škrticí klapka
-
Standa3
škrticí klapka
Chtěl bych se zeptat, jak dlouho vám vydrží škrticí klapka u motoru 1,6 MPI od posledního čištění, než se znovu zanese a motor začne vynechávat na volnoběh nebo ho vůbec nedrží.Tuto odpověď jsem nikde nenašel.Díky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: škrticí klapka
Cca čtyři roky a 70k km. To bylo potřeba klapku u mého auta čistit poprvé. Od té doby to dělám pravidelně tak jednou za rok. Ale prakticky za rok a 8k km nemám co čistit.
Určitě ale hodně záleží, jak moc motor fouká pod písty a v jakém stavu je odlučovač oleje.
Určitě ale hodně záleží, jak moc motor fouká pod písty a v jakém stavu je odlučovač oleje.
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
táta má 97ku 6tým rokem nalítáno nakejch 140000km a ještě sem na to nešahal auto šlape jak utržený z řetězu 
-
smazany clen - FK
já jezdím na LPG a je pořád jako nová,jen teďka sem najel tak 1000km na benzin a trocha se zašpinila,ale já ji čistím preventivně,co sem auto koupil,byla špinavá,ale volnoběh byl v pohodě...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem jí tehdy taky čistil v podstatě preventivně. Prvně za historii auta jsem odpojil baterku a začalo to na volnoběh chcípat. Následovalo vyčištění klapky a základní nastavení. Chcípání to vyřešilo, ale asi víc pomohlo to základní nastavení.