Snímač teploty chladící kapaliny G62/G2
-
Kinderko
Snímač teploty chladící kapaliny G62/G2
Aký je rozdiel medzi žltým a modrým snímačom teploty??? Bol som v škodovke a že žlté sa už nevyrábajú, ale modré sú náhrada.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímač teploty G62
měly by být stejné
Do 01/96 se dělaly jen BMM, které mají na skříni termostatu čidlo jen s jedním systémem pro budík, protože řj motoru má čidlo na sacím potrubí. Od 01/96 jsou pro MPI čidla na skříni termostatu dvousystémová, pro řj motoru a pro budík. Stejná čidla jsou i pro 1.6.
Ale jak je to s tím barevným značením modrá/žlutá, nevím.
Ale jak je to s tím barevným značením modrá/žlutá, nevím.
-
Kinderko
No chlapi. Kúpil som v mototechne za 155 Sk žltý snímač (originál žltý mali za 490 Sk). Jeho charakteristika bola úplne v pííííííííííííííííííííííííííp. Tak som zavolal do škodovky a som sa divil, ked mi povedal technik, že majú originál za 240 Sk. Mali len modré a žlté sa už nevýrabajú. Že je to to isté. Ale mali celý termostat origoš so žltým snímačom. Tak mi ho odmontoval, predal mi žltý a modrý strčil do skrine termostatu. Zatial sa to s čínskym hnojom nedá porovnať. Vyzerá to tak, že funguje ako má. 
-
Dan
Teplomer chladici kapaliny
Dobry den, prosim mohl by mi nekdo poradit jake hodnoty odporu bych mel namerit na cidle teploty chladici kapalyny pro budik?
Muj budik mi zacal ukazovat strasne nizkou teplotu.Vymenil jsem cidlo i budik a stale to spatne ukazuje.Mel jsem to i na Vagu a tam mi to ukazovalo ze je teplota jak ma byt.Pokousel jsem se zmerit odpor na nove zakoupenem cidle, ktere jsem zahral (ve vode mimo auto) zhruba na 95°C a hodnota odporu byla cca 105ohm.Jenomze kdyz jsem potom pripojil odpor s touto hodnotu na budik, tak mi zase rucicka nevystoupala do polohy kde by mela byt.Zkousel jsem i pomoci potenciometru (zapojil jsem budik na napeti a cidlo jsem nahradil potenciometrem) zjistit hodnotu odporu pri kterem by se mela rucicka vysplhat zhruba do tech 95°C a hodnota byla zhruba neco kolem 250ohm. Muze mi prosim nekdo poradit a rozlustit tuto zahadu.Dekuji.
Muj budik mi zacal ukazovat strasne nizkou teplotu.Vymenil jsem cidlo i budik a stale to spatne ukazuje.Mel jsem to i na Vagu a tam mi to ukazovalo ze je teplota jak ma byt.Pokousel jsem se zmerit odpor na nove zakoupenem cidle, ktere jsem zahral (ve vode mimo auto) zhruba na 95°C a hodnota odporu byla cca 105ohm.Jenomze kdyz jsem potom pripojil odpor s touto hodnotu na budik, tak mi zase rucicka nevystoupala do polohy kde by mela byt.Zkousel jsem i pomoci potenciometru (zapojil jsem budik na napeti a cidlo jsem nahradil potenciometrem) zjistit hodnotu odporu pri kterem by se mela rucicka vysplhat zhruba do tech 95°C a hodnota byla zhruba neco kolem 250ohm. Muze mi prosim nekdo poradit a rozlustit tuto zahadu.Dekuji.
-
smazany clen - FK
Re: Teplomer chladici kapaliny
Poděkuj Prescottovi,který to změřil:http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ejsi#p8032
Je to cca v druhé polovině strany 1.
Je to cca v druhé polovině strany 1.
-
Návštěvník
Tak snad by mely byt tyto hodnoty:
30 stupC odpovídá odporu 1500...2000.ohm
80 stupC odpovídá odporu 275...375.ohm
v diagnosticke prirucce je navic i graf jak se to chova.
30 stupC odpovídá odporu 1500...2000.ohm
80 stupC odpovídá odporu 275...375.ohm
v diagnosticke prirucce je navic i graf jak se to chova.
-
Návštěvník
Jinak dle toho grafu tak pri te tve teplote 95stupC to odpovida rozsahu cca 170-250 takze jsi v roz¨sahu a tudis je vse ok. JA se jen zeptam a co termostat zavira ti?
Tak se taky přidám
, řešil jsem něco podobného loni, zkus pohledat moje příspěvky, ale:
pozor myslím že máš MPI, snímač teploty v termostatu je dvojtý, a každý okruh má jiné hodnoty odporu. Nezaměnit s hodnotou odporu pro řj, protože budík teploty má svoje čidlo s jiným odporem při stejné teplotě!
Hodnoty R pro snímač teploty chladící kapaliny:
-20...5,4-7,3Kohmů
0...2,13-2,77 Kohmů
20°C-0,922-1,158Kohmů
60-225-265 OHMU !!!
+90-96-108 ohmů
já konkretně měřeno, a simulováno pomocí odporu mám na prostřední čárce cca je to 90°C odpor 107OHMU
http://img143.imageshack.us/my.php?imag ... tatme3.jpg
na odkaze je zapojena ta půlka co jde do budíku
pozor myslím že máš MPI, snímač teploty v termostatu je dvojtý, a každý okruh má jiné hodnoty odporu. Nezaměnit s hodnotou odporu pro řj, protože budík teploty má svoje čidlo s jiným odporem při stejné teplotě!
Hodnoty R pro snímač teploty chladící kapaliny:
-20...5,4-7,3Kohmů
0...2,13-2,77 Kohmů
20°C-0,922-1,158Kohmů
60-225-265 OHMU !!!
+90-96-108 ohmů
já konkretně měřeno, a simulováno pomocí odporu mám na prostřední čárce cca je to 90°C odpor 107OHMU
http://img143.imageshack.us/my.php?imag ... tatme3.jpg
na odkaze je zapojena ta půlka co jde do budíku
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
Dan
Ano mam MPI, a o tom ze jeden odpor je pro ridici jednotku a druhy pro teplomer vim.Ale je divne kdyz ja simuloval vychyleni rucicky na novem budiku, tak mi vystoupala do hodnoty 90°C pri 50ohmech, ale toto jsem provadel pri zapojeni na napeti mimo palubni desku.Je divne ze by byl budik opet spatny.Ja jej totis koupil novy, pak se mi nezdal a reklamoval jsem jej a vymenily mi jej a zase to je to same.Ted pouzivam v palubni desce stary puvodni budik, ktery mi aspon trochu posune rucicku nahoru, ale jak jsem psal drive asi jen do tech 30°C.Novy budik mi neudela vubec nic.Bodejd by udelal, kdyz potrebuje k vychyleni velmi male hodnoty odporu, ale ty zase nedostanu od cidla.Uz si nevym rady.

palivoměr, teploměr a otáčkoměr je napájený se stabilizátoru napětí v přístrojovce, na kolik V ale stabilizuje nevím.
Jinak co jsem měl možnost zjistit tak museli existovat dva druhy budíků teploměrů, protože se kdysi používalo čidlo s favorita, kteé má jiný odpor a muselo mít tudíš i jiný budík, já se trápil s BMM po koupi , ukazovala teplota při zahřátem motoru za "roh", nové čidlo jednodrátové nic neřešilo, pořád stejné, všude tvrdili, že žádné jiné neexistují, po par experimentech Mame Mpi i Bmm jsem zjistil, že v Bmm je zapojené budík už novější asi , ale snímač s fava, protože jednak po simulování odporů na Mpi a následně na Bmm budíky ukazovaly stejně, po montáží nového snímače (dvojtého viz foto) je vše v naprostém pořádku i na Bmm. Minulost toho auta Bmm neznám, takže nevím kdo s tím co dělal.
Ty nasimuluj ten R cca 100 ohmů přímo na kabeláž v autě a uvidíš, případně si to porovnéj s někým jiným, navic by asi nebylo na škodu tu teplotu budíku srovnat of-line s teplotou kterou odečítá VAG pro řj.
Jinak co jsem měl možnost zjistit tak museli existovat dva druhy budíků teploměrů, protože se kdysi používalo čidlo s favorita, kteé má jiný odpor a muselo mít tudíš i jiný budík, já se trápil s BMM po koupi , ukazovala teplota při zahřátem motoru za "roh", nové čidlo jednodrátové nic neřešilo, pořád stejné, všude tvrdili, že žádné jiné neexistují, po par experimentech Mame Mpi i Bmm jsem zjistil, že v Bmm je zapojené budík už novější asi , ale snímač s fava, protože jednak po simulování odporů na Mpi a následně na Bmm budíky ukazovaly stejně, po montáží nového snímače (dvojtého viz foto) je vše v naprostém pořádku i na Bmm. Minulost toho auta Bmm neznám, takže nevím kdo s tím co dělal.
Ty nasimuluj ten R cca 100 ohmů přímo na kabeláž v autě a uvidíš, případně si to porovnéj s někým jiným, navic by asi nebylo na škodu tu teplotu budíku srovnat of-line s teplotou kterou odečítá VAG pro řj.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
No jak vidím nejsem sám, zrovna teď pozoruji už týden, že mi rafička ukazuje téměř nulu i když je motor zahřátý, zvedne se asi až po hodině jízdy, a to jen tak pod 70C, také nevím čím to je, termostat byl měněný před měsícem a půl, za nový...
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec, mam trosku problem s ukazatelem teploty. Koupil sem jetou 1.3 MPi 50kW r.v. 12/97. Teplomer neukazoval vubec, vymenil sem cidlo a ted ukazuje na volnobeh (cca 5 min.) 90°C, ale kdyz jedu spadne teplota az dolu. Je to normalni? Popr. co s tim? Dik.
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Podle mně je vadný termostat ---vyměnit
-
borlan - FK
Tedy, že nastartuješ studenej motor a hadice do chladiče je furt studená a teprve při nějakých 90 na budíku, kdy by se měl otevřít termostat, začne ta hadice "topit"? Jestli však hadice začne pomalu "topit" hned, tak je chyba. Ty projevy co popisuješ se opravdu jeví jako špatná funkce termostatu - furt otevřenej...
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Tak presne obracene, nastartuju, hadice se ohriva, teplota vyleze cca na 70°C. Vcera sem to rozebral a zjistil sem, ze na viku termostatu je urvany jeden drzak, ktery drzi to pero, ktere drzi termostat 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
-
borlan - FK
Re: Čidlo teploty chladící kapaliny
Odkaz výše je dobrej. Konkrétně pro tebe ještě doplním - když už máš to čidlo doma nový, tak ho vyměň a koukni co na to budík. Výměna je jednoduchá (teda u 1.3MPi určitě, u jiných motorů myslím obdobné, nenapsal jsi co máš za motor), bez nástrojů. Prováděj na studeném motoru. Vytáhneš zboku u čidla plastovou pojistku a celé čidlo vytáhneš nahoru, je těsněno na gumovém "o" kroužku. Vyteče krapet kapaliny, ale tu trochu lehce doleješ (pokud bys chtěl být akurátní, tak uvolníš expanzku, spustíš ji níž a do ní steče ten "krapet" kapaliny a žádná neunikne...ale asi zbytrečná komplikace). Zatlačíš nové čidlo s těsněním a opět zajistíš tím plastovým půlkroužkem. Nasadíš konektor a fertig. Jestli se pak rafika neprobere, tak budeš asi muset demontovat přístrojový štít (někde tady popsáno podrobně), odmontovat budík a očistit jeho kontakty + event. stříknout něčím na kontakty a znovu sestavit. Před montáží štítu by bylo ideální nějakým odporem simulovat čidlo a zjistit jestli rafika zabrala - pokud ne tak výměna budíku, pokud ano tak zkoumat přívod od čidla...to čidlo je tady označeno žlutě:

- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Tak po vymene vika te skrine s termostatem vsechno funguje jak ma, dokonce i ventilator spina 
EDIT: obrazek noveho vika

EDIT: obrazek noveho vika

-
Dan
Tak jsem to konecne rozjel.Nebudete mi verit, ale po ctvrte vymene teplotniho cidla chladici kapaliny a s puvodnim budikem ukazatele teploty vse funguje.Jen je porad divne, kdyz jsem zkousel zapojit novy budik tak ten nechtel vystoupat tak jak ma, proste fungoval az se strasne nizkyma hodnotama odporu.A pritom to byl nahradni originalni dil.Apon mi to tvrdily v prodejne.My jsme se tady bavily ze aby rucicka vystoupala na tech cca 90°C tak musi cidlo vykazat odpor neco kolem 108ohmu, ale tento novy budik vystoupal na tech 90°C az pri 50ohmech.Takze nechapu jak je to mozne ze novy originalni dil nechce fungovat tak jak ma.A to uz jsem mel podruhe vyreklamovany budik.
-
mosmi - FK
Snímač teploty chl.kvap.
Zdravím,chcel som sa spýtať aký má byť správne u 1,3 MPi 50 Kw farby snímač teploty chladuacej kvapaliny.Sú dva jeden zo žltým a druhy s modrým krúžkom.Tak by som rád vedieť ktorý tam má byť? A ešte by som chcel vedieť ktoré kontakty sú na budík na prístrojovku,lebo je to štvorpolový konektor.Dva idú na budík a tie dva na riadiacu jednotku?Či ako to je zapojené?AK by bolo dáke foto, bol by som rád.Dík všetký čo mi pomôžu.
-
Zbysek - FK
Re: Snímač teploty chl.kvap.
Žlutý je na 1,3 motory, modrý na 1,6 a zelený na 1,9. Máš tam mít žluté. Když koukáš na čidlo teploty, tak má nahoře takové ty dva proužky, aby se nedal konektor na něm obrátit. Pod levým proužkem když na to čučíš jsou piny 1 a 3, ty jsou pro řídící jednotku. Pod pravým jsou 2 a 4 , ty jsou pro budík na přístrojovce.
Fotit na tom není asi co.
Fotit na tom není asi co.
-
marek0021
nazdar, mozem to cidlo za chodu motora odpojit? nic sa nestane? ak je to cidlo vadne zmeny sa nejako startovanie alebo aky to ma zmysel ,ze su este tie dva kabliky spojene s riadiacou jednotkou? dik
-
Zbysek - FK
když to odpojíš, změní se trošku chod motoru, protože nebude vědět jakou má voda teplotu,a le pojede. Sice hůř, ale jede. Při odpojení ať už s nastartovaným, nebo vyplým motorem se vždy na čidle teploty při jakémkoli přerušení zapíše chyba do řídící jednotky. Podle signálu z čidla teploty neustále řídící jednotka mění ovládáním akčních členů chod motoru.
-
majkl - FK
čidlo teploty
Měřil jsem žluté čidlo teploty na MPI a mezi 1-3 mám 2,58kOhmů a mezi 2-4 1,7kOhmů při 20°C. Na ohřátém motoru (termostat 88°C) byly odpory 330 Ohmů a 177 Ohmů. Je to normální, že jsou hodnoty na 2-4 cca poloviční? Pokud mě pamět nešálí, tak 2-4 jsou kontakty pro budík, který mi na ohřátém motoru ukazuje asi 80°C. Neměly by ty hodnoty být stejné?
-
majkl - FK
Re: čidlo teploty
Taxi odpovím celkem brzo a sám.... našel jsem v jednom manuálu k Simos2P, že ty čidla maj opravdu různé hodnoty a celkem to odpovídá.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak sis uz odpovedel tak ano mas sam pravdu je to tak jsou tam ruzne hodnoty.
-
Peca - FK
čidlo chladicí kapaliny
je možný že když mám vadné čidlo na teplotu chladící kapaliny ,ukazuje mi moc-125stupňů,když tam bylo teprve 70.tak jestli mám vyšší spotřebu? 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: čidlo chladicí kapaliny
Ano, čidlo teploty chladící kapaliny může mít vliv na spotřebu. Když to signalizuje stále studený motor, tak řídící jednotka obohacuje směs a spotřeba bude větší. Je to prakticky, jako by jsi pořád jezdil na sytič.
Mělo by to být znát na volnoběžných otáčkách. Jestli je to drží pořád zvýšené, tak je s čidlem opravdu problém.
Mělo by to být znát na volnoběžných otáčkách. Jestli je to drží pořád zvýšené, tak je s čidlem opravdu problém.
-
nebulus - FK
Viete mi prosím niekto povedať hodnoty odporu pre žlté čidlo? Pri cca 20 stupňoch som na jednom páre vývodov nameral 3k ohmy a na druhom páre vývodov 1.5 k. Druhé čidlo to má + - tie isté hodnoty. Predpokladám teda že by malo byť dobré.
čidlo pro řídící jednotku (G62): 0 st.C = 5700 Ohmů, 10=3800, 20=2650, 30=1750, 40=1150, 50=815, 60=600, 70=445, 80=325, 90=240, 100=182,5
čidlo pro ukazatel teploty (G2): -20 st.C = 6350 Ohmů, -10=3800, -5=3050, 0=2450, 20=1040, 60=245, 90=102, 120=47,5
Tolerance je ca +/- 10-15%.
čidlo pro ukazatel teploty (G2): -20 st.C = 6350 Ohmů, -10=3800, -5=3050, 0=2450, 20=1040, 60=245, 90=102, 120=47,5
Tolerance je ca +/- 10-15%.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
U čidla nejde o to kolik ukazuje na budíku,ale co hlásí řídící jednotce.jelikož je dvojité,(1.3 PMI)tak na budíku může být třeba nahoře za rohem jen se budeš hrozit,že ´´vaříš´´a jednotce bude hlásit ,že je motor studený ,tak to bude víc žrát jelikož motor dostane větší množství paliva(sitič).Při 70* se může chovat jako studený.Takové čidlo je dobré vyměnit.
-
nebulus - FK
mikka: Díky, údaje zhruba sedia. Otec tvrdí, že má zrazu vyššiu spotrebu a tak som podozrieval nové čidlo ( menil celý termostat s domčekom a čidlom, ten bol naozaj vadný ). Síce to už preverovali Vagom, ale na nič neprišli, tak som aspoň doma skúsil preveriť to čidlo. Ja mám skúsenosť iba so zeleným, tam majú mať oba vývody rovnaké hodnoty.
-
lord_sef - FK
Re: Výmena chladiacej kvapaliny
mam dotaz - cidlo teploty kapaliny - vedle termostatu, mam tam takove jako je vyobrazeno tady na nakresu na techto strankach http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/au ... 98-01.html ( s takovym vystouplym obdelnickem ci jak to nazvat) a mam doma jeste jedno, taky z 1,3mpi ale to vypada presne jako je na tech samych strankach to cidlo s modrym pruhem jen ma pruh zluty. Jaky je rozdil v techto cidlech prosim? jsou zamenne?
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Čidla s modrým a žlutým proužkem jsou plně záměnná. Žluté se dávalo na 1,3MPI (jenže originál se již delší dobu nevyrábí), modré na 1,6.
-
lord_sef - FK
jasan, tohle vim, ale nejde me do hlavy, ze mam dve cidla, obe se zlutym prouzkem, jedno ma ale zespod takovy jakoby kov, a druhe takovy vystouply plast. Obe jsou original a obe tam sedi... dokaze me tohle nekdo objasnit?
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Origo žluté čidlo, které bylo od výroby (ročník 2000) mám dole plastové, modré, nové ze servisu škodovky bohužel už nevím a vytahovat ho nebudu (zatím) 
-
lord_sef - FK
diky a jeste jedna vec, cidlo, ktere je zde na obrazku - http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/au ... 98-01.html jake ma byt a hlavne kde ma byt tesneni u tohoto cidla? prave to stare cidlo s tim plastovym vystupkem ma na sobe tesneni, cidlo ma na sobe takovou drazku, do ktereho tesneni zaskoci, kde ma byt u tohoto cidla tesneni? zespod? nebo kde? diky..
-
Zdendy11 - FK
čidlo teploty
Zdravim,
mám problém.Na přístrojové desce mi ukazoval teploměr normálně cca90 stupňů po chvilce,ale vylítl až mimo pole.Jako kdyby byla špatná kostra.Teploměr jsem vyměnil za jiný a problém byl na světě.Horko těžko mi teď ukazuje necelých 70 stupňů,přitom motor je ohřátý na provozní teplotu a když chvíli stojím tak i sepne ventilátor.Napadlo mě,že je něco asi s čidlem teploty,ale záráží mě že před výměnou to nedělalo.Poté jsem teploměr vyměnil opět za jiný a problém přetrvával.
Prosím poraď te co s tím,mám vyměnit čidlo?
mám problém.Na přístrojové desce mi ukazoval teploměr normálně cca90 stupňů po chvilce,ale vylítl až mimo pole.Jako kdyby byla špatná kostra.Teploměr jsem vyměnil za jiný a problém byl na světě.Horko těžko mi teď ukazuje necelých 70 stupňů,přitom motor je ohřátý na provozní teplotu a když chvíli stojím tak i sepne ventilátor.Napadlo mě,že je něco asi s čidlem teploty,ale záráží mě že před výměnou to nedělalo.Poté jsem teploměr vyměnil opět za jiný a problém přetrvával.
Prosím poraď te co s tím,mám vyměnit čidlo?
-
Marty_pv - FK
Z jakých budíků jsi bral ten nový teploměr? Pro BMM a MPI se liší (a prohozený budou ukazovat blbě)
Čidlo teploty můžeš proměřit buď podle DP (zjištěním odporu čidla a teploty kapaliny) nebo přes vag přečíst blok měřených hodnot
Čidlo teploty můžeš proměřit buď podle DP (zjištěním odporu čidla a teploty kapaliny) nebo přes vag přečíst blok měřených hodnot
-
Zdendy11 - FK
Asi jsem tam dával,ze staré feldy.Mám r 99,já myslel že je to stejné
.Kdyby bylo čidlo v poho tak proč mi lítala ručička až mimo.Vždy jsem musel poklepat přístrojovku a hned spadla.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
To s tim litanim do horniho okraje mi taky delalo chyba byla v budiku samotnym v urcitem miste mi jakoby drhnula rucicka a pak hop az nadoraz nahoru. Vymena budiku a bylo to ok. Jinakl jak pise kolega ty budiky se lisi bmm a mpi a rozdil je cca 20 stupnu.
-
Marty_pv - FK
Jestli poklepáním na přístroje spadne ručička dolů tak určitě není na vině čidlo, ale teploměr (nebo jeho kontakty a ukostření pokud jde rychle až úplně nahoru za červený pole)
-
Zdendy11 - FK
To by odpovídalo,zhruba o těch 20 stupňů míň.Díky za rady,jdu schánět teploměr na face lift,dám pak vědět 
-
Zdendy11 - FK
Už je to v pohodě.Dal jsem tam zpět ten původní,kontakty jsou stříknul kontaktolem a dotáhl jsem středovou matku budíku.Funguje 
-
MartinModr
Ahoj, existuje nějaká jednoduchá metoda, jak zjistit kde je chyba? V čidle teploty (nákupka 72,- Kč) nebo v budíku? Budík neukazuje správně.
Vyměnil jsem termostat, ten starý měl zas ulomené ty plastové držáčky pružiny. Už to snad výrobce pochopil a ten nový termostat je má plechové. Ještě jsem měnil těsnění mezi komorou termostatu a blokem. Teploměr otřel, vrátil a odvzdušnil. Kontakty vypadají dobře, kontaktolem jsem nestříkal, nemám ho. Chladí to správně, první kilometr je trubka do chladiče studená, po dojezdu 8 km je chladič teplý. Chlazení by tedy mělo být ok. Ale budík se ani nehne, případně jen o 1 mm.
Vyměnil jsem termostat, ten starý měl zas ulomené ty plastové držáčky pružiny. Už to snad výrobce pochopil a ten nový termostat je má plechové. Ještě jsem měnil těsnění mezi komorou termostatu a blokem. Teploměr otřel, vrátil a odvzdušnil. Kontakty vypadají dobře, kontaktolem jsem nestříkal, nemám ho. Chladí to správně, první kilometr je trubka do chladiče studená, po dojezdu 8 km je chladič teplý. Chlazení by tedy mělo být ok. Ale budík se ani nehne, případně jen o 1 mm.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
žlté aj modré je to isté , modré je náhrada za žlté
-
robin1 - FK
Do konektora, kam sa pripája čidlo (pin č. 2 a 4), strčíš 100 Ohmový odpor a na budíku by malo ukázať 90°C.MartinModr píše:Ahoj, existuje nějaká jednoduchá metoda, jak zjistit kde je chyba? V čidle teploty (nákupka 72,- Kč) nebo v budíku? Budík neukazuje správně.
-
vilhikk - FK
Teplota - vyřešeno: čidlo teploty
Zdravím , mám takový problém, mam felicii 1,3 MPI a mám v ní LPG, LPG je napojeno nějak na teplotu , protože by se mělo samo zapnout, když se ohřeje auto na nějakou teplotu. Jedu ráno a po chvíli se zapne LPG, jedu rychleji a najednou se zapina, vypina porad do kola. Na budíku mi to pořád ukazuje cca 70 stupnu prostě se nedostanu víc. Termostat jsem vyměnil, odvzdušnil přes čidlo teploměru, jak bylo v návodu a pořád nic. Občas se stane , že na místě když to turuju, tak se dostanu cca kolem 80 stupnu ale na prostřední rysku co je provozni teplota 90 stupnu pokud se nemylim , se nedostanu ani zaboha . Ventilátor na místě když stojím a turuju to tak sepne na mmt ale hned se vyplne, na minulé felicii jsem měl take problem s teplotou ze neukazovala, vymenil jsem termostat fungovalo vše uplne v pohode, a tady uz nevím co už vyměnit, prosím o radu. Díky
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teplota
Jestli dokaze sepnout i ventilator a budik i presto ukazuje mene jak tech 90 je chyba tam me napada nemenil si pristroje? todle vypada na presny rozdil teplot 20st coz je prave kdyz se zameni BMM a Mpi. Nevim ale ted ktery ukazuje jak mozna je to naopak ze kdyz se da Mpi do BMM tak je o 20 st mene - to musi nekdo potvrdit ci vyvratit. A cidlo teploty mas ok mas tam to spravny?? A jen pro ,,srandu,, skus treba tak po 10km poklepat na budik zda rucicka nevyleti nahoru apod.