nefunkcni blinkry a svetla zpatecky - VYRESENO
-
a1ex - FK
nefunkcni blinkry a svetla zpatecky - VYRESENO
zdravim, dneska mi přestali fungovat blinkry. Varovky fungujou a ostatní funkce na leve páčce taky (dálka, světelná houkačka). Je to vadná páčka nebo něco jinýho? dik Alex
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 31. led 2010 14:55:46, celkem upraveno 3 x.
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
Re: nefungují blinkry
skus sundat očistit a prostříknout konektor a kontakty příslušné páčky 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na pojistky. Výstražné blinkry jsou krmené přes jinou pojistku než ty normální.
Když by to nebyla pojistka, tak přerušovač můžeme vyloučit. Být vadný ten, tak nebudou blikat ani výstražné. Závada může být ve spínači výstražných blinkrů, nebo ve spínači pod volantem. Že by to ale spínač pod volantem najednou zabalil na obě strany, to není moc pravděpodobné.
Snadno najdeš závadu pomocí voltmetru, nebo zkoušečky. Když vytáhneš přerušovač (rele blinkrů) z desky, zapneš zapalování, tak na jednom z pinů musí být napětí. Když tam napětí nebude, tak je chyba v pojistce, ve spínači varovných blinkrů, nebo někde v drátech. Když tam napětí bude, tak je chyba ve spínači pod volantem, nebo ve vedení od desky s relátkama ke spínači pod volantem.
Ono někdy pomůže jenom pomačkat konektory u spínačů a na desce s relátkama.
Když by to nebyla pojistka, tak přerušovač můžeme vyloučit. Být vadný ten, tak nebudou blikat ani výstražné. Závada může být ve spínači výstražných blinkrů, nebo ve spínači pod volantem. Že by to ale spínač pod volantem najednou zabalil na obě strany, to není moc pravděpodobné.
Snadno najdeš závadu pomocí voltmetru, nebo zkoušečky. Když vytáhneš přerušovač (rele blinkrů) z desky, zapneš zapalování, tak na jednom z pinů musí být napětí. Když tam napětí nebude, tak je chyba v pojistce, ve spínači varovných blinkrů, nebo někde v drátech. Když tam napětí bude, tak je chyba ve spínači pod volantem, nebo ve vedení od desky s relátkama ke spínači pod volantem.
Ono někdy pomůže jenom pomačkat konektory u spínačů a na desce s relátkama.
Jenom doplnění: Směrovky jsou na pojistce č. 21, spolu s couvačkami, výstražná světla jsou na pojistce č. 14.
Jestli nesvítí ani couvací světla, je to pojistkou.
Jestli nesvítí ani couvací světla, je to pojistkou.
-
a1ex - FK
dekuji vsem za pomoc. koupil jsem si nove auto, tak jsem toto jeste moc neresil, nicmene to bude na 99% pojistka, protoze ani ta zpatecka nesviti.
-
a1ex - FK
tak jsem vymenil pojistku (15A), blinkry zacli fungovat. zaradil jsem zpatecku a pojistka se prepalila. nejakej napad? obcas mi zustavali svitit svetla zpatecky, muze to mit nejakou souvislost? tohle bude asi spinacem na prevodovce ze?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: nefunkcni blinkry - VYRESENO,pri zpatecce se prepali pojista
No tak se mrkni na ten spinac jestli nemas ty draty ohly a opreny o telo spinace a pri zarazeni sepnuti se to vyskratuje. Je to zepredu pod starterem na prevodovce.
-
a1ex - FK
Re: nefunkcni blinkry-VYRESENO,pri zpatecce se prepali pojistka
Kuladmin: trefa do cerneho. pravdepodobne pri blbnuti na snehu jsem najel na kupu snehu a ohnul jsem spodni kryci plech, kterej mi oholil izolaci a zkratoval zlutej kablik od spinace zpatecky.
vsem diky za rady
vsem diky za rady