Teplota motoru

Simos 2P
135M, 136M
Peca - FK

Re: Teplota motora

Příspěvek od Peca - FK »

jaký to čidlo mělo kroužek?já sem vyměňoval origo a mělo modrý a kupoval prej origo a byl žlutý :o
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Nové čidlo co jsem koupil nemělo žádný kroužek, ale bylo origo škoda. To co bylo na autě mělo žlutý kroužek.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

To s tim vrtanim direk je znama vec, myslim ze je to popsane i v knize "Sportovni upravy" ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Peca - FK

Příspěvek od Peca - FK »

gerriku myslíš že když sepne ventilátor že už to motoru škodí :o ?a při kolika stupních spíná čidlo u feld s klimou? :?
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Nemyslím si to motoru škodí, od toho je tam ten ventilátor. To vše za podmínky že ti to spíná jak má. Jak to má motor s klimou netuším, třeba ti to poví někdo jiný.
DDX

Příspěvek od DDX »

RedmeX píše:Abdul: chladenie 1,3 je proste slabé. Za normálnych okolností to stačí, ale skús ísť dlhšie po diaľnici v kolóne (skoro nulové chladenie náporom, iba na vetrák) a potom napíš či je to konštrukčne dokonalé ;)
Na druhej strane kopec ľudí má vetrák a saharu z 1,6 a to vraj na 1,3 dokáže divy...
Prosim te, nac bys tolik toho menil :mrgreen: ? Pokud je chladici soustava uplne v poradku, tak divy dokaze i obycejny termospinac 92*/87* :mrgreen: ... ten je totiz pro Fava a Feldy1.3 otpimalni :D . Proc prave ten, jsem (doufam) jasne vysvetlil zde: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 81#p104281 .

Jo, snad se vam hodi i katalogova cisla termospinacu 92°/87° znamych vyrobcu:
FACET--------> 7.5000 (ten uz asi tezko sezenete, pac Facet prodava od nejake doby pod obchodni znackou EPS)
EPS---------> 1.850.000 ( obchodni znacka znameho italskeho vyrobce FACET, stare katalogove cislo lze snadno prevest na nove a opacne: FACET 7.abcd = EPS 1.8a0.bcd )
VERNET--> 6994
WAHLER--> 6010.92D
_
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Konečne mi dal nikto za pravdu. :lol: :lol: :lol:
DDX

Příspěvek od DDX »

Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 27. čer 2009 18:55:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
kuk

Příspěvek od kuk »

Já neměl 8 let problém s chlazením a chladilo to na na 90°C i v tropech a v zácpách na dálnicích. Mám MPI :-)
Po výměně termostatu (mám už 4) to nejde uchlatit už po třech minutách na křižovatce. To vypovídá o kvalitě nových výrobků prostě kupujte a nekecejte. Dyť to stojí jen 1200 Kč :-(((
valdaa - FK

Příspěvek od valdaa - FK »

Měl jsem problém taky z teplotou motora a vyměnil jsem taky vše.Až když jsem vyměnil chladič,je tomu asi 14 dní tak je vše v pořádku.
Abdul - FK

S tým chladičom niečo máš pravdu. Zo služobného sme vybrali chladič a skoro ma rezlo do chrbtice. Nános bordelu . Po výmene balada.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Ještě nikdy jsem neměl u ŽÁDNÉHO AUTA problém z chlazením. :) Jestli to nebude tím že mám auta vždy v pořádku a udržované. :lol: :lol: Jo, A NIKDY NEKUPUJI ŽÁDNÉ DRUHOVÝROBY. Vždy jen originály. :D
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Abdul - FK

Zdendo, asi neleješ do chladiča vodu z potoka alebo zo studne. Ale na služobákoch vieš ako to chodí.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Z potoka ne ale z vodovodu normálně. U nás je měkká voda. Nevytváří vodní kámen. :)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

stuky píše:zdravim všechny, tak jsem další v řadě, co řeší teplotu. je to asi dva měsíce,co jsem uvařil auto na místě,protože mi nesepnul větrák. Když jsem opravoval prasklou hadici, tak jsem sundal termostat a ten byl rozpadlý. a po výměně termostatu asi po dvou měsících mam problem s teplotou. předem řikam,že rafička se držela na prostřední čárce na teploměru po výměně termostatu. Nyní mi ukazuje cca 100 stupnů behem normální jízdy a když to vytáči,tak vyleze na 110 stupnů. Dnes jsem měnil těsnění pod hlavou a závada je pořád. napadá mě,jestli neodešel termostat,že by otevíraj později. jeslti je to teda možné. pak už jenom snad vodní pumpa a nebo ucpaný chladič. nemáte někdo zkušenosti? dík stuky

tak mě to fungovalo podobně,potom mě odešlo asi čidlo protože to neukazovalo(jen do 70)tak jsem zatím vyměnil jen to čidlo,a bylo to chvíli v pohodě (asi jen den :( :( )termostat zatím ne.takže bych měl asi i termostat .nebo to,může být i tím,že mám v expanzce vodu na minimu ???ono to právě bylo včera v pohodě,potom jsme se dostali právě do kolony,a tam to právě vyskočilo na 110,co je asi v pohodě.pak se to ochladilo,jenom že na střední čárku už ne !!!! potom stál auťák asi 5 hodin,takže to muselo být ochlazené.jenže jak už jsem psal na dálnici to ukazovalo kolem 100 a to bylo při jízdě skoro celých 100 km, rychlostí v průměru 140km/h.když jsme potom dotankoval,a jel potom kolem 120,tak to ukazovalo právě tu střední čárku,ale když jsem dojížděl potom k baráku (a to už jsme nikde nestáli)tak to bylo zase před 100.dneska když jsem stím jel,tak to bylo kolem střední čárky,ale když jsem dojížděl na místo,tak to bylo zase kolem 100.ventilátor normálka šel.když jsem jel zpátky,tak to bylo skoro už na 110.Bohužel jel jsem tak max.60,tak asi nebyla šance aby se to pořádně ochladilo.ale podle všeho co jsem tady četl,tak je u mě i termostat v háji.No koupil jsem to kompletně s čidlem v Kelly za 900,tak doufám ,že až to vyměním tak to bude v pohodě..
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

ja by som uvažoval skôr nad vadnou vodnou pumpou, niekde musí byť prasknutá a voda necirkuluje dostatočne, preto ani zapnutý vetrák ani nápor neuchladí to čo normálne.
Kamošovi ju menili nedávno a už sa mu ručička nepohne z risky 90°C. (plus si dal iný spínač na vetrák s nižšou teplotou zopnutia).
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Zdravicko, jestli to uz je nekde uvedeno, tak se omlouvam. Dnes jsem u sve fildy vyresil ctyrlety problem s termostatem. Menil jsem origo za dva polske, s origo byly nejlepsi vysledky, polske chvili fungovaly, pak zacaly propoustet mezi termostatem a tim plastovym dilem, ve kterem je v lepidle pres pojistny krouzek chycen. Toto u origosu nenastane, jelikoz samotne luzko termostatu je odlito z plastu v ramci onoho vika, ale praskaji zde zase uchycovaci pacicky termomechanismu. Vsechny plastaky se vyznacovaly kolisajici teplotou motoru dle zatizeni. Vzal jsem hlinikove viko termostatu ze skodovecky, wahler pro favorita, ve viku zvetsil otvory na zavrtne srouby felinoveho termostatu, wahler ulozil mezi dve papirova tesneni (kdyby letal, staci pribodnout sekundakem) a cele to prisrouboval na plastovou nadobu termostatu. Natrubky hlinikoveho vika maji stejne prumery jako natrubky plastoveho termostatu. Zkusebni jizda OK - tesnost 100%, teplota bez kolisani drzi dle budiku na 90 stupnich po celou dobu jizdy zahrateho motoru, zahrivani se o cosi urychlilo, mozna diky lepsi tesnosti celeho termostatu. Cena opravy: termostat 120Kc, tesneni 2x5Kc, hlinikove viko jsem mel, ale na vrakarne treba nebudou pocitat nic. Jeste k typu termostatu - Wahler ma otec ve Favu 1990 origo a je porad OK, Vernet mam v Rapidu s favo motorem a je taky OK. Urcite bych nedoporucil pouzivat cinske vyrobky. Pokud ma hlava derava nezapomene, uvedu zde zkusenosti po delsi dobe provozu.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

RedmeX píše:Abdul: chladenie 1,3 je proste slabé. Za normálnych okolností to stačí, ale skús ísť dlhšie po diaľnici v kolóne (skoro nulové chladenie náporom, iba na vetrák) a potom napíš či je to konštrukčne dokonalé ;)
Při cestě na sraz do Tábora jsem na D1 jel asi 10km v koloně jen na první a druhý rychlostní stupeň a mezi tím ještě každou chvíli stál. V pátek bylo dost horko a přitom mi teplota dosáhla podle teploměru maximálně asi 105 stupňů. Po rozjezdu a ujetí několika stovek metrů normální rychlostí tam bylo znovu 90 stupňů. :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nikdy jsem neměl problém s uchlazením, pokud bylo všechno v pořádku, přesně, jak píše Zdenda. ;)
tajnej

Příspěvek od tajnej »

Takze pote co sem absolvoval problemy s chlazenim motoru nikdy se mi nepodarilo aby teplota motoru byla 90st.C, tedy rucicka budiku presne na te carce uprostred jako kdyz felda byla nova. Zkousel sem vselijaky termostaty-plast. viko z polska, predelany termostat wahler favorit do felicie, vimena cidla teploty atd. Nic nepomohlo, tu teplotu abych dostal zpet na tu carku kde je 90st.C se mi nikdy nepodarilo. Az kdyz jsem koupil original kompletni skrin termostatu i s originalnim cidlem teploty s zlutym krouzkem, pak teprve sem dosahl kyzeneho vysledku.
No a dalsi problem byl kde na netu ho sehnat za slusnou cenu. (U nas v mototechne za nej chteli 1150Kc. Coz se mi zdalo dost.) Nakonec sem nasel shop a zavolal sem si tam co a jak a objednal z nej za 599Kc :
http://www.autobyznys.cz/katalog/zbozi/ ... ic_ma=4862
do druhyho dne prisel, vymenil sem a bez problemu, vrele doporucuju :-)
Naposledy upravil(a) tajnej dne úte 11. srp 2009 22:01:10, celkem upraveno 2 x.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

A vo, vo, vo, tom to je. :D Za jedenáct let mi odešel jednou termostat a to bylo loni - po deseti letech. Ani mně nenapadlo dát tam něco jiného než originál komplet. :) A chladí to přesně jak původní. :D :D
Abdul - FK

2 RedmeX :
RedmeX napsal:
Abdul: chladenie 1,3 je proste slabé. Za normálnych okolností to stačí, ale skús ísť dlhšie po diaľnici v kolóne (skoro nulové chladenie náporom, iba na vetrák) a potom napíš či je to konštrukčne dokonalé

Aj po posledných príspevkoch mi napíšeš niečo o chladení ?
RedmeX - FK

abdul: :D nejak som nepochopil čo si tým chcel povedať.
To že chladenie je na felicii 1,3 naprd je môj názor za ktorým si stojím. Keď funguje bezchybne zvláda uchladiť motor, akonáhle máš menšiu závadu je problém. Ešte som sa nestretol s feldou, kde by sa nemuselo niečo meniť na chladení, či už čidla, termostat alebo pumpa.... Na iných autách čo dlhšie poznám sa nič z toho nekazilo.

A ak ide o výkon, ak by bolo dokonalé ako tvrdíš ty, zrejme by Škoda nemenila komplet vetrák, spínač a možno aj chladič pre autá s klímou, klasika chladenie by tú trochu záťaže naviac zvládlo.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Co jsi to proboha napsal? :o U každého auta zvládá chlazení uchladit motor jen když je bezchybné. Nejen u Felicie. A pokud máš na chlazení závadu, je to problém u každého auta, nejen u Felicie. :) Termostat mi odešel po deseti letech. Kolik aut znáš deset let a aby se na nich za tu dobu nic nepokazilo? Navíc termostat je prkotina. :D A pokud se týká toho že jsi nepochopil co chtěl Abdul říct, tak já jsem to pochopil jako že ne všechny Felicie špatně chladí. Jen ty které nejsou v pořádku. :D :D
Abdul - FK

RedmeX : Táraš a táraš. Komu niet rady, tomu niet pomoci.Tvoj názor je na úrovni veľmi nízkej, by som povedal adolescenta. Prezradím ti niečo zadarmo o čom dodnes nevieš: Každá závada je problém. Nielen v chladení. Preto nezávadné veci nie sú problém. Alebo v tom vidíš antagonistický rozpor ? Trochu skromnosti by ti neuškodilo a aj keď si študent nemáš patent na rozum. Viac sa s tebou zapodievať nebudem.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Přesně jak píše Zdenda ručka na 90 při couračce v koloně nebo po městě na semaforech mě vyleze max na asi 105 .Ručička teploměru by mě při prodloužení ukazuje přesně na 40 na tachometru.
A skříň termostatu je made in Poland .Dával jsem za něj v loni asi 320 kč za komplet i s čidlem .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Btw: jsem jedinej komu se při spanilé jízdě táborem ručička za jízdy posunula o trochu více než by si řidič přál? Musel jsem si pak nechávat větší rozestupy aby alespoň nějakej vzduch šel na chladič...normálka nebo může být něco špatně?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Asi normálka :) auto před tebou v koloně rozráží vzduch a na tebe se už ho tolik nedostává .Proto se hřeje víc než normálně .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

emilio52 píše:Asi normálka :) auto před tebou v koloně rozráží vzduch a na tebe se už ho tolik nedostává .Proto se hřeje víc než normálně .
:lol: :lol: :lol: :oops:
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

smrcek píše:Btw: jsem jedinej komu se při spanilé jízdě táborem ručička za jízdy posunula o trochu více než by si řidič přál?
A kolik by si řidič přál? :) Pokud není ručička v červeném poli, tak bych si toho vůbec nevšímal. 8-)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Zdenda19895: Kdybych nedržel ke konci trasy velký rozestupy tak bych asi vařil páč ručička už byla pěkně na první červený :( ale před dvěma tejdny na šumavě jsem měl ručičku i nad červenym díky kamionu kterej jel do kopce 20km/h a nebylo kde bezpečně zastavit :( chtělo by něco vymyslet s chlazením páč takhle v létě je to jak s Š120 :x
Díky za hlasy
FUNice TADY
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

V rozestupech to není. Znamená to že něco nemáš v pořádku. :) A většinou to kupodivu bývá termostat, nebo spínač ventilátoru. Nebo je všechno v pořádku a jen ti špatně ukazuje teploměr. To potom zase většinou bývá špatné čidlo. ;)
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Nechci se s nikým hádat ale při normální cestě do Tábora i zpět ručička na 90 a pohoda pak stačilo cestou jet za náklaďákem a teplota šla o něco vejš ale to zase zvládnul větrák .To samý v koloně .
Tak jsem to vypozoroval já u svýho auta .Zatím nemám problém s přehříváním . :D
ObrázekObrázek
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Mě se teplota také drží na 90C, jen v kolonách vyroste na nějakých 97C... jinak vše vždy schladí v pohodě větrák.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Vždyť o tom mluvím celou dobu. :) Ne že se teplota nezvýší ale že to větrák zvládne a ručička nejde do červeného. Pokud máš vše v pořádku. :D
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Mě teda sepne větrák okolo 97, ale teplota leze pořád nahoru větrák nevětrák :(
Díky za hlasy
FUNice TADY
drv.Astor - FK

smrcek: zkousel si menit termostat? nebo nemas uz vodni pumpu pred koncem zivota? nemizi ti voda?
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

drv.Astor: Sorry že píšu až teď nějak sem přehlídl odpověď :oops:

Voda mi nemizí, naposledy jsem ji doléval před rokem a něco a to jsem tam nalil hrozně málo. Nemohlo by to bejt třeba sajrajtem? Výměna chladící kapaliny mě čeká příští léto. Termostat je novej od půlky května. Při normální jízdě drží 90 stupňů, ale jakmile jedu třeba po Praze tak větrák se zapne, ale vůbec mi nepřijde, že by chladil. Teplota se chvíli drží na +- 105 ale pak zasejc vyroste a jde na 110 a o chvíli ještě vejš :( a to už nemám dobrej pocit...
Díky za hlasy
FUNice TADY
drv.Astor - FK

smrcek: mohl by to byt mozna zaneseny chladic... nevim jak moc stary chladic mas, ale pokud vypada bidne od pohledu tak by mozna stalo za to ho zkusit vymenit :ugeek: nebo ho aspon zkusit procistit. Kamaradovi zustavala vysoka teplota motoru kdyz mel pricpane vyfukove potrubi, bylo to ale na opelu corsa...
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Koukal jsem do servisní knížky a o chladiči ani zmínka. Je možný že ten chladič vydrží 320 tisíc km bez úhony? Jinak se teď před zimou chystám na pročištění chladícího systému (návod jsem tady našel - vyndat termostat, rozpustit jedlou sůl a ocet a dva dny s tim jezdit - pak vylejt a propláchnout a pak znova propláchnout a nalejt nemrzku). Snad se to zlepší. Díky
Díky za hlasy
FUNice TADY
azse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azse »

Ahojte
Minuly tyzden som vymenil termostat.Kúpil som polsky so zegerkou.Na druhy den som ho isiel reklamovat,lebo stále bol trosku otvoreny.Hrubá hadica od chladica bola od zaciatku teplá.V obchode sme skusali pár kusov prefukat,vsetky prepustali.Potom som kupil cesky s tym uskom.Ten otvára okolo 97 stupnov,ventilátor zapíná pri 102 stupnov.Vymenil som aj cidlo,to iste.Dal som na VAG,ci neblbne teplomer,ale hodnoty sedia s VAG-om.Moze byt zly termostat?Má niekto taky s tym uskom? Ako mu funguje?Ja som tak vedel,ze termostat má sa otvárat pri 88 stupnov,ale teraz uz nie som isty.Mám to reklamovat, alebo je to v poriadku?
Dakujem
miroussm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miroussm »

Čaute, taky mám problém s teplotou, ani po sto kilometrech na dálnici se ručička ani nehne...teplota stoupá jen jízdou ve městě. Dělá mě to tak měsíc navíc zároven s tim se snížila činnost topení. Poradtě prosím
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
Ford Mondeo Kombi 2,2 TDCi, 115 kw, 2005
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

miroussm, přečti si toto téma od začátku...
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
miroussm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miroussm »

Tak jsem zkoušel ten test co je uveden na první stránce. Volnoběhem sem to nechal asi 15 minut. Za těch patnáct minut ručička vylezla na nějakých 75 stupnů. A to až prakticky v posledních peti minutách. To už ale byla hadice dost horká. Zahřívat se začala tak po 4-6 minutách.

To znamená že je to termostat? To co je na termostatu je předpokládám to teplotní čidlo, myslim to co je na fotce že? tím by to být nemohlo? Téma sem si prošel ale spíš se tu řeší přehřívání..

Obrázek
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Pokud se tedy zahřívala hadice postupně, nebylo to tak, že by byla zimná a najednou velmi horká tak máš špatný termostat, vyměnit jen čidlo teploty by nepomohlo.
miroussm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miroussm »

Ano postupně, díky za radu...
savik - FK

Příspěvek od savik - FK »

Prosím o radu dnes jsem se trochu hrabala v autě.Ukazatel teploměru mi ukazoval po zahřátí motoru 70c tak jsem se na to mrkla.Po výměně ukazatele a očištění čidla teploty se rázem na teploměru po zahřátí motoru vyšplhá až na doraz.Propadla jsem ihned panice.Naštěstí tam opravoval nějaký chlápek foksla tak mě připojil auto na pc a jeli jsme udělat zkušební jízdu na pc se mu teplota pohybovala ca 85c.Myslíte ,že je v čudu čidlo s tím žlutým kroužkem? Kluci moc dík.Ještě něco je více druhů těch čidel?Mám termostat takovej v plástu ne ten co je na obrázku nahoře.
MPI 2001
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

To čidlo je dvojitý,jedna půlka jde do řj a druhá na budík v palubce.Pokud ho měníš tak zase za stejný tzn se žlutým proužkem.
RedmeX - FK

čo viem, tak tie so žltým prúžkom sa už nerobia a všetky majú teraz modrý, ale je to to isté čidlo.
Standa10121996 - FK

Příspěvek od Standa10121996 - FK »

když vyjedu ráno ve vyšších mrazech se studeným motorem, tak se motor nezahřeje na provozní teplotu ani po 10 km nepřetržité jízdy, obvykle až tak po ujetí 15 km.Do té doby samozřejmě nefunguje ani topení.Mám Feldu 1,6 MPi, rok 1996.Je tento jev u Feld normální?Jsou na tom podobně i Feldy s motory 1,3 nebo 1,9D?
Odpovědět