Subwoofer
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subwoofer
sakra nějak mě to tu uniklo, jj měřili mě to v Přerově myslel jsem že budou mít své cd a neměli tak jsem pouštěl Mp3
no a ukazovalo to 140,5 dB
Mám 2x zeus dohromady 1200RMS a Krmím to Helixem 1000.2 jj chci větší tlak mrknu co tam máš... 
-
Collin - FK
hot: Já vím že jsi odpovídal jemu. Ale napsal jsem ti že je to divné aby jsi měl přehled.. Jak jeden sw skoro přetlačil 2sw 1.2kw rms.. A nakrmené jsou dostatečně.. Tak proto bych se na tento udaj vubec nedíval..
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
nj, ale pouštěl jsem MP3
a zrovna s hodně špatnou kvalitou kdybych dal audio tak by to bylo určo více 
-
Collin - FK
No já měl také Mp3.. Špatná kvalita je co? Já bych to spíš viděl tak at se na tento udaj vykašleš.. Vem si ten rozdíl.. sw 200rms a ty 2 x sw 1.2kw rms.. A jen 3dB!
Jo a ještě sem viděl prej máš špatnou kostru, to myslíš jak špatnou?
Jo a ještě sem viděl prej máš špatnou kostru, to myslíš jak špatnou?
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
-
Collin - FK
Co když myslím? Já pouštěl 128kb/s A ty jako?? Vem si že drobek má také jeden sw cca krmenej na 350rms a dal kolem 135dB.. A to neměl zesík na plno..
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Collin s tebou nemá cenu se bavit fakt vzdávám to
... ty jsis ji aspoň nachystal, já ne (pač jsem myslel že mají svoje cd)... a neříkej že ne viděl jsem tě než jsi šel na měření že jsis zkoušel různé skladby, já musel měřit na tu co jsem tam zrovna měl, a zrovna moc basů a hloubek neměla...
Naposledy upravil(a) RAIMMI dne pon 01. čer 2009 21:27:40, celkem upraveno 1 x.
-
Collin - FK
No to bych ani nezatajoval.. Samo že sem něco hledal když jedeš zkoušet.. To je jak kdyby jsi jel projíždět hp a jel jsi jak duchodce.. Ok končíme tady..
-
Radeggast - FK
Nevím co tady pořád řešíte... Jestli se chcete hádat, tak se všichni přihlašte na EMMU nebo jiný kvalifikovaný měření a změřte se...
Raimmi dle profi měření má 132db, jestli jsem se díval dobře, a to si myslím, že je dobrej výsledek...
Raimmi dle profi měření má 132db, jestli jsem se díval dobře, a to si myslím, že je dobrej výsledek...
-
Collin - FK
No nikdo se myslím hádat nechce, jde jen o to hodit to na to profi jak píšeš.. 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
jj říkaly mi že na tu skladbu co zrovna pouštěly dobrý výsledek, musím hlavně doladit bezpečnost apod. Uvidíme v BrněRadeggast píše:Nevím co tady pořád řešíte... Jestli se chcete hádat, tak se všichni přihlašte na EMMU nebo jiný kvalifikovaný měření a změřte se...
-
hotdog
- Kontaktovat uživatele:
myslím že je možný aby jeden woofer přetlačil dva... záleží jak se povede udělat bedna. kamarád u dbdragu ve street A (jeden 12" woofer, jedna baterka u motoru, jeden zesilovač) dává skoro stejně jako já se 4x 12", dva monobloky a 2 baterky hned u zesu.Collin píše:hot: Já vím že jsi odpovídal jemu. Ale napsal jsem ti že je to divné aby jsi měl přehled.. Jak jeden sw skoro přetlačil 2sw 1.2kw rms.. A nakrmené jsou dostatečně.. Tak proto bych se na tento udaj vubec nedíval..
a jeslti to bylo nějakým ručním měřáčkem na svoje písničky tak mě to vůbec nepřekvapuje.
autohifi SPL napořád
osobní rekord 156,7 db
2006 6. místo ME EMMA Bern
2005 5. místo MČR dbdrag racing - 140,3 db
2006 2.místo MČR dbdrag racing - 144,5 db
2007 3.místo MČR dbdrag racing - 149,7 db
2008 Mistr republiky dbdrag racing, CZ rekord v Super Street 3-4 - 156,7 db
2009 2 místo MČR dbdrag racing - ani nevím kolik tam bylo
2010 zatím jen 152,1 v kat. St. B
http://usblaster.tym.cz
osobní rekord 156,7 db
-
Bolthorn - FK
Ježiši, to vám tolik ten Raimmi leží v žaludku.. Jako malé děti, teď se tu budete předhánět kdo koho přetlačí.. Souhlasím s tím, že máte možnost se přihlásit na EMMA a tam máte možnost se předvést.. Ono takové kecání doma od kompu je prd platné.. Nechcete se ještě hádat kdo si naměřil větší péro?
Raimmi: Nemá cenu něco tady vysvětlovat.. Zbytečná ztráta času..
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
jj já už jedu v profi... Zkusil jsem jen tak v Olomouci Emmu nebyl jsem tedy připraven takže žádná sláva, ale teď se vyzbrojuji a dolaďuji na Brno 
-
hotdog
- Kontaktovat uživatele:
Bolthorn píše:Ježiši, to vám tolik ten Raimmi leží v žaludku.. Jako malé děti, teď se tu budete předhánět kdo koho přetlačí.. Souhlasím s tím, že máte možnost se přihlásit na EMMA a tam máte možnost se předvést.. Ono takové kecání doma od kompu je prd platné.. Nechcete se ještě hádat kdo si naměřil větší péro?
i jsme si s raimmim psali SZ
autohifi SPL napořád
osobní rekord 156,7 db
osobní rekord 156,7 db
-
hotdog
- Kontaktovat uživatele:
v poho, ale psal jsi "vám" a jedinej kdo s ním diskutoval jsem byl já a collin, tak jsem to bral že je to i pro mě 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 04. čer 2009 15:52:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
autohifi SPL napořád
osobní rekord 156,7 db
osobní rekord 156,7 db
-
martin22
cau,potreboval bych poradit kama nejlepe tahnout kabelaz od baterky do kufru k zesilovaci?spise jak se nejlepe dostat od baterky do vnitr auta,jestli je potreba vrtat dira,nebo jestli se da nejak sikovne protahnout...?a potom kterym prahem jaky kabel...pruzez kabelu 20qmm.dik za kazdou odpoved
-
Bolthorn - FK
Za baterkou je gumová průchodka.. Táhni to pravým prahem.. U Felicie to jde nádherně.. Otázka pár minut..
-
Collin - FK
Bolt:
Špatně si vše pochopil, a vysvětlovat je ztráta času..
Jako ty víš své já vím své.. Přeber si to jak chceš..
Když se budu opakovat tak vysvětlování je ztráta času.. 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
jj jak píše Bolt, nebo kdys chtěl vrtat díru tak nejlépe za baterkou oddělat ten molitan a je tam pouze jeden plech který provrtáš a dáš gumovou průchodku, jestli jsi koupil sadu té 20qmm tak by měla být součástí. a hlavně RCA veď nejlépe levou stranou (řidičovou) a plus druhou stranou. Kdybys chtěl mám foto jak to mám tahané já, můžu ti jej poslat raimmi.driwer@seznam.cz mám to dle pravidel na Emmu.martin22 píše:cau,potreboval bych poradit kama nejlepe tahnout kabelaz od baterky do kufru k zesilovaci?spise jak se nejlepe dostat od baterky do vnitr auta,jestli je potreba vrtat dira,nebo jestli se da nejak sikovne protahnout...?a potom kterym prahem jaky kabel...pruzez kabelu 20qmm.dik za kazdou odpoved
-
Radeggast - FK
Tak to já teda radím tahnout 20ku levým prahem... U řidiče, kde je i ostatní elektronika... A pravým prahem u spolujezdce táhnout RCA + repro kabely...
U řidiče jsou takový "držáky", co drží původní elektroniku a dá se do nich i dát 20 kabel, vím to, protože jsem to dělal... Na druhé straně není nic a proto se tam vlezou jak RCA, tak i repro... Než jsem to předělával jsem to měl přímo naopak (sice 10tku a nějakou méně kvalitní) a vznikalo rušení (v repro pískalo)...
U řidiče jsou takový "držáky", co drží původní elektroniku a dá se do nich i dát 20 kabel, vím to, protože jsem to dělal... Na druhé straně není nic a proto se tam vlezou jak RCA, tak i repro... Než jsem to předělával jsem to měl přímo naopak (sice 10tku a nějakou méně kvalitní) a vznikalo rušení (v repro pískalo)...
-
Collin - FK
V tomto sem jako Rade, tahal sem také levým prahem.. Pro mě pohodlnější..
Rade: TEn podpis..
Rade: TEn podpis..
-
smazany clen - FK
Zdrawím nechtěl jsem zakládat nové téma tak píšu sem: zajímalo by mě co se stane kdybych membránu sub. nastříkal na jinou barvu jestli to nebude nějak vadit a jestli se to nebude nějak projevovat na zvuku.. dík za odpověď 
-
hotdog
- Kontaktovat uživatele:
vliv by to mít mohlo. změní se hmotnost membrány a tím i setrvačnost membrány.
záleží na woofru, třeba jak má tvrdé zavěšení.
záleží na woofru, třeba jak má tvrdé zavěšení.
autohifi SPL napořád
osobní rekord 156,7 db
osobní rekord 156,7 db
-
smazany clen - FK
No nevím jak to konkrétně myslíš ale můžu dodat foto pro lepší představu jestli to pomůže..
-
smazany clen - FK
Je to nějaký red sun a co jsem se dočetl tak to má pokovenou membránu. 5ekl bych že by to šlo jen se bojím jestli to nebude mít velký vliv třeba na zvuk
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
měl jsem jednou nabarvený SW membránu na modro drží to pěkně zvuk se nezměnil...
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
barvou sintetikou...
-
smazany clen - FK
Nevim napadl mě spíš sprej aby tam nebyla moc velká vrstva barvy... ale tak jestli to nezměnílo zvuk nebo tak .. zkusím uvidím. Pak dodám fota povedené nebo nepovedené práce.. jinak dík
-
Olda85 - FK
pokud je membrána papírová, tak bude nejspíš hodně sát jako mě.. kdysi jsem stříkal středobasy a musel jsem dát fakt hodně vrstev aby to k něčemu vypadalo..Back píše:Nevim napadl mě spíš sprej aby tam nebyla moc velká vrstva barvy... ale tak jestli to nezměnílo zvuk nebo tak .. zkusím uvidím. Pak dodám fota povedené nebo nepovedené práce.. jinak dík
-
a1ex - FK
ja sem zase tahnul RCA stredovym tunelem a dál pod kobercem k levymu prahu a je to taky v pohode...Radeggast píše:Tak to já teda radím tahnout 20ku levým prahem... U řidiče, kde je i ostatní elektronika... A pravým prahem u spolujezdce táhnout RCA + repro kabely...
: Subwoofer
čau kluci chci se zeptat mam subwoofer v uzavřence do auta to hraje krásně ale když otevřu kufr tak mi příde jako by skoro vůbec nebasoval je to normální nebo ne?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...je to normální...protože ozvučnice je konstruována do auta a ne ven...na to jsou zase jiné systémy...a taky záleží co za hudební styl posloucháš.
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Mam ještě 1 dotaz kamarád má freeair subwoofer v platě a nic moc chce ho dát do bedny co vy na to ?? ja myslím ze i když tam není určen zahraje tam lépe.?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...svoji konstrukcí není freeair určený do ozvučnice.Jsou pro větší objemy...hrát to samo bude...je to otázkou jak... 
A je sestava subvoofer v uzavřené ozvučnici o výkonu 300w RMS a zesilovac o výkonu 250w RMS do felicie dostatečná?
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
zesilovač by měl být vždy silnější
nevím co je u tebe dostatečná ale myslím že určitě uplně jinak jak u mě, ale nejde jen o W... jsou i jiný paremetry taky značka apod. zaleží co od teho chceš a kolik chceš investovat, rádio máš jaké? to je základ...
rádio mám sony gt620u
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...proč by neměla být dostatečná...jak psal Raimmi...každý to poměřujeme jinak...někomu vyhovuje toto...druhém tamto...
V některém tématu jsem vytýkal dřevotřískovou ozvučnici a i to zdůvodnil...dotyčnému to ale vyhovuje...já bych si to do auta nedal...i když toto není zrovna ten správný příklad, který vypovídá spíš o neznalosti než o nenáročnosti.
Rádio je sice základním kamenem sestavy, ale důležité jsou i reproduktory a hlavně jejich kvalitní instalace
V některém tématu jsem vytýkal dřevotřískovou ozvučnici a i to zdůvodnil...dotyčnému to ale vyhovuje...já bych si to do auta nedal...i když toto není zrovna ten správný příklad, který vypovídá spíš o neznalosti než o nenáročnosti.
Rádio je sice základním kamenem sestavy, ale důležité jsou i reproduktory a hlavně jejich kvalitní instalace
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim. Chtěl bych se zeptat, jestli by se dali odstranit škrábance na membráně nějakým způsobem.. mám tento http://www.autoradia-brno.cz/image/cach ... 00x800.jpg
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl