zatmavení oken prosím radu..

vybavení a úpravy interiéru atd.
Host

Re: zatmavení oken prosím radu..

Příspěvek od Host »

přesná citace vyhlášky, která určuje zatmavení.

z.č. 341/2002 Sb.
§ 36
Závady na vozidle, které ohrožují bezpečnost provozu na pozemních komunikacích
(3) Závadou podle odstavce 1 v zasklení vozidla je vždy
b) zatemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo zatemnění předního bočního
skla na propustnost zjevně nižší než 70 %.
Jinak vše co je na vozidle musí být homologované, každý ať si to přebere jak chce. Když bude policajt blbec tak tu homologaci bude řešit, takových naštěstí už moc není :). Pokud bude policajt blbec tak si pokaždé něco najde to samé platí o technické. Doporučím vozit celý §36 a budete mít po problémech. Na internetu ho určitě najdete. Pokud bude mít někdo problémy tak ho ukážete a máte pokoj, ale asi si orgán najde něco jiného. :)
Přední skla jsou jasně dána o zadních se nemluví tak tam může být co chce! Tahač nemá v zadu okno, některé dodávky mají zadní dveře bez oken atd.
Tady se jedná pouze o přední sklo a okna u řidiče a spolujezdce.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Úroveň zatmavení zadních oken fakt asi nikdo neřeší. Nemůžeš se ale ohánět tím, že jsou auta bez zadních oken. Rozhodující je provedení které bylo schváleno (homologováno). Když si dáš místo zadních oken plech, tak určitě na STK budou prskat. Prakticky jakákoli neodborná úprava je nepřípustná.

Já jsem například kdysi měl zvednuté výfuky na motorce a dostal jsem za to na silnici pokutu a přišel jsem o techničák. Všechny novější motorky mají výfuky až pod sedačkou, ale na té mojí to byla neschválená úprava.
Nebrat to STK a policajti trochu u huby, tak by jsme se asi divili, co by někteří na auto namontovali.
pet16

Příspěvek od pet16 »

Jenže §36 jsou závažné závady, kdy by ti měl to vozidlo odstavit. Zatmavení ostatních skel bez atestu jsou ostatní závady do 2 000.- Kč na fleku. Stejné je to třeba s nárazníky, spoilery, mračítky a jiným tuning matrošem. A že to zrovna nikdo moc neřeší neznamená, že nechytnu někoho, kdo to řešit bude. Proto radši vypláznu 4 hadry za firmu s papírem a mám klid.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

kejzi1 píše:keke:Zatím se mi to nestalo
musim rict ja je mam dva roky na feline za 3800 a ani skrabanecek super
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já včera našel an zadním bočním okně 3 škrábance ale nevím od čeho,musím vzpomínat koho sem vezl :twisted:
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

takze pokud budou folie na prednich bocnich dveri do 30% zatmaveni tak staci pokud bude folie homologovana? Ale to bych nemel asi ten bily napis atest a tak .
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Mildacaso:Na předních bočních oknech nesmí být nic,okna jsou na tuto úroveň zatmavená z výroby,takže by tam nemělo být nic.Na technický měly remcy,ale pak to pustily
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Tak tak.. Ale neřeš to.. Já mám propustnost světla vzadu myslím 5% a předek 20%.. Ale tím si nejsem jistý.. Prostě zadek nejtmavší co bylo,předek druhý nejtmavší..
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já mám vzadu taky nejtmavší a předek mám tak střední cestu ;) Ale jako pokud netrefíš fakt idiota na STK tak tě nechá projít
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

RE5PECT píše:Collin má pravdu,vzadu na bočních sklech atesty mít nemusiš a můžeš tam mít co chceš!Aj dneska to říkali v televizi!
Collin má opravdu pravdu, ptal jsem se i borce na STK, vzádu si dělej co chceš, jen třeba samolepky nesměji překrývat brzdovku. Ale dopředu je problém. Pokud máš tonovaný (zelený) okna z výroby, tak tam nesmí přijít žádná folie. Pokud jsou okna čirá, tak jen certifikovaný folie a propustnost dle zákona.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Skla mam ciry a 3 brzdove svetlo nemam. Moje predstava o zatmaveni je max 30 % a resim kdyz si koupim folii a sam nalepim ci necham udelat nekoho z reklamky. Okna bych chtel vyndat kvuli lepsimu lepeni nebo aspon si myslim ze bych si usnadnil.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

tak abych nemel problemy na stk
Collin - FK

To je málo... Ale zase večer uvidíš.. Ale i na to se dá zvyknut.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

malo asi jo, jeste jsem zvazoval do zadu dat tmavsi . Nema nekdo takovou nejakou fotku pro predstavu. dik
gerrik - FK

Já měl na svý prvni felině folie něco takového s názvem jako Super dark black, byly hodně černý, neměl jsem s tím problém. Zvykneš si. Hlavně tam bylo soukromí ;)
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

takze kdyz se zeptam jeste jednou jako blbec, kdzy koupim folii do 30 % zatmaveni a nalepim ji vsude krom celniho skla.. tak ta folii musi mit sama o sobe atest ze.. a to je ten atest co se lepi na okno pod tu folii? nebo nemusi mit na oknech nalepeny nic s napisem atest?
gerrik - FK

Pokud přední okna nemáš tonovaná z výroby, tak můžeš mít folie v povoleném zčernání, a pouze s certifikátem, t.j. vlepenou značkou. Zadní okna bych neřešil, tam můžeš mít co chceš
Collin - FK

Tak tak, ale folie s atestem a s takovou propustností světla vypadá blbě.. Má to jen takový mírný nádech.. Tmavost néní žádná.. Foto ti sem dám až budu doma.. Teed jsem na prac. Pc..
pet16

Příspěvek od pet16 »

Pokud chceš zatmavovat sám, tak si tam dej to co chceš. Je to levnější a hlavně to co se ti líbí. Pokud chceš atest, budeš muset do servisu. Kromě toho, že musíš mít atest na každým upraveným skle, tak musíš vozit ještě certifikát o zatmavení ze servisu.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

chtel jsem si to udelat sam a mit atest abych nemusel resit stk a podobne. Dnes jsem se ptal v jedno servisu kde to delaji a predek teda mi potvrdil ye to 30 procent ale i tak vsechnz okkna museji mit atest a karticku o montazi. A tvrdil mi ze kdybych chtel na predek vic ze udela i s atestem ale ze policajti maj mit vzornik folii a na miste mohou porovnat
Collin - FK

Zadek vubecneřeš.. To fakt mužeš mít co chceš.. A pokud by měli vzorník což pochybuju tak furt je to blbé srovnání.. Páč nejde srovnávat folii, a folii nalepenou na autě..
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Přesně jak říka collin! nekecaj ti hory doly a hovno! zadek neřeš tam si můžeš dát hajzl papír a nemůžou ani béknot!A co se týče jiných oken už vidím jak ti čurá*i tahaj vzorníky! Keci prdy!

Jen by mě zajímalo ,nečetl sem to celí omlouvá se esi to tady bylo esi když si seženu folie s atestem tak esi je můž mít na autě esi mě benga sesežero myslím předek a 5 dveře!díky
Collin - FK

Hlavně ta folie ani nejde poznat že je to folie.. Se na to mrkni ve kšftě že chceš vidět vzorník.. Třeba Autosklo Roger..
A zkus sem tam udělat čárku ve větě, a mrkni kolikrát jsi tam měl esi... ;)
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

asi to vidim tak ze tkusim sehnat tu karticku s atesty.. a pak to lipnu nebo necham v reklamce nalepit.
RE5PECT - FK

Když si dám tydle folie na zadní okna a na 5 dveře http://www.auto-samolepky.cz/product_in ... ts_id/3478 tak mě policajti pokud to nebudou uplní ču*aci nechaj? STK neřeším

A na přední http://www.auto-samolepky.cz/product_in ... ts_id/3480
Collin - FK

Zadek neřeš vubec!! A ty procenta jsou zatmavení nebo propustnost světla?? JAk sem to udává?
RE5PECT - FK

collin jo zadek neřeším myslím spíš předek vím na zatku můžu mít všecko! kolik je povolená prostupnost na předku?JJ ty procenta sou prostupnost ale do zadu dám 15% a do předu nevím asi 40%
Collin - FK

No někdě to tu bylo i několikrát. Pokud máš od výroby tonované okna tak nemužeš nic. A policajt bude chtít kartu s atestem. A ne jen nálepku na okně.. Ale zase jak který.. buzerace za to stejně bude, je to černé.
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

myslim že sem slyšel že vepředu min. propostnost je 70%, a ty folie za dvě kila bych nekupoval a už vůbec to nedělal sám vým co to je za pakárnu a ty levný folie brzo vyblednou nehledě na to že papír s atestem nedostaneš, radši prostě ušetřit a dát ty 3 až 5 tácu a je to kvalita i s papírem . tot muj názor a zkušenosti(ale tu propustnost nevim stoprocentně)
Collin - FK

70% propustnost.. Myslím že máš pravdu..
drobek - FK

Příspěvek od drobek - FK »

ja mam na felince folie za 3500 a pokud to delas u autoskla, tak bys mel dostat typovy list jako ja..jeste mi tam delali na predni sklo clonitko a jeste mi delali na cerno B-sloupky a velka spokojenost...kdyz nenarazis na pi.e policajty jako ja a nebudou te buzerovat za to clonitko, ze neni v typovym listu..ale jednoduse sem jim to vysvetlil a byli ticho..pokud to clonitko mas pruhlede a do 10cm tak je to ok..tak mi to rekli v autosklu
Collin - FK

A jaká tam máš ty folie? Já to dělal u autoskla a žádné atest ani kartu sem nedostal..
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já mám na každém okně atest a pak mám kartičku na které je napsáno jednotlivé zatmavení oken a VIN číslo karoserie a razítko prodejce co to montoval
drobek - FK

ted nevim presne jak se ty folie jmenujou..jo asi LLumar se jmenujou...ale v predu mam propustnosti 35 a v zadu mam 15
Collin - FK

Tak to na předku budeš mít těch 70%. A psal jsi někde že máš ty druhé nejtmavší.. To nevím zda by ti to dali..
drobek - FK

jj presne jako Kejzi
drobek - FK

ja nevim jak to je..proste na predku je stiek nejak 8sd at 35
Dexter - FK

to je spis zatmaveni 35% a ne propustnost .... víc povoleno neni
Collin - FK

No ten tam mám také ale to je ti stejně na nic.. Na stk stím neprojdeš, tak co je to za atest..??
drobek - FK

jako a mysli ze na zadnich mam jen 15?? kdyz v zadu mam 8sd at 15
drobek - FK

mas takovou karticku neco jak maly technicak kde mas udaje o vozidle na kterem je to provedene,a zatmaveni na jednotlivych oknech
Dexter - FK

nojo tak to nevim jak to máš značený
Collin - FK

drobek: Nechápu komu jsi ted psal..
drobek - FK

jsi chtel vedet co je to za atest ne?mozna sem to blbe pochopil ale nemyslel si nahodou ten typovy list?
Collin - FK

Já myslel na co já mám atest.. Mám ty druhí nejtmavší a na okna mě nalepili atest. Ale na stk neprojdu a policajt mě na to se*e na nějakej atest na oknech!
drobek - FK

prave ze ten atest se tam lepi aby to k necemu asi bylo ne?me kdyz vzdycky kontroluji tak si sviti na ty atesty a v pohode..ale nevim jak na STK
Dexter - FK

musíš mít ještě tuhle kartičku http://madico.cz/dokumenty/osvedceni-o- ... toskel.pdf
Čelní skla nesmí být upravena ani čirými fóliemi
# Na bočních sklech sloužící k výhledu z místa řidiče nesmí být po úpravě skel celková propustnost menší než 70%
# Fólie na zadním skle nesmí zakrývat na vozidle schválenou třetí brzdovou svítilnu
# Skla upravená pomocí schválené fólie musí být opatřena štítkem s číslem atestu a označením výrobce
# Majitel vozidla musí obdržet od autorizované instalační firmy Osvědčení o úpravě zasklení
Collin - FK

Když to vadí na stk tak by měla a vadí i policajtum ne!?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tady je naskenovaná moje kartička
Obrázek
Obrázek
Collin - FK

Kejzi tak to nemáš ty nejtmavší jak jsi psal na předku.. To by bylo cca 15%..
Odpovědět