Felda 1.6, r.97. Nefunguje central u spolujezdce. Zamknu jen mechanicky. Na central od ridice to nereaguje. Co s tim? Kde je schovana jednotka od centralu? Podotykam ze central je fabrika. Za budikama jsem narazil na cernou krabicku. Myslim ale ze je to jen rele. Jak na to? Co presne bych mel namerit v patici co vede servomotorku abych poznal jestli do nej neco prichazi? Patice je petidrat
Zlobí centrál
-
mir77 - FK
Zlobí centrál
Ahoj, přeposílám dotaz od kámoše. Pokud to tu někde bylo, tak mi jen hoďte link. Poprosil mě, ať se na to zeptám a já nemám čas to tu lovit. Díky moc.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zlobí centrál
Na servomotorku by jsi měl na zeleném a modrém drátu naměřit - impulsy.
Ta ř.j. je opravdu za budíkama a vypadá, jako relé, ale má na sobě namalováno vnitřní schéma zapojení.
Ta ř.j. je opravdu za budíkama a vypadá, jako relé, ale má na sobě namalováno vnitřní schéma zapojení.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
To co je za budíkama ( za předpokladu origo centrálu) je opravdu ŘJ
..vede do něj +/- 10 drátů . Pokud to nefunguje u spolujezdce a všude jinde funguje tak bych vyndal motorek a zkusil ho přehodit za jinej .. zda není KO
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Felda je 97mička, tak řj. bude 8drátová. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli fungují zadní dveře, tak určitě není chyba v řídící jednotce. Problém je v motůrku ve dveřích, nebo v kabeláži co jde do dveří.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Až na cestě. Konektory jsou za plastem co vepředu navazuje na obložení prahu.
-
Ahmed - FK
jestli se můžu připojit k tomuto tématu, mám kompletní origo centrál z jiného auta a chtěl bych ho k sobě. co všechno bych si z auta měl vzít? samozřejmě motorky s celým mechanizmem zámku dvěří, kabeláž, a nějakou tu krabičku za budíkama? neměli by jste někdo fotku?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vypadá přesně, jako ř.j. výhřevu sedadel, jenom má bílé schéma zapojení namalované na krabičce.
http://www.feliciaklub.cz/?id=dily&dil=6U0919533A
http://www.feliciaklub.cz/?id=dily&dil=6U0919533A
-
Ahmed - FK
ano ano to tam je, to jsem tam někde zahlédl... děkuju... a k celému zprovoznění nepotřebuju asi nic důležitého že? žádná diagnostika nic podobného, jen zapojit a zamykám jo?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to naprosto tupé zařízení. Stačí zapojit a vše funguje bez použití počítače.
Jestli máš za palubkou svazek komfortní výbavy, tak tam už najdeš i konektor pro řídící jednotku centrálu + dole za plastem na začátku prahů najdeš konektory pro připojení kabelů do dveří.
Jestli tam tenhle svazek nemáš, tak si dráty snadno nataháš nové. Řídící jednotka je trvale připojená k napájení a do předních dveří jde pět drátů, do zadních dva dráty. Schema zapojení je přímo na řídící jednotce.
Jestli máš za palubkou svazek komfortní výbavy, tak tam už najdeš i konektor pro řídící jednotku centrálu + dole za plastem na začátku prahů najdeš konektory pro připojení kabelů do dveří.
Jestli tam tenhle svazek nemáš, tak si dráty snadno nataháš nové. Řídící jednotka je trvale připojená k napájení a do předních dveří jde pět drátů, do zadních dva dráty. Schema zapojení je přímo na řídící jednotce.
Presne tak...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
martin.mazec - FK
zdravim,mam taky podobny problem.Nefunguje mi central na zadnich dveri u spolujezdce.Vymenil jsem otorek a chvilku to fungovalo.Ted to opet zlobi jednou to funguje pak zase nejakej cas ne.Nevim cim byto mohlo byt.
Chyba motorku? Nepravdepodobne, ale ne nemozne.
Vadny kabel? Tady bych hledal chybu.
Oxidace? Ta zrovna asi ne...
RJ centralu je OK. Budes to muset promerit...
Vadny kabel? Tady bych hledal chybu.
Oxidace? Ta zrovna asi ne...
RJ centralu je OK. Budes to muset promerit...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Starší ŘJ má 6 vývodů, je připojena přes konektor T6f (pozor - označení na ŘJ a konektoru T6f nemá stejné číslování).
Jak psal 103457 lze na vývodech 4 a 6 (konektoru T6f) při zamykání a odemykání zjistit 0,8 sec. pulzy (připojení na kostru).
V klidové poloze je na obou vývodech +12V. Při zamykání by se měla objevit "kostra" na vývodu 6, při odemykání na vývodu 4. Nejlépe se to dá zkontrolovat připojením LEDky v univerzálním provedení do prosvětlovacích tlačítek:
http://www.saze.cz/m22ledw/automatizace/1055.html
Diodu připojíme na vývody 4 a 6. Při odemykání nebo zamykání dioda blikne. Dají se samozřejmě zapojit antiparalelně dvě diody s odpovídajícím předřadným rezistorem a pak blikne vždy jenom jedna dioda. Pro kontrolu spouštěcích pulzů je tato pomůcka dostatečná.
Jak psal 103457 lze na vývodech 4 a 6 (konektoru T6f) při zamykání a odemykání zjistit 0,8 sec. pulzy (připojení na kostru).
V klidové poloze je na obou vývodech +12V. Při zamykání by se měla objevit "kostra" na vývodu 6, při odemykání na vývodu 4. Nejlépe se to dá zkontrolovat připojením LEDky v univerzálním provedení do prosvětlovacích tlačítek:
http://www.saze.cz/m22ledw/automatizace/1055.html
Diodu připojíme na vývody 4 a 6. Při odemykání nebo zamykání dioda blikne. Dají se samozřejmě zapojit antiparalelně dvě diody s odpovídajícím předřadným rezistorem a pak blikne vždy jenom jedna dioda. Pro kontrolu spouštěcích pulzů je tato pomůcka dostatečná.
Ale pokud nefunguji jen jedny dvere, tak je RJ v poradku. Mozna si to ale myslel na overeni privedeni proudu az do dveri? Jestli ano... 
To byla jenom reakce na předchozí příspěvky. Pokud nefungují serva vepředu, tak bych nejdřív na konektorech serv (T6g a T6h) na vývodech 2 a 4 zkusil změřit 12V proti kostře. Pokud tam není, bude někde "ucpaný" drát. Zadní se "vezou" s předními, tam není co řešit. Na T2h a T2g musí být +12V. Informaci o zamčení, nebo odemčení dává poloha mikrospínače v servu.
Samozřejmě předpokládám funkční ŘJ.
Tenhle odkaz: http://wrp.cz/clanky/felicia.html třetí knížka shora (Cedrych) od str. 97 je perfektně popsán centrál.
Samozřejmě předpokládám funkční ŘJ.
Tenhle odkaz: http://wrp.cz/clanky/felicia.html třetí knížka shora (Cedrych) od str. 97 je perfektně popsán centrál.
Ja cumim. Vzdyt pise, ze mu nefunguje zadni servo... Takze bud nema stavu, nebo je vadne samotne servo...
-
martin.mazec - FK
AAle jak jsem psaal nekdy to jde a nekdy ne.Zalezi na pocasi.Kdyz je hezky tak se to obcas rozchodi,ale jinak je to mrtve.Kdyz jsem to promeroval tak tam sel impulz a nameril jsem 10,75V
A rukou jde zamcit (pomoci koliku na danych dverich) normalne? Mozna by to stacilo jen promazat.
-
martin.mazec - FK
jj rukou to jde zamknout normalne.horsi je to s otevrenim.Mam tam jine koliky aby to neslo otevrit.Ale to je jedno.Zkusim nekde sehnat jine servo a uvidim jak to bude fungovat.
-
big.jedla - FK
Mám podobný problém:
spolujezdcovy dveře... kolíčkem jdou zamknout i odemknout bez problémů a bez použití síly (lehčeji než na ostatních dvěřích). Při zamknutí centrálem se dveře zamknou ale při odemknutí se neodemknou. Jinak všechny ostatní dveře dělají to co mají. Pokud spolujezdcovy dveře odemykám klíčkem tak klíčem jde taky veeeelice snadno otočit a nevrací se zpět (musím rukou jinak ho nevytáhnu)... může to mít souvislost? Nebo čím to může být? Doufám že neodešlo servo
spolujezdcovy dveře... kolíčkem jdou zamknout i odemknout bez problémů a bez použití síly (lehčeji než na ostatních dvěřích). Při zamknutí centrálem se dveře zamknou ale při odemknutí se neodemknou. Jinak všechny ostatní dveře dělají to co mají. Pokud spolujezdcovy dveře odemykám klíčkem tak klíčem jde taky veeeelice snadno otočit a nevrací se zpět (musím rukou jinak ho nevytáhnu)... může to mít souvislost? Nebo čím to může být? Doufám že neodešlo servo
-
Vrba - FK
big.jedla: buď kabel k servu, nebo servo - nic jiného už tam není (teda pokud nemáš ve dveřích permoníky kteří ti to tam sabotujou) 
-
big.jedla - FK
zaráží mě že ten čudlík jde oproti jiným dvěřím tak lehko... spíš bych řekl jako by se to někde odpojilo ale to by zase nefungovalo zamykání že jo
-
Návštěvník
Zdravím.Chcu sa optat musi mnet central tu ridici jednotku,lebo na felde sa mi pokazil central,tak sem rozebral palubovku aj skoro cele auto a zadnu ridici jednotku sem nenasel.Nemoze to byt aj bez nej ze by to bolo napojene nejak na primo.dakujem za odpoved
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemože, musí to mít řj. Pokud je to origo,centrál, tak ji najdeš za budíkama. Malá černá krabička s bílým schematem na boku. Pokud není origo, tak může být kdekoliv v autě, většinou se dává pod kastlík naproti spolujezdci.
-
Návštěvník
Dik za radu sem tu RJ nakonec nasel.Byla u spolujezdca na boku u noh.Zistil sem ze sem tam mnel zhoranu poistku.Tu som vymenil prud mi uz ide az do dveri ale tie motorecky sa mi zasekli,takźe budem musiet kupit nove.