škube na volnoběh, škrtící klapka a vše okolo

MPi 1AV
AEE
Odpovědět
Cartman - FK

Re: škube na volnoběh, škrtící klapka a vše okolo

Příspěvek od Cartman - FK »

Zdar chlapi. Prosím vás mám takový problém s volnoběhem: Když se mi zahřeje motor tak mám volnoběh na 250 otáčkách, nevíte co to může být? Budu vděčný za každoz radu dík.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

A fakt ho tam máš, nebo to jenom ukazuje otáčkoměr?
250, to musí ten motor pěkně vyvádět.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

A fakt ho tam máš, nebo to jenom ukazuje otáčkoměr?
250, to musí ten motor pěkně vyvádět.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

to snad jede na jeden válec ne ? 250 otáček je sakra málo, nedovedu si ani představit jak to může fungovat.
Cartman - FK

Příspěvek od Cartman - FK »

No podle zvuku motoru je tam fakt málo, klepe se vejfuk jak blázen, otáčkoměr ukazuje kolem těch 250, ale zase když se rozjedu tak je to normální. Ale dělá to jen někdy, teď sem jel 50km a volnoběh byl normální. Fakt nevím co to může být, asi zkusím vyčistit klapku (stejně bude určitě špinavá) a píchnu to na VAG a pak uvidím co dál.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ahoj, mam problem s otackama pri studenym motoru...kdyz nastartuju, stane se to ze se otacky zvednou az nekam k 2000..a samo si to nesedne na normalní volnobeh...musim se s tim projet a treba po 3 minutach jizdy dobry...nevite co by se s tim dalo delat???
smazany clen - FK

Cartman píše:Zdar chlapi. Prosím vás mám takový problém s volnoběhem: Když se mi zahřeje motor tak mám volnoběh na 250 otáčkách, nevíte co to může být? Budu vděčný za každoz radu dík.
Mě to dělalo taky. Občas při záhřátém motoru volnoběh na 250, někdy to i zdechlo. Vyzkoušel jsem všechno možný, i vyčištění klapky a základní nastavení a bylo to ještě horší. Nakonec jsem koupil klapku novou, sehnal jsem značkovou za 3000,- vyměnil ji a volnoběh je na 650 - 700 a nekolísá už vůbec.
Centauria - FK

Příspěvek od Centauria - FK »

Tak problém vyřešen výměnou čidla teploty vody co se nachází pod rozdělvačem a je v té trubce co vede z toho"radiatoru". Jinak tam bylo i více problemů, klapka byla fakt vadna a lambda taky. Problémy se startováním se však vyřešli až výměnou toho čidla teploty :mrgreen:
smazany clen - FK

Centauria píše:Tak problém vyřešen výměnou čidla teploty vody co se nachází pod rozdělvačem a je v té trubce co vede z toho"radiatoru". Jinak tam bylo i více problemů, klapka byla fakt vadna a lambda taky. Problémy se startováním se však vyřešli až výměnou toho čidla teploty :mrgreen:

mal by som otazku. Nemal si predtym problemy aj s prehrievanim motora? Lebo ja mam taky isty problem otacky na zahriatom motore 400 ot/min. a aj sa dost hreje. Zacnem asi tymto cidlom a uvidime. Inac skrtiaca je nova ma asi rok a uz bola aj cistena. Este popritom vymenim sviecky a aj vzduchovy filter. Je strasne vela ludi co ma s tymto problemy a nikto poriadne nevie cim to moze byt takze zacnem asi takymi lacnejsimy vecami
smazany clen - FK

tak som dnes rozobral klapku teda iba ten plast co vedie k vzduchovemu filtru a zistil som asi tolko ze klapka nie je uzatvorena uplne to znamena ze asi
zle zopina spinac volnobehu a to moze byt dovod preco otacky kolisu a motor na volnobehu zhasina. skusal som aj nastavenie klapky (popisovalo to tu dost ludi)
a to tak ze ked je klucik v 1 polohe klapka by sa mala otvorit a zase zatvorit lenze ta moja nic akurat s nou trosku miklo asi tak 2 mm a ked som vypol klucik
tak sa zatvorila ale ako som uz pisal podla mna nie je uzatvorena uplne. Zajtra idem do servisu a ak to na VAGU vyhodi poruchu spinacu volnobehu tak je to jasne. Mohol by niekto napisat ci ma byt klapka uzatvorena uplne alebo staci ked klapka nebude uplne v rovnovaznej polohe

Dik
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Při vypnutém zapalování je klapka úplně zavřená a na pohled je cca ve vodorovné poloze.
Nevisí ti to na plynovém lanku? Lanko se seřizuje tak, že ti někdo sešlápne plný plyn, ty naplno rukou otevřeš klapku a pojistný kroužek nastrčíš do první volné drážky na tom plastovém nástavci na konci lanka.
Výsledek by měl být takový, že pedál má při vypnutém zapalování trochu vůli.
smazany clen - FK

nie nie praveze lanko ju pusti dokonca je tam trochu vola ale s klapkou to ani nepohne. plynovy pedal ma volu takze toto by malo byt v poriadku. skor to vyzera nato ze ten okruzok je vacsi na priemer a nepusti tu klapku uplne do vodorovnej polohy.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

na youtube mám video s rozborkou klapky, tak koukni tam jak klapka chodí
http://www.youtube.com/watch?v=RqzOAmhenac
smazany clen - FK

Diky moc to si mi uz raz posielal. Pozeral som to je to super video nechcem to velmi rozoberat lebo v servise by na to mala platit zaruka este rok
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Dnes jsem jednu klapku čistil. Schválně jsem se na polohu uzavřené podíval. Není vodorovně ani zdaleka. I když je uzavřená nadoraz, tak když stojím proti autu, tak je pravá strana klapky o minimálně 3mm níž než levá.
smazany clen - FK

Atnarfus : tak to si ma velmi nepotesil ja to mam zhruba tak isto. Inac medzitym som bol v servise na diagnostike auto je bez zavad na pondelok som dohodnuty ze mi zozenu novu klapku a vyskusame vymenit co to spravi. :?: potom dam vediet. spolieham sa nato nechce sa mi dalej pokracovat stylom bude to ono nebude to ono???
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To jsem tě spíš potěšil. Protože klapka evidentně nemusí být vodorovně. Ta co jsem čistil je normálně funkční a bylo to pouze převentivní číštění před provedením základního nastavení.
smazany clen - FK

Ano potesil si ma v tom ze klapka je asi dobra takze hladat budem musiet niekde inde. Lenze kde zacat :?:
spinac teploty, termostat, sviecky, inducka, rozdelovac, filtre to vsetko stoji peniaze. :!:
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Do kerýho servisu si dohodnutý ?
smazany clen - FK

u nas v meste preco sa pytas? zatial som bol s nimi celkom spokojny uvidime co teraz
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Len zo zvedavosti, ktorý servis máš vybratý. Inak samozrejme je to tvoja vec.
smazany clen - FK

do znackoveho Skoda ma uz nedostane uz nikto bol som tam na STK. samozrejme som sa objednal predtym aj na prehliadku s tym ze my oni prevedu auto cez STK (aby som to mal bez starosti) Vymenili mi jedno svetlo parkovacku ani som netusil ze nesvieti ale co ma naozaj nahnevali bolo to ze mi vymenili olej ktory som mal menit za 4000 km. Vobec nikto mi nevolal co chcu robit a co mam zle. CENA: 4500 korun :evil: za jedno svetlo a vymenu oleja ktory som ani nechcel aby menili a navyse ani neviem ci ho vymenili vsetok alebo ako niektory iba polku. V zivote ma tam uz nikto nedostane
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Jo, tak to ti věřím, značkový servisy. Fuj thhajbl :( :oops:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tady u nás je značkový servis v pohodě. Znám u ale pár garážníků, co Vám akorát z auta vyberou co je ještě slušné.
TLukes - FK

Příspěvek od TLukes - FK »

Zdar chlapi mám takový problém: demontoval jsem klapku a vyčistil. po namontování jsem chtěl udělat zákl.nastavení ale nejde to. volnoběh kolísá mezi 850 až 950 ot. zkoušel jsem potřít dráhy potenciometru diavou, proměřoval jsem všechno tak jak radí dílenská příručka (vše v normě). akorát vag ukazuje že úhel klapky je 21° (má být 1 - 7°) a regulace je někde mezi 70°(má být 17-30°). klapka je na pohled téměř zavřená. nevíte co stím? je možné že když jsem tu klapku sundal tak teď pod přisává vzduch? dík za rady TLukes
smazany clen - FK

Atnarfus píše:Tady u nás je značkový servis v pohodě. Znám u ale pár garážníků, co Vám akorát z auta vyberou co je ještě slušné.

nie je to ziadny podradny servis su celkom v pohode akurat ze to nie znackovy SKODA. dokonca ta nechaju sa aj pozerat co robia. Niektory to nemaju radi ani ja nemam rad ked mi niekto cumi cez plece co robim :) . Ale aby sme sa vratili k teme: Dnes som bol menit klapku - dali novu + spravili zakladne nastavenie. jedine co ma znepokojuje je to ze auto vzdy ked nastartujem ma ine otacky na studenom motore okolo 900 na polozohriatom to bolo okolo 500 a otacky lietali od cca.500 po nejakych 700. na volnobehu sa rucicka stale hybala. je to normalne alebo to nebude v poriadku????????? :?: Treba na tom pobehat a ustali sa to alebo co mam robit poradte pls

Diky
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Normální je, že studený motor má ihned po nastartování na několik vteřin až 1500 otáček. Pak se to hned ustálí na 1200. Zahřátý motor má 700-800 podle otáčkoměru.
Otáčky studeného motoru se liší podle vnější teploty. Když stojí auto v létě na slunci, tak to má hned po nastartování cca 1000 otáček. V zimě za mrazu, to má těch 1200.
Otáčky ale v žádném režimu nekolísají. Hodnoty se mohou mírně lišit podle roku výroby a otáčkoměr také není zrovna přesný.

Při aktuálních teplotách venku, se projevuje chyba 1.6tek. Po nastartování je chod motoru neklidný a hlučný. Za cca 30s se volnoběh uklidní.
smazany clen - FK

to ze motor drzi rozne otacky pri nastartovani som pochopil ale co to ma znamenat to kolisanie tak to vobec neviem. Niekde na fore som cital ze to nie je v poriadku neviem co to tam bolo zle.

Este jedna otazocka tak na okraj: minule som si vsimol ze ked je motor zohriaty tak z expanznej nadrzky mi sici vzduch. Moze to niecomu vadit alebo je to normalne kedze kvapalina je horuca.( Chladiaca neubuda)
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Dnes jsem se poprvé dostal k tomu, abych vyčistil klapku! Byla zapráskaná jako prase! Místy až tak 0,5mm nános olejové usazeniny!!! Čistil jsem to snad hodinu! Nejpve brzdovkou a pak jsem to vzal
Ma-Frou! Šlo to lépe než brzdovkou, ale je pravda, že klapka ještě asi čistěná nebyla a trvalo to než jsem ten bordel smyl! Vytvořilo to pěnu tak jsem to chvilku nechal působit a šmrdlal štětečkem všude možně. Potom jsem odšrouboval dva šroubky, kterými byla klapka přichycená a celý ten kulatý plech vyndal ven. Pak se tam člověk dostane ještě o trošku lépe. Odmontoval jsem ten černý kryt na boku klapky a přejel jsem ty dráhy potenciometrů Diavou na štětečku podle návodu jak napsal Kristensen ;)
Našrouboval jsem klapku na motor a nastartoval. Nechal ho ohřát až byla ručička teploměru ve vodorovné poloze, motor vypnul a na více než 5 minut odpojil baterii. Pak jsem připojil baterii a nechal asi minutu nastavovat klapku.
Při studeném startu hned po vyčištění vylezly otáčky cca na 1100 a pak pomalu slezly na cca 800. Nic nevylétlo ani nekolísalo tak snad OK.

Ptám se: bude potřeba udělat základní nastavení klapky a je nutné ho udělat ihned po čistění nebo to pár dní klidně počká?
Ještě jsem si všiml když jsem odpojoval hadici sání nad klapkou, že je hadice odvzdušnění taková jakoby okousaná!!! Jsou v ní takové malé dírky jakoby od jemných zoubků nějakého zvířete nebo co :shock:
Při odstrojování klapky jsem zjistil, že tato hadice byla odpojená od nátrubku sání!!! Buď jsem jí minule zapomněl připojit, což pochybuji, ale přece jen to s určitostí nevím. Nebo se cestou sama odpojila jak se motor klepe, není na ní žádná spona. Ale ty dírky co jsou na ní mi nejdou do hlavy???? Že by kuna či jinej hlodavej prevít??? :o
Koupím novou! Nepodařilo se mi tu starou hadici odpojit, abych vám to vyfotil páč je tam přístup jak k penězům!!! Budu jí asi muset odříznout, lehnout pod auto a opatrně seřezat zbytek co je nasazený na tom plastovém konci čehosi odkud ta hadice vylézá! Je to odvětrávání brzd či co?

To je můj postřeh z dnešního dne a upřímně jsem z toho měl strach abych tu věc, klapku, v hodnotě min. 4.000Kč nepoškodil :?
Díky ;)
smazany clen - FK

Není to odvzdušnění brzd,ale odlučovač oleje na odfuku klikové skříně(to plastové cosi dole.) :) A ta hadice ti právě zprostředkuje,aby se ti zasírala klapka olejem.Když se dává olej až na horní rysku,tak už odlučovač přestává odlučovat a olej letí nahoru do klapky a zasírá ji.Už tady i byl případ,že se někomu ucpal právě ten plastový odlučovač a potom mu tryskal olej okolo měrky.Musel ho vyndat a vyčistit.Bez zvedáku pěkná pakárna......... :(
Obrázek
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Zdravim.
Vyriesil uz tento problem niekto???to skubanie???
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
slegrusik - FK

JoS píše:Není to odvzdušnění brzd,ale odlučovač oleje na odfuku klikové skříně(to plastové cosi dole.) :) A ta hadice ti právě zprostředkuje,aby se ti zasírala klapka olejem.Když se dává olej až na horní rysku,tak už odlučovač přestává odlučovat a olej letí nahoru do klapky a zasírá ji.Už tady i byl případ,že se někomu ucpal právě ten plastový odlučovač a potom mu tryskal olej okolo měrky.Musel ho vyndat a vyčistit.Bez zvedáku pěkná pakárna......... :(
No tak dnes jsem vydololval tu starou hadici. Nevěřil jsem vlastním očím když jsem se podíval do hadice. Je totálně rozleptaná od výparů a oleje!!! :o V hrdle odlučovače byla kupička bordelu z hadice a je jasný, že nějakej ten sajrajt napadal do odlučovače!
Prosím o radu jestli je potřeba odlučovač odmontovat a vyčistit? A není mi jasné jak odlučovač funguje a co vlastně dělá :? Zítra budu mít ve Škodovce novou hadici tak bych potřeboval vědět jestli na to mám kašlat a jen jí narazit a jít od toho, a nebo se pokusit rozebrat odlučovač a vyčistit ho. Ne že by se mi do toho nechtělo, ale je tam fakt na prd přístup :( Nemáte někdo schémátko toho odlučovače a všechny jeho součásti? Třeba by to mohlo být nějak detailněji rozebrané v Etce. Nevím na kolika šroubech drží. Nahmatal jsem tuším 3, ale nedokážu posoudit jestli se tam dá dostat klíčem, ráčnou nebo šroubovákem :( Nemám ani stojany, rampu a ani možnost najet nad jámu. Musím si nějak tak vystačit před barákem s improvizací :cry:
Díky mockrát!!!
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Odlučovač opravdu drží na třech imbusákách. Jde odmontovat snadno, ale musí se zespodu. Do bloku motoru má dvě hrdla. Jedno velké nahoře a druhé malé dole. Tím velkým jde do odlučovače olejová mlha a tím spodním se vrací odloučený olej zpět do vany motoru.
Uvnitř odlučovače nejsou žádné zázraky. Je tam nějaká přepážka a nic víc. Nejde to nijak rozebrat. Normálně to čistím arvou a pak naftou, petrolejem nebo podobným prevítem. Naplním to arvou, aby to rozpustilo tu emulzi co tam je. Pak to vypláchnu naftou, abych se zbavil arvy. Když tam máš nějaké kousky gumy, tak to ještě profoukni opatrně vzduchem. Díry jsou tam všude velké. Nic se tam drobnýma kouskama nemůže ucpat.
slegrusik - FK

Díky za vyčerpávající odpověď. Včera jsem nasadil novou hadici a odlučovač vyčistím snad někdy jindy ;)
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

Potreboval by som mensiu radu zacalo to az teraz a nikdy predtym mi to nerobilo. Ked nastartujem motor niekedy rano ked je este studeny a chcem pridat plyn tak mi zacne krochtat a chcipat tak hned plyn pustim a tak mi to spravi asi na dvakrat po zoslapnuti plynu a potom uz je vsetko v poriadku, tak neviem cim to moze byt. Volnobeh mi drzi krasne s tym som nemal nikdy problem akurat mam asi problem s hallovym snimacom, moze to sposobovat on? Diky za rady
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Počkej až bude chladno a jestli to zmizí, tak je to klasický problém motorů 1.6.
Když je venku teplo, tak studený motor tohle běžně dělá. Zatím nikdo nenašel řešení.

Jestli to nepřestane, nebo to dělá když je hodně vlhko, tak je problém ve vysokém napětí (zapalovací cívka, kabely ke svíčkám, rozdělovač)
stifler1 - FK

Tak minuly rok mi to nerobilo zacalo sa to prejavovat asi az niekedy teraz pred dvoma tyzdnami, vlhko vonku nieje takze vlhkostou to nebude a asi to nebude ani cievka, atd.
smazany clen - FK

stifler1 píše:Potreboval by som mensiu radu zacalo to az teraz a nikdy predtym mi to nerobilo. Ked nastartujem motor niekedy rano ked je este studeny a chcem pridat plyn tak mi zacne krochtat a chcipat tak hned plyn pustim a tak mi to spravi asi na dvakrat po zoslapnuti plynu a potom uz je vsetko v poriadku, tak neviem cim to moze byt. Volnobeh mi drzi krasne s tym som nemal nikdy problem akurat mam asi problem s hallovym snimacom, moze to sposobovat on? Diky za rady
nazdar

presne to iste robilo aj mne. Po nastartovani ked som pridal motor sa zacal dusit chcelo to zdochnut a ked som rychlo nepustil plynovy pedal tak to aj zdochlo. Problem sa vyriesil vymenou skrtiacej klapky. Odvtedy to uz nerobi
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

stifler1 píše:Tak minuly rok mi to nerobilo zacalo sa to prejavovat asi az niekedy teraz pred dvoma tyzdnami, vlhko vonku nieje takze vlhkostou to nebude a asi to nebude ani cievka, atd.
Ono to prostě jednou začne. Mě to auto taky nedělalo a dělá to už asi tři roky. Začalo někdy v devíti letech po najetí asi 90k km. Když budeš hledat, tak už se to tu fakt několikrát řešilo. Lidi povyměňovali kde co a nic nevykoumali.
Do doby, než začne fungovat lamdasonda to prostě takhle blbne. Než jede lambda, tak to běží v nějakém předprogramovaném režimu a i podle čuchu to tam leje dost benzínu. Evidentně předprogramované hodnoty ojetým motorům už nevyhovují.

Já v současnosti dvě 1.6ky vlastním a dvě jsem měl služební. Postupem času to začala dělat každá.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

mam jeden postrech.
vymenil som cidlo teploty vody...mal som tam jedno cidlo,ktore ukazovalo mensiu teplotu a vtedy mi prestalo skubat za studena,ale volnobezne otacky sa dvihli z 850 na 920...a ukazovalo vzdy podchladeny motor pricom voda bolo v pohode.
Nahodil som stare funkcne cidlo,ktore je este povodne a za studena to skube,otacky su 850,teplotu ukazuje normalnu...proste to blbe cidlo ukazovalo blbosti,ale pritom motor siel lepsie...az na ten volnobeh...
Este vyskusam kupit nove to cidlo a potom vam dam vediet,stoji nejakych 150Kč...je to cudne,ale dava to zmysel :roll:
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
stifler1 - FK

Aky ma kod v ETKE Hallov snimac na 1.6 a kolko stoji. Diky
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Zdarec. Když mám motor zahřátý ( volnoběžné táčky něco kolem 750 a teplota vody 90°C ) mám tendence zhasínat. Třeba při příjíždění ke stopce. Podřazuju a pak vyhodím kvalt, rafička padá k volnoběhu ale spadne až někde k 200. V tom motor zavrní a vyžene otáčky na volnoběžné. Někdy se však stane, že zhasne. Před rokem na jaře jsem měl stejný problém, to bylo špatné čidlo termostatu. Vyřešila to výměna a základní nastavení.
Klapka je čistá.
Co s tím?
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Omlouvám se, napsal jsem příspěvek a pak si přečetl diskuzi na Škoda Panda :oops:
Problém je srovnatelný s mým. Napadli mě taky zapalovací kabely, kdy se obecně mění? Vím, že to není spotřebák, ale při jakém proběhu jsou už zralé na výměnu ( odhadem )?
smazany clen - FK

Myslím,že při proběhu padesát tisíc km už tam nemají co dělat.Takové ty svíčky na šedesát a kabely na dvěstě jsou kravina. :)
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Moje mají 90 tisíc. Na kolik to přijde? A je třeba s tím měnit i něco v rozdělovači?
smazany clen - FK

Já kupoval kabely Tesla:
http://www.tesla-blatna.cz/cs/zapalovac ... 56#results
Měl jsem je ale cca o 150Kč levnější.Víčko rozdělovače a palec rozdělovače kup rozhodně Bosch,nebo origo.Měl jsem repliku a přivařil se mi uhlík k palci.Uvidíš,že to auto pojede lépe.
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... db3d6b35bb
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... e35728834c
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... fe2f3039f6
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 9d23610592
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 2d0e0edf94
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

No zitra proměřím kabely a od toho se bude odvíjet další. Svíčky jsem měnil asi před měsícem, ale dal jsem NGK
...s výkonem problém nemám. Chceš říct, že po výměně palce a víka bude motor živější?
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Takže všechny kabely mají stejnou ohmickou hodnotu - 24k. Ovšem kabel na 4.válci má zoxidovaný kontakt... :?
smazany clen - FK

To já měl taky zoxidovanej kontakt a pak mi to o dovolené začalo jet na tři hrnky,protože se mi v tý hlavici úplně přepálil odrušovací odpor.V palci zase ten zalitý odpor rád praskne.Po 90 000km jsou tyhle díly totálně za zenitem.Já tohle měním tak po 50 000km.Jen sudej víčko a podívej se,jak to tam vypadá.Jak má mít vysoké napětí prudký náběh a jiskra správnou intenzitu,když musí přeskakovat přes tolik oxidů a navíc přes :o větší a větší vzdálenost v důsledku ztráty materiálu opalováním.
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Rozdělovač jsem měl taky rozdělaný. Víko docela v poho ale palec už docela šrot a vrstva oxidů.
...Jinak: můj problém se zhasínáním vyřešilo promazání "pajšlu" ve ŠK. Kabely, palec a víko stejně dám nový.
Díky za informace.
Odpovědět