RYCHLOU radu prosím - funkční termostat?
-
Jurka - FK
RYCHLOU radu prosím - funkční termostat?
Teď sem měnil termostat s tím hrdlem plastovým, ale jak sem to vyndával tak se to vyšroubovalo i se závitem jeden šroub. Na jednom to určitě nechat nejde...stalo se Vám to už někomu? Jak jste to řešili? Nebo budu muset koupit novou celou skříň a vyměnit? Prosím rychle o pomoc zítra to musím dát do kupy.
A ještě bych se chtěl zeptat když bych dával novou tu skříň celou, tak stačí jen oddělat hadice odšroubovat od bloku a dát novej? Jinak kdo ste to dělali jak je to uchycený v tom bloku ta skříň neurvu tam něco? A není potřeba to něčím utěsnit?
Sem vděčný za každou radu...zítra to auto musí frčet a spolehlivě
A ještě bych se chtěl zeptat když bych dával novou tu skříň celou, tak stačí jen oddělat hadice odšroubovat od bloku a dát novej? Jinak kdo ste to dělali jak je to uchycený v tom bloku ta skříň neurvu tam něco? A není potřeba to něčím utěsnit?
Sem vděčný za každou radu...zítra to auto musí frčet a spolehlivě
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 08. říj 2009 17:26:45, celkem upraveno 2 x.
-
Monstrak - FK
Re: RYCHLOU radu prosím - Stržený závit na termostatu
Mě se to stalo, dal jsem tam větší šroub a bylo. Na montáž už si ale nevzpomenu.
-
Jurka - FK
A jakej šroub? Ten samej samořez akorát tlustší nebo jinej šroub? Nebo mě napadlo není nějakej matroš kterým by se vyplnila ta díra a do ní pak našrouboval ten samořez znova, že by si udělal závit?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ono záleží, jestli je to horní díra nebo spodní, spodní jde provrtat a dát zezadu matka, s horní dírou nic neuděláš, těsně za koncem závitu je dutina v komoře termostatu. V tom případě bych neriskoval a vyměnil celou komoru. Může se stát, že ti to po ohřátí a natlakování vystřelí.
Na aukru se dá celá komora sehnat za 7 stovek a je to funglovka
Na aukru se dá celá komora sehnat za 7 stovek a je to funglovka
-
Jurka - FK
No já přemýšlel, že bych teda zkusil koupit nějakej samořez větší a zkusit ho tam narvat. Je to ta spodní díra... Jinak strašně nerad bych tu skříň vymontovával...sice kapalina už je celá fuč skoro, ale vypadá to nějak komplikovaně...mohl bych toho pošahat ještě víc... A kdoví jak je to našroubované do bloku tam něco strhnout tak si hodím mašli asi....
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přehodit komoru není problém.
Pokud je to spodní šroub, tak zkus dát silnější samořez. Ale nesmí mít závit až do konce, jinak by blbě přitáhnul víčko.
Pokud je to spodní šroub, tak zkus dát silnější samořez. Ale nesmí mít závit až do konce, jinak by blbě přitáhnul víčko.
-
Jurka - FK
OK...no zítra půjdu hledat nějaké ty samořezy a zkusím to...pokud to nepůjde tak to zkusím provrtat a pokud to nepůjde provrtat, tak to celý vyměním. Už jen zbývá, aby ten novej termostat (Wahler) byl vadnej a to už budu fakt vytočenej potom... Zatím díky za pomoc... ještě to tu kdyžtak prosím nemažte možná ještě budu potřebovat pomoc:)
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
mě se to stalo u spodního, a dal jsem větší samořesku a hotovo... 
-
Jurka - FK
A o kolik větší ste tam dávali? Docela mám strach z toho aby se tomu nezachtělo prasknout
-
Jurka - FK
Tak větší šrou b sem nesehnal a to sem byl vdobré prodejně a vzhledem k averzi na MHD už sem jinam nejel...provrtal sem to, že tam dám šroub s matkou...no nevyšlo to a naprd přístup, tak sem to celý vymontoval a zjistil, že je to v hrozným stavu a ještě ktomu tam byl vevnitř kus urvaný něčeho kolem toho termostatu tak koupím v autokelly novou celou skřín a bude!!!
Jen bych měl ještě dvě otázky ohledně montáže a to sice tam jak sou na té skříni ty 3 šrouby a de to tam do bloku a je tam to těsnění, tak to kulaté těsnění stačí? Nechce to tam dát ještě nějakej tmel na motory? Jaký máte zkušenosti?
A za další naproti termostatu je jakoby taková tlustá hadice zajištěná ségrovkou a to sem nějak nepobral....je to tam jen nasunutý a zajištěný tou ségrovkou? To jako těsní při tom tlaku co tam je?
Jen bych měl ještě dvě otázky ohledně montáže a to sice tam jak sou na té skříni ty 3 šrouby a de to tam do bloku a je tam to těsnění, tak to kulaté těsnění stačí? Nechce to tam dát ještě nějakej tmel na motory? Jaký máte zkušenosti?
A za další naproti termostatu je jakoby taková tlustá hadice zajištěná ségrovkou a to sem nějak nepobral....je to tam jen nasunutý a zajištěný tou ségrovkou? To jako těsní při tom tlaku co tam je?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Žádnej tmel tam nedávej ,většinou to těsní dost .
Jo je to jen nasunutý a ta sponka pokud ji pořádně tak jak má být nasadíš tak to stačí. Až to budeš měnit a sundáš ty starý hadice tak ti to bude jasný jak to tamdrží .
Jo je to jen nasunutý a ta sponka pokud ji pořádně tak jak má být nasadíš tak to stačí. Až to budeš měnit a sundáš ty starý hadice tak ti to bude jasný jak to tamdrží .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
emilio, mi mluvíme o 1,6tce motoru.
Ten O kroužek můžeš dát na červenej těsnící tmel, není to na škodu, hlavně, pokud použiješ ten starej. Novej kroužek není součástí skříně.
Ta plastová roura, co vede za motorem je k čerpadlu a je opravdu jen nasunutá taky na O kroužek a zajištěná tou plastovou segrovkou.
Ten O kroužek můžeš dát na červenej těsnící tmel, není to na škodu, hlavně, pokud použiješ ten starej. Novej kroužek není součástí skříně.
-
Jurka - FK
Tak mám doma tu novou skříň...stála 937 korun, tak sem na vážkách jestli v ní ten termostat nechat anebo tam šoupnout ten Wahler co sem si koupil.... A další věc..kde má bát to čidlo na teplotu.. v té levé zdířce nebo napravo? Protože v tom co sem měl v autě sem ho měl nalevo a to co sem koupil je napravo je v tom nějakej rozdíl? Kde to máte vy? Jinak s tou hadicí za termostatem tam sem si teda nějakýho O-kroužku nevšim...že by upadlo? No snad mi nebude chybět...
-
Jurka - FK
Re: RYCHLOU radu prosím - čidlo teploty zase
Tak dneska sem namontoval novou skřín...nalil kapalinu (divný, že jen asi 3 litry)... jo a v té skříni termostatu sem nechal to čidlo co tam bylo a vedle toho hned sem dal to starý čidlo místo té záslepky...ted sem se byl projet a zdá se že termostat OK zatím ale zkoušel sem obě čidla na teplotu a zahřátý motor na jedno čidlo ukazuje podle VAGu 94 stupnu sepne větrák a ukazuje 92-93 stupnu ale to druhý čidlo stejně ukazuje ale vše o 3 stupně výš...takže podle VAGu větrák spíná v 97 stupních a padne na nějakých 95-96 stupňů.... a ukazatel na přístrojovce u toho prvního čidla když sepne větrák ukazuje malinko na vodorovnou čárku 90 stpupňů a to druhý čidlo ukazuje skoro na čárce 110 stupnů...prostě o centimetr výš než to první čidlo... Co je teda správně? Který mám použít? Ten rozdíl třech stupňů podle vagu měl by nějakej vliv na jendotku a chod motoru? Díky za rady
-
Jurka - FK
Re: RYCHLOU radu prosím - čidlo teploty zase
Otázka pro ty kterým správně funguje termostat.... Když jedete s kopce a brzdíte motorem jde Vám teplota dolů? Chci říct jde Vám ručička teploty o něco níž než je provozní teplota třeba když v kuse jedete? Já ted měnil ten termostat a máme tu táhlý kopec tak sem ho jel se zařazeným stupnem poprvé po montáži a teplota se nehla a drželo to no a ted po cca. dvou týdnech mi šla ručička tak na 80 stupnu... má to tak být nebo i s kopce při brždění motorem to tu teplotu musí udržet?
-
DanoSK - FK
Re: RYCHLOU radu prosím - funkční termostat?
ak tam uz bola prevadzkova teplota a potom pride jazda z kopca, tak teplota by nemala klesnut. Na to je tam ten termostat...
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Re: RYCHLOU radu prosím - funkční termostat?
aj mne je to trosku cudne,ked idem tak jemne po plyne,motor sa netrapi,aj z kopca,tak mi klesne trosku teplota...
...chcem vymenit termostat,aku znacku mam kupit?teda cchem origo,ale ci su rozne znacky alebo aky mam kupit???
...chcem vymenit termostat,aku znacku mam kupit?teda cchem origo,ale ci su rozne znacky alebo aky mam kupit???
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448