Central pomocou tlacitka
-
jancoSV
Central pomocou tlacitka
[url][/http://www.feliciaklub.cz/galerie.php?o ... h_v=600url]
nazdar, videl som ze to par z vas ma v aute. mohli by ste popisat ako sa to da spravit, zapojenie a tak .
nazdar, videl som ze to par z vas ma v aute. mohli by ste popisat ako sa to da spravit, zapojenie a tak .
-
jancoSV
Re: Central pomocou tlacitka
nikto nic, chcem vediet ako to mam napojit na prepinac od ovladania okna
- zemlak
- Kontaktovat uživatele:
Re: Central pomocí tlacitka
Vidím, že stále žádná odpověď. 
Na které vodiče (mám jablotron) to napojit? A hlavně, kde vzít toto hezké tlačítko?

Na které vodiče (mám jablotron) to napojit? A hlavně, kde vzít toto hezké tlačítko?

talčítko je z oktávky. kde sehnat? na vrakovišti...
a zapojení je jednoduchý, felda má negativní spínání, takže od někud přivedeš kostru (mínus) a dvouma drátama ju zas odvedeš směrem k řj centrálního zamykání.
jeden drát napojíš na zamykací drát, druhý na odemykací (úplně stejně jak to bývá připojeno od alarmu, nebo od obyč dálkáče)
nepíšeš co máš jablotron... alarm? a centrál asi zvlášť ne? tak jak to bývá většinou... je více možností co v autě máš...
a zapojení je jednoduchý, felda má negativní spínání, takže od někud přivedeš kostru (mínus) a dvouma drátama ju zas odvedeš směrem k řj centrálního zamykání.
jeden drát napojíš na zamykací drát, druhý na odemykací (úplně stejně jak to bývá připojeno od alarmu, nebo od obyč dálkáče)
nepíšeš co máš jablotron... alarm? a centrál asi zvlášť ne? tak jak to bývá většinou... je více možností co v autě máš...
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
- zemlak
- Kontaktovat uživatele:
Tak z octávky 
A právě tam montuju centrál na dálku - Jablotron CL-306 Fel
http://www.jablotron.cz/autotechnika.ph ... cts/cl-306
A právě tam montuju centrál na dálku - Jablotron CL-306 Fel
http://www.jablotron.cz/autotechnika.ph ... cts/cl-306
podle návodu jsou to dráty ulk_in bílý (odemykací) a lck_in hnědý (zamykací)
k těm když přivedeš kostru, tak se auto buď odemkne, nebo zamkne.
(funguje to na stejným principu jako servo, to taky svým pohybem ukostřuje buď jeden, nebo druhej drát v případě, že zamáčkneš čudlík ve dveřích nebo otočíš kličkem v zámku)
k těm když přivedeš kostru, tak se auto buď odemkne, nebo zamkne.
(funguje to na stejným principu jako servo, to taky svým pohybem ukostřuje buď jeden, nebo druhej drát v případě, že zamáčkneš čudlík ve dveřích nebo otočíš kličkem v zámku)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
- zemlak
- Kontaktovat uživatele:
Dobře díky, to tlačítko zvážím 
A mám ještě jednu otázku, trošku mimo, je to k tomu připojení centrálu.
Kam zapojit tohle:
To to mám připojit v pojistkách na jeden z těch vodičů (BF2/BF4)?
A mám odpojovat baterku až to budu zapojovat?
A mám ještě jednu otázku, trošku mimo, je to k tomu připojení centrálu.
Kam zapojit tohle:
Kód: Vybrat vše
modrý vodič KEY - (blokuje funkci D.O. při zapnutém klíčku, poplachový vstup v režimu alarm) napojte na „15“ – v pojistkovém panelu na pozici BF2 nebo BF4.A mám odpojovat baterku až to budu zapojovat?
přesně tak, v pojistkovce konektor BF, pozice 2 nebo 4. - asi záleží na roku výroby.
ano, baterku určitě odpojit!
a až budeš centrál zkoušet, otevři si pro jistotu okýnko u řidiče, kdyby náhodou se ti to zamklo i s klíčkama
ano, baterku určitě odpojit!
a až budeš centrál zkoušet, otevři si pro jistotu okýnko u řidiče, kdyby náhodou se ti to zamklo i s klíčkama
- zemlak
- Kontaktovat uživatele:
takže záleží na tom jestli je to 2 nebo 4.. a kde zjistím kterej je ten pravej?
koukal sem do příručky a asi to bude BF2 teda jestli máš BMM rv95
BF4 sem tam nikde nenašel.
doporučuju vzít do ruky zkoušečku, otočit klíčkem a zkusit jestli tam je to správný napětí
BF4 sem tam nikde nenašel.
doporučuju vzít do ruky zkoušečku, otočit klíčkem a zkusit jestli tam je to správný napětí
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
BF je konektor tzn osmý zleva (10ti pinový) a číslo 2 a 4 jsou čísla pinů tzn pravá strana konektoru a první dva zezhora.Přesto doporučuju pro sichr ověřit zkoušečkou.
- zemlak
- Kontaktovat uživatele:
To jsem si předtím našel v dílenské příručce, kterej to je konektor i který piny.
A protože i přesto, že jsem tak trochu elektrikář, tak teď nemám odpovídající zkoušečku. A tak jsem jen doma nadhodil, ať řeknou 2 nebo 4. Vyhrála 4, tak jsem to na ní zapojil a funguje to jak má.
Centrál už mám hotovej. Funguje krásně, dosah jsem zkoušel na cca 30 metrů přes zahradu a jde to.
Největší problém, bylo asi natahat dráty za palubovkou. Jinak to šlo podle návodu jak po másle, dělal jsem se s tím celý den, ale dokonce jsem ani nic nezničil.
A protože i přesto, že jsem tak trochu elektrikář, tak teď nemám odpovídající zkoušečku. A tak jsem jen doma nadhodil, ať řeknou 2 nebo 4. Vyhrála 4, tak jsem to na ní zapojil a funguje to jak má.
Centrál už mám hotovej. Funguje krásně, dosah jsem zkoušel na cca 30 metrů přes zahradu a jde to.
Největší problém, bylo asi natahat dráty za palubovkou. Jinak to šlo podle návodu jak po másle, dělal jsem se s tím celý den, ale dokonce jsem ani nic nezničil.
-
Dave.m - FK
Doufám že vám nebude vadit moje otázka trošku mimo, ale nové téma nemá moc smysl...mám origo centrál na klíček,ale nikde nemůžu najít jednotku, není pod kastlíkem, ani za palubovkou, tam jsem našel jenom immo a alarm o kterém jsem ani neveděl že na autě je
ale centrál nikde, je ještě jiné místo kde by mohla jednotka centrálu být, díky..
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A nepopletl sis tu řj centrálu s alarmem?Já když jí nemůžu u nějakýho auta najít,tak se zabouchnu vevnitř,cvakám čudlama a podle cvakání relátek jí hledám.Dave.m píše:Doufám že vám nebude vadit moje otázka trošku mimo, ale nové téma nemá moc smysl...mám origo centrál na klíček,ale nikde nemůžu najít jednotku, není pod kastlíkem, ani za palubovkou, tam jsem našel jenom immo a alarm o kterém jsem ani neveděl že na autě jeale centrál nikde, je ještě jiné místo kde by mohla jednotka centrálu být, díky..
-
Dave.m - FK
no právě, když jsem auti kupoval, tak jsem dostal přejetý ovladač k alarmu, a tím pádem nefunkční, ale abych si byl jistý že ta krabička není k centrálu tak jsem to celé odpojil a centrál makal furt stejně, tak jsem došel k tomu že to centrál není, je na tom něco jako ungo security, a jediné co k tomu je připojené a funguje je dioda vedle levého výdechu topení, teda pokud jsem to vydedukoval správně. a otázka teda je KDE JE JEDNOTKA K CENTRÁLU???
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dyk ti říkám...cvakej centrálem a musíš to podle cvakajících relátek najít.Ale můj tip je že bude někde pod přístrojovkou kolem volantové tyče anebo u spolujezdce kolem kastlíku anebo pojistkové skříně.Dave.m píše:no právě, když jsem auti kupoval, tak jsem dostal přejetý ovladač k alarmu, a tím pádem nefunkční, ale abych si byl jistý že ta krabička není k centrálu tak jsem to celé odpojil a centrál makal furt stejně, tak jsem došel k tomu že to centrál není, je na tom něco jako ungo security, a jediné co k tomu je připojené a funguje je dioda vedle levého výdechu topení, teda pokud jsem to vydedukoval správně. a otázka teda je KDE JE JEDNOTKA K CENTRÁLU???
-
Roman813 - FK
Pozor na to, neni to tak jednoduche, na starem foru jsme to resili, musi se upravit vnitrni zapojeni toho tlacitka. Sice ma taky "negativni" spinani, ale jen na jednu stranu, na druhou stranu spina pres odpor... nejde jen natahnout 4 draty k tlacitku... mozna to nekde najdu
jaj, tak to sem netušil, vycházel sem z toho že funguje jak klasické tlačítkoRoman813 píše:Pozor na to, neni to tak jednoduche, na starem foru jsme to resili, musi se upravit vnitrni zapojeni toho tlacitka. Sice ma taky "negativni" spinani, ale jen na jednu stranu, na druhou stranu spina pres odpor... nejde jen natahnout 4 draty k tlacitku... mozna to nekde najdu
-
smazany clen - FK
No já jsem si koupil normální dvoupolohové tlačítko do panelu a zapojil jsem to přes relátko, aby to nemakalo bez zapnutého klíčku a neni problém.