škube na volnoběh, škrtící klapka a vše okolo
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: škube na volnoběh, škrtící klapka a vše okolo
Odpor vstřiků jsem měřil. Vše je OK
O prohození jsem uvažoval, ale když to jezdí, žádné problémy s tím nejsou, tak se v tom nerejpu. To že je tam sporadická chyba mne už nechává v klidu. Řešilo se to tu už několikrát a má to tam zrovna na té jedničce kde kdo.
Zkusím odpojit hadičku na regulátoru.
O prohození jsem uvažoval, ale když to jezdí, žádné problémy s tím nejsou, tak se v tom nerejpu. To že je tam sporadická chyba mne už nechává v klidu. Řešilo se to tu už několikrát a má to tam zrovna na té jedničce kde kdo.
Zkusím odpojit hadičku na regulátoru.
-
smazany clen - FK
Jde o to že vstup a výstup paliva na liště je na jedné straně takže jakmile začne nebo jen jednou zazlobí regulátor tlaku tak tam většinou naskočí chyba, co mám nový vstřikovací lišty komplet (mám to kvůli tomu že 1 vstřik VDO vyjde na 1080,- což při ceně origo-2500,- a neorigo 1500,- je přece jen rozdíl) tak na nich je vstup na jedné straně a výstup na druhé.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Padají otáčky
To mohu potvrdit. Mám spínač denního svícení a po otočení klíčkem se hned rožínají světla. Pak to většinou špatně startuje. Pokud před startem denní svícení vypnu a světla zapnu až po rozjezdu, tak je to o dost lepší.JoS píše:Mě to taky dělá.Model98,nová tlama,vyrobeno listopad 97.Zajímavý je,že je rozdíl v tom,jestli se rozjíždíš se světlama nebo bez.V tý chvíli ten motor nemá výkon a altík bez zátěže tomu fakt pomůže.Takže pokud je to možný,tak rozsvítím světla až tak po zařazení trojky a pak tomu tak 200 metrů nešlapu na krk a pak už je to v pohodě.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsme dva. Teď na srazu mě to někdo (nevím kdo) změřil vagem. Auto cuká, hlavně při konstatních otáčkách a nereaguje na plyn. Přesně jak se psalo v tom komentáři závady ve vagu. Nemá někdo soupis těch chybových hlášek?Atnarfus píše:Tak to mne zajímá. Hází mi to chybu vstřiku na prvním válci. Auto ale jezdí normálně.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
smazany clen - FK
Já ho mám napiš číslo závady a já ti řeknu co to je, proč to je a co s tímka-spel píše:Tak to jsme dva. Teď na srazu mě to někdo (nevím kdo) změřil vagem. Auto cuká, hlavně při konstatních otáčkách a nereaguje na plyn. Přesně jak se psalo v tom komentáři závady ve vagu. Nemá někdo soupis těch chybových hlášek?
-
smazany clen - FK
Re: Padají otáčky
ka-spel píše:To mohu potvrdit. Mám spínač denního svícení a po otočení klíčkem se hned rožínají světla. Pak to většinou špatně startuje. Pokud před startem denní svícení vypnu a světla zapnu až po rozjezdu, tak je to o dost lepší.
To je taky nápad tohle spínání, světla se maj rozsvítit až potom co nastartuješ a ne před tím jen když zapneš klíček, těch věcicek je spousta, řídej se buď mazáním, nebo dobíjením, nebo prostě jen dobou zapnutí klíčku, nebo spuštěním vstřiku, snímačem otáček, čím koliv a pokud ten automat na světla je opravdu kvalitní tak když za chodu motoru vytáhneš kabel od altíku, nebo mazání nebo prostě kabel od čehokoliv co ti řídí spuštění světel tak nesměj světla zhasnout i kdyby motor svévolně chcípnul, zhasnout musej jít pouze vypínačem automatu nebo vypnutím spínací skříňky.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si právě už nepamatuji. Byla to chvilka co mě teď na srazu napojili. Jen vím, že tam bylo závada 1. vstřikovače, kostra atd.Kristensen píše:Já ho mám napiš číslo závady a já ti řeknu co to je, proč to je a co s tím
ex nebožka 1,6 lpg 

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To mám taky - zkrat na kostru, nebo přerušené vedení.
Číslo chyby bohužel nevím.
Číslo chyby bohužel nevím.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
jenze ty mas lpg. u toho tam ta zavada bude vzdy!ka-spel píše: Tak to si právě už nepamatuji. Byla to chvilka co mě teď na srazu napojili. Jen vím, že tam bylo závada 1. vstřikovače, kostra atd.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Vici teď z hlavy nevím, který je to vstřikovač, ale na jednom je napojen drát od řj lpg (tím je přerušeno zobrazování spotřeby v pc). Ten jsi myslel? Na pravé straně u rozvoďáku. Já myslel, že je to 4. Takže to nemusí být vůbec vstřikovačem a rovnou tam zkusit hodit ty nové svíčky. Zlobí to totiž jak na plyn, tak na benzín.
ex nebožka 1,6 lpg 

- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přeci vstřiky ti to musí odpojit všechny 4 když se ti to přepne na lpg (aby ti tam nešlo zároveň lpg a benál),a jakmile se odpojí tak se v ecu zapíše závada.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
To je mě jasný, že se to nemůže mixovat. Jen jsem si myslel, že to má spojitost s tím vstřikovačem, kde je čidlo průtokoměru od pc. Je zajímavé, že dřív jsem tuto hlášku na diagnostice neměl. Uvidím zítra jak to pojede s novými svíčkami NGK BUR6ET.Ivarek píše:Přeci vstřiky ti to musí odpojit všechny 4 když se ti to přepne na lpg (aby ti tam nešlo zároveň lpg a benál),a jakmile se odpojí tak se v ecu zapíše závada.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes vyměnil svíčky. Trochu se to zklidnilo a míň škube, ale furt to není ono. 
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Neškube mě to přímo na volnoběh, ale při klidné jízdě, ustálených otáčkách. Též je mizerná odezva na plyn, kdy to chvilku nic nedělá a pak to škubne. Může to být něco z toho:
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &p=3014977
podivej: volnobezny spinac = pustis plyn (bez kvaltu) a nekde nad volnobehem (1.5-2tis) se to musi sepnout a zacit padat pomaleji
cidlo otacek - vynechava, potom nenastartuje (viz osciloskop)
cidla teploty, MAP - ruzna cukani v prechodovych rezimech, houpani volnobehu
potenciometr SK - spatna prace okolo volnobehu
lambda - moc bohata smes, cerne svice
cidlo klepani - nejede, cuka, papa (maly predstih)
zapal. lista - vynechava
1) das si motor mechanicky do richtiku (ventil. vule, svice, tesnost sani/vyfuk)
2) potom budes merit signaly, referencni najdes pomoci googlu
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &p=3014977
podivej: volnobezny spinac = pustis plyn (bez kvaltu) a nekde nad volnobehem (1.5-2tis) se to musi sepnout a zacit padat pomaleji
cidlo otacek - vynechava, potom nenastartuje (viz osciloskop)
cidla teploty, MAP - ruzna cukani v prechodovych rezimech, houpani volnobehu
potenciometr SK - spatna prace okolo volnobehu
lambda - moc bohata smes, cerne svice
cidlo klepani - nejede, cuka, papa (maly predstih)
zapal. lista - vynechava
1) das si motor mechanicky do richtiku (ventil. vule, svice, tesnost sani/vyfuk)
2) potom budes merit signaly, referencni najdes pomoci googlu
ex nebožka 1,6 lpg 

-
MagicanBlack - FK
jedna rada, používejte nějaký lepší benzin, sice si připlatíte ale autu to dost odlehčí, moje felda je na to háklivá, jak tam naleju něco jinýho než V-power tak bojuje, škube, kucká, nechce do otáček, na V-power si jenom přede, takže sem jen málokdy tankoval něco jinýho.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Leju tam všechno co teče a nepozoruju rozdíl.
-
smazany clen - FK
Tak já zrovna poslední rok tankuju jedině na dvou pumpách, u nás tady na EuroOil a když letím Prahu tak na ONU u VM, auto jezdí pořád stejně jako když jsem před tím tankoval o 1km dál na Shellce.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zdá se, že odpojení baterky zabralo. Od té doby co jsem jí odpojil to ještě nechcíplo a ani nepozoruju pokles pod volnoběžné otáčky.Atnarfus píše:Teď jsem dělal pokus.
Manželce Felda začala polozahřátá chcípat. Jenom jsem vytřel škrtící klapku. Byla prakticky čistá, protože jsem jí čistil někdy v létě. Baterku jsem měl celou noc odpojenou, protože jsem jí nabíjel. Baterku jsem zapojil. Zapnul zapalování a tak půl minuty počkal. Pak jsem dvakrát šlápnul plný plyn. Nakonec jsem bez přidání plynu nastartoval. Motor se chtěl vyškubnout z auta jak se klepal, chovalo se to jako by to šlo na tři válce. Za moment se uklidnil. Jestě jsem to trochu protáhnul po silnici i s použitím plného plynu (aby řidící jednotka poznala celý zdvih škrtící klapky)
Při dalším startování už motor jenom ševelil. Je to týden a zatím motor nechcípnul. Už z té divočiny co motor předváděl při prvním startu soudím, že odpojením baterky se adaptace rozhodně smazala. Jestli se ale tím šíleným postupem klapka zkalibruje, to netuším. Uvidíme co to bude dál dělat.
Samozřejmě to sem tak za měsíc napíšu.
-
Jurka - FK
Lidičky potřeboval bych číslo dílu jendoho nebo kde a jestli se vůbec dá koupit... je to na škrtící klapce jak se na ni dává ten černej chobot a v něm je jakoby našroubovaná taková guma, která by asi měla těsnit trochu okolo.... Já už to mám takové vytahanější. Může to mít nějaké důsledky, že to úplně netěsní? Respektive nějaký hluk? Horší jízdní vlastnosti? Lenivost? Jestli ne, tak bych na to asi prděl
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Pohledej, někdo to tu loni řešil.
Podle katalogu dílů se to ale prodává jenom komplet koleno + gumový kroužek
032 129 654 D Vedeni vzduchu 217,00 CZK bez DPH
Podle katalogu dílů se to ale prodává jenom komplet koleno + gumový kroužek
032 129 654 D Vedeni vzduchu 217,00 CZK bez DPH
-
slegrusik - FK
Díky za super radu, poopravil jsem toKristensen píše:Ten gumovej nátrubek co se nasazuje nahoře se dá poopravit, prostě si ten plast položíš i s gumou na stůl tak jako by jsi to nasadil na klapku a tu gumu zvenku stáhneš černou stahovací plastovou páskou, uplně stačí ta slabší, nemusí to být ta brutálně široká, drží to
-
slegrusik - FK
Namáte někdo chlapci fotku jak to vypadá pod krytkou v klapce? Jak tam jsou potenciometry? Chci jí vyčistit, ale koukal jsem že na tom je pečeť
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na Youtube mám video
http://www.youtube.com/watch?v=RqzOAmhenac
mám samozřejmě i fotky, musím to někam nahrát, kde to chvíli vydrží
http://www.youtube.com/watch?v=RqzOAmhenac
mám samozřejmě i fotky, musím to někam nahrát, kde to chvíli vydrží
-
slegrusik - FK
To Atnarfus: to je naprosto skvělé video, konečně už vidím co je uvnitř. Díky Ti já si to nedokázal představit 
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Super.
Hned jsem ti to jako první obodoval (bohužel pod jiným nickem).
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Centauria - FK
Zdravím! Mám takovej dotaz, problém s feldou opět a zase
tentokrát s tatíkovou. Když sednete do auta otočíte klíčem do polohy když se zapne čerpadlo a motor si nasaje trochu paliva tak slyšíte zvuk čerpadla, který po 2-3 sekundách ustane a můžete startovat. Jenomže co když je tam jinej zvuk takovej pištivě-hučivej. který neustane ani po xx minutách (tedy dokud neodpojite klič)a ten zvuk vychází přímo ze škrtící klapy, když sy na ní šáhnete tak úplně vybruje. -----> No a když startujete za studena tak motor vždy chcípne a zdá se že by chtěl vyzkočit z auta, po druhém nastartování se trochu hádá ale pak jede.
Myslím si, že je v háji škrtící klapka, ale zajímal by mě váš názor a pořípadě rada jak to opravit (výměna je mi jasná
)
Dík moc, podobnej porblém tady už určitě zaszněl, ale ani za boha ho teď nemůžu najít.
BR Cen
Myslím si, že je v háji škrtící klapka, ale zajímal by mě váš názor a pořípadě rada jak to opravit (výměna je mi jasná
Dík moc, podobnej porblém tady už určitě zaszněl, ale ani za boha ho teď nemůžu najít.
BR Cen
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
U starších felicií bzučí klapka normálně. To že blbne volnoběh to už normální neni.
Začni klasikou. Vyčistit klapku + základní nastavení. Při tom ti kouknou i jestli tam nejsou zapsané nějaké závady.
Mrkni i na pojistky. Jestli není některá přepálená.
Začni klasikou. Vyčistit klapku + základní nastavení. Při tom ti kouknou i jestli tam nejsou zapsané nějaké závady.
Mrkni i na pojistky. Jestli není některá přepálená.
-
Centauria - FK
Ale to ječí jako kráááva
, je to slyšet i když je zapnujet motor. To nemůže být normál 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak to určitě neni.
Bude tam asi nějaká zrada v klapce. Kuchal jsem jednu a tam bylo u elektromotorku urvané ložisko.
Bude tam asi nějaká zrada v klapce. Kuchal jsem jednu a tam bylo u elektromotorku urvané ložisko.
-
lape
kolísavé otáčky jsou problém snad u všech aut.Většinou to dělá špatný snímač tlaku v sacím potrubí. http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=oGJ5WUyZq&
a zanesený krokový motorek.Motorek by měl jít vyčistit,ale snímač je nerozebiratelný a musí se koupit nový.Někdy je jen prasklá hadička od snímače a problémy to dělá velké.Motor nedrží volnoběh,otáčky létají nahoru,dolů a častokrát to chcípne.Při jízdě se motor dusí nedostane se přes 2 000 ot/min atd
a zanesený krokový motorek.Motorek by měl jít vyčistit,ale snímač je nerozebiratelný a musí se koupit nový.Někdy je jen prasklá hadička od snímače a problémy to dělá velké.Motor nedrží volnoběh,otáčky létají nahoru,dolů a častokrát to chcípne.Při jízdě se motor dusí nedostane se přes 2 000 ot/min atd
-
Centauria - FK
lape píše:kolísavé otáčky jsou problém snad u všech aut.Většinou to dělá špatný snímač tlaku v sacím potrubí. http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=oGJ5WUyZq&
Teď to študuju, tam je snímáčů jako prase
BR
Cent
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Pozná. Mě to poznala. Ten snímač se dá koupit už za 2 tis. Taky jsem ho měnil.
ex nebožka 1,6 lpg 

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Až na takovou drobnost, že Felda nemá krokový motorek. Klapku pohání klasický stejnosměrný motorek s komutátorem a jeho čištění je dost komplikované.lape píše:kolísavé otáčky jsou problém snad u všech aut.Většinou to dělá špatný snímač tlaku v sacím potrubí. http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=oGJ5WUyZq&
-
lape
Přiznávám že nemám feldu,ale Megana,takže jsem jen hodil tip čím by to mohlo být,protože jak už jsem psal dělá to problémy snad u všech aut.A nezkoumal jsem jestli má felda krokový motorek,nebo to má vyřešeno jinak.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak to má Megan, ale jsou v podstatě dva druhy řízení volnoběhu u starších aut
1. Felda a další VW otevírají přímo škrtící klapku. Tedy je tam jenom jedna klapka, kterou se řídí množství vzduchu jak pro volnoběh, tak pro normální jízdu. Při volnoběhu je pořád trochu pootevřená a to fakt jenom na malou mezeru. Pootevření řídí jednotka motoru.
2. Fiati... mají klapku, kterou se řídí množství vzduchu pro jízdu a pak je vedle ventilek, který ovládá volnoběh. Konstrukcí ventilku je několik, ale v zásadě jde o to samé. Při volnoběhu je hlavní klapka úplně zavřená a volnoběžným ventilkem jde malé množství vzduchu pro udržení chodu motoru. Otevření ventilku samozřejmě řídí jednotka motoru.
Tyhle dvě varianty se liší tak zásadně, že při problémech s volnoběhem je potřeba se zaměřit pokaždé na něco trochu jiného.
Nedávno jsem třeba řešil problém s volnoběhem na Fiatu Marea. Po nastartování to chcípalo, nebo se to naopak točilo v hrozných obrátkách. Byl v háji krokový motor, který otevíral volnoběžný ventilek. Motor se točil skoro jenom na jednu stranu a tak ventilek uměl otevřít, ale už ne spolehlivě zavřít. Navíc tam nemají žádnou zpětnou vazbu. Vyřešili to extra jednoduše. Při každém zapnutí zapalování se ventilek nadoraz zavře a pak se odkrokuje několik otáček aby se otevřel do polohy pro startování motoru. Řídící jenotka tak vůbec netuší, v jaké poloze volnoběžný ventilek vlastně je. Polohu jenom předpokládá. Ve chvíli, když krokový motor začne blbnout, jsou všechny předpoklady na nic.
Absolutně tak nemá smysl nějaké základní nastavení tak jako ho my známe...
1. Felda a další VW otevírají přímo škrtící klapku. Tedy je tam jenom jedna klapka, kterou se řídí množství vzduchu jak pro volnoběh, tak pro normální jízdu. Při volnoběhu je pořád trochu pootevřená a to fakt jenom na malou mezeru. Pootevření řídí jednotka motoru.
2. Fiati... mají klapku, kterou se řídí množství vzduchu pro jízdu a pak je vedle ventilek, který ovládá volnoběh. Konstrukcí ventilku je několik, ale v zásadě jde o to samé. Při volnoběhu je hlavní klapka úplně zavřená a volnoběžným ventilkem jde malé množství vzduchu pro udržení chodu motoru. Otevření ventilku samozřejmě řídí jednotka motoru.
Tyhle dvě varianty se liší tak zásadně, že při problémech s volnoběhem je potřeba se zaměřit pokaždé na něco trochu jiného.
Nedávno jsem třeba řešil problém s volnoběhem na Fiatu Marea. Po nastartování to chcípalo, nebo se to naopak točilo v hrozných obrátkách. Byl v háji krokový motor, který otevíral volnoběžný ventilek. Motor se točil skoro jenom na jednu stranu a tak ventilek uměl otevřít, ale už ne spolehlivě zavřít. Navíc tam nemají žádnou zpětnou vazbu. Vyřešili to extra jednoduše. Při každém zapnutí zapalování se ventilek nadoraz zavře a pak se odkrokuje několik otáček aby se otevřel do polohy pro startování motoru. Řídící jenotka tak vůbec netuší, v jaké poloze volnoběžný ventilek vlastně je. Polohu jenom předpokládá. Ve chvíli, když krokový motor začne blbnout, jsou všechny předpoklady na nic.
Absolutně tak nemá smysl nějaké základní nastavení tak jako ho my známe...
-
smazany clen - FK
škrtící klapka a vše okolo, za studena nechytne
Poradí mi někdo?
Nejdříve začal blbnout občas volnoběh(semtam trochu zakolísal když se motor lehce zahřál). Začalo to dělat čím dál častěji a později při studeném startování na poprve jen trošku škytlo ale nechytlo, tak jsem sešlápl plyn a pusti a start opakoval a chytlo bez problémů. Vyčistil jsem klapku, ale bezezměny. Teď už to nenastartuju vůbec, musím malinko sešlápnout plyn abych simuloval pootevření klapky a chytne to. Půstím li plyn, otáčky jdou dolu až na nějákých 200 a většinou to zdechne. Při zahřátém motoru otáčky drží na 650 semtam trochu zakolísají. Čidlo teploty je v pořádku, měřil jsem odpory. Sundal jsem sání a při studeném startu klapka sice lehce píská, ale nepootevře se.
Čím to může být? Vadná klapka? A nebo neco jiného, třeba čidlo podtlaku a teploty vzduchu?
Nejdříve začal blbnout občas volnoběh(semtam trochu zakolísal když se motor lehce zahřál). Začalo to dělat čím dál častěji a později při studeném startování na poprve jen trošku škytlo ale nechytlo, tak jsem sešlápl plyn a pusti a start opakoval a chytlo bez problémů. Vyčistil jsem klapku, ale bezezměny. Teď už to nenastartuju vůbec, musím malinko sešlápnout plyn abych simuloval pootevření klapky a chytne to. Půstím li plyn, otáčky jdou dolu až na nějákých 200 a většinou to zdechne. Při zahřátém motoru otáčky drží na 650 semtam trochu zakolísají. Čidlo teploty je v pořádku, měřil jsem odpory. Sundal jsem sání a při studeném startu klapka sice lehce píská, ale nepootevře se.
Čím to může být? Vadná klapka? A nebo neco jiného, třeba čidlo podtlaku a teploty vzduchu?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Bude to vadný elektromotor co ovládá klapku.
-
Centauria - FK
Tak k mému poslednímu příšpevku ohledně vadné ŠK: Klapu jsme vyměnily, bohužel problém přetrvává až do teď. Jsme nechali provést diagnostiku(VAG) na vozidle. Podle všeho je vedná lamda, tak se čeká na její výměnu. Držte palce
--------------------------------------------------------------------------------------
Jinak jsem rozebral tu mou, pořádne vyčistil, byla plná čerstvého oleje, což nechápu kde se tam zas vzal no a uvidím, snad to ted bude OK
Cent
--------------------------------------------------------------------------------------
Jinak jsem rozebral tu mou, pořádne vyčistil, byla plná čerstvého oleje, což nechápu kde se tam zas vzal no a uvidím, snad to ted bude OK
Cent
-
Centauria - FK
Re: škrtící klapka a vše okolo, za studena nechytne
Diagnostikuj diagnostikuj a dignostikuj, napíchni vše co můžeš než něco budeš kupovat a měnit, jedina rada co mě ted napadá
1vojta1 píše:Poradí mi někdo?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když je klapka vyčištěná, udělané základní nastavení a stejně se klapka při startování nepootevře, tak je závada určitě v ní.
Jestli se tada vůbec podařilo základní nastavení udělat.
-
smazany clen - FK
Základní nastavení se dělalo. Jak jsem již psal, ze začátku to blblo jen občas. Ale problém je asi v tom, že ten opravář co mi dělal tu diagnostiku těm autům tak moc asi nerozumí. Tvrdí mi, že ta klapka se sama otvírat nemá. Prý si ŘJ seřizuje volnoběh jen bohatostí směsi. Na středu mám domluveného kluka, kterej se zabyvá opravami elektronických systémů motorů. Udělá mi dignostiku. Pak napíšu, co zjistil!Atnarfus píše:Když je klapka vyčištěná, udělané základní nastavení a stejně se klapka při startování nepootevře, tak je závada určitě v ní.
-
Francois
Zdravim. Netusite nekdo, na co je to hadice, ktera prisava vzduch jeste pred klapkou nekde z prostoru s motorovym olejem? Zkousel jsem tam dat silonku, a opravdu od tama jde olej a i takove cerne kousky zaschleho oleje a pak to zasira klapku atd. Ale nadruhou stranu si rikam, ze pokud by to nemelo nejaky vyznam, tak by to tam nebylo. Nevite proc to tam prisava olej a odkud?? Diky
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
To je odvetravani klikovy skrine...
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
-
Francois
Nevite nekdo, jestli to odvetravani klikove skrine ma takovy vyznam, aby se tim zasirala klapka? Co by se mohlo stat, kdybych to odvetravani odpojil od sani? Diky
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Odpojit to muzes, stejne je to tam jenom na zbytecnost aby se ti zasirala klapka. Muzes to bud vyvest pod auto nebo do nejaky nadobky jako treba oil catch tank 
Fela 1.3 race car, TDi power
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Do uzavřené nádobky ne. Musí to mít díru ven.
Do sání je to zapojené hlavně z ekologických důvodů. Ten sajrajt (olejová mlha...) projde motorem a katalizátorem.
Do sání je to zapojené hlavně z ekologických důvodů. Ten sajrajt (olejová mlha...) projde motorem a katalizátorem.
-
Centauria - FK
Nevite nekdo, jestli to odvetravani klikove skrine ma takovy vyznam,....
Rozhodńě bych to neodpojoval, jde tam toho sajrajtu celkem dost a představte si, že by to všechno teklo rovnou na cestu
Dobré je vyměnit tu hadici za novou většinou byvá celkem vopotřebovaná(až rozežraná) potom taky sundat ten plastovej bazmek(odpařovač) do čeho pod motorem ústí a pořádně ho vyčistit(propláchnou nějakým odmašťovačem, benzínem třeba).
Rozhodńě bych to neodpojoval, jde tam toho sajrajtu celkem dost a představte si, že by to všechno teklo rovnou na cestu
Dobré je vyměnit tu hadici za novou většinou byvá celkem vopotřebovaná(až rozežraná) potom taky sundat ten plastovej bazmek(odpařovač) do čeho pod motorem ústí a pořádně ho vyčistit(propláchnou nějakým odmašťovačem, benzínem třeba).
-
Centauria - FK
Chlapi tak problém s felinou pokračuje dál a zatím není řešení na dohled. Motor pořád při prvním startu(po ránu) hned chcípne, zdá se jakoby chtěl vyzkočit z podkapoty. Během dne už pak startuje normálně...
Provedené opravy:
-Vyměněná lambda
-Vyměněná škrtící klapka
-Vyměněný palivový filtr, vyčištěná palivová soustava
-Vyměněný vzduchový filtr
-vyměný olej+filtr
-Vyměněná RJ za jinou (pro test jeslti to nedelá jenomřídící jednotka)
-vyměněné čídlo teploty vody
-vyčištěná soustava odvětrávání ventilů
-Opětovně provedena diagnostika/nové nastavení ŠK
Už fakt netušíme čím to
Provedené opravy:
-Vyměněná lambda
-Vyměněná škrtící klapka
-Vyměněný palivový filtr, vyčištěná palivová soustava
-Vyměněný vzduchový filtr
-vyměný olej+filtr
-Vyměněná RJ za jinou (pro test jeslti to nedelá jenomřídící jednotka)
-vyměněné čídlo teploty vody
-vyčištěná soustava odvětrávání ventilů
-Opětovně provedena diagnostika/nové nastavení ŠK
Už fakt netušíme čím to
-
smazany clen - FK