nové DO k origo centrálu

smazany clen - FK

nové DO k origo centrálu

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím vás všechny, omlouvám se za možná opakovaný dotaz, ale procházel jsem tu spoustu příspěvků a jsem z toho jelen.
Koupil jsem komplet nové CZ s DO. Obrázek , http://www.aukro.cz/item621365444_centr ... aruka.html
Na Feliši r.v. 96 již mám CZ. Chci použit novou ŘJ s dálkou místo staré. Vypochopil jsem, že původní ŘJ je za budíkama. Z dalších příspěvků jsem vypochopil, že budu muset odpojit původní ŘJ a napojit tu novou s DO. Z nových serv chci jedno použit pro páte dveře a zbylé budou rezervní. Mám dvě otázky, prosby:
Můžete mi někdo poradit jak to zapojit??
Pro páte dveře, můžu napojit vodiče ze serva čtvrtých dveří?? Nebo to ŘJ neutáhne??
Předem mooc děkuji.
hydrant

Re: nové DO k origo centrálu

Příspěvek od hydrant »

Hele Elhi, já jsem vypochopil, že jsi koupil zbytečnou kravinu na aukru. Pokud ti původní centrál funguje stačilo koupit DO (případně alarm) a připojit jej na stávající centrál.
K tvým dotazům - to páté servo lze zapojit jak uvádíš - na fóru už se to několikrát řešilo, ale vlastní montáž do dveří vyžaduje speciální téčko, pokud to nemá někdo vykoumané jinak a tobě bude asi chybět.
Jinak pokud to dálka umí, jsem jednoznačným zastáncem odskoku.
smazany clen - FK

hydrant píše:Hele Elhi, já jsem vypochopil, že jsi koupil zbytečnou kravinu na aukru. Pokud ti původní centrál funguje stačilo koupit DO (případně alarm) a připojit jej na stávající centrál.
K tvým dotazům - to páté servo lze zapojit jak uvádíš - na fóru už se to několikrát řešilo, ale vlastní montáž do dveří vyžaduje speciální téčko, pokud to nemá někdo vykoumané jinak a tobě bude asi chybět.
Jinak pokud to dálka umí, jsem jednoznačným zastáncem odskoku.
Tak kravinu.... pouze DO ke stávajícímu centrálu je buď stejně drahé, nebo dokonce dražší, než to co jsem koupil. a pokud bych měl koupit DO za 800,- a musel bych stejně překopat celé zapojení, a to v mnoha případech bych musel, jak jsem zjišťoval, tak jsem koupil cely systém CZ. Co se týče toho táhla,, Téčka,, mám obrázek, takže není problém si to udělat, navíc aspoň s té nové sady CZ použiji servo na ty páte dveře + další budou rezervní. Co se týče odskoku, bude mě stačit, když se mi kufr odemkne, nemusí ,,odskakovat,,
Jen prosím někoho, kdo mi poradí jak to zapojit
smazany clen - FK

Hmm jak psal hydrant budeš nadávat že jsi nekoupil jen dálkáč... Asi si při tom pěkně ponadáváš protože budeš muset tahat znova kabely jednak k nové ŘJ tak k samotným servům pokud nechceš odcvakat koncovky původních kabelů a naprasit tam nové... No prostě se s tím natrápíš a budeš litovat že jsi nedal o stovku víc a mohl jsi to mít relativně v pohodě! Mimochodem na aukru se dá koupit dálkový centrál za cenu kolem 550Kč
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

nevim co ho tady strasite. vymeni pouze ridici jednotku s jedinym problemem a to, ze bude muset zjistit, k cemu slouzi kterej kabel na puvodni jednotkce. jinak co se tyce 5. dveri, tak to zaprve neutahne (nebo opravdu jen tak tak, kdyz mas mechanizmus v poradku) a za druhe je to nesmysl pripojovat na odemykani vsech dverich. kufr se odemyka jen jednorazove, protoze odskoci a pak se musi zase zabouchnout a jezdit s otevrenym kufrem je nesmysl...
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Nikdo ho nestraší, ale taky bys nekoupil kvůli volantu novou tyč, převodku a třeba i nápravu. Pokud mi funguje centrál nevidím důvod ho měnit.
A pak ho nepleť s odskokem. Páté servo se umisťuje do dveří a odjistí zámek, dveře v žádném případě neodskočí a tudíž je není třeba zavírat.
Dále by mne zajímalo jak to má s návodem, třeba jak připárovat ovladač. O záruce ani nemluvě.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nedohadujte se, nebude to problém, na origo řídící jednotce máš namalované zapojení a u té tvojí nové ŘJ máš rovněž návod. Tudíž pouze tu novou ŘJ zapoj na konektor od starý ŘJ pomocí fastonů. Nic nemusíš tahat nového, žádné dráty a DO i s CZ ti bude šlapat.
S kufrem bude problém, protože jestli nejsi zručný zámečník, tak si ten mechanismus odjištění a zajištění 5tých dveří doma nevyrobíš. Doporučuji ho koupit, ušetříš si velký nervy. Na tom téčku rozhodujou milimetry, aby ti to fachalo správně.
smazany clen - FK

to bude ale pěkný bastl...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ty woe, za prvé necituj poslední příspěvek, porušuješ tím pravidla a za druhé, proč by to měl být bastl? :?: :?: :?:
V případě poruchy nacvakne starou ŘJ a funguje normálně dál. Jaký je v tom problém. Už jsi měl někdy origo ŘJ v ruce a víš jak vypadá i s konektorem? Do toho origo konektoru má všechno přivedené nemusí tahat jedinej drát po autě, tak proč se ti to nezdá?? Jediné co bude muset udělat je rozmotat ten půlmetrovej kousek drátu, co dělá anténu DO a přichytiti ho někde v palubce pod dolním rantlem okna.
Práce na 30 minut a má novou ŘJ i s DO :o
smazany clen - FK

ty si myslíš že bude pasovat konektor od origo řídící jednotky na tady tenhle polský výrobek? Asi těžko... Jo jako leda že by tam nechal ten origo konektor a k němu těma rychlospojkama nacvakal kabely co bude potřebovat k nové řídící jednotce. Rozhodně by měl lepší pořídit si dálkový centrál ten by připichl jen k napájení a naspojkoval 3 kabely a měl by to hotové. Párkrát se mi už ale stalo že tá rychlo spojka ztratila kontak a hledej pak kde je problém. :idea:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Těžko radit, co si měl pořídit, když už má nakoupeno.
A o rychlospojkách tu nebyla řeč, mluvil jsem o fastonech, které normálně nasune do origo konektoru přesně tak, jako se nasunuje origo ŘJ
smazany clen - FK

Kde bych mohl ten faston koupit? O něčem takovém slyším poprvé. Co se týče toho Téčka, jsem zámečník, není problém takovou věc pro mě udělat a měl bych mít celkem dobrou skicu i s kótama. Je možné, že podle toho schématu, co jsem sem dal poradit, který kabel kam zapojit místo původní ŘJ?? tady je zřejmě origo zapojení CZ Felicia http://pictureup.cz/picture/verejny/331 ... entral.jpg
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 01. kvě 2009 14:48:30, celkem upraveno 1 x.
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

tak se omlouvam, sem uplne zapomel, ze na 5 dverich nejakej zamek je, protoze me vlastne vubec nefunguje. je porad odemcenej a dvere odeviram od ridice. mam tam i odskok na 2. kanal DO, ale mam ten zacvakavaci mechanizmus dole nejakej hnutej, takze to ten motorek casto neotevre (mozna je slabej, ale je to nejaka silnejsi verze).

otazka> 5. dvere se daj odevrit zmacknutim toho zamku? ja to mam nejaky totalne zatuhly.
smazany clen - FK

Ano , když zatlačíš na zámek, tak by se měly dveře otevřít, měl jsem podobný problém, rozebral jsem celý systém zamku, promazal a rozhýbal
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Fastony koupíš v běžné mototechně, tak jak dovedu napojit origo ŘJ bez origo konektoru, tak dovedu napojit do origo konektoru jaklýkoliv jiný drát. A to právě potřebuješ, nacvakáš fastony na dráty od té nové ŘJ a připojíš do konektoru stávající ŘJ. Jak ti poradí, kterýkoliv elektrikář.
Kopie - P1040657.JPG
P1040657.JPG
smazany clen - FK

ahá? tak toto jsou fastony? ten název slyším poprvé, díky za info
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Fastony, konektory ap. je to opravdu lehké, nehledej u feldy, žádnou záludnost. ;)
smazany clen - FK

já to právě znám jako autokonektory, jen se mě nezdá, že tu na fóru není nikdo z elektrikářů, který by mě poradil po prohlédnutí dvou schémat / jak mého nového, tak origo Felicie/ , který vodič, kam zapojit, ikdyž vylučovací metodou jsem zřejmě na to došel sám, zatím pouze teoreticky, nad schématy, praxe příjde zítra, bude pokus omyl, jen doufám, že něco neodpálím.
Jinak budu referovat, jak jsem dopadl, bude to třeba inspirace pro další členy.
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

Čistě teoreticky jak na to koukám, nevidím tam nic co by mělo dělat problémy... všechny konektory se dají z těch schémat vyčíst kam zapojit neee?
Spíš by mě pak zajímalo jak to funguje? Taky uvažuju o DO a tohle vypadá dobře a za ty peníze co si víc přát...

já sem zatím uvažoval o tomhle: http://www.aukro.cz/item621444799_dalko ... i_2ks.html
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

ono záleží, co od toho chcete, já jsem potřeboval další kanál pro odskok a rovněž funkci znovuuzamčení.
big.jedla - FK

do kufru chodím minimálně takže odskok fakt nepotřebuju
a znovuzamčení je fajn ale k životu taky nutně nepotřebuju
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

nikdy neříkej nikdy
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Já odskok nepořídil a teď si nadávám a to do kufru taky často nechodim.
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

znovouzamceni je k nezaplaceni, protoze se mi uz mockrat stalo, ze jsem zamknul auto, strcil klice do kapsy a auto se zase odemklo. kdyz do asi 15 sekund neotevru dvere, tak se auto zase zamkne. nicmene to musi bejt spojeny s alarmem, protoze na central nejsou zapojeny cidla dveri...

co se tyce tematu odskok/zamyknuti-odemknuti dveri je celkem jedno co. ale ten odskok je podle me jednodussi na instalaci, nicmene je zase potreba mit dvoukanalovej dalkac...
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Souhlasim, znovouzamčení je k nezaplacení, přeci jen dosah je poměrně dlouhej a seč v nějaké budově, klíče v kapse a uto se ti odemkne. Pak je taky šikovný, že se mi auto zamkne po nastartování když jsem uvnitř, aspoń tě nikdo nemůže vybrat na semaforech a podobně.
smazany clen - FK

Jak to budu montovat, tak se ozvu, jak jsem dopadl...... Co se týče odskoku, ten nepotřebuji, bude mi stačit, že se jen odemkne celé auto. Pro opětovné zamknutí se musí opravdu nainstalovat alarm. Ale jak jsem zkoušel, tak toto CZ, co jsem koupil, zas tak daleký dosah nemá, aby se odemkl ve větší vzdálenosti.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Oskok je jednodušší na montáž, jelikož je v dolním prahu a tudíž se nemusí tahat dráty sloupkem nahoru a opět 5tejma dveřma dolů. Funkci znovuuzamčení má i CZ s DO, alarm nemusí být. Moje ženská vystoupí, zamkne auto, to jí jednou pípne, hodí klíče do kabelky, kde v tom bordelu se auto odemkne a dvakrát pípne a je jí to jedno jde klidně dál, ani se nad tím nepozastaví, že auto pípá. Proto je pro mne důležitá funkce znovuuzamčení. Dosah mého DO je cca 100m.
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

A proto se auto co? No nepůjčuje... Ne to znovuuzamčení je fakt fajn věc, já mam dosach v uzavřených prostorech nějakejch 70m a na otevřenym kolem 200 když je plná baterka v ovladači.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já bych auto nikomu nepůjčil.
Ta moje baba si ho bere sama. :x
big.jedla - FK

A máte ještě nějaký jiný tip na dobře fungující dálku... teda i s tím znovuzamčením ale aby to nějak rozumně vypadalo? Ty fórové ovladače co vypadají jak nějaké dílky z LEGA se mi moc nelíbí.

co třeba toto?
http://www.aukro.cz/item620994200_0099_ ... ykani.html
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mám toto a naprostá spokojenost.
http://www.odklepnuto.cz/detail.php?id_item=278790
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Já mam toto http://www.dstechnik.cz/autoalarmy-cent ... 69d734deba jen starší model dálkáčů a bez problému. Mam to jak na Felis tak na Thalii. A jsem maximálně spokojen.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

http://www.levnyalarm.cz/shop/?p=produc ... iProduct=7
Jednoduché, levné, spolehlivé, s atestem ... má odskok, znovuzamykání, vyhledání vozidla .. a hlavně jedním velkým tlačítkem zamknu i odemknu, nemusím přemýšlet které tlačítko právě zmačknout.
smazany clen - FK

díky 103457, jak psal, vše bylo ke konektroru přivedené, jen jsem střihl vodiče od nového konektoru, nacvakal konektory a napojil na původní konektror od ŘJ. Vše funguje jak má, bez veškerých tahanic nových kabelů.
Obrázek
Obrázek
Toto schéma nesedí na r.v. 96 http://pictureup.cz/picture/verejny/331 ... entral.jpg vodiče jsou úplně jinak napojené
Jak bude chvilka pustím se do montáže serva + kabeláže do pátých dveří
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Dobrá věc se podařila, další hezká felda mezi náma. ;)
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

cekam taky az mi prijde dalka...snad to taky zvladnu zapojit :-)
smazany clen - FK

Táák, dnes jsem pokročil s centrálem na páté dveře, počítám, že to během týdne dokončím, počítal jsem, že to bude horší, co se týče té zámečničiny, toho Téčka, ale pohoda....
big.jedla - FK

http://www.levnealarmy.cz/eshop/central ... licia.html

toto by mohlo fungovat na páté dveře ne?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

funguje
smazany clen - FK

tak servo mám z té sady a tu konzolu s téčkém mám hotové, udělané.....
smazany clen - FK

Tak dnes jsem to servo na páté dveře komplet namontoval a funguje to jak má. Jen ta tahačka kabelů těmi pátými dveřmi, to bylo něco .... :roll: Jestli někdo uvažuje o zhotovení si toho Téčka na páté dveře, není to taková hrůza, zas tak přesné to být nemusí, v podstatě na obou stranách je závit, na tom se to dá dobře doladit a co se týče toho táhla od serva.... je taky rezerva
drv.Astor - FK

Re: nové DO k origo centrálu - prosím pomoc

Prosím Vás, byla by tu nějaká hodná duše a pomohla mi zapojit centrál na DO :? mám v autě org. centrál na klíček. potřeboval bych poradit, se zapojením drátů. Chci dát tu starou jednotku pryč a místó ní použít novou jednotku od centrálu na dálku a nevím jestli když od té staré jednotky odcvakám drátky, jestli budou sedět s barvama drátů u té nové. Prosím pomoc co s čím propojit. Předem díky. Jo, ještě chci vyvést dráty na zapojení odskoku.

schéma je tu: http://uloz.to/1774894/DSC00309.JPG
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nejde to stáhnout, nemůžeš to vložit někam jednodušejc? :shock:
hydrant

Příspěvek od hydrant »

drv.Astore, pokud ti stará jednotka fachá tak nic neštípej a zapoj to podle prvního obrázku - zámek ovládaný mínusem.
Když to odštípeš, tak to budeš muset zapojit podle toho spodního. Nejdřív si ujasni, co chceš.
A tady je ten jeho obrázek:
Obrázek
hydrant

Příspěvek od hydrant »

kurňa to okolí na pixhostu je divoké :o
drv.Astor - FK

stary central faka naprosto v pohode. jde mi o to, aby tim dalkovym ovladacem sel otevrit kufr. Takze nejjednodussi bude tu starou jednotku tam asi nechat,ze? Takze ktere draty mam pripojit na tu starou jednotku?
drv.Astor - FK

maly konektor: zapojim jen ruzovy na houkacku, ostatni draty nezapojuju

velky konektor:
ruzovy drat- ten dotahnu az do kufru na pripojeni odskoku
cerny pripojim nekam na kostru
cerveny nekam na +12, nejlepe na napajeni +12 stare jednotky, ale nevim jaka barva dratu to je
fialovy pripojim na trojuhelnik
zbytek nevim kam zapojit nebo s cim propojit
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Teďka nemám zrovna moc času, ale ke staré (původní) jednotce přitáhni jenom dva dráty. Žlutý z nové na žlutý na staré - je to otevírací impuls. Hnědý z nové na černý na staré - je to zamykací impuls.
Nezapomeň na nové propojit modrý a žlutočerný a ukostřit. Šedý a zelený můžeš klidně ufiknout.
Nevím jestli k tomu máš nějakou sirénu, nebo připojíš houkačku, ale na schematu je to zapojené přes relé, cívka jeden konec na +12V, druhý konec se ukostřuje v jednotce.
Připojení je závislé na tom, kam tu jednotku umístníš. Na 12V se chytni nejlépe na vývodu 30 v releové desce, kostra je někde na volantu.
drv.Astor - FK

hydrant píše:Teďka nemám zrovna moc času, ale ke staré (původní) jednotce přitáhni jenom dva dráty. Žlutý z nové na žlutý na staré - je to otevírací impuls. Hnědý z nové na černý na staré - je to zamykací impuls.
Nezapomeň na nové propojit modrý a žlutočerný a ukostřit. Šedý a zelený můžeš klidně ufiknout.
Nevím jestli k tomu máš nějakou sirénu, nebo připojíš houkačku, ale na schematu je to zapojené přes relé, cívka jeden konec na +12V, druhý konec se ukostřuje v jednotce.
Připojení je závislé na tom, kam tu jednotku umístníš. Na 12V se chytni nejlépe na vývodu 30 v releové desce, kostra je někde na volantu.
ok, diky za rady, snad to uz zvladnu. no chtel jsem to pripojit na klakson... jo, mam v aute alarm, nebude to vadit?
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Tak teď tomu nerozumím, máš origo centrál a nějaký alarm, tak co tam chceš strčit navíc??
Nechodí alarm? Nebo máš jenom nějaký jednoduchý na skryté zapínání??
Odpovědět