Špatnej termostat nebo skříň? Rychlovka na konec... Díky

MPi 1AV
AEE
Jurka - FK

Špatnej termostat nebo skříň? Rychlovka na konec... Díky

Příspěvek od Jurka - FK »

Před rokem sem koupil neorigo komplet skříň za ticku ale termostat v ní fungoval jen krátce tak sem ho vyměnil za origo a skříň nechal. Problém je ale v tom, že se teplá voda hned dostává do chladiče. Ale ji ak funguje ok ale auto se zahřeje až po14 km. Ted de o to jestli termostat jen úplně nedovírá nebo sám o sobě dovře ale jen v neorigo skříni netěsní dobře... Co myslíte? Případnš myslíte že by šel nějak podložit aby těsnil?. Jinak ted zkušenosti od vás 1.6kařů máte hadice i chladič opravdu furt studený dokud to není na provozní teplotě? A po koloka km máte 70 a 90 stupnů cca? u těch 1.6ek je právě ten termostat až na hadici z chladiče takže ten chladič by se mohl i ohřívat teoreticky. Dejte vědět vaše zkušenosti a jak to funguje u vásNevím totiž jestli to řešit či podložit ten termostat nebo ho vyměnit když je před zimou... novej komplet je drahej a to se mi moc nechce. A ještě jednavěc říká vám něco značka Topran?iDíky moc za rady a zkušenosti.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 19. zář 2010 11:55:06, celkem upraveno 1 x.
PJDefort - FK

Re: Špatnej termostat nebo skříň? Prosím o zkušenosti

Příspěvek od PJDefort - FK »

hele jezdim do práce 4,5km a cca po 3km mám 70 a po 4 už 90...mám neorigo Vika skříň z Autokelly, bohužel...vnitřek je taky Vika, termostat sem tam nechal a uvidim jak dlouho to vydrží, jediný co sem dal origo bylo čidlo teploty...a zatim si nemůžu stěžovat (ťuk ťuk)...mám to tam sice od července (cca 2000km) ale zatim funguje v pohodě...možná máš na hovno tu přírubu, která drží ten termostat
Marffik

Příspěvek od Marffik »

Ja jsem menil uz dohromady 2 termostaty a vzdy to poustelo do chladice a nechtelo se to ohrat, vcera jsem ho menil, a stale to jde vse pres chladic a neohreje se, nebo az po dlouhe dobe, jinak ta gumicka na kterou termostat doseda je Ok... Nechapu to... :|
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

Nemas nahodou v tej prirube do ktorej zasuvas termostat prerazenu prepazku? Potom by bol stale otvoreny:D
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

kdyby byla proražená přepážka tak se právě termostat nikdy neotevře a uvaří se to - klasická závada tohohle motoru.

Už před lety jsem řešil to co vy.. že i s novým termostatem i víčkem termostatu to hned pustí do chladiče.. měnil jsme termostaty jak idiot... až se nakonec vyrthly závíty těch dvou šroubů co drží víčko a bylo hotovo

od té doby jsem vždy koupil celé origo těleso termostatu.. a nikdy nebyl problém. bohužel už asi nestojí +-1600 jako kdysi ale tuším kolem 2400? což je pálka
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Jurka - FK

Jestli myslíš to v tom víčku jak je v tom ta tyčka termostatu tak to je OK nové a termostat by právě byl furt zavřený kdyby to bylo urvané ne? A kdyby termostat nějakou náhodou byl furt otevřený, tak by se mi to auto ani náhodou nezahřálo za 13km. Zkrátka podle mě jen netěsní ten termostat na to víčko nějak....bud jen úplně nedovře nebo dovře, ale už si nějak nerozumí origo termostat s neorigo skříní.... Zítra nebo v sobotu vyleju kapalinu a mrknu na ten termostat, jestli je úplně dovřenej kdyby nebyl tak ho vyměním a když bude tak se asi rozbrečím
Jurka - FK

Jo právě sem se koukal na skoda-dily.cz a tam stál myslím dycky origo prvovýroba něco přes litr esi 1200kč? A teď 2000Kč a to je dost teda... Ale v autodilykrc mají celou skřín Topran a někdo mi říkal, že je to origo výrobce, tak si nejsem jistej ted co je to zač
PJDefort - FK

Topran rozhodně neni originál...ale nevim jak je na tom s kvalitou..na těch škoda-dílech to zdražili z 1500 na 2000,- i tak bych bral odtamtud, ve škodovce chtěj 2400,- a já když to sháněl, tak na škoda-dílech ho měli jen na dotaz a když sem jim volal, tak to bylo totálka nesehnatelný...teď to aspoň maj..ale to já už mám v autě Viku...ale jak řikám, zatim spokojenost :)
Jurka - FK

CELEJ DEN se s tím dneska drbu!!!! Vařím doma termostat několikrát... přestavuju originál víčko, aby sedělo na neoriginál skřín termostatu...prpostě celej den na tom makáma prd...namontoval sem to termostat sem úplně dal nadoraz tu tyčku aby to těsnilo a prd prd prd!!! Normálně to valí do chladiče ještě víc jako předtím... spíš jakoby tam nebyl... ono se to tam blbě dává na autě protože to tam nedrží, ale snad nijak jinak tam to dát nejde ne? že bych to nějak špatně umístil ten termostat? Byl sem i v prodejně porovnávat termostaty a ukázali mi jeden ten měl tyčku zajetou tak, že koukala jen 3mm...vytáhl druhej tam ta tyčka byla vyjetá jakoby to bylo ve vroucí vodě a až další dva vypadali OK ale vsadil bych se že určitě nebudou fungovat správně...jeden stál přes tři kila no a kupuj něco takovýho zmetkovýho... Tak fakt nevím...a zrovna když už sem na tom tak, že bych koupil origo ten kopmlet, tak ti zmetci si ho vo litr zdražej... Takže velké dilema, jestli origo nebo zase jinou značku zkusit za třetinu ceny
PJDefort - FK

prostě kup originál za dvojku a budeš mít pokoj...takhle budeš dávat prachy furt do sraček a doufat, že to půjde...ale jak řikám, mě Čína funguje naprosto bez problému
Jurka - FK

No tady je zase dilema v tom, že nemám záruku, že mi pošlou doopravdy origo.... Půl roku nazpět mi poslali místo origo filtru za skoro dvě kila filtr vika za 69 korun a to ste měli vidět co mi to dalo práci to z nich dostat (mluvím o skoda-dily.cz) Tak nevím, jestli prostě nejít do škodovky a koupit to za ty megalove (o 250kč dražší než ve škodovce) Třeba to ale v té naší škodovce bude furt za cca 1500:)
PJDefort - FK

tak to nevim no, já ze škoda-dílů bral pravidelně a nikdy problém...poslední dobou chodim ale výhradně nakupovat do Škodovky, když to mám kousek od domu..ale nepočítej, že to tam bude stát míň, stojí to všude stejně...a když mi tam řek, že za to chtěj 2400,- tak sem řek naschle...já bych šel do škoda-dílů, pán je náhodou velice vstřícnej, po telefonu zjistí a zařídí všechno kdyby byl problém..
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

dnes je čína celkom kvalitná ak si to ustriehnete ale niektoré termostaty sú z makkého plastu a deformujú sa a tečú , menil som pár krát raz čína a dva razy origo fungovali podobne ale čína bola znatelne horší materiál , napríklad na 1,3 kde sú tri skrutky na prírube termostatu , mal som starý origo prasknutý termostat a skúšal som koľko to vydrží - nestiahol som ani jeden závit ale odlomil som všetky tri skrutky , na číne stiahnem závit takže tak
Jurka - FK

Tak dneska sem koupil za 780 u nás v mototechně zase neoriginál....myslím, že to je Meyle nebo tak nějak prej výrobce Německo...prohlídnul sem si ho fouknul do něj a těsnil tak sem ho vzal, ale ujistil sem se, že to můžu vrátit když to nebude frčet jak má. Dneska sem to namontoval vyzkoušel a zatím paráda, tak uvidíme co to udělá po týdnu:) Hlavně jestli se to vůbec po prvním ohřátí zase zavře pořádně aby to těsnilo... Jediný co mě sere, že zase to čidlo teploty jak už to bývá ukazuje blbě čili o půl centimetru výš, takže při jízdě je ručička mezi 90-110 a spína větrák u té vrchní čárky co je nad tou tlustou, ale tušil sem to a to správný čidlo origo sem dal místo té záslepky, takže tam mám dvě a můžu si vybírat:) Pak dám vědět jak to frčí
Jurka - FK

Jen bych se chtěl zeptat na rychlovku ještě.... Motor při normální jízdě třeba po dálnici rychlost 100km/h by měl udržovat jakou teplotu přesně něco nad 90 nebo pod 90 stupnu? Při kolika by měl správně zapnout a vypnout větrák? A na teploměru je spodní tenká čárka 70 stupnů uprostřed tlustší 90 stupnu a ta nad ní má být 100 nebo 110 stupnu? A červené pole a čárečka nad červeným polem je kolik stupnů? Díky moc
Odpovědět