DO a odskok kufru
DO a odskok kufru
Chtel bych si koupit dalkove ovladani jelikoz mam v aute central bez nej. Problem je, ze na kufr neni a chtel bych tam odskok. DO nejspis budu kupovat tuto http://www.levnealarmy.com/dalkove-ovla ... 0/d-70299/
za prve by me zajimalo kde ten odskok koupit, protoze to nemuzu nikde najit (nachazim akorad serva na central 5. dveri)
pak mam strach aby mi to fungovalo, kdyz tam budu pridavat ten odskok s novou ŘJ .. ale fungovat to asi bude
a za druhe bych se chtel zeptat, kdyz budu zapojovat central, musi se natahovat kabely do vsech dveri nebo se to jenom nekam pripoji?
za prve by me zajimalo kde ten odskok koupit, protoze to nemuzu nikde najit (nachazim akorad serva na central 5. dveri)
pak mam strach aby mi to fungovalo, kdyz tam budu pridavat ten odskok s novou ŘJ .. ale fungovat to asi bude
a za druhe bych se chtel zeptat, kdyz budu zapojovat central, musi se natahovat kabely do vsech dveri nebo se to jenom nekam pripoji?
Šmoulujem na to! 
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
Re: DO a odskok kufru
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
DO napojíš jen na ŘJ centrálu, natahovat nové dráty do dveří nemusíš, budeš muset jen natáhnout dráty dozadu k odskoku. Kup tento, je to přímo dělané na feldu a funguje spolehlivě. Sám ho mám a bez problémů.
http://www.htcarsystem.cz/nase_vyrobky/ ... .DV-FEL-GS
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Odskok?
Zdravim. Něco sem tu o tom pročetl ale chtěl bych si to ujasnit. Když budu chít odskok 5tých dveří, tak se ten elektromagnet umisťuje do spodního prahu kufru a potřebuji k tomu tento zámek http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html je to tak?
A kdybych chtěl normální servomotorek zapojený na ostatní 4 dveře tak se dává na zámek co je ve dveřích ne? A eště bych se chtěl zeptat, pokud budu chít ten servomotorek, budu potřebovat jiný zámek než ten co je tam originálně?
A kdybych chtěl normální servomotorek zapojený na ostatní 4 dveře tak se dává na zámek co je ve dveřích ne? A eště bych se chtěl zeptat, pokud budu chít ten servomotorek, budu potřebovat jiný zámek než ten co je tam originálně?
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Zámky měnit nemusíš, odskok i servo fungují se současnejma zámkama co tam máš, k servu ovšem potřebuješ i mechanizmuz zamykání, který musíš se servem koupit. Nestačí tudíž jen dát servo, takk jako v bočních dveřích.
Osobně preferuji odskok je mnohem jednodušší na montáž a je i praktičtější.
Osobně preferuji odskok je mnohem jednodušší na montáž a je i praktičtější.
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
No odskok bych tam chtěl spíš. Mě jde ale o to, jestli tam tedy budu potřebovat ten spodní díl na prahu. Otvírání kufru neni uděláno lankem od řidiče ale pouze na klíček.
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
No proste v kufru musis mit zamek, na ktery si daval link. Tedy tento. Pak uz jen staci dodelat odskok. Lanko u ridice mit natazene nemusi.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Přesně to sem chtěl slyšet:D dík
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
Doporučuji odskok jak dával odkaz 103457:
montáž je jednoduchá, bez vrtání.

montáž je jednoduchá, bez vrtání.
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
A tento by nešel použít? http://www.levnealarmy.cz/eshop/central ... s1000.html
Chci od tuď kupovat i CZ a nechce se mi platit eště jedno poštovný od jinud.
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak určitě půjde použít, ale bude to nějaký univerzál, tamten, co jsem dával odkaz je spešl udělanej pro feldu a namontuje ho každej i poslepu.
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá teda. Dík
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Eště mám takovej malej dotaz:D k čemu tam slouží to lanko když tam je to servo? To je od řidiče?
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano pokud by jsi chtěl ručně otevřít kufr
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Mám otvírání u řidiče, lanko tam vede zepředu. Nevím jak vypadá jiný zámek. Možná v provedení bez ovládání od řidiče tam nejsou nahoře ani dole ty "háčky" a oka pro konce bovdenu.
Elektromagnet S1000, ani žádný jiný "NEBRAT!!!" Pokud půjde mechanismus trochu ztuha neotevře ti to. Montáž je také problematická - nutnost vrtání, nastavování lanka, ....
Doporučuji servo od HT systemu. (viz odkaz od 103457 i můj) - absolutně bez problémů, nic nevrtáš, přiděláš to dvěma šrouby do připravených míst, táhlo jenom zahákneš.
Přesně tak jsem dopadl já ... koupil jsem magnet a teď se válí v šupleti.
"Dám ti ho za padesát kaček aby si se nenapáli jako já ...
(to byl jenom fór)
Elektromagnet S1000, ani žádný jiný "NEBRAT!!!" Pokud půjde mechanismus trochu ztuha neotevře ti to. Montáž je také problematická - nutnost vrtání, nastavování lanka, ....
Doporučuji servo od HT systemu. (viz odkaz od 103457 i můj) - absolutně bez problémů, nic nevrtáš, přiděláš to dvěma šrouby do připravených míst, táhlo jenom zahákneš.
Přesně tak jsem dopadl já ... koupil jsem magnet a teď se válí v šupleti.
"Dám ti ho za padesát kaček aby si se nenapáli jako já ...
(to byl jenom fór)
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
No právě v té feldě ovládání od řediče neni takže tam nejsou žádný ty pohyblivý části. Už sem to objednal takže v pondělí na to vlítnu:) jen potřebuju sehnat ten zámek.. vrakáč nebo jestli se vám někomu válí doma tak bych byl taky rád:)
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
Podle toho co tu čtu tak se baví každej o něčem jiným. Odskok znamená že se dveře otevřou (jen chytnete dveře a otevřete) po zmáčknutí čudliku na dálkáči. A to druhy co tu každý preferuje není odskok, otevře se kufr se tak, že zamek na kufru je jakoby odemčený a tím přídavným servo motorkem se pouze aktivuje ten čudl u zámku souběžně se všema motorkama u ostatních dveřích, a až jeho ztlačením (manuálně) se kufr otevře.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vit125
To se pleteš, to co tu preferujeme je odskok.
Toto je odskok:
5.DV-FEL-GS
Toto centrál 5-tých dveří:
http://www.autodoplnky-nabijecky.cz/p/1 ... S-Felicia/
To se pleteš, to co tu preferujeme je odskok.
Toto je odskok:
5.DV-FEL-GS
Toto centrál 5-tých dveří:
http://www.autodoplnky-nabijecky.cz/p/1 ... S-Felicia/
Přesně tak. Tu fotku, co jsem dal výše je třeba otočit o 90°doprava. Fotil jsem to "převěšený" přes kufr. Proto jsem uvedl i další popisky.
Odskok znamená, že ti víko kufru po zmáčknutí příslušného čudlu na DO odskočí a pokud je aktivována funkce samozamykání a v horním zámku mikrospínač, tak se zároveň alarm deaktivuje. Horní zámek je přitom pořád zamčený i když je odemčené auto. V pátých dveřích se nic neděje, nehýbe.
Při použití "centrálu" pátých dveří se spolu s autem odemknou i zadní dveře. Proto jsou potřebné úpravy ve dveřích. Vkládá se tam na táhlo takové Téčko, které aktivuje funkci tlačítka. Pokud si sundáš tapec tak hned pochopíš jak vlastně odemykání a zamykání pátých dveří funguje.
Nevím jak vypadá spodní zámek v provedení bez ovládání z místa řidiče. Ale pro ovládání odskoku zadních dveří (je jedno jestli servo, nebo magnet) je nutná ta dolní páka s výřezem. Pokud to tenhle zámek nemá, tak je ho potřeba vyměnit. Funkce ovládání od řidiče (natažení lanka a osazení páčky) není potřeba.
Znovu doporučuji MAGNET NEBRAT.
Odskok znamená, že ti víko kufru po zmáčknutí příslušného čudlu na DO odskočí a pokud je aktivována funkce samozamykání a v horním zámku mikrospínač, tak se zároveň alarm deaktivuje. Horní zámek je přitom pořád zamčený i když je odemčené auto. V pátých dveřích se nic neděje, nehýbe.
Při použití "centrálu" pátých dveří se spolu s autem odemknou i zadní dveře. Proto jsou potřebné úpravy ve dveřích. Vkládá se tam na táhlo takové Téčko, které aktivuje funkci tlačítka. Pokud si sundáš tapec tak hned pochopíš jak vlastně odemykání a zamykání pátých dveří funguje.
Nevím jak vypadá spodní zámek v provedení bez ovládání z místa řidiče. Ale pro ovládání odskoku zadních dveří (je jedno jestli servo, nebo magnet) je nutná ta dolní páka s výřezem. Pokud to tenhle zámek nemá, tak je ho potřeba vyměnit. Funkce ovládání od řidiče (natažení lanka a osazení páčky) není potřeba.
Znovu doporučuji MAGNET NEBRAT.
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Mě to nedalo ale když sem přišel z hospy tak sem to musel nafotit.... tohle je pohled na zámek z kufru jakoby z boku 
A jak je vidět, tak tam žádný mechanizmus na otvírání neni ale je to pouze jako "držák"
A jak je vidět, tak tam žádný mechanizmus na otvírání neni ale je to pouze jako "držák"
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
-
borlan - FK
Z toho fota je jasný, že na tomhle zámku ten odskok nepůjde udělat. Moje domněnka je, že je jen jeden druh zámku, ale ty ho máš nějak "vykuchanej". Já bych řekl, že to není z výroby, ale někdo to vykuchal (ten základní díl je určitě stejný jako ten který umí "odskakovat", je tam např. vidět zoubek na uchycení pružinky apod.). Ale to jsou jen dohady. V každém případě to není podstatné, podstatné je to, že tenhle zámek nemůže odskakovat a opravdu bude potřeba vyměnit či doplnit... 
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Musel tam už bejt od výroby protože se v tom nikdo nehrabal.
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
Myslim, ze to prave je z vyroby. Zakladni dil je stejny, aby se nemuseli vyrabet z 2 ruznyma dilama, ale u nizsich vybav neosadi zamek tema prkotinama.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
To jsem si taky myslel no... a jelikož ta felda má asi tu nejnižší třídu vybavení, tak v ní neni nic 
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
-
borlan - FK
OK, tak teda platí jen ten závěr mého příspěvku - v tomhle stavu nejde doplnit odskok = vyměnit zámek (jen doplnění asi problém - kde vzít díly a taky jsou tam možná všelijak nýtovaný, bodovaný a co já vím co ještě...)...
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Právě proto bude 100x jednodušší vyměnit kus za kus
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
-
borlan - FK
vonyt - ještě si schválně než se do něčeho pustíš zkus prstem zahejbat s tou páčkou na horním dílu zámku (ve dveřích, má plastovou hlavičku, někde černý plast, někde oranžový). Mně jde volně hýbat, žádné zadrhávání při pohybu, ale ta pružina je nějak extra silná. Já pohořel jak s magnetem, tak se silovým servem (podle dodavatele by mělo utáhnout 6kg)...neutáhne to prostě, tak jsem dosud (roky) nedořešil - stále dumám nad kontrolou parametrů toho serva, nad kvalitou přívodů, nad přepákováním do síly, nad výměnou toho zámku ve dveřích se slabší pružinou...
Abys nedopadl jako já...
Abys nedopadl jako já...
Zkus na servo povesit 6 kg neceho a pustit ho. Pokud to neutahne, tak ti prodali neco, co nesplnuje parametry dodavatele a mohl jsi to reklamovat. Na to uz je asi pozde... Prepakovavat je asi blbost, takze by snad stacilo vymenit pruzinu. Nejak se mi to nezda, ze by s tim slo az tak spatne hybat...
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Hele jde mi s ní nádherně hejbat bez žádný velký síly a nikde to nedrhne. Takže to bude asi nějakej error u tebe v tom zámku 
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
-
borlan - FK
Lucas - jo jasný...ten pokus jsem měl v úmyslu, jen jsem se holt nedokopal ještě. To "přepákování" - taky není extra těžké, na tu páčku přišroubovat nástavec a servo přidělat níže pod prahem, místo by tam bylo...spíš by mohl nastat problém se zdvihem, to nemám promyšleno (páka do síly = potřeba delšího zdvihu). Výměna pružiny asi nedopadne - jak jsem tak zběžně koukal na ten zámek, tak je to snejtovaný = problematické rozdělání, nějak se mě to rozskáče + je tom kontakt světla kufru...spíše výměna celého bazmeku...
No když to počkalo roky, tak to snad ještě nějakej ten pátek počká...zatím vždy řeším něco jiného...
No když to počkalo roky, tak to snad ještě nějakej ten pátek počká...zatím vždy řeším něco jiného...
Prepakovani jsem zavrhl prave kvuli potrebe delsiho zdvihu. Ale pokud to pocka, tak neni co resit. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na otevřených dveřích to chodí lehce. Když je ale zabouchneš a zámek je zatížený těsněním kolem dveří, tak už to tak lehce nejde. Zabouchni se do kuftu a zkus jak musíš zabrat aby jsi to vycvaknul.
Magnet ze starteru toho má plné brýle a musí se dost přesně nastavit délka táhla, protože magnet má maximální sílu jenom ve velice malé části zdvihu. U těch kupovaných magnetů to bude podobné.
Magnet ze starteru toho má plné brýle a musí se dost přesně nastavit délka táhla, protože magnet má maximální sílu jenom ve velice malé části zdvihu. U těch kupovaných magnetů to bude podobné.
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to zkoušel.. sice sem se bál že se už od tuď nedostanu ale pohoda
šlo to úplně bez problémů... sílou 6kg sem na to určo netlačil
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
-
borlan - FK
vonyt - no já původně taky byl vesel...taky jsem za to tahal mincířem zavřenej v kufru. Sice měří plusminus, ale dával mi tak 3-3.5kg. To jsem bral, že to 6kg servo dá s prstem v nose...v reálu velký kulový a proto jsem ty roky tam kde jsem...
Však já pamětníkům někdy napíšu jakej byl hlavní problém a jak to nakonec dopadlo 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Vyměň zámek ve dveřích a nevymnejšlej blbosti

Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
No uvidim.. dyštak budu jen nasranej a budu nadávat že sem vyhodil prachy 
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
Hm tak dnes mi konečně přišel ten odskok a fuguje to parádně 
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle valec mam, prodava ho i Jablotron. Uz jsem ho jednou reklamoval, spalila se civka a nemel tah. Nedoporucuji take proto, ze bere az 10A. Odskok mi skvele fungoval do doby, nez me jeden hnup na letnich na namraze trefil dozadu. Od te doby musim dvere ruzne podpirat, aby se otevrely, jinak nema silu odtahnout zapadku a asi i proto se valec spalil. Asi tam dam motorek ze steracuvonyt píše:A tento by nešel použít? http://www.levnealarmy.cz/eshop/central ... s1000.html
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
A máš tam k tomu taky to relé? Já ho k tomu dostal.. bez něj sem to ale nezkoušelborlan píše:Šťastný to člověk...
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
-
borlan - FK
vonyt - úplně nerozumím? Já si koupil samostaně relé (ještě když jsem zkoušel magnet) + samostaně servo 6kg (dle výrobce). Prostě zkusím až se k tomu dokopu jaké má to servo skutečné parametry a jestli ho třeba nekrmím "slabou" elektrikou a ono pak nedá to co píše výrobce. Ale jak říkám, až se dokopu...teď o prázdninách by to možná mohlo klapnout na chalupě... 
- vonyt
- Kontaktovat uživatele:
No normoš sem si to objednal od toho HTcar system a přišlo mi to servo + k tomu relé + kabeláž a návod a běhá to v pohodě
kW - to kdybych věděl
kW - to kdybych věděl
-
borlan - FK
No jasné, tys koupil sadu pro konkrétní účel. Já koupil obecné servo 6kg a zvlášť relé (to už jsem potřeboval když jsem zkoušel zprvu odskok magnetem), bez něj by to u mne nešlo, protože moje ŘJ DO nemá silový výstup. Kdybych to dal natvrdo bez relé, tak bych ten ovládací výstup odpálil...