Kontrola(přeměření) ŘJ.pomoc...pomoc

sisin - FK

Kontrola(přeměření) ŘJ.pomoc...pomoc

Příspěvek od sisin - FK »

Použil jsem magické tlačítko hledat,ale bez výsledku,takže se musím zeptat. Když mi vybíjel baterku alarm+centrál+rádio(rádio vyřešené,centrál+alarm odpojený) je klid.
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =30&t=8462
Rádio jsem zapojil na externí vypínač,ale jde mi o centrál a alarm.V servise kde mi to montovali mi řekl majitel,že se ŘJ nedá proměřit jestli je vadná nebo né.Berou vždy od jednoho výrobce,aby mohli přehodit kus za kus a zjistit jestli je ŘJ po smrti.Prý je nerozebíratelná.
Takže....jde ŘJ rozebrat nebo proměřit a jestli ano,tak jaké má mít hodnoty(odběr +-) podrobnosti o centrálu i alarmu v odkaze na topic
....navíc po zpětném zapojení nejdou otvírat přez dálkač ani kíček všechny dveře...někdy jdou dvoje,někdy jedny,někdy všechny,jak se tomu chce
....po aktivaci alarmu jsem zjistil,že třeba po půl hodině sám problikne a pípne jak bych znovu zamknul dálkou

co změřit znova,co odpojit,co vyměnit,na co se zaměřit,aby alarm i centrál byl funkční? pokuď teda není KO ta ŘJ.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrola(přeměření) ŘJ.pomoc...pomoc

Příspěvek od Jozefj »

A co je to za centrál? Většinou je přívodní svazek na konektor a jde odpojit.Když se vyndá tak by měl mít šrouby pro demontáž.Beru to podle svého.
sisin - FK

Odpojit jde,podívám se jestli jde rozbrat,ale stejně nevím co přemeřit v té ŘJ,abych zjistil co může být špatně
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Pokud tam není někdo,kdo se zabívá elektronikou, tak bych to mohl třeba já ,ale to by se musela poslat ke mně.Já teď zatím cestu do Ostravy nemám.
sisin - FK

Já to vyndám a zeptám se jestli tomu rozumí Psykopat,kdyby né tak bych ti to poslal jestli něco zjistíš.A jak to vlastně zjistíš,že je špatná,když ji vlastně nezapojíš do kablů co mám rozvedené v autě? Nevím jestli jde třeba vyměnit místo jiné ŘJ pokuď by pasovaly počty pinů ve svorkovnici,ale to by bylo asi moc jednoduché,né?

Teď jsem se dočetl v manuálu v kolonce řešení problémů,že......mám ukostřit bílý a hnědý vodič a pokuď ŘJ pracuje správně tak by v ní mělo cvakat.Je to tak?
Ještě mě napadlo,že by mohly odejít motorky,sice by musely odejít dva najednou,ale to se může stát.Spíš mi nejde do hlavy,že se někdy otevřely jenom řidičové dveře,někdy i spolujezdcové,někdy jedny nebo dvoje zadní.Prostě si to otvíralo podle počasí.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Serva se spínají relátkama,příkaz je z dálky ,nebo od řídících motorků ve předu ,Přepínačema proti plusu ,rámu ,přerušením okruhu.Takže tam bude kolem 13 vývodů.A když to bude rozebraný ,tak není problém najít vývody relé a zapojit žárovičky.Většinou jsou chyby u relátek -studeňáky.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Tak jak to pokračuje?
sisin - FK

V pondělí posílám.Nebyl čas,byla kosa a dokuď je sníh tak jsem raději chodil s děckama na kopec než se vrtal v autě.Ještě dotaz,když otvírám klíčkem řidičovy dveře tak to jde dost z tuha,moc se čudlíku nechce vyjet,už se mi stalo,že to nešlo otočit a musel jsem čudlík vytáhnout od spolujezdce.Tohle bych spíše přičítal nějaké zatuhlé vazelíně v mechanismu a nebo to může dělat vadný motorek? Ostatní dveře jdou normálně ikdyž nezapojené motorky kladou určitý odpor,protože je tahám klíčkem.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Ano .Půjde to ztuha ,protože se to tahá se servem.
Odpovědět