Jaký dálkový ovladač
-
baltazarek - FK
Jaký dálkový ovladač
Ahoj všem, je mi jasně že se to tu již řešilo mnohokráte, ale vůbec se v tom nevyznám a auto mám krátce. Mám felicii 98 krátkou co má centrální zamykání (otočím klíčkem v zámku a odemkne se celé auto). Zámek u spolujezdce jak jsem psal v jiném vláknu mi blbně proto bych rád zainvestoval do dálkového ovládání než do výměny všech zámků. Můžete mi poradit co konkrétně koupit, a kam to napojit ? Mám elektro-průmyslovku, takže když budu mít schéma nebo inspiraci tak to zvládnu. Díky moc
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký dálkový ovladač
Já mám na obou autech dálku od Jablotronu a mohu doporučit. Je to ale relativně drahé. Čínské výrobky koupíš za polovinu a asi to funguje stejně.
takže
http://jablotron.inshop.cz/inshop/scrip ... p?Level=27
nebo
http://levnealarmy.cz/eshop/dalkova-ovladani/
takže
http://jablotron.inshop.cz/inshop/scrip ... p?Level=27
nebo
http://levnealarmy.cz/eshop/dalkova-ovladani/
-
ThomasHK - FK
Nejdřív si ujasni co vlastně od té dálky budeš chtít.. a pak hledej. U většiny prodejců jsou návody včetně schémat, tak montáž není problém. Nejtěžší bude natahat kabely od různých čidel a řídících jednotek na jedno místo.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Pro připojení klasického dálkového ovládání máš všechno rovnou na stávající jednotce centrálu. Je tam napájení a jsou tam i vstupy. Drát musíš natáhnout jenom od spínací skříňky a od spínače vnitřního osvětlení.
Když by jsi chtěl odskok pátých dveří, tak musíš samozřejmě dotáhnout drát i dozadu do kufru.
Samotnou jednotku dálkového ovládání dávám za kastlík před spolujezdcem. Je tam na ní místo tak akorát a je pak přistupná bez demontáže palubky.
Když by jsi chtěl odskok pátých dveří, tak musíš samozřejmě dotáhnout drát i dozadu do kufru.
Samotnou jednotku dálkového ovládání dávám za kastlík před spolujezdcem. Je tam na ní místo tak akorát a je pak přistupná bez demontáže palubky.
-
baltazarek - FK
Ahoj, ten CL-305 od jablotronu vypadá dobře. Jenom nevím jestli pude na tu moji feldu co má centrál a jak to k němu připojím. Kde najdu řídicí jednotku od centrálu ? Díky
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
řj centrálu najdeš na držáku palubovky přímo za budíkama a tu dálku si opravdu vyber podle toho, co od ní chceš, jestli ti stačí jen zamykat + odemykat nebo chceš i přídavný kanál na samostatnej kufr, funkci znovuuzamčení ap. Pročti to tu, je tu spousta rad a pak si můžeš vybrat, co si budeš přát.
-
baltazarek - FK
Když já bych rád aby to šlo snadno připojit do té felicie, a čekám že ten jablotron snad pude na tu stávající řídící jednotku centrálního zamykýní.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš už namontovaný centrál, tak připojit dálku je otázka pár minut, max. hodinku, když si s tím pohraješ a drátky budeš letovat.
+
-
zamk.
odemk.
připojiíš rovnou do ŘJ CZ a
výstup na blinkry zapojíš v sloupku řízení ( není nutno zapojovat, nemá vliv na funkci )
+
-
zamk.
odemk.
připojiíš rovnou do ŘJ CZ a
výstup na blinkry zapojíš v sloupku řízení ( není nutno zapojovat, nemá vliv na funkci )
-
baltazarek - FK
No super, to zvládnu, jenom pak budu muset zjistit kde vedou jaké dráty. Ten jablotron je docela vpohodě, také je dobré že to samo zamkne auto když zapomeneme, ale když zapomenu klíče uvnitř tak se mi to zamkne
Co ty čínské ? chodí vpohodě ?
-
Krkawec - FK
Ovládání vypadá dobře, ale já bych rozhodně přidal nějaké 3 stovky a objednal si zrovna alarm. Montoval jsem CA-11REX od Jablotronu stál mě něco kolem dvou tisíc a jsem s ním velmi spokojen. A na ty čínské výrobky pozor. Cena je asi o půlku menší, ale mám s nimi velmi špatné zkušenosti ,co se funkčnosti týče
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
S elektroprůmyslovkou by jsi opravdu měl zvládnout zapojení těch několika drátů.
Mě Jablotron roky slouží dobře. Navíc mám i dobrou zkušenost s jejich servisem. Kamarád měl problém s alarmem a i když ho koupil už starý vykuchaný z jiného auta, tak mu to zadarmo opravili.
Mě Jablotron roky slouží dobře. Navíc mám i dobrou zkušenost s jejich servisem. Kamarád měl problém s alarmem a i když ho koupil už starý vykuchaný z jiného auta, tak mu to zadarmo opravili.
-
baltazarek - FK
hele a jakej od jablotronu máš ? Díval jsem se na larm od jablotronu a to už vyjde přes 3000, to mě bude stát víc jak celé auto 
-
ThomasHK - FK
Nemá cenu do staršího auta strkat nějaké drahé zařízení. Jednoduchý alarm s DO se dá koupit za 8 stováků. Když se podělá, tak se koupí nový. Montoval jsem několik levných alarmů, nejstarší před dvěma roky a všechny šlapou. Spíš byl problém na odskoku s magnety. Ty jsou nespolehlivé, většina odpor zámku nepřekoná (snad jediný typ na trhu to umí bez problémů). Zato na 100% chodí tenhle odskok http://htcarsystem.cz/new2/foto/02.jpg. Montáž je jednoduchá, bez vrtání.
Doporučuji si připlatit ty dvě stovečky za alarm a bohatě stačí ovládání centrálu, signalizace zapnutí, vypnutí a poplachu směrovkama a sirénkou. Funkce znovuzamčení je dobrá, navíc u většiny zařízení se dá deaktivovat. Zapojit imobilizační relé je na uváženou pokud je v autě origo immobilizér. Otřesové spínače jsou většinou standart a mají možnost volby citlivosti nebo deaktivace. Funkce zamčení auta za jízdy po zmačknutí brzdového pedálu je sice efektní, ale může být nebezpečná, pokud po havárii zůstane okruh zapalování v činnosti.
Doporučuji jednoduché ovládače, max. 2 tlačítka.
Tady je možné udělat si obrázek. U většiny alarmů lze zobrazit návod k montáži a přesvědčit se o její složitosti. http://www.levnealarmy.cz/aktualne-akcie/ je možné si
Doporučuji si připlatit ty dvě stovečky za alarm a bohatě stačí ovládání centrálu, signalizace zapnutí, vypnutí a poplachu směrovkama a sirénkou. Funkce znovuzamčení je dobrá, navíc u většiny zařízení se dá deaktivovat. Zapojit imobilizační relé je na uváženou pokud je v autě origo immobilizér. Otřesové spínače jsou většinou standart a mají možnost volby citlivosti nebo deaktivace. Funkce zamčení auta za jízdy po zmačknutí brzdového pedálu je sice efektní, ale může být nebezpečná, pokud po havárii zůstane okruh zapalování v činnosti.
Doporučuji jednoduché ovládače, max. 2 tlačítka.
Tady je možné udělat si obrázek. U většiny alarmů lze zobrazit návod k montáži a přesvědčit se o její složitosti. http://www.levnealarmy.cz/aktualne-akcie/ je možné si
-
baltazarek - FK
Tak zkus prosím doporučit nějaký konkrétní s alarmem. Ten odskok by se mi také zamlouval. Páté dveře mi nejdou z venku odemknout, a musím vždy tahat za tu páku u ridiče a to je otrava.
-
Návštěvník
baltazarku, nechci tě nějak ovlivňovat, ale na starou káru úplně stačí třeba tohle:
http://alarmtuning.cz/autoalarmy/autoal ... -tesor.htm
A můžu tě utěšit, moje kára je ještě starší.
http://alarmtuning.cz/autoalarmy/autoal ... -tesor.htm
A můžu tě utěšit, moje kára je ještě starší.
-
baltazarek - FK
Ahoj, za ty peníze to vypadá dobře. Asi pudu do něčeho podobného.
-
kirneu - FK
jestli se mě podaří najít jednu stránku tak tam je montáž 
-
pig21 - FK
Když se tu tak řeší dálka k centrálu, chtěl bych se zeptat: Koupil sem si čínskou dálku k již instalovanému centrálu v mé felicii 2000 a vůbec nemam ponětí jak to zapojit. Mam taky elektrotechnickou školu ale nevim kde je řj stávajícího centrálu a zda by nešlo se na ty káble napojit někde po cestě protože mám 2 airbagy a vůbec nevim jak bych pak rozdělával přístrojovku aniž bych ty airbagy jakkoli poškodil. (jinak to znamená že nemam kaslík). Přípádně dáka nabízí zapojení pro přímé ovládání serv (připojil bych to u dveří na přední servo na kterým je čidlo polohy zámku), tak by mě zajmalo jestli jsou serva zapojena individuelně do řj nebo paralelně 4 serva naráz pochybuju že by ta dálka utáhla. jinak je to dálka "Maxicar 686". Dík za rady!
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
První 3 témata v Elektrice jsou o připojení dálky k centrálu.Četl jsi je?Je to tam popsaný myslím opravdu do detailu.
-
pig21 - FK
četl, ale odpověď na moje otázky nikde, neptal sem se jak to zpojit, ale jak to zapojit aniž bych musel demontovat přístrojovku (tzn. kde bych moh najít ty kabely jinde - např pojistkovka nebo tak) protože mám 2 airbagy a dost se bojim je vyndavat aby je nezničil.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jestliže máš origo centrál tak máš řj za budíkama.A jestliže máš novější typ centrálu tak se potřebuješ chytit přímo u té řj.Ať to budeš připojovat napřímo (vyhodíš origo řj a napojíš to na tu dálku) anebo použiješ pouze ovládací impulsy z té dálky (podle mě lepší řešení).Takže stejně musíš sundat budíky.A to je tady už taky popsaný.A když se budeš snažit tak žádný pytle sundavat nemusíš.A to je tady opět na foru už probíraný.
-
pig21 - FK
ok, fakt že mě nenapadlo to rvát bez sundanýho volantu dík za point! jinak mám origo rj, zkoušel sem se napojit na kabely u sloupku ale (už přesně nevim barvu) signálovej byl jen 1 drát a reagoval tak že po připojení země se zamklo a po odpojení odemklo (nejspíš ňáký kontaktní čidlo v zámku) a na to ta dálka prostě nešla bez dalšího bazmeku přitentovat aby to fungovalo.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No to je právě to že se potřebuješ chytit přímo u té řj.Tam jsou ty dráty které potřebuješ a který regují na spojení se zemí (žlutý a černý).
-
pig21 - FK
okej pecka tak sem to vyrval zpoza volantu, bohuzel sem u toho zkurvil vypínač vystražných ale dálka funguje. dík za rady.
-
ThomasHK - FK
Nevim v cem se stala chyba, ale veskere prispevky v tomto topicu jsem nepsal ja!!! Takze nevim, kdo kdy a jak dokazal psat z meho uctu? Zmenil jsem heslo a zadam dotycneho, aby se to neopakovalo!
-
Návštěvník
Nevím synečku, kde se stala chyba, ale když napíšu příspěvek a pak se to změní na tvůj nick tak chyba nebude na straně odesílatele. Asi bydlíme kousek od sebe a ani o tom nevíme.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Možná by bylo lepší se přihlasit a bylo by po problému .
Návštěvník nade mnou je kdo ?
Návštěvník nade mnou je kdo ?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Píše mi to toto u vaší IP adresy:
Uživatelé přispívající z této IP
ThomasHK 41
hydrant 36
Uživatelé přispívající z této IP
ThomasHK 41
hydrant 36
ThomasHK: Proto jsem se zaregistroval. Párkrát jsem přidal příspěvek a druhý den jsem zjistil, že je to pod jiným nickem.
Žádný úmysl v tom nebyl. Říkám, že bydlíme kousek od sebe. Jedeme ze společný sítě.
Žádný úmysl v tom nebyl. Říkám, že bydlíme kousek od sebe. Jedeme ze společný sítě.
-
ThomasHK - FK
Aha, tak to je pak jasny, asi bydlime nekde u sebe (ja v HK v Severni, popripade i Na Kotli) a kdyz sem se neodhlasil a vypnlu PC, tak to tobe mohlo hodit muj nick... ja jsem to jen chtel zjistit, protoze jsem se lekl