Jaká je vaše maximálka?

Simos 2P
135M, 136M
smazany clen - FK

Re: Jaká je vaše maximálka?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zatím 145 z ČB do Lišova (od kruháče do toho kopce), ale bylo to na čtyřku a protože nemám otáčkoměr, tak jsem si myslel, že je tam ještě rezerva pro zrychlování, proto jsem nechtěl dávat pětku a von motor přitom točil 5500 :lol:
Auto viz podpis ;)

Edit: auto už není viz podpis, tohle bylo ještě bez čipu :!: :)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 26. led 2009 20:15:04, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Moje felda 1.3 BMM 180 a ještě by šla.
Kamošova 1.3 MPi 195 a už se ji moc nechtělo.
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

Já tachometrových asi 170km/h ale to už bylo z mírného kopečka a trvalo to teda hóóódně dlouho než sem se na tu rychlost dostal :lol: Mám Phexysovy budíky takže to je plus mínus o kolik sem dal blbě ručičku no :)
Felicia 1.3MPi/50kW 1996 - v současnosti 140tis km (dle tachometru a jsem třetí majitel takže kdoví)
favo

Příspěvek od favo »

Nejspíš je to naposled protože nový Pasaty se už po našich dálnicích prohánějí :(
Bohužel než mobil zaostřil jsem musel pustit plyn protože mi do cesty vyjelo jiný auto. Na tachecu bylo přes 190
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
favo

Příspěvek od favo »

Bohužel tohle podle datumu byla ještě 1.3ka s vačkou a softem ME nic víc a s hlavou která měla 250000km za sebou , byla to narychlo postavená 1,3 ka ze zbytků co jsem doma měl protože původní nevydržela.
S 1.4 jsem byl na dálnici o vánocích mezi svátky a zkoušel jsem jen chvilkově co by dala a myslím si že těch 190 by nebyl problém ale měl jsem v autě ženu a obě děti takže jsem nechtěl moc riskovat ale přes 180 šla v klidu.

Dedlo ano jsem pojištěný docela dobře :D Tak mě napadá Dedlo podle toho datumu na fotce ,nejel jsem náhodou k tobě pro střešní okno , dveře a podobně ?
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
smazany clen - FK

ty jo koukám že se učej pěkný věci v autoškole :-D

jinak dneska jsem dal maximálku ve svojí feldě na 110km/h :-D okolo letiště u Kolína jestli to někdo zná :D :D :D
smazany clen - FK

DaveBeewee píše:no to určitě ale stejně... Když jedu patrolem tak mám okolo sebe železa podobný traverzám :lol: tam se mi nic stát nemůže
Myslíš? Můj kamarád měl kolem sebe ochranný rám, na hlavě přilbu, když jel v roce 2007 Barum rally. Padesátiny jsme už spolu neoslavili.
Omlouvám se za OT
smazany clen - FK

Ano
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 26. led 2009 14:19:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
smazany clen - FK

Beewee píše:ty jo koukám že se učej pěkný věci v autoškole :-D

jinak dneska jsem dal maximálku ve svojí feldě na 110km/h :-D okolo letiště u Kolína jestli to někdo zná :D :D :D
Tam jsem jel 140 na čtyřku.
Jinak maximálka Felicie dle GPS 157km/h. Musím vyměnit tlumiče a stejně to tam leze už moc pomalu, tak o moc víc nepojede...
smazany clen - FK

[quote="1Radar"][quote="Beewee"]ty jo koukám že se učej pěkný věci v autoškole :-D

Tam jsem jel 140 na čtyřku.
Jinak maximálka Felicie dle GPS 157km/h. Musím vyměnit tlumiče a stejně to tam leze už moc pomalu, tak o moc víc nepojede...

na 4? tak to je moc :D :D to si měl tak 7000otáček ne? :o :mrgreen: :geek:
smazany clen - FK

Beewee: já jel teď skoro 150 na IV ;) A kdyby to nebylo do kopce s dalšíma třema lidma na palubě, tak na 160 bych určo šel :D
Jinak nemám otáčkoměr, ale při těch 150 to točí cca 5500 ;)
smazany clen - FK

hmm tak to jsem nevěděl že to takhle točí. to ta pětka tam je docela nahovno potom. :o já jezdim pomalu :P
ono když jsem student a z velké části jsem si autíčko zaplatil sám tak si ho vážim :)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 27. led 2009 12:41:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
smazany clen - FK

Beewee píše:

na 4? tak to je moc :D :D to si měl tak 7000otáček ne? :o :mrgreen: :geek:
Ta maximálka je na 5. Ale nechci se zabít, tak jsem to už radši nepokoušel... Běžně jezdím taky do 110km/h. Na dálnici max. 140km/h. Felicie není stavěná na vysoké rychlosti.. Jen jsem chtěl vyzkoušet, zda tam ty koně jsou a vypadá to, že jsou..
smazany clen - FK

Beewee píše:hmm tak to jsem nevěděl že to takhle točí. to ta pětka tam je docela nahovno potom. :o já jezdim pomalu :P
ono když jsem student a z velké části jsem si autíčko zaplatil sám tak si ho vážim :)
Jsem též student a auto jsem si koupil sám a jeho provoz si taky platím sám ;) V 95% jízdy nechodím přes 3000, ale občas protočit motor není na škodu, hlavně při předjíždění jde spotřeba stranou...
Tady je moje spotřeba: http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/293176.html ;)
smazany clen - FK

[/quote]
Jsem též student a auto jsem si koupil sám a jeho provoz si taky platím sám ;) V 95% jízdy nechodím přes 3000, ale občas protočit motor není na škodu, hlavně při předjíždění jde spotřeba stranou...
Tady je moje spotřeba: http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/293176.html ;)[/quote]

:) to je jasný :P
spiderwc40 - FK

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

tak to ja dal kdyz jsem prejel odbocku na Cheb tak pri ceste zpatky jsem vytahnul 165km/h a mel jsem smrt v ocich a kdyz jsem sjel na ty odbocce tak jsem se porad ohlizel kde je nejakej tuner protoze tam nekdo mel vyladenej vyfuk a nakonec mi doslo ze me upadnul vyfuk takze od ty doby uz nezkousim maximalni rychlost. Musel jsem jet s tim vyfukem pak 130km do Usti nad Labem a bylo to hrooozny
smazany clen - FK

Michelin1 píše:Ono se moc nedivte, udaj o max. rychlosti co udavaji vyrobci je pri zarazenem 4. rychlostnim stupni, pokud ma auto 5kvalt.

ty jo tak to se divim - to jsem nevěděl :o :( :shock:
:lol:
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Moje maximálka je 170 po dálnici a už to nikdy dělat nebudu! Co to s tim autem dělalo bylo nevídaný motor řval a ručička benzínu klesala hodně rychle :(

Pokud nikam nespěchám jezdím po dálnici v rozmezí 80-120 km/h ale průměrně tam těch 90km/h je....pak zvládnu cestu Pardubice (Ohrazenice) - Praha (Skalka) třeba i za 4 - 5 litrů benzínu:-) a jedu asi o cca. 20 minut dýl než když jedu 120 :)

Motor 1.3 MPI :-)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
smazany clen - FK

Michelin1 píše:Ono se moc nedivte, udaj o max. rychlosti co udavaji vyrobci je pri zarazenem 4. rychlostnim stupni, pokud ma auto 5kvalt.
No možná u fáčka to platilo, že se to měřilo na IV, ale teď už určitě ne... Vždyť i většina IV jsou zpřevodované tak, že by té maximálky nikdy reálně nemohly dosáhnout ;)
Např. fabia 1.4 74kW by točila při 186 cca 7200ot/min, omezovač je na cca 6700
smazany clen - FK

Moja maximalka je162 km/h viac som nesiel 1,3 rok2000 do 140 este ide celkom slusne potom sa jej us nechce .
SobiM - FK

Příspěvek od SobiM - FK »

Mo je maximálka podle GPS je 166km/h.To je celkem dobrý na 40kw.A to jsem jel ve 2 lidech.
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Já měl ve 2 lidech (já a moje mladá = holka max 60 kilo i s oblečením a batohem ke mě domů) 140 km/hod po Rudné v Ov. Ještě by šla :) ale byly tam dopraváci u rozsekaného bavora, tak jsem byl donucen zvolnit.
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
smazany clen - FK

Michalholej: Bych vtom žadnou zavadu nehledal. Mam stejne auto akorat o rok starsi a benzin. Kdyz vim, že je nějaky kopec tak to trošec přikuřim. Jako nevim jak ty, ale mě uplně stači když to jede těch 120 do kopce prostě nepředjižim ;)
favo

Příspěvek od favo »

Tak já když to vezmu třeba na D1 tak cestou do Prahy v těch největší stoupácích si držím rychlost 130-140 záleží na síle proti větru a to ve dvou dospělých + dvě děti a nějaká ta batožina.
Moje felda 1.4 MPi
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Nevím jak ukazuje tachometr,ale na zimnich protektorech jsem jeli se strykem 158 km/h vic to proste na tech gumach nejelo,panove ale videt ty gumy...to jsem jeste fakt nezral, byly to gumy kde jedna kosticka vzorku byla preba centimetr vetsi nez druha,huceli asi od 90 :D jinak jsme zkouseli tam pak jeste soupnout 4 a ta tocila 5600 a to uz fakt nemelo cenu...jinak jsem zkouseli co to da na dvojku a na trojku,takze dvojka omezovac 80, trojka omezovac 125 to vse tachometrovych no a ctverka na omezovac....to uz jsme nedokazali :D jinak max co jsem jel ve feline bylo 175 na rovine,serie,ale to uz si myslim ze je nad fyzikalni zakony,uplne krajni hranice je 160 :D
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Tady je fotka te dvojky...
felinka.jpg
smazany clen - FK

Tak taky bych to dokaual urvat na tech 130 +- a by to drželo, ale pro mě to nema vyznam. A taky hodně zaleži kolik lidi je v autě, to potom je už znat každy kilo navic.

bobas: nelitaly ti už potom kolca z převodvky všude po autě?? :lol: :lol: :lol: :lol:
SobiM - FK

Příspěvek od SobiM - FK »

Já jsem těch 166Km/h udělal když jsme jel já 65kg a kámoš 88kg.Jídlo jsme už snědly,takže jen my 2,navigace a vysavač pod kapotou..
smazany clen - FK

bobas píše:Nelitaly... :D felda je docela "vyhonena" jezdil s ni kdysi strejda na turnaje do nemecka a tak a smazil to porad 160 :D je zvykla...
jj, to jsou nejlepší motory, co dostávaly kouř...
...jednu takovou mám taky :)
A když se občas zapomenu na I a II, tak mě zastavuje omezovač v 6500ot/min :lol:
smazany clen - FK

tak včera jsem poprvé svojí felinku trochu protahoval.

U kácova jsem jel z kopce 130km/h na zimních plecháčích a chytil jsem radši volant pevně oběma rukama a trochu se bál. Víc už jsem si netroufnul - nejsem zas tak zkušenej řidič. Tipoval bych že jsem ve všech autech co jsem jezdil najezdil dohromady tak 1000km a to je asi málo na takovýhle ježdění. :oops: :cry: :oops: :o :lol: :lol:

No uvidíme :)
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Nestíham sa čudovať, čo všetko felda dokáže :D Ja som o rýchlosti nad 150 ani nesníval, ale je fakt, že na HP a normálnych pneu (nie Matador MP12) to je iný zážitok

Najviac som išiel asi 140 km/h, ale je to na úseku dlhom tak 1 km a posledná časť je do stúpania (viac ako mierneho). Vtedy to na našom slovenskom asfalte skákalo ako žaba a bál som sa aj s kamošom, že vzlietneme. (je to na zimákoch) Na druhej strane domov chodím bežne 110-130, po tej istej ceste....

Na normálne cestovanie je felda tak do 120 celkom živá, potom už to je len znásilňovanie :twisted:
mir77 - FK

Příspěvek od mir77 - FK »

Mám 1.3 MPi s LPG Lovato, ta stařenka je 97 a má najeto přes 300 000 km :D už mě svezla poctivejch 15 000 km :) Jsem z Teplic a byl jsem až ve Vizovicích. Prakticky celá cesta po dálnici a kor cestou zpět nonstopka 150 ve čtyřech lidech s naloženym kufrem. Samozřejmě se nebavim o stoupáních a 150 uvádím takochometrovou rychlost, kolik ukazovala GPS si navybavuju teď.
Jináč sem se dostal na D8 na rovince na nějakejch 170 tachometrově a určitě by šla ještě víc, ale přece jen jí musim aspoň trošku šetřit :)
jedlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jedlis »

Já sem zkusil svojí feldu 1.6 Sport Line a podle GPS jela 187km/h - tady foto - Obrázek a ještě si myslím, že by to těch 195 zkouslo.. ;). Bylo to po dálnici z Mimoně ve 4 lidech a plnej kufr narvanej stanem a spacákáma a hadrama.
Naposledy upravil(a) jedlis dne čtv 03. zář 2009 21:04:54, celkem upraveno 2 x.
Felicia 1.6 Motor Excel Stage II. 78kW/154Nm .... ===>>> Stage III. 95kW/163Nm loading ....., HP Sporting, Big Brake atd
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Moje maximálka 185 tachometrovejch, do kopce a zatáčky za Pískem směr na Prahu. Věřim že zvládne víc. Neměl jsem HP, jen Soietu a Greena.
IMO17 - FK

Příspěvek od IMO17 - FK »

Na mojej felde combi 1,3MPI + LPG v poho tachometrových 160,dialnica TN-PU.Najazdených 370 000km. Ale normálne chodím PU-BA podla tacho 140 :ugeek:
favo

Příspěvek od favo »

Tak přišlo jaro a felda s motorem 1.4 dostala příležitost ukázat co v ní je . Když jsem si jel pro nový kompresor tak jsem vyhodil zadní sedadla , plato s reproduktorama ,a asi 100 kg bordelu z kufru který tam normálně vozím a felda jela úplně neskutečně, takže na úseku kde dám stěží 170-180 jsem to bez sebemenšího problému rozjel na 190 a bylo cítit, že bych z ní ještě trochu dostal, ale řidiči jedoucí v pomalém jízdním pruhu byli jiného názoru a neustále mi blokovali volnou cestu, ale i tak jsem byl mile překvapen, že člověk nemusí tunit motor aby to jelo, ale stačí v autě uklidit a všechen zbytečný bordel nechat doma :D :D :D
Moje felda 1.4 MPi
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Z Prahy jak jsem dojížděl na 15.sraz ukazovala až k Hradci GPS průměrnou 148km/h a držel jsem se jak klíště toho meďáka přede mnou :D (no jo když si někdo zabouchne klíče v zamčenym autě :roll: )
Za Prahou cestou zpět podle tacháče cca 182-184km/h na zimácích, ještě by se z toho krpálu dalo, ale kecky jsou starý a nechci je pokoušet ( a přítelkyně taky měla něco proti :lol: )
1.3 MPi s vačkou od ME (orig. měla 50kW)
r.v 09/1997, 57700km najeto
Naposledy upravil(a) jezek dne stř 01. dub 2009 19:00:50, celkem upraveno 2 x.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

já měl při 180km/h zhruba 5500ot/min a omezovač mám až na 6500 8-)
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Mam to jako Mako, při 180 km/h 5500 ot., takže místa do omezovače ještě hafo. Ani při 195 km/h při jízdě z mega kopce jsem omezovač neměl. Motor už nemá sílu to víc roztočit...
Nevim jak to má 1.3ka, ale pochybuju že ve 170 na 5ku přijde omezovač...
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

1,3 má omezovač zhruba kolem 6100
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Olda85 - FK

Příspěvek od Olda85 - FK »

Heh tak včera jsem feldu trošku potrápil a šla až na 150 :) ale byl krátký úsek, takže to víc nešlo, ale vzhledem k tomu, že jezdím na 195/45/15 tak se tomu ani nedivím :) ale nijak mi to neva.. stejně jezdím na pohodu do kilča :)
smazany clen - FK

Tak na mim testovacím úseku, který je mírně do kopečka o délce 1.5km dávám 150km/h na IV celkem běžně, podotýkám s pevným startem :)
(pro ty kdo znají: křižovatka "U sloupu" směrem na Veselí n. L.)
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Je to dost závislý na povětrnostních poodmínkách, vítr na dálnici na to auto působí ohromným způsobem. Zhruba tak litr spotřeby navíc a přes 120 ne a ne. Jinak já mám zatím jen 165, ale aspoň na úseku, kde to bylo legální :lol: .
smazany clen - FK

Chjo... U nás to stojí za hov:-X když není rozbitá cesta tak tam stojí fízlové... A z feldy se při rychlosti 180Km/hod stává rakev :lol: hmm už jste slyšeli co dělají fízli s těma novýma pasatama co mají? jezdí po dálnici v pravém pruhu a pokud se k nim řítíte zezadu tak jsou schopni na 300m vás změřit a natočit... Včera se mi stala nepříjemná situace :lol: Už byl večer a valím si to přes dědinu těch 50 a naráz se na mě nalepilo auto. Si říkám co to je zas za magora že se na mě tak lepí, už se blížil konec dědiny tak jsem začal zrychlovat na konci vesnice jsem měl kolem 60ti a to auto furt za mnou no tak jsem na to šlápl a když jsem měl na tacháči stovku tak naráz za mnou majáčky! No lidi málem jsem se podělal! Ale nevím čím to jen mi zkontrolovali doklady daly fouknout a jel jsem dál :) Ale v té chvíli jsem myslel že půjdu domů pěšky :lol:
Phobos - FK

Příspěvek od Phobos - FK »

Já jel se svojí Feldou 1.6 170km/h víc už sem jí netrápil od 140ti už to neni nic pro ní
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Tak dneska se zavodakem ozkouseno 170 na 195/50/15 a vic bych musel cekat snad hodinu, jeste verim 180 pak uz tezko. Ma to valivej odpor jak buldozer, pustim plyn a za chvili jedu 120 :lol:
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
favo

Příspěvek od favo »

Tak mohu se pochlubit , motor si už nejspíš sedl a tak na rovince bez problému 175-180 km/h s pneu 185/55R14 . Tento týden zkoušeno 3x a bez problémů potom následovalo stoupání. U klesání tedy jízda z kopce jsem bohužel neměl možnost kde by skončila axcelerace. Ale pneu mám s indexem do 240 km/h čili se nemusím bát že by nevydrželi :D :D :D A to mi tady někdo tvrdil že má stejný motor jak mám já a s vačkou kterou mám to nejede prý s vačkou 278/270 je to mnohem lepší :D :D :D
Moje felda 1.4 MPi
Stollby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stollby »

s tim motorem ja mam 1.3 mpi 50 kw serivej gumu 185/55 R14 a maxka je neco malo pres 170 a je to kombajn .ma nalitano 165 610 km po dnesku a kdyz jsme zacal s autem jeszdit pred 3 mesici tak jsem z nej vic jak 140 nedostal.mototr nebyl vubec zajetej ale jak to clovek prislapne tak auto si pomalu zvyka.sice mi odesla klapka ale tak to uz je spis veci najetejch kilaku a hlvane servis predchoziho majiterle kterej snad nikdy neme l rozdelany a promazany brzdy..mno to je ale odbocka...jinak taky zalezi na benzinu ja tankuju kdyz to jde tak shell w power.pouzze kdyz po ceste neni tak na benzine nebo OMV
Vždy je co zlepšovat
mause
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejede víc jak 145 km/h:-(

Příspěvek od mause »

stejně je to fuk.. jesdit nad 140 s feldou je blbost... vír v nádrži.. temeř neovladatelné auto.. a ještě k tomu podimenzované brzdy...

a kolik máš napsané v techničáku jako maximální rychlost???
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejede víc jak 145 km/h:-(

Příspěvek od Michelin1 »

Je tam tusim 165 ne? :)
Fela 1.3 race car, TDi power