.com/modules.ph ... &view=next
akorát bez toho fiatu
http://www.fiatmareaclub.com/modules.ph ... &view=next
akorát bez toho fiatu
-
suset
Zdravím všechny co řeší kódování centrálu a děkuji za cenné rady! Jdu to zkusit.....
-
Petplny - FK
zkoušej.mě se to nepodařilo.....musím do Bratislavy.Stojí to 600sk
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Takhle se mi povedlo připárovat nové ovladače, dík.navstevnik píše:Přizpůsobení nového dálkového ovladače a vymazání ztraceného ovladače:
-Zapnout zapalování.
-Vypnout zapalování. .
Nemáš náhodou návod, jak nastavid další věci? Třeba pípnutí při aktivaci apod.?
1,6 sportline 1999
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
prosí prosím, někdo tu psal že mu něco zbylo. Mám M94A a sháním ultrazvuková čidla, dejte prosím vedet bud sem, nebo na jack.hory@seznam.cz
zdravim,
chystam se na svou feldu dat centrál s imob. ale nevim, jestli je k tomu potreba nejakych uprav apod... Da sesehnat cela sada za 800+-, je to reálný?
Poprípade muzete nekdo dat odkaz pro inspiraci.
dik moc
chystam se na svou feldu dat centrál s imob. ale nevim, jestli je k tomu potreba nejakych uprav apod... Da sesehnat cela sada za 800+-, je to reálný?
Poprípade muzete nekdo dat odkaz pro inspiraci.
dik moc
-
Petplny - FK
ani to tam nedávej.já bych to chytl a vytrhl...být to tak jednoduché.
-
stifler1 - FK
Potreboval by som poradit mam moznost si zohnat vystrelovaci kluc original Skoda ako je pri Octavii vystrelovaci, pricom planzetu by som si dal spravit v zamocnictve ale nemam riadiacu jednotku centrálneho dialkoveho zamykania od skody priamo od toho kluca (centralne zamykanie mam), mozem si zohnat aj inu riadiacu jednotku dialkoveho ovladania a aby som ju napojil na moj central a nejako tam nakodoval ten kluc ktory mam aby mi to odomykalo, takze budem mat aj vystrelovaci kluc na startovanie +dialkove ovladanie.
-
Návštěvník
navstevnik píše:a co zkusit tohle (je to z dílenské dokumentace)
nebo
Postup:
-Otevřít dveře řidiče.
-Zapnout zapalování.
-Vypnout zapalování. .
-
magnificent - FK
čau,uvažuju o tom ,že bych si do feldy nechal namontovat centrál s DO.U nás v Brně jsem objevil jednu firmu co by to udělala za 4500,- včetně práce je to CZ na 5dveří včetně ovladače(píšou tam že originál sada felicie a pravděpodobně bez alarmu kterej ani nechci).Chci se zeptat není to moc když uvážím ,že na levnealarmy.cz apod. stojí CZ kolem 1300,- nevím teda jestli je tam všechno co je potřeba (i ovladač)a je to teda na 4 dveře většinou a kdovíjaké kvality...Nevyšlo by mě znatelně levněji koupit tam alarm a nechat si to někde namontovat?Kolik by byla adekvátní cena za práci?Předpokládám,že max. 1000,- nebo se pletu?Případně není zde někdo kdo by to byl ochotnej namontovat?Možná by mě stačilo i CZ na 4 dveře,je montáž na 5. dveře velká komplikace?