Netěsnost mezi svodama a katem (1.3mpi)

pnd23 - FK

Netěsnost mezi svodama a katem (1.3mpi)

Příspěvek od pnd23 - FK »

Zdravím, včera jsem měnil silentblok na vodní pumpě a při zvedání motoru jsem asi něco ohnul, nebo otlačil na svodech a katu. Když ke svodům přiložím katalyzátor, tak to vypadá že to sedí, ale když to přišroubuju těma dvouma šroubama s tou pružinou na doraz a nastartuju, tak je tam netěsnost a rachotí to jak embéčko. Zkoušel jsem ty šrouby utahovat, povolovat, přizvedávat heverem a nic. Přemýšlím že tam dám nějaké těsnění nebo tmel a chci se zeptat co byste mi poradili. Je tam těsnící kroužek a ten vypadá celkem v pořádku je to myslim tenhle http://obchod.autokelly.cz/detail.aspx? ... %20256-058 . Ten kroužek je z oceli, takže stačí malá nepřesnost a už to fučí kolem.
smazany clen - FK

Re: Netěsnost mezi svodama a katem (1.3mpi)

Příspěvek od smazany clen - FK »

a nemas jenom vyrezly tesneni co tam ma byt? ja ho menil ted po zime. tady na schematu je to 256-058 http://katalog.mjauto.cz/foto.phtml?kod=BS07408050&
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

není z oceli anóbrž z grafitu a vyměnil bych ho :) a pokud máš nějak zdeformovanou přírubu, tak ji srovnej ať to stáhneš rovnoměrně...
pnd23 - FK

Příspěvek od pnd23 - FK »

Vyměnil jsem ten těsnící kroužek a dal jsem tam tmel na výfuky teď je to ok.
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Ahoj, napíšu to sem snad to neva.
Při výměně ŘJ za upravenou ŘJ mi bylo řečeno že mám netěsnost že má lam.sonda špatné hodnoty. Zajímalo by mě kde přesně se to těsnění má vyměnit. Pry to mám udělat co nejdřív aby si řj zvykla. A zrovna za týden jedu na Moravu tak najedu kol.500km. Zatím jezdím normálně tak to nebude zas tak hrozné. Ale rád bych to měl v poho :) .

No a taky jsem se tu dočetl že u svodu ty šrouby často rupnou tak to bude asi taky na prd co? Díky za odpověď a rady ;)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já teď dával nový svody a ten první díl kde je lambda.všechno nový i s těsněníma krom svodů ty jsem dal starší ale dobrý a dal jsem do nich nový števty a jak je dole ten těsnící kroužek kde se ten první díl přidělává ke katu tak jsme to tam ještě pořádně zamazal oba díly těsnící pastou od Bosalu,nešetřil jsem s ní a po tejdnu ježdění žádný netěsnosti zatím. ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Odpovědět