motor se dusí
-
mson - FK
motor se dusí
čau.tak koupil jsem feldu 1.6 mpi.jako mám kdyžtak sehnaný druhý motor ale kdyby šel opravit budu rád.za studena se nemužu rozjet auto se začne dusit i zdechne.nechám ho chvilku zahřát a celkem pohoda.nesmím prudce přidávat plyn jinak se auto dusí.při postupném přidávání plynu jede motor jakš takš.ale nekdy to nad 4 tisíce otáček chytne zatah a jede to krásne.ale vetšinou musím postupne přidávat plyn.do kopce nemůžu jet pod plným jinak se auto dusí.nevíte čím to může být?díky moc za radu
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: motor se dusí
zacal bych diagnostikou, urcite fitry olej a spol , a pak skrtici klapka.
mozna jeste zmerit i tlaky na valcich
mozna jeste zmerit i tlaky na valcich
-
tgfh - FK
Přesně tak, koupíte ojeté auto a nevíte...
Jako první věc jedu někde nejlépe ke garážníkovi a tam to seservisuju jak se patří a až pak řeším problémy.
Jako první věc jedu někde nejlépe ke garážníkovi a tam to seservisuju jak se patří a až pak řeším problémy.
-
mson - FK
já jsem to kupoval sw tím že při nejhorším půjde druhý motor.a olej do tohoto motoru pokud nepojede dobře dávat nebudu.vymenil jsem svíčky,dneska jsem vyčistil klapku a ustavil a je to stejne na piču.alke tam to souvisí i se studeným motorem.ráno se rozjet od baráku hrůza.musím nechat trošku zahřát.nevím no.ale i tak díky za rady
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Startuje to dobře? (na první škrtnutí).
V paměti závad nic neni?
Snímač teploty funguje jak má? (po nastartování jsou zvýšené volnoběžné otáčky)
V paměti závad nic neni?
Snímač teploty funguje jak má? (po nastartování jsou zvýšené volnoběžné otáčky)
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Co ta lambda?Vyměněna?Nepomohlo?
-
smazany clen - FK
kuš,kazdej co kupuje auto nejede k zadnymu garaznikovi nebo co:D a kdyz ho kupoval s tím,ze uz ta vada tam je,jiste ta cena musela bejt primerena,lambdou to bejt nemusí,urcite ty filtry,palivove cerpadlo,a mozna potenciometr na klapce,ale to nechci kecat,lambdu bych zkusil opdojit,kdyz to bude to same nebo horsi tak to nou nebude,ja bez ni jezdil par mesicu a jelo to ba naopak líp
-
smazany clen - FK
Tomas6 píše:Co ta lambda?Vyměněna?Nepomohlo?
sakra chlape,spotřeba "JEN" ty seš jako já:D kazdej jezdi za 7-8plynu a vidim,že my dva né
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
TomakecTD:Tak to je ot jak prase.
Ale neva.Já tu spotřebu mám takovou od začátku a nepomohla ani svěcená.Prostě nic.Ale mi to nevadí.Plyn stojí krásnejch 13 kč a na km mi to vychází výrazně líp jak těm co jezdí za 7 L BA.
A teď k tématu: Martine pokud máš celou ještě jednu feldu jak jsi říkal,tak přehazuj co se dá a uvidíš.Zkus změřit tlaky...
Jinak Mson je garážník ve výuce....On nikoho jiného nepotřebuje.
A teď k tématu: Martine pokud máš celou ještě jednu feldu jak jsi říkal,tak přehazuj co se dá a uvidíš.Zkus změřit tlaky...
Jinak Mson je garážník ve výuce....On nikoho jiného nepotřebuje.
-
mson - FK
díky Tome.
no když jsem lambdu odpojil tak jsem musel plyn jenom lechtat jinak se to hned dusilo tak jsem asi po kilometru zase připojil.zkusím s tím palivem neco udelat.k dílům z té feldy budu mít přístup asi až příští týden.jinak přidávám fotky do mého profilu s feldou a díky za rady.
jo na voto nekdy drží volnobeh vyšší.ale po zahřátí normál.v pameti závad nic není.
starty jsou nekdy na piču.startuju na poprvé a nic jen točí.tak vypnu klič a pak zapnu a startuju a jak kdyby to uplne cukne a chytne proste jak kdyby mototr chytl tlaky a hodil velký odpor tak to tak kuckne a chytne.
no když jsem lambdu odpojil tak jsem musel plyn jenom lechtat jinak se to hned dusilo tak jsem asi po kilometru zase připojil.zkusím s tím palivem neco udelat.k dílům z té feldy budu mít přístup asi až příští týden.jinak přidávám fotky do mého profilu s feldou a díky za rady.
jo na voto nekdy drží volnobeh vyšší.ale po zahřátí normál.v pameti závad nic není.
starty jsou nekdy na piču.startuju na poprvé a nic jen točí.tak vypnu klič a pak zapnu a startuju a jak kdyby to uplne cukne a chytne proste jak kdyby mototr chytl tlaky a hodil velký odpor tak to tak kuckne a chytne.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nastartuješ studený motor a ono to drží volnoběh 1200 otáček. Kus popojedeš a hned to klesne na 1000 otáček. Po zahřátí je cca 700 otáček. Jestli se to takhle chová, tak ti snímač teploty funguje.
Když se to dusí, tak nepálí svíčka tak jak má, nebo je nějaký problém s dodávkou paliva.
Když s tím zajedeš za někým s pořádnou diagnostikou, tak určitě najde čím to je. Za diagnostiku nepovažuju VAG, kterým přečte paměť závad. Je potřeba vrazit sondu do výfuku a změřit co z toho leze.
Zkušenější mechanik už po čuchu pozná jestli je směs chudá, nebo bohatá. Případně jestli z toho lítá nespálený benzín.
Tohle není běžná závada na kterou by jsme měli jasnou odpověď. Než do toho cpát peníze a zkoušet měnit kde co, tak je lepší zjistit příčinu pomocí přístrojů.
Když se to dusí, tak nepálí svíčka tak jak má, nebo je nějaký problém s dodávkou paliva.
Když s tím zajedeš za někým s pořádnou diagnostikou, tak určitě najde čím to je. Za diagnostiku nepovažuju VAG, kterým přečte paměť závad. Je potřeba vrazit sondu do výfuku a změřit co z toho leze.
Zkušenější mechanik už po čuchu pozná jestli je směs chudá, nebo bohatá. Případně jestli z toho lítá nespálený benzín.
Tohle není běžná závada na kterou by jsme měli jasnou odpověď. Než do toho cpát peníze a zkoušet měnit kde co, tak je lepší zjistit příčinu pomocí přístrojů.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Ono kolikrát ani ty přístroje nic nezjistí.Bude mít přístup k feldě která půjde do šrotu a je funkční,takže proč nezkoušet.Někdy ani tato operace nepomůže(vlastní zkušenost).Možná bych to viděl v tlaku paliva.Jestli si ještě v tom Boschu,tak tam nemáte měřák na tlak paliva?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ty emise bych stejně změřil. Už jenom když člověk ví, jestli je směs chudá nebo bohatá, tak to nevede nějakým směrem.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Ono chudou nebo bohatou směs poznáš podle lambdy ve VAGu.Emise ti nikdo za pár korun nebo dobré slovo nezměří.Být Martinem,tak asi zkouším v první řadě dostupné věci.Jestli bude mít druhou feldu k dispozici,která jezdí,tak nemyslím že by na to přijít nemusel.
-
mson - FK
čau.tome ta felda je nabořená takže nejezdí ale jela než se bouchla.a vím že velice dobře jezdila.dneska jsem koupil palivový filtr tak zkusím vymenit.me jenom řekli že lambdasonda ukazuje nesmysli a že hapruje její výstupní napetí a že je moc nízké.o víkendu pojedu pro ty veci snad tak uvidím.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Změření emisí stojí oficiálně i s protokolem cca 500. Když tam přijedeš, že to chceš jenom nezávazně zkontrolovat, tak ti to za 200 do kapsy udělá každý garážník co má zelenou ceduli nad vratama.
Lamda sondou bohatost směsi zjistíš, za předpokladu že funguje. Navíc lamda řeší jenom kyslík a to skokově. Nezjistíš žádné hodnoty. Jenom jestli je směs bohatá, chudá, nebo akorátní.
Lamda sondou bohatost směsi zjistíš, za předpokladu že funguje. Navíc lamda řeší jenom kyslík a to skokově. Nezjistíš žádné hodnoty. Jenom jestli je směs bohatá, chudá, nebo akorátní.
-
mson - FK
čau.zitra(dneska) pojedu pro motor a všechno co potřebuju tak budu zkoušet a potom když šup motor do auta.a bude hotovo snad
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Měnit motor jenom proto, že hrabe něčemu elektrickému kolem něj, to je podle mne trochu zbytečná práce.
Že by měl motor tak mizernou kompresi až by se dusil, to by se projevovalo na výkonu pořád, ne jenom po nastartování.
Že by měl motor tak mizernou kompresi až by se dusil, to by se projevovalo na výkonu pořád, ne jenom po nastartování.
-
mson - FK
ted mi to ještě na piču startuje ráno za studena.točím točím nic.vypnu klič pak zapnu nechám nasát a pak točí najednou to škitne a chytne.a motor je ted orší dusí se to víc
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
A napíšeš už konečně kolik to má po nastartování otáček na volnoběh?
Svíčky jsi určitě kontroloval, jestli není některá ohulená, mokrá, olepená...
Nízké napětí z lambda sondy může znamenat dvě věci:
1. lambda je v háji
2. je chudá směs
Když jsi lambdu odpojil a ještě se to zhoršilo, tak mi to silně nekoresponduje s tím nízkým napětím co z ní leze. Když lambda nefunguje jak má, nebo jí odpojíš, tak řídící jednotka přejde do nouzového stavu a začne dodávat předprogramovanou dostatečně bohatou směs. Bez reálného změření emisí jsou to ale jenom dohady. Čučet na to na VAGu nemá smysl, když nevíš jestli lambda funguje nebo ne.
Obecně když auto nestartuje, tak je to v devadesáti procentech případů problém se zapalováním (zapalovací modul, rozdělovač, kabely, svíčky). Stejně tak když se dusí i při přidání na neutrál, je v tom většinou zase zapalování.
Když se auto dusí při plném plynu v otáčkách, tak to bývá problém s dodávkou paliva. Jestli je auto schopné jet na plný výkon po zahřátí motoru, tak určitě není problém ve vstřikování a v palivovém filtru. Mohl by jsi mít problém s palivovým čerpadlem, které po nastartování dodává sotva dost benzínu pro ten volnoběh. Po nějaké době se probere a začne dodávat.
Já bych ale začal tou elektrikou. Kontrola snímače teploty je snadná. Případně stojí za zkoušku i jeho odpojení, jestli se studený motor bude chovat jinak.
Po každém pokusu je na místě zresetovat řídící jednotku. (vytáhnout jedničku pojistku při vypnutém zapalování)
Svíčky jsi určitě kontroloval, jestli není některá ohulená, mokrá, olepená...
Nízké napětí z lambda sondy může znamenat dvě věci:
1. lambda je v háji
2. je chudá směs
Když jsi lambdu odpojil a ještě se to zhoršilo, tak mi to silně nekoresponduje s tím nízkým napětím co z ní leze. Když lambda nefunguje jak má, nebo jí odpojíš, tak řídící jednotka přejde do nouzového stavu a začne dodávat předprogramovanou dostatečně bohatou směs. Bez reálného změření emisí jsou to ale jenom dohady. Čučet na to na VAGu nemá smysl, když nevíš jestli lambda funguje nebo ne.
Obecně když auto nestartuje, tak je to v devadesáti procentech případů problém se zapalováním (zapalovací modul, rozdělovač, kabely, svíčky). Stejně tak když se dusí i při přidání na neutrál, je v tom většinou zase zapalování.
Když se auto dusí při plném plynu v otáčkách, tak to bývá problém s dodávkou paliva. Jestli je auto schopné jet na plný výkon po zahřátí motoru, tak určitě není problém ve vstřikování a v palivovém filtru. Mohl by jsi mít problém s palivovým čerpadlem, které po nastartování dodává sotva dost benzínu pro ten volnoběh. Po nějaké době se probere a začne dodávat.
Já bych ale začal tou elektrikou. Kontrola snímače teploty je snadná. Případně stojí za zkoušku i jeho odpojení, jestli se studený motor bude chovat jinak.
Po každém pokusu je na místě zresetovat řídící jednotku. (vytáhnout jedničku pojistku při vypnutém zapalování)
-
mson - FK
čau.fakt moc dík za rady.svičky jsem koupil nové ale udelal jsem pičovinu nepodíval jsem na číslo.jen podle závitu ale jsou tam nové a ted jsem se na ne ještě nedíval.co znamená chudá smes.když nastartuju za studena tak otáčky jsou kolem 1000-1300.pAK TO KLESNE TAK NA 800 NEKDY I NÍŽ.ale dávej bacha.já jedu mám tak 2000tis ot. a dam plný a dusí se to nekdy jako kdyby jsi uplne vypl zapalování ale takhle to delá jen za studena.za tepla se to jen dusí ale slyšíš že to pálí.dneska jsem jel z prace a motor už byl zahřaty tak na 70 stupnu.a jedu na 3 klidecek tak 2000tis ot. a najednou uplne to zacalo chcipat tak jsem podřadil na 2 a postupne zase po troškách přidával plyn.dostal jsem se tak na 3000tis otáček na 2 dám plný a zátah tak jak má být dám 3 sešlápnu plný a zase to dusí.v tech vyších otáčkách když dáš plný tak se to nekdy chytne.v nízkých nikdy. a ještě jedna otázka která je pojistka číslo 1.
ješte jedna vec.když odjíždím ráno od baráku tak jedu na 1.mám to do kopce a je snih tak nechci aby to hrabalo a třeba jedu 100m a mam tam 3000tis ot dam plny a v pohode.ale na dvojku se taky nekdy podaří dat plny ale na 3 je to už uplne v ....ale beru ted v uvahu že to na tu 1 hrabalo když jsem dal plný.já fakt už nevím.teplotní čidlo je dávané nové s celým telem termostatu stalo me to kolem 1500kč.
ješte jedna vec.když odjíždím ráno od baráku tak jedu na 1.mám to do kopce a je snih tak nechci aby to hrabalo a třeba jedu 100m a mam tam 3000tis ot dam plny a v pohode.ale na dvojku se taky nekdy podaří dat plny ale na 3 je to už uplne v ....ale beru ted v uvahu že to na tu 1 hrabalo když jsem dal plný.já fakt už nevím.teplotní čidlo je dávané nové s celým telem termostatu stalo me to kolem 1500kč.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Podle volnoběžných otáček je čidlo teploty OK.mson píše:čau.fakt moc dík za rady.svičky jsem koupil nové ale udelal jsem pičovinu nepodíval jsem na číslo.jen podle závitu ale jsou tam nové a ted jsem se na ne ještě nedíval.co znamená chudá smes.když nastartuju za studena tak otáčky jsou kolem 1000-1300.pAK TO KLESNE TAK NA 800 NEKDY I NÍŽ.ale dávej bacha.já jedu mám tak 2000tis ot. a dam plný a dusí se to nekdy jako kdyby jsi uplne vypl zapalování ale takhle to delá jen za studena.za tepla se to jen dusí ale slyšíš že to pálí.dneska jsem jel z prace a motor už byl zahřaty tak na 70 stupnu.a jedu na 3 klidecek tak 2000tis ot. a najednou uplne to zacalo chcipat tak jsem podřadil na 2 a postupne zase po troškách přidával plyn.dostal jsem se tak na 3000tis otáček na 2 dám plný a zátah tak jak má být dám 3 sešlápnu plný a zase to dusí.v tech vyších otáčkách když dáš plný tak se to nekdy chytne.v nízkých nikdy. a ještě jedna otázka která je pojistka číslo 1.
Chudá směs je taková, když je hodně vzduchu a málo benzínu. A to až tak málo, že už to nejede a dusí se to. Podle popisu by to na chudou směs vypadalo a nízké napětí lambdasondy to potvrzuje. Chudá směs se může do motoru dostávat tak, že to někde přisává falešný vzduch mezi klapkou a motorem, to pak ale blbne na volnoběh. To není tvůj problém. U tebe to vypadá, že tam jde málo benzínu.
To že motor funguje v situacích, kdy do něj jde málo benzínu (volnoběh a lechtání plynu) a nefunguje když přidáš plyn a je potřeba benzínu víc, to by mne přimělo ke kontrole palivového filtru a čerpadla.
-
mson - FK
čau.divej palivový filtr jsem dal nový a bez rozdílu.ale divej ty píšeš že tam jde asi málo benzinu ale říkám ti že nekdy to jede normálne na krátkou dobu ale jede.třeba dneska jsem předjíždel auto do kopce na 2 a celkem pohoda dal jsem 3 a zase se to dusilo tak jsem musel ubrat plyn a a pomalu přidávat
-
mson - FK
jo a ještě mi to dneska delalo že se motor na volnobeh třepal.ale zase to přestalo.
ale otáčky mel tech 8OO ot za min
ale otáčky mel tech 8OO ot za min
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Prostě bez podrobné diagnostiky nemá cenu pokračovat. Není to žádná standartní závada.
1.6ky obecně mají problémy s volnoběhem (chcípají po ubrání plynu). Mají problém s ucpaným posledním dílem výfuku (nejdou do otáček, netahají). Nestartují za vlhka (popraskaný zapalovací modul).
To co to dělá tobě není ani kombinací běžných problémů. Je potřeba píchnout VAG na řídící jednotku a zároveň měřit co leze z výfuku. Stoprocentně to ukáže něco mimo hodnoty. Aby jsi jenom na zkoušku měnil třeba palivové čerpadlo, nebo regulátor tlaku paliva, to je dost nákladné experimentování.
Dobře vybavená dílna dokáže jenom pomocí měření el. hodnot vadné čerpadlo odhalit. Jak se měří tlak paliva jsem nikdy neviděl. Můžeš maximálně sundat hadičku co vede od regulátoru tlaku do sacího potrubí. Z hadičky nesmí kapat benzín.
V každém případě se ale vsadím, že to není mechanická závada motoru. Proto ho nemá cenu měnit.
Můžeš postupně zkoušet odpojovat jednotlivé snímače a pozorovat jestli se něco stane. Motor je schopný běžet po odpojení kteréhokoli snímače. Pouze snímač v rozdělovači musí zůstat připojený. Víc pro to v domácích podmínkách fakt těžko uděláš.
1.6ky obecně mají problémy s volnoběhem (chcípají po ubrání plynu). Mají problém s ucpaným posledním dílem výfuku (nejdou do otáček, netahají). Nestartují za vlhka (popraskaný zapalovací modul).
To co to dělá tobě není ani kombinací běžných problémů. Je potřeba píchnout VAG na řídící jednotku a zároveň měřit co leze z výfuku. Stoprocentně to ukáže něco mimo hodnoty. Aby jsi jenom na zkoušku měnil třeba palivové čerpadlo, nebo regulátor tlaku paliva, to je dost nákladné experimentování.
Dobře vybavená dílna dokáže jenom pomocí měření el. hodnot vadné čerpadlo odhalit. Jak se měří tlak paliva jsem nikdy neviděl. Můžeš maximálně sundat hadičku co vede od regulátoru tlaku do sacího potrubí. Z hadičky nesmí kapat benzín.
V každém případě se ale vsadím, že to není mechanická závada motoru. Proto ho nemá cenu měnit.
Můžeš postupně zkoušet odpojovat jednotlivé snímače a pozorovat jestli se něco stane. Motor je schopný běžet po odpojení kteréhokoli snímače. Pouze snímač v rozdělovači musí zůstat připojený. Víc pro to v domácích podmínkách fakt těžko uděláš.
-
mson - FK
zitra budu mit doma cely motor s čerpadlem a tak.regulátor tlaku paliva zkusim vymenit.tlak paliva jsem už delal v praci.paralerne se připojuje meřák na hadičku co vede do rampy.zkusim vymenit par veci a uvidim.je to opravdu divna zavada.ale taky doufam žeto nebude nic extremniho.a muže to byt svičkama že je tam jiný typ?
-
mson - FK
dneska jsem dal další lambdasondu a furt stejné.i regulátor tlaku paliva jsem vymenil.a rekni mi teda která je ta 1 pojistka.diky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jednička pojistka je první zleva. Nečekej ale žádný zázrak. Vytažení pojistky ti pomůže, když jsi odpojením některého snímače hodil řídící jednotku do nouzáku. I v nouzáku ale motor pracuje naprosto spolehlivě a díky většímu přísunu paliva to jede dokonce znatelně lépe.
-
Fileta - FK
ahoj zdenek bral sem od tebe ten vyfuk a nemas nahodou vysypany katalizator myslim si ze otresama ti to ten ulomeny kousek presouva do diry a ucpava ti to tu diru a tim padem se to dusi. skus po nem poklepat jestli tam neco nedrnci jestli jo tak bude vysipany
-
mson - FK
a pochopte že to není pravidelné.píšu že to chvilkama na chvilku jede dobře tak jak má.ještě jsem si dotahl druhou zapalovací cívku.
jo nechci nejak rýpat ale tak jsem jako zkusil vytahnout první pojistku a auto jsem bez ní normálne nastartoval.zitra dopoledne přehodím řerpadlo ,svíčky a zapalovací cívku a uvidim.
jo nechci nejak rýpat ale tak jsem jako zkusil vytahnout první pojistku a auto jsem bez ní normálne nastartoval.zitra dopoledne přehodím řerpadlo ,svíčky a zapalovací cívku a uvidim.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
A proč by jsi bez ní neměl auto nastartovat?
Přes tuhle pojistku je zapojené napájení řídící jednotky, když je vypnuté zapalování. Když jí vytáhneš, tak řídící jednotka při každém vypnutí zapalování zapomene adaptaci a asi se i smaže paměť závad. Ve výsledku je to tak velice jednoduchý způsob, jak řídící jednotku zresetovat.
Přes tuhle pojistku je zapojené napájení řídící jednotky, když je vypnuté zapalování. Když jí vytáhneš, tak řídící jednotka při každém vypnutí zapalování zapomene adaptaci a asi se i smaže paměť závad. Ve výsledku je to tak velice jednoduchý způsob, jak řídící jednotku zresetovat.
-
mson - FK
cau chlapi.felda mi už jede tak jak má.v palivovém čerpadlu byla z hodní strany dirka kterou to chcalo všechno zpet do nádrže a vývodem kama mel jít benzin nešlo skoro nic.do dirky jsem dal šroubek a a felda jede jak má.konečne.jinak díky všem za rady.a aspon máme další vyřešenou záhadu za nama.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
čoveče nevím jestli by jsi to čepradlo neměl dát nový.Ta dírka si myslím není jen pro to aby do toho motorku tekl benzín.Jestli to není nějaký přetlakový ventil .