Kolektor na štelování světel
-
smazany clen - FK
Kolektor na štelování světel
Zdravím pokoušel jste se někdo opravit nějak kolektor na sklápění světel a jak a čím?Prosím o postup.Díky
-
borlan - FK
Re: Kolektor na štelování světel
Nevím přesně co je myšleno termínem "kolektor"...zřejmě se ale jedná o nefunkční nastavování sklonu světel podle zatížení vozidla. Několik pokusů opravy orig. hydraulického systému jsem tu zaznamenal, ale myslím to bylo téměř 100% neúspěšné. Závěry byly takové - koupit nové hydraulické (s rizikem, že za krátkou dobu znovu odejdou, ale jsou i - podle ohlasů zde - světlé výjimky), nebo v podstatě za stejné náklady pořídit a instalovat elektrický systém (využití komponent z Fabie či Octavie, nebo i jiných značek). El. systém se tu velmi podrobně řešil - hledat v historii fora, na hlavní straně FK atd...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Me se oprava povedla zatim dva roky a funguji
Daji se opetovne naplnit - demontovat a naplnit zalepit konce a drzi to. Navod tu nekde je a pripadne je nekde i na skoda.virt.cz apod staci googlit. A dalsi moznosti jiz kolega napsal.
-
smazany clen - FK
Díky.Co si tím myslel demontovat a zalepit konce?Myslel si úplně demontovat kolektory a zalepit ty hadičky po nasunutí.A čím sto lepil epoxidivím lepidlem?A bych to nemusel úplně demontovat dalo by se to i naplnit namontované nebo je to lepší demontovat úplně?Díky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to opravovat taky zkoušel, ale nedokázal jsem utěstnit žlutě označenou prasklinu. Když by se ti nějak podařilo prasklinu zalepit/zavařit, tak máš vyhráno. Pak stačí kleštěma vytáhnout červeně označený kolík a hydrokorektor naplnit. Při plnění je nutné naplno vytáhnout píst.

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak já nevěřím tomu, že po opravě to funguje stoprocentně, ikdyž zázraky se stávaj. Bude se to muset komplet vyndat z auta a plnit ve svislé poloze, aby se dostaly ven bublinky. Práce je to blbá a zdlouhavá, u 1,3ky ještě možná, ale u 1,6ky a 1,9ky s tím větším chladičem katastrofa. Pokud to nechceš předělat na elektriku, tak když už bych to pracně vyndaval, tak bych obětoval tu ticku a koupil nový, abych měl alespoň minimální záruku, že mi to bude makat.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když mi před léty chcípnul, tak jsem se s tím nějaký čas bavil. Naplnit se mi to povedlo tak aby to fungovalo. Světla jsem pokaždé seřídil a chodilo to v celém zdvihu. Druhý den to ale bylo zase prázdné.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jak rikam mam to skoro uz dva roky a maka to jako nove mam feldu 1,3 takze fura mista a plnij jsem to venku resp v koupelne taky podle toho vypadala
plnil jsem to ve svisle poloze nejdriv zastrihl cca 3-4mm konce u ,,svetel prilepil dvouslozkovym lepidlem - nemel jsem praskle plasty !!! jako je ta trhlinka . Pak dal druhe konce vzhuru pisty jsem mel vysunute naplno diky podlozkam a matickam a tech origo sroubu co tam jsou naplnil, naplnil i ten ovladac co je v palubce opet zastrihl konecky a pri nasazovani opet zalepil a musim zaklepat tuk tuk zatim je to ok.