STK a plyn

se sporákem místo motoru :D
breta1 - FK

STK a plyn

Příspěvek od breta1 - FK »

Mám dotaz.
Moje FEL má toroidní nádrž na plyn. Chystám se na STK a a před rokem nádrži vypršela desetiletá lhůta, po které se prý musí vyměnit. Vím, že v minulosti se pouze jedenkrát na STK dívali na datum výroby nádrže, ale při mé smůle se tentokrát na to určitě zaměří. Vzhledem k tomu, že se chystám za dva roky feldu vyřadit, nechci investovat 7.000.- Kč do nové nádrže a proto se ptám - neznáte někdo v okolí Brna STK, kde jim to nevadí?
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Re: STK a plyn

Příspěvek od hromyblesky »

dyt nadrz se da poridit za 2000kč!!!
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Takže už rok nemá co dělat vozidlo na komunikaci.Nesplňuje technické podmínky provozu na komunikacích.Je to tak?
breta1 - FK

Tak dej prosim tip, kde lze torid za tu cenu sehnat
hubo44 - FK

Příspěvek od hubo44 - FK »

Da sa urobiť tlakova skuška. Dostaneš protokol aj nalepku na nadrž.
breta1 - FK

Bohuzel neda. Je stanoveno, ze zivotnost nadrze na propan-butan je 10let, na CNG 15 let a nelze ji nijak prodlouzit. Pokud mas jine VEROHODNE informace, sem s nimi...
Naposledy upravil(a) Peters56 dne stř 29. črc 2009 20:53:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odstraněna předchozí citatace, viz. pravidlo č. 4
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Je to bohužel tak, jak píše " breta1 " .
Měl jsem Favorita a taky předělanýho na LPG a když jsem jel na STK, tak měl ještě rok a půl platnost na LPG (bylo 10 let od montáže a zápisu do TP ). Když jsem chtěl potom jezdit dál , třeba jen na benzín, tak mi začali dělat problém policajti, že bych měl LPG nechat odborně demontovat a nechat to zapsat do TP atd. Nakonec jsem zaplatil 300 Kč pokutu a s autem přestal jezdit . On by to tehdy vyšlo na 4 000 Kč , tak jsem to zrušil . Dnes je to asi jinak, ale 10 let na LPG nádrž platí .
Jarda
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Při STK se ti na nádrž asi koukat nebudou,ale potřebuješ revizi a tu ti nikdo nenapíše pokud máš bombu propadlou.U nás výměna toroida se vším všudy vyjde ne necelé 4 tis...
Raceman

Příspěvek od Raceman »

na STK se koukají jestli to co je na nádrži souhlasí s přílohou o plynu k techničáku
je to týden co jsem byl se sporákem na technický
kimmi

Příspěvek od kimmi »

Ja mám nádrž s dátumom 10/2005 Astrama,no počul som že by sa mala meniť po 10 rokoch,alebo odjazdených 100 000 km na LPG.Čo je na tom pravdy?Mám na LPG nazdených 90 000 km a kdo mi dokáže podľa tachometra že som všetko odjazdil iba na LPG.
breta1 - FK

Najeté km určitě nejsou rozhodující. Můžeš být v klidu do 10/2015.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

stk mám v pohodě,i když mě ji loni dávali tak měl kecy že nádrž platí už jen rok,ale dát ji musel ,auťák byl totiž v pohodě.
spíš se chci zeptat právě na tu výměnu.Uvažoval jsem že si ji nechám vyměnit,k tomu vyčistit splynovač,vyměnit membránu a pár věcí ještě k tomu.Je to tam přeci 10 let,tak si myslím,že možná by to chtělo renovovat.V servisu mě ale vyvedli z omylu,tak jsem hodím co napsali.Pro informaci mám BRC

Výměna toroidní nádrže (včetně multiventilu, práce a dotankování LPG) u Felície po skončení 10 let životnosti původní nádrže vychází na cca 7.000,- Kč. Je však pravděpodobné, že bude nutné vyměnit ještě plynové potrubí k nádrži i dopředu k motoru. To by znamenalo další navýšení ceny o cca 750,-Kč. V případě problémů se splynovačem po letitých zkušenostech doporučujeme spíše výměnu celku, než čištění, repasi a výměnu membrán. Je to především z důvodu ne zcela odstranitelných úsad v nepřístupných kanálcích uvnitř reduktoru. Cena reduktoru je od cca 2.000,- do 2.500,- Kč. Podle toho, jaké zařízení a tzp máte ve voze. Čištění benzinových vstřikovačů provádíme jedinečnou technologií pomocí ultrazvuku na přístroji ASNU. Cena kontroly a čištění ultrazvukem je 1190,- Kč.

tak co myslíte ????
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

A seš na nějakých 12000kč... :(
Já osobně bych vyměnil nádrž,filtr na ventilu a ty membrány.
Odpovědět