Vačka ME a rozvody - Vyřešeno!!!
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Vačka ME a rozvody - Vyřešeno!!!
Zdravím. Už jsem z toho normálně na nervy, že to víc nejde
O víkendu jsem dával vačku od ME a při té příležitosti nové rozvody. Jenže, felda jela pěkně blbě. Znovu jsem absolvoval rozborku a zjistil, že mám sice 12 čepů od značky ke značce, ale špatnou sadu kol, která je má blbě (já vím, jsem vůl, že jsem to nezkontroloval). Tak jsem to nastavil podle původních. Já čekal jak to pojede a ono dokonce o trošku hůř než série. Tak se ptám, co se na tom dá ještě podělat, že to nejede jak má???
Naposledy upravil(a) Honza_t dne ned 20. čer 2010 21:38:14, celkem upraveno 1 x.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vačka ME a rozvody
ještě se dá podělat vůle ventilů. Někdo s lepším pamatovákem než já sem jistě napíše na kolik se taková vačka ME za tepla šteluje.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Upravenou řj mám, ale od cimbu. (Vím, měla by bejt od jednoho výrobce, ale byla dřív, v té době jsem s vačkou do budoucna nepočítal) I tak bych čekal že to pojede líp jak série, ale že hůř, to ne
Že by měly ty vůle až takovej vliv? To se mi nechce věřit.
Že by měly ty vůle až takovej vliv? To se mi nechce věřit.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
0,35 saci ; 0,45 vyfukove za tepla 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Rozštělované ventily (i lehce) dělaj děsnou paseku.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
00Inferno00: Díky, zkusím 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Tak vůle nastaveny. Jede to líp, ale určitě ne tak jak má. Je to jako série s tím, že od 4000 ot. to táhne trochu víc, ale fakt jen trochu. Série přestala vždycky táhnout v 5500, tohle končí v 6000. Tak si říkám, že mám asi někde závadu, která s rozvody a vačkou nemá spojitost, jinak nevím 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Čísla jsem nevyzvídal. Prostě jsem napsal do Motor excelu, že chci sportovní vačku do běžnýho provozu. Takže by to měla bejt 265/258.
Jinak teď jsem to ještě projel. Jel jsem jeden kopec.
Série: max. 130
ME: max 125
-zkoušeno na čtyřku v obou případech
Takže ještě horší než se mi zdálo předtím.(no dobrá, když vemu v úvahu vliv počasí tak +- stejný, ale nárůst žádnej)
Tak já už nevím, normálně jsem v háji s nervama a mám chuť tam dát sérii
Jinak teď jsem to ještě projel. Jel jsem jeden kopec.
Série: max. 130
ME: max 125
-zkoušeno na čtyřku v obou případech
Takže ještě horší než se mi zdálo předtím.(no dobrá, když vemu v úvahu vliv počasí tak +- stejný, ale nárůst žádnej)
Tak já už nevím, normálně jsem v háji s nervama a mám chuť tam dát sérii
-
tgfh - FK
Těžko radit, ale Cimbu a 265 vačka by měla jet skvěle. Nechtěl bych to ty jo celé zase rozebírat.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
To mi povídej. Ještě když já už to rozebíral dvakrát, kvůli blbě označenýmu soukolí(chtěl bych toho vola, co za to může, dostat do rukou)
Tak já nevím. Asi nakonec zatnu zuby a dám sérii a uvidím jak pojede. Jestli hůř než předtím, mám někde závadu. Jestli ne, tak jsem dostal buď nějakej šmejd vačku (ale při pověsti ME je to asi dost blbost) a budu jí reklamovat, nebo nevím v čem je problém
Tak já nevím. Asi nakonec zatnu zuby a dám sérii a uvidím jak pojede. Jestli hůř než předtím, mám někde závadu. Jestli ne, tak jsem dostal buď nějakej šmejd vačku (ale při pověsti ME je to asi dost blbost) a budu jí reklamovat, nebo nevím v čem je problém
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Dneska sem udělal diagnostiku, skontroloval co šlo, i kompresní tlaky
Celej den nad tím bádám a usnesl jsem se, že taková náhoda asi ani nemůže nastat, že by se zrovna něco podělalo, když dávám vačku. Jediný vysvětlení je, že jsem ty rozvody blbě nastavil i přesto, že jsem to po sobě třikrát kontroloval. Jen tak se mi to rozebírat nechce, tak prosím o pomoc. Kdo má vačku od ME, potřeboval bych zjistit alespoň přibližně jestli sedí časování. Nastavit ventily 4. válce do střihu a řemenici riskou na nálitek. U mě to vychází, že na risce už je sací ventil asi o 1,5 mm stačenej. Když jsou přesně ve střihu, tak mám risku daleko před nálitkem. Jestli to někdo může porovnat, moc prosím. Jinak už si asi hodim mašli. Už se mi o ozubených kolech i zdá.
V tuhle chvíli je značka řemenice u nálitku, VV už trochu stlačen...

V tuhle chvíli jsou ventily přesně ve střihu, riska řemenice daleko před nálitkem...

Ještě jsem to porovnal se sériovým motorem, tam střih ventilů a značka u nálitku souhlasily skoro přesně, dokonce na nálitku byl ještě trochu stlačený SV. Nějak se mi nezdá, že by ten rozdíl měl bejt až tolik
Celej den nad tím bádám a usnesl jsem se, že taková náhoda asi ani nemůže nastat, že by se zrovna něco podělalo, když dávám vačku. Jediný vysvětlení je, že jsem ty rozvody blbě nastavil i přesto, že jsem to po sobě třikrát kontroloval. Jen tak se mi to rozebírat nechce, tak prosím o pomoc. Kdo má vačku od ME, potřeboval bych zjistit alespoň přibližně jestli sedí časování. Nastavit ventily 4. válce do střihu a řemenici riskou na nálitek. U mě to vychází, že na risce už je sací ventil asi o 1,5 mm stačenej. Když jsou přesně ve střihu, tak mám risku daleko před nálitkem. Jestli to někdo může porovnat, moc prosím. Jinak už si asi hodim mašli. Už se mi o ozubených kolech i zdá.
V tuhle chvíli je značka řemenice u nálitku, VV už trochu stlačen...

V tuhle chvíli jsou ventily přesně ve střihu, riska řemenice daleko před nálitkem...

Ještě jsem to porovnal se sériovým motorem, tam střih ventilů a značka u nálitku souhlasily skoro přesně, dokonce na nálitku byl ještě trochu stlačený SV. Nějak se mi nezdá, že by ten rozdíl měl bejt až tolik
Máš to furt o zub přesazený.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Díky, to jsem chtěl slyšet. Jdu se na to vrhnout 
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
zajdi do škoda salonu koupit origo rozvody! tím bych asi začal
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
Adler - FK
Vici ono právě že i rozvody prodávané jako origo mají tuhle vadu... víc tady http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=22616 a tady http://skoda-virt.cz/cz/forum/motor-1/8 ... 3#p1995263
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
počúvni Viciho , tieto šmejdy niesú origo rozvody , origo rozvod kúpený v škodovke má značky dobre , kupoval som dva kusy nedávno , a v mototechne majú tieto zo zlým značením .
-
Adler - FK
Suri: Ale samozřejmně že to jsou origo rozvody... Přečti si co napsal Kachnis a Varok na Techwebu v diskuzi co jsem tady dával odkaz a taky si zajdi na stránky firmy Klein & Blažek která dodává díly Škodovce. Prostě je to zkoněná série origo rozvodů kterou daly do oběhu.
Vždy jsem sundal rozvodový kola, vačku a kliku nechal být a nasadil zpět nový a až potom jsem jen orientačně zkontroloval zda sedí počet 12 zubů. A když se mi stane že si s něčím nechtěne pohnu tak podle fotky v chytré knížce nastavuji polohu kliky a vyčky podle perodrážky a né podle rozvodů. Myslím si ale že pokud je skoněná celá serie tak ve škodovce by Ti je neprodali a pokud ano tak by Tě na to upozornili. Ovšem automobilka má vysoký požadavky na kvalitu a pokud v dodané serii najde jedinýho zmetka tak posílá zpět celou várku výrobci na jeho náklady. Již jsem pro automobilky něco dělal a vím jak to chodí, Ti do oběhu zmetka nedají. Takže i když jsou to rozvody originál tak dle mě se dají koupit jen v běžné obchodní síti. Tam už na kvalitu nekoukají, jen na cenu. Varianta B je že pokud se dají koupit v síti škoda tak jen proto že v této prodejně výtězí cena nad kvalitou. Už jsem slyšel i o pár prodejnách kde není problém koupit repliku.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Adler - FK
favo: Jo favo asi to bude nejspíš tak jak říkáš.... Že to sice asi byly origo, ale zkoněný tak to nechaly jen pro běžnou obchodní síť.
Vžij se do role výrobce kdy Ti na dílně leží skoněná celá serie díky třeba jen jednomu volovi co při práci nedával pozor a Tobě v tom leží několik desítek tisíc jen na zisku. Co uděláš když víš že jsou v naprostém pořádku jen je blbě značka. Značku opravíš , pokud to zjistíš v čas a nabídneš za sníženou cenu do prodeje a buď se prodají a nebo půjdeš s cenou ještě níž, na smeťák je nevyhodíš. Pokud to zjistíš pozdě a nějakou várku už jsi prodal máš problém ovšem né až tak obrovský protože , felicie (favority,120ky 1000ovky) už se nevyrábí a tudíš nehrozí že by automobilka musela zastavit výrobu a měnit v již hotových motorech nastavení rozvodů. To by nejspíš pana výrobce položilo. Výrobce v dobré vůli bude předpokládat že rozvody bude měnit odborník který ví co a jak a problému si všimne dřív než motor celý složí, ti ostatní mají holt smůlu. Nakonec, co by jsi chtěl za necelý 4 stovky 
Moje felda 1.4 MPi
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Fávo: to je podle mě špatnej přístup, zmetek rozhodně nemá přijít do prodeje. Je to problém a zodpovědnost toho kdo to svojí lemplovskou prací při výrobě zkonil, nebo si toho při výstupní kontrole nevšiml. A on má výrobci hradit případný škody, buď ze svojí pojistky a když ji nemá (což při nějaký zodpovědnosti je hloupost) tak se mu to prostě srazí z vejplaty/několika vejplat.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Ešte raz si pozri čo píšem , je možné že kleinblažek dodáva do škodovky kvalitnejšie rozvody pretože sa stým kolega nestretol všetky boli v poriadku a rozvod kleinblažek z mototechny bol po 40 000 km ko a origo čo som nasádzal drží 80 000km a je ticho , a oba som robil ja a rovnako . a navyše v dobe kedy boli tieto zmetky v mototechnách som robil v servise a nejaké rozvody vymenil a nejaké som aj kupoval a všetko ok . to len pokazili a poslali do lacnej mototechny
Otec má na motoru 135000km a origo rozvody a taky to nějaký extra randál nedělá.
Moje felda 1.4 MPi
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
ja mám tiež cez 140 000 a dosť nešetrného jazdenia a už ich začína byť počuť ale ešte by dosť vydržali ale v lete ich vymením
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Tak se pochlubím, jak jsem dopadl. Pro jistotu, že by byly kola třeba jen o půl zubu mimo, sem dal stará s novým řetězem. Vyzkoušel jsem 3 varinaty. 11 čepů, 12 čepů, 13 čepů. Výsledek je: 11 jelo blbě, 13 ještě hůř, 12 nejlíp, ale asi tak jako série, neli o chlup míň. Takže co teď s tím? Mám za sebou kompletní diagnostiku motoru, tak už může bejt problém asi jen ve vačce, i když se mi tomu nechce věřit...
-
tgfh - FK
A tak mě napadá co volnoběh? Stabilní? Máš dobře seřízené ventily? Nejsou "zatuhlé" neboli neustále pootevřené?
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Volnoběh je stabilní o trochu míň než v sérii, ale to připisuju funkci vačky. Ventily jsou seřízené nejlíp jak šlo, po každém válci jsem motor znovu zahříval. Zatuhlé asi nebudou. Rozhodně tedy před vačkou nebyly a teď to má i kompresní tlaky v normě.
Takže jestli mě neosvítí duch svatý a neřekne mi co s tim kurvadrát mám dělat, tak tam o víkendu jde série! Kdo má zájem, ME bude zapíchlá v poli na Lojzových Pasekách u lipenského jezera!!! Já se na takový tuningy můžu vybodnout. Něco co u každýho funguje, u mě je ještě na škodu a ještě to stojí nemalý prachy a o nervech ani nemluvě
Celkově jsem rozebíral rozvody 6x, a každej z vás určitě ví co je to za práci. Tisíce šroubů, pak je člověk celej od oleje... Už to stíhám rozebrat a složit do hodiny, klidně i po slepu. Každej šroub znám jménem a když jdu do samošky pro rohlíky a chleba, tak řeknu "10 ozubenejch kol a půl vačky". A mě už chytá amok normálně!!!!!!
A jestli to se sérií pojede jako předtím, což znamená ještě o něco líp než teď(jako že jsem o tom naprosto přesvědčen), tak píšu do ME, ať mi příště neposílaj polotovary.
Takže jestli mě neosvítí duch svatý a neřekne mi co s tim kurvadrát mám dělat, tak tam o víkendu jde série! Kdo má zájem, ME bude zapíchlá v poli na Lojzových Pasekách u lipenského jezera!!! Já se na takový tuningy můžu vybodnout. Něco co u každýho funguje, u mě je ještě na škodu a ještě to stojí nemalý prachy a o nervech ani nemluvě
A jestli to se sérií pojede jako předtím, což znamená ještě o něco líp než teď(jako že jsem o tom naprosto přesvědčen), tak píšu do ME, ať mi příště neposílaj polotovary.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Jenom jestli můžu jo tak já mám taky vačici od ME a jako spokojenost..nečekal jsem o toho že to bude lítat jako raketa ale moje očekávání to nadchlo ... Ale nevim spíš si tam něco udělal a neudělal... Jako rozhodně výměna vačky neni zas tak složitá ale neni to nic na čem by se nedalo něco zakzit...Osobně bych to zavez nákýmu mechanikovi aby se na to kouknul... A nebo k tomu eště hodit cip od ME...ikám mám to obojí a libice.
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
Taky mam M-E vačku ( a čip později tedy i hlavu) a 100% spokojenost. Jede to líp jak seriova 1.6 
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
souhlas s JEZEK. 
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, právě proto jsem chtěl ME, že je to jistota. Jinak jsem motor prozkoumal co to šlo, i po elektronický stránce a všechno šlape jak má, tak už sem v koncích. Prostě do 4000 je to znatelně línější a přes 4000 se to trošku zlepší k sérii... Já už sem si říkal, jestli jsem nějakou lepší vačku v autě už neměl od předchozího majitele, protože to vždycky jelo trochu líp než ostatní série. Jenže předchozí majitel byla hygienická stanice, tak tam to asi těžko tunili 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
len či to ty robíš dobre , tie ventily nastav aj trochu volnejšie aj za studena tyčky máš aké?
Kolik má motor naběhané ? Co tlak paliva na to hle je vačkla ME hodně háklivá, v jakým stavu je katalizátor potažmo celý výfuk, tohle taky udělá moc. Co filtr paliva, byl již měněn ?
Já mám vačku ME čip ME výfuk fávo, hlavu sníženou o 0,6mm písty , kroužky a vložky co mají nalítáno cca 300000km a jak mi to jede se můžeš podívat v mém tématu a to mám pneu 185/55R14. S užšími to jede krapet líp.
Já mám vačku ME čip ME výfuk fávo, hlavu sníženou o 0,6mm písty , kroužky a vložky co mají nalítáno cca 300000km a jak mi to jede se můžeš podívat v mém tématu a to mám pneu 185/55R14. S užšími to jede krapet líp.
Moje felda 1.4 MPi
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Favo:Motor má 170tkm. Výfuk fávo 1. a 2. díl(bez tlumiče), 3.díl série, potrubí slícované. Filtr paliva jsem měnil minulý měsíc. Tlak paliva nevím, to nemám jak změřit. Kompresní tlaky byly 13 barů. Paměť závad čistá.
Milý Favo, i když jsem registrovanej chvíli, už dlouho jsem na FK sbíral inspiraci. Tvoje téma mám už dlouho přečtené
Suri: Tyčky? Normálně série - sací Alu, výfukový ocel
Jediný co jsem ještě vymyslel je, jestli se mi nedostaly nečistoty na zdvihátka a nezadrhávají se. Takhle když protočím motor tak poznám prd, vypadá že to funguje, ale v provozních otáčkách už by to ty pružiny nemusely stíhat přetlačit a simulovalo by to časování třeba přes 300/300 - přecijen, tam je milisekunda dlouhá doba. O víkendu ještě teda vyzkouším tuhle variantu.
Milý Favo, i když jsem registrovanej chvíli, už dlouho jsem na FK sbíral inspiraci. Tvoje téma mám už dlouho přečtené
Suri: Tyčky? Normálně série - sací Alu, výfukový ocel
Jediný co jsem ještě vymyslel je, jestli se mi nedostaly nečistoty na zdvihátka a nezadrhávají se. Takhle když protočím motor tak poznám prd, vypadá že to funguje, ale v provozních otáčkách už by to ty pružiny nemusely stíhat přetlačit a simulovalo by to časování třeba přes 300/300 - přecijen, tam je milisekunda dlouhá doba. O víkendu ještě teda vyzkouším tuhle variantu.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Ještě se dávají jak na sací tak na výfukové ventily ocelové tyčky, ale to asi stejně nebude mít na tvůj problém vliv. spíš bych to taky viděl na to, že se ventily nestíhají vracet, ale na druhou stranu na tuhle vačku myslím, že tvrdší pružiny nejsou nutný. spíš je možný, že jsou stávající už unavený.
Jinak fakt nevim kde by měl být problém ... leda že by se v ME nějakým nedopatřením při zápalu práce podařilo přibalit vačku jinou
PS.:
ty talky si měřil i po tý události co byly špatně rozvody? že by se usadil nějakej binec na sedlech ventilů když neotvíraly a nezavírali kdy měly?
Jinak fakt nevim kde by měl být problém ... leda že by se v ME nějakým nedopatřením při zápalu práce podařilo přibalit vačku jinou
PS.:
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Právě, pružiny by měly stačit sériový.
Tlaky jsem měřil i potom(po výměně vačky a incidentu s rozvody). Pravda, klesly na 12 barů, ale za to v tak nízkých otáčkách určitě může změna časování. A i kdyby ne, 1 bar by neměl bejt znát a už vůbec by nepotlačil celej výkonovej nárůst. Já teď zkontroluju zdvihátka, jestli se nezadrhávaj a jestli ne, tak už píšu do ME jestli mi neposlali nějakou jinou. Ale jak ověříme že je správná, to netuším. Žádné značky na ní nebyly, pokud si vzpomínám
Nejhorší je, že táta o tom neví. Má plno keců už tak že do toho razim moc peněz, tak už mu to radši tajím. Takže já sem vynervovanej a ještě se musim tvářit že to jede krásně
Tlaky jsem měřil i potom(po výměně vačky a incidentu s rozvody). Pravda, klesly na 12 barů, ale za to v tak nízkých otáčkách určitě může změna časování. A i kdyby ne, 1 bar by neměl bejt znát a už vůbec by nepotlačil celej výkonovej nárůst. Já teď zkontroluju zdvihátka, jestli se nezadrhávaj a jestli ne, tak už píšu do ME jestli mi neposlali nějakou jinou. Ale jak ověříme že je správná, to netuším. Žádné značky na ní nebyly, pokud si vzpomínám
Nejhorší je, že táta o tom neví. Má plno keců už tak že do toho razim moc peněz, tak už mu to radši tajím. Takže já sem vynervovanej a ještě se musim tvářit že to jede krásně
-
tgfh - FK
Tlaky klesnou to je jasná, vačka zavírá ventil později, takže to o ten 1 bar klesne, nemám v tom zkušenosti, ale teoreticky by to tak mělo být, proto jak jsem psal kdysi, že když dáš vačku tak je dobré snížit hlavu (a naopak).
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
to je divný ...co s tim máš..pochybuju že exelu by se překoukli..jsme jenom lidi ale prostě todle je divný...Tam bude náká prkotina..
.........
.........
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Možná jo, ale přijít na tu prkotinu je umění 
Nevím, když to vemu logicky, tak mi vychází, že problém je v rozvodovým mechanismu. Klikovka a vačka maj přes řetěz vzájemnou polohu dobře, to jsem si už jistej. Takže už máme jen ventily, zdvihací tyčky a zdvihátka. Ventily asi těžko budou samy zavírat kdy se jim zlíbí a podle těch tlaků těsní dobře, tak v těch to nebude. Tyčky jsou bezproblémovej prvek se dvěmi styčnými plochami a třením nula nula nic, tak to taky ne. Prostě mi pořád vychází zdvihátka. Mají prakticky jen třecí plochy a jsou tam dost na přesno. Když se tam dostane bordel... sbohem časování. Takže já jsem se prostě rozhodl že to bude v nich a basta!
Akorát nevim jak je vyčistim, případně alespoň zkontroluju jestli nezadrhávaj, aniž bych to musel zase celý rozebrat... Asi nijak
A jestli to nebude ani to, tak jedině ještě tlak paliva jak psal Favo, ale to se mi nezdá. A pak už konec, došly mi nápady
Nevím, když to vemu logicky, tak mi vychází, že problém je v rozvodovým mechanismu. Klikovka a vačka maj přes řetěz vzájemnou polohu dobře, to jsem si už jistej. Takže už máme jen ventily, zdvihací tyčky a zdvihátka. Ventily asi těžko budou samy zavírat kdy se jim zlíbí a podle těch tlaků těsní dobře, tak v těch to nebude. Tyčky jsou bezproblémovej prvek se dvěmi styčnými plochami a třením nula nula nic, tak to taky ne. Prostě mi pořád vychází zdvihátka. Mají prakticky jen třecí plochy a jsou tam dost na přesno. Když se tam dostane bordel... sbohem časování. Takže já jsem se prostě rozhodl že to bude v nich a basta!
A jestli to nebude ani to, tak jedině ještě tlak paliva jak psal Favo, ale to se mi nezdá. A pak už konec, došly mi nápady
sundáš boční dekl a zdvihátka vytáhneš nahoru 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
tgfh? prečo by mali klesnúť tlaky z inou vačkou? čo je to za debilina? a čo by dosiahol tým keby znížil hlavu?
-
tgfh - FK
Protože ostrá vačka zavírá ventil později, neboli píst jde do komprese, sériová vačka ho zavře +/- 40 stupňů (vychálení klikovky) za dolní úvratí a ostrá až třeba 50 stupňů. Takže koprese u ostré vačky začíná později neboli bude menší.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
tak potom je niečo divné že po nasadení me vačky ostali tlaky rovnaké , a čo dosiahne znížením hlavy?
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
nato si prišiel ako? Kompresný pomer čo táto vačka potrebuje väčši by mal byť pomer objemu valca ku objemu spalováku resp. zmesi nasatej ku zmesi stlačenej a ovplyvniť sa dá znížením hlavy , montážou iných piestov a pod .
ale kompresný tlak motora je tlak vo valci ktorý vypovedá o stave motora tesnosť krúžkov , ventilov a pod.
ak má raz tlaky 12,5 na všetkých valcoch pri kompresnom pomere 10 tak ich bude mať aj pri znížení hlavy a kompresnom pomere 11
ale kompresný tlak motora je tlak vo valci ktorý vypovedá o stave motora tesnosť krúžkov , ventilov a pod.
ak má raz tlaky 12,5 na všetkých valcoch pri kompresnom pomere 10 tak ich bude mať aj pri znížení hlavy a kompresnom pomere 11
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
ale tak ako pozerám do tvojej karty auta na posledné príspevky radšej budem ticho . nechcem sa vadiť
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No, takže:
Zdvihátka netknutý. I tak jsem je radši pořádně vyčistil, ale žádná změna. Jede to pořád stejně
Jinak nevím jestli je to normální jev u vačky, ale zarazila mě vyšší spotřeba na volnoběh. Když býval motor studenej tak se sériovou vačkou tc-6 ukázal po startu asi 2l/h a rychle to začlo klesat, teď ukáže asi 2,5l/h a docela dlouho trvá než klesne k nějakému normálu. Za tepla pak brala 0,7 až 0,8, teď 0,9 až 1l a míň jen výjimečně. Ale jak říkám, něž se to dostane na tyhle hodnoty tak to trvá hodně dlouho, to nebývalo.
Jestli je to normální, tak OK, ale jestli to něco neznačí. Jestli nejezdim pořád na sytič třeba(špatný čidlo)... ale to by byla asi spotřeba ještě vyšší
Zdvihátka netknutý. I tak jsem je radši pořádně vyčistil, ale žádná změna. Jede to pořád stejně
Jinak nevím jestli je to normální jev u vačky, ale zarazila mě vyšší spotřeba na volnoběh. Když býval motor studenej tak se sériovou vačkou tc-6 ukázal po startu asi 2l/h a rychle to začlo klesat, teď ukáže asi 2,5l/h a docela dlouho trvá než klesne k nějakému normálu. Za tepla pak brala 0,7 až 0,8, teď 0,9 až 1l a míň jen výjimečně. Ale jak říkám, něž se to dostane na tyhle hodnoty tak to trvá hodně dlouho, to nebývalo.
Jestli je to normální, tak OK, ale jestli to něco neznačí. Jestli nejezdim pořád na sytič třeba(špatný čidlo)... ale to by byla asi spotřeba ještě vyšší