Chlapi, na co má vliv netěsný spoj mezi 2. a 3. dílem výfuku (kromě toho, že unikají spaliny) - adaptace ŘJ, kat, ... ??
Po výměně výfuku (samodomo) jsem zjistil, že ten spoj netěsní, tak jsem koupil speciální těsnící pastu na spoje výfuků,
napatlal to tam a spoj stáhnul sponou. Ale stále fouká, stále fouká ...
Na STK mne stáhnul mechanik pod auto, ukazoval mi začouzený spoj a něco mrmlal.
Ale nechal mne jít.
Netěsnost spoje 2. a 3. dílu
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Netěsnost spoje 2. a 3. dílu
Mě to taky netěsní, a jak jezdím krátký štreky, tak je vidět jak stéká dolů po rouře kondenz ze 3. dílu.
-
smazany clen - FK
Jakákoliv netěsnost za katem už nemá na lamdu vliv.Za druhým dílem už naprosto vůbec.Spíš by mě vadilo,jestli to prdí,ale pokud to není slyšet a je to jen trochu očouzené......................... 
netěsnost může být slyšet - poprdává a může se zvýšit spotřeba paliva...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Taky to mám netěsný - nechal jsem středovej díl a dal novej konec...při rozjezdu, když je studenej výfuk to dělá stašnej bordel, ale jakmile se zahřeje tak je všechno ok a ty konce se k sobě jakoby ,,přivaří,, - v pondělí jedu na emise a STK tak se uvidí co oni na to...budu se muset trochu projet abych ten výfuk zahřál 
-
Milan
K netesnosti výfuku. Raz niekedy dávno som bol u jedného opravára súkromníka, kde som čakal na nejaku opravu
s ockovým autom Š100, má ju dodnes, r.1971.
Prišiel tam nejaký pán s Felíciou, že mu blbnú otáčky a už v dvoch servisoch mu to nedokázali opraviť. Motor si vraj pridával ako len chcel, bez toho, aby niekto ovládal plyn. Hlavne za jazdy keď ubral plyn v zatáčke atď.
Ako nestranný svedok som čumel, čo ten technik robí /bývalý pretekár na motokárach/.
Upchal koniec výfuku a čakal. Vraj keď je tesný výfuk, tak motor musí skapať. Samozrejme, že sa to nestalo, lebo niekde okolo stredného dielu to fučalo. Vyfuk utesnil pastou dotiahol sponu, skontorloval tesnosť A PROBLÉM BOL PORIEŠENÝ.
Odvtedy si zakladám na tesnosti potrubia. Vtedy som sa technika opýtal, že nechápem, prečo blbnú otáčky keď netesní výfuk. Vraj to ovplyvňuje lambda sondu a tá potom odosiela chybné údaje do vyhodnocovacej jednotky.
Možno je to tak, možno nie. Ja neviem. Opýsal som Vám len to, čo som videl.
Čo sa týka tesnosti výfuku. Používam na spoje tesniecu pastu pre výfuky. Samozrejme, že spojovacie miesto muí byť čisté a odmasnené /viď návod/. Natrel som obe šasti spoja a oba spojované diely som do seba zasunul. Samozrejme, že som použil novú sponu a šruby. Sponu som jemne dotiahol, ale nie celkom, aby mi nevytlačilo celú pastu von zo spojovaného miesta. Keď pasta trochu stuhla, tak som sponu zase primerane pritiahol, nakoniec po kratkom čase som sponu dotiahol na fix a bolo vybavené. Spoje mi tesnia, nič nefučí. Treba sa s tým pohrať.
Ak Vám to pomôže, tak budem rád. S pozdravom Milan
s ockovým autom Š100, má ju dodnes, r.1971.
Prišiel tam nejaký pán s Felíciou, že mu blbnú otáčky a už v dvoch servisoch mu to nedokázali opraviť. Motor si vraj pridával ako len chcel, bez toho, aby niekto ovládal plyn. Hlavne za jazdy keď ubral plyn v zatáčke atď.
Ako nestranný svedok som čumel, čo ten technik robí /bývalý pretekár na motokárach/.
Upchal koniec výfuku a čakal. Vraj keď je tesný výfuk, tak motor musí skapať. Samozrejme, že sa to nestalo, lebo niekde okolo stredného dielu to fučalo. Vyfuk utesnil pastou dotiahol sponu, skontorloval tesnosť A PROBLÉM BOL PORIEŠENÝ.
Odvtedy si zakladám na tesnosti potrubia. Vtedy som sa technika opýtal, že nechápem, prečo blbnú otáčky keď netesní výfuk. Vraj to ovplyvňuje lambda sondu a tá potom odosiela chybné údaje do vyhodnocovacej jednotky.
Možno je to tak, možno nie. Ja neviem. Opýsal som Vám len to, čo som videl.
Čo sa týka tesnosti výfuku. Používam na spoje tesniecu pastu pre výfuky. Samozrejme, že spojovacie miesto muí byť čisté a odmasnené /viď návod/. Natrel som obe šasti spoja a oba spojované diely som do seba zasunul. Samozrejme, že som použil novú sponu a šruby. Sponu som jemne dotiahol, ale nie celkom, aby mi nevytlačilo celú pastu von zo spojovaného miesta. Keď pasta trochu stuhla, tak som sponu zase primerane pritiahol, nakoniec po kratkom čase som sponu dotiahol na fix a bolo vybavené. Spoje mi tesnia, nič nefučí. Treba sa s tým pohrať.
Ak Vám to pomôže, tak budem rád. S pozdravom Milan