Žárovky H4
-
oh01
- Kontaktovat uživatele:
Re: ake ziarovky H4?!
kdyz sis koupil s xenon efektem, cetl si tenhle test?
http://auto.idnes.cz/exkluzivni-test-mo ... tomoto_fdv

-
DannyS - FK
Někde jsem četl, že xenony nejsou doporučované pro většinu aut, ale jen pro určité typy od jakéhosi roku, že se to STK a Policii moc nelíbí, když by je objevili např. na Fávíku.
U Feldy - já mám 1.6 kombi z roku 2000 - si tím už nejsem jistý, jestli bych je mohl použít a jak moc jasné.
Vpodstatě ono i obyčejné u většiny aut, které jedou proti mě, mě dokáží oslnit a to tam mají potkávací ... natož kdyby tam měli xenony.
Jaký je rozdíl mezi xenony a bi-xenony? Zkratku bi znám, ale nevím, jaký to má význam u světel na autě.
Jak moc se liší ve světelném toku a v ceně?
Je jedno, jestli použiji bílé nebo modré, nebo jsou na to Dopraváci také hákliví?
U Feldy - já mám 1.6 kombi z roku 2000 - si tím už nejsem jistý, jestli bych je mohl použít a jak moc jasné.
Vpodstatě ono i obyčejné u většiny aut, které jedou proti mě, mě dokáží oslnit a to tam mají potkávací ... natož kdyby tam měli xenony.
Jaký je rozdíl mezi xenony a bi-xenony? Zkratku bi znám, ale nevím, jaký to má význam u světel na autě.
Jak moc se liší ve světelném toku a v ceně?
Je jedno, jestli použiji bílé nebo modré, nebo jsou na to Dopraváci také hákliví?
-
RadekN70 - FK
Obyč xenon je jen na potkávací světla
Bi-xenon se používá i na dálků a to díky cloně, která upravý světelný tok od výbojky.
Bi-xenon se používá i na dálků a to díky cloně, která upravý světelný tok od výbojky.
-
DannyS - FK
Dají se nějaké xenony použít i do mlhovek a jaké jsou potřeba do všech nebo většiny zadních světel?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
jo už se tu o tom něco psalo byl tu i odkaz na ně ale nevím nevím nějak tomu nevěřím že by měli takovou svítivost jako normální H4.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
a hlavně nechápu jak se s tím jezdí, když to nemá mod na dálkový světla.. jsou tam jen potkávací
3D tisk
http://mejra.cz
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
3D tisk
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky nemám rád kdy mě někdo svítí do očí .
ale pokrok nezastavíš .
Použito od Zdenda 19895: (první stránka)
To a ostatním odpůrcům Xenonů.
Asi málokdo z vás pamatuje začátek 70tých let když se u nás začínaly v autech používat halogeny. Odpůrci halogenů používali přesně ty samé argumenty co vy. Jako bych to slyšel. Rozdíl mezi klasickými asymetrickými žárovkami a halogeny ve svítivosti, byl zhruba stejný jako mezi halogeny a xenony. Když jsem si na svou Š 110 LS nasadil halogeny, taky do mne někteří rýpali že je to moc silné světlo a že to oslňuje. V různých anketách v časopisech (internet u nás ještě nebyl) jsme si mohli přečíst úplně stejné argumenty co uvádíte vy. Halogeny byly oproti klasickým asymetrickým žárovkám taky nepřirozeně bílé.
Dodnes si pamatuji vtip který tehdy koloval: Halogeny budou zakázané, protože když s nimi jedeš za trabantem, tak ho zapálíš. Dnes už halogeny nikomu nevadí.
ale pokrok nezastavíš .
Použito od Zdenda 19895: (první stránka)
To a ostatním odpůrcům Xenonů.
Asi málokdo z vás pamatuje začátek 70tých let když se u nás začínaly v autech používat halogeny. Odpůrci halogenů používali přesně ty samé argumenty co vy. Jako bych to slyšel. Rozdíl mezi klasickými asymetrickými žárovkami a halogeny ve svítivosti, byl zhruba stejný jako mezi halogeny a xenony. Když jsem si na svou Š 110 LS nasadil halogeny, taky do mne někteří rýpali že je to moc silné světlo a že to oslňuje. V různých anketách v časopisech (internet u nás ještě nebyl) jsme si mohli přečíst úplně stejné argumenty co uvádíte vy. Halogeny byly oproti klasickým asymetrickým žárovkám taky nepřirozeně bílé.
Dodnes si pamatuji vtip který tehdy koloval: Halogeny budou zakázané, protože když s nimi jedeš za trabantem, tak ho zapálíš. Dnes už halogeny nikomu nevadí.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Hezkej text... Ale co z toho? To jako si někdo myslí, že tohle může jít do nekonečna? Až klidně do fáze, kdy auta budou mít světla takový, co člověka oslepí..? Haha.. To asi těžko.. Prostě dosti lidem (všem) jsou na zrak nepříjemný (spíše omračující), tudíž totální zákaz.. Tečka.. Klidně at přijde pokrok a lepší jiný žárovky, ale tohle NE..
3D tisk
-
daviidesek - FK
jaký žárovky?
Zdravim,
Chtěl bych se poradit, jaké žárovky by jsme mi doporučili z těchto uvedených?Jde mi o to, aby hezky svítili večer, ale líbilo by se mi, kdyby měli nádech modré barvy.A musí být homologace i na žárovky?
Tyto žárovky:
http://aukro.cz/item968060349_h4_zarovk ... w_2ks.html (100w)
http://aukro.cz/item969331811_osram_h4_ ... vetla.html
http://aukro.cz/item976902710_led_diodo ... rsvit.html
Chtěl bych se poradit, jaké žárovky by jsme mi doporučili z těchto uvedených?Jde mi o to, aby hezky svítili večer, ale líbilo by se mi, kdyby měli nádech modré barvy.A musí být homologace i na žárovky?
Tyto žárovky:
http://aukro.cz/item968060349_h4_zarovk ... w_2ks.html (100w)
http://aukro.cz/item969331811_osram_h4_ ... vetla.html
http://aukro.cz/item976902710_led_diodo ... rsvit.html
-
mr.Freak - FK
Re: jaký žárovky?
LEDky nebrat do H4, ty Xenony taky ne a už né vůbec 100W, nedělá to dobrotu...ty Osramy nejsou špatný ale prd vydrží
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš aby dobře svítili tak zapomeň na nádech do modra
Dej si do parkovaček bílou LED a nasaď novou H4 od Narvy, seřiď si světla a budeš spokojenej jak to bude svítit a vypadat
Dej si do parkovaček bílou LED a nasaď novou H4 od Narvy, seřiď si světla a budeš spokojenej jak to bude svítit a vypadat
-
mr.Freak - FK
záleží jak moc chceš do těch žárovek investovat, já bych třeba osobně rád zkusil nějakou dražší Philipsku
Třeba X-treme power +80% nebo NightGuide, to jsou super žárovky...a jako parkovačky nějaký LEDky, ale koupil bych jich pár do zásoby, ve světlech rychle odcházejí 
- GeorgeWWW
- Kontaktovat uživatele:
K těm Philipskám bych ještě dodal třeba Xenon blue. Jsou k nim právě i modrý parkovačky. Nesvítí to modře, ale spíš ledově bíle, ale vypadá to hezky a svítí to taky parádně...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
OSRAM H4 NIGHT BREAKER
ideální poměr kvality a ceny, když to zkombinuješ s umytím světla zevnitř a seřízením světel, budeš se divit, jak to svítí. A nádech do modra mají také. Mám je už 2 roky a maximální spokojenost.
ideální poměr kvality a ceny, když to zkombinuješ s umytím světla zevnitř a seřízením světel, budeš se divit, jak to svítí. A nádech do modra mají také. Mám je už 2 roky a maximální spokojenost.
-
lukevilla - FK
sorry za OT. jen dotaz tady k 103.. v cem spociva serizeni svetel? ted mam auto v servisu a budou mimo jine serizovat svetla tak ja jen kdybych to pak chtel umejt zevnitr tak abych to serizeni nerozhazel..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud budeš světla čistit zevnitř, tak je budeš muset demontovat z vozu a teoreticky by se s nima mohlo hnout, ale nebude to tak hrozný, důležitější je, že světla můžeš seřídit pouze v případě, že máš stopro funkční štelování světel, tzv. hydrokonektory
Ahoj,
mam ma aute Tungsram Megalight +60, oproti klasickym zarovkam sviti podstatne vic a do bila. Mam je zatim pul roku, drzi, vlakna jsou zatim bez nejakych zasadnich znamek starnuti. Jsou to celkem levne zarovky ktere slusne sviti (na ty NB to samozrejme nema, ale to ani nebyl ucel) a nejsou az tak drahe.
mam ma aute Tungsram Megalight +60, oproti klasickym zarovkam sviti podstatne vic a do bila. Mam je zatim pul roku, drzi, vlakna jsou zatim bez nejakych zasadnich znamek starnuti. Jsou to celkem levne zarovky ktere slusne sviti (na ty NB to samozrejme nema, ale to ani nebyl ucel) a nejsou az tak drahe.
-
mr.Freak - FK
mě taky vždycky bez problémů seštelovali světla bez funkčního naklápění...jinak ty Tungsramy mám taky teď a poměrně spokojenost, svítí hezky a není na nich patrná žádná známku použití po roce, vypadají jako držáky a za 170Kč obě není co řešit
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Světla jdou seřídit i s nefunkčnímy hydroštely, ale je to k ničemu, jelikož časem zase padnou dolů. Musí být ty hydroštely naprosto KO, ideální je odstřihnout trubičky, povytočit šroubky na hydroštelech a pak seřídit světla, už potom padat nebudou. Ovšem je to prasárna, zejména u combiku, protože budeš oslňovat protijedoucí vozidla.
-
mr.Freak - FK
103: dík za tip, mě bylo pořád divný že padaj dolů, až budu v garáži tak to vykuchám a časem možná elektrický jestli se mi bude chtít, jezdím většinou sám, max. spolujezdec tak si nemyslím že bych oslňoval po sežízení
-
keenworth - FK
Je tedy dobrá volba Osram NB +90% /2ks 330 kč?
http://autodily.oblibene.cz/12002-autoz ... ada-2kusy/ např
Když ted jezdím každé ráno potmě a ještě za deště, tak jezdím defakto poslepu s těma bludičkama od filsonu co tam jsou, není to zrovna 2x bezpečné, tak se musím dokopat koupit lepší a dát je tam aspon ted na zimu, na léto až nebudu jezdit tak potmě, tak tam klidně zase prdnu ty starý šlupky na to svícení přes den.
http://autodily.oblibene.cz/12002-autoz ... ada-2kusy/ např
Když ted jezdím každé ráno potmě a ještě za deště, tak jezdím defakto poslepu s těma bludičkama od filsonu co tam jsou, není to zrovna 2x bezpečné, tak se musím dokopat koupit lepší a dát je tam aspon ted na zimu, na léto až nebudu jezdit tak potmě, tak tam klidně zase prdnu ty starý šlupky na to svícení přes den.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Mám je a na jednom plzeňskym sraze bylo jasně vidět jak vyčištěná parabola a skla s Osram NB dosvítí nejdál
Akorát bych potřeboval ještě ostřiky světel páč se špiněj jak blázen
Za ty prachy neváhej
Já už je mám rok a zatím drží, ale přes den svítim denníma světlama 
Za ty prachy neváhej
-
keenworth - FK
Tak díky za radu
dám si je tam ted na to hnusný počasí, přes léto je budu šetřit, pokud mi nerupne v kouli a nepořídím si taky SPDS
a není lepší rovnou vyměnit i parkovačky za nějaké ledky? Já nevím jak moc bíle ty NB svítí, aby pak ty parkovačky nekazily výsledný efekt 
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda, že obyč parkovačky kazí výsledný efekt. Pokud chceš ledky tak se podívej na T10 na www.rafservis.net
Ale ledky se tam bohužel dávat nemají
Ale parkovačky od OSRAMu taky uměj bělejší světlo oproti klasikám, takže to budeš mít legální a ještě pěkný
Ale parkovačky od OSRAMu taky uměj bělejší světlo oproti klasikám, takže to budeš mít legální a ještě pěkný
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě
Ale musíš narazit na někoho kdo ti to auto bude lustrovat 
-
keenworth - FK
Dvě bílé ledky do parkovaček spolu s Night breakery plus 90% už jsou na cestě. Až budou v autě, hned poreferuju jaký je to rozdíl. Jen mám strach, že ty ledky do toho budou svítit až moc bíle, zase aby to nevypadalo moc nápadně 
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Toho se vůbec neboj
Když dáš do jednoho světla NB a do druhýho obyč tak uvidíš ten rozdíl 
-
keenworth - FK
Jen bych ještě rád vyčistil paraboly, jenže já mám old face a tam musí jít maska dolů, kvůli těm sponkám co drží sklo. No a jelikož tam je ta maska po bouračce napružená, tak bych se s ní dost pral, ale v létě ji stejně budu znova lakovat, takže se to sfoukne při jednom.Pokud to sklo půjde vůbec sundat. Tenkrát sem měl jedno sklo rozbitý a bylo k tomu plastu něčím přilepený a když sem z něj chtěl ty zbytky oddělat, tak to sklo spíš prasklo. Hodně lidí tu psalo, že po vyčištění je taky znát rozdíl.
- McShort
- Kontaktovat uživatele:
jsem docela zvědavý jaký budeš pociťovat rozdíl... já mám Silverstary ( pořizovací cena 0
) Za sucha na potkávačky jsou dobré, mají trošku bělejší světlo a trochu větší pokrytí, na dálkové je to slabší ale přídavné to přebijou. Za mlhy nebo mokré silnice to stojí za prd jako všechny Háčka. Mám už je dva roky (SPDS mám teprve půl roku) a fungují bezproblémů. Neměl jsem možnost porovnat s NB tak jsem zvědav 

pár fotek: http://www.mcshort.rajce.net
moje auto: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=19851
-
keenworth - FK
Abych řekl pravdu, jsem trošku v rozpacích a nevím co si mám myslet. Do jednoho světla sem dal ty slavné NB v druhém zůstaly asi 5 let staré žárovky (kdoví jestli sem ji tam tenkrát nedal ještě ze starý 120tky) a shrnul bych to asi takto. Teď za světla v tom není naprosto žádný rozdíl, to světlo není bělejší, ani se nezdá, že by svítili nějak víc. Do toho tam je jako pěst na oko ledka parkovačka, která svítí spíš než bíle, tak fialově, takže ji tam dávat ani nebudu. Ještě poreferuju večer, schválně to půjdu vyzkoušet za tmy, rozdíl vyfotím a kdyby někdo chtěl, tak sem dám fotky. Doufám, že za tmy to bude o něčem jiném, už jen kvůli tomu, jakou ty NB mají reklamu, všude píšou o kolik procent vyšší tohle a támhleto
počkáme na večer a pak to rozsoudíme: 5 let stará (možná filsonka) versus nové dělo od OSRAMU 
-
jaromlat - FK
Foto prosím určitě udělej, určitě to pomůže spoustě lidem.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Co tam máš za ledky 
-
keenworth - FK
Vzal sem nějaký dvě šlupky, stály jen 30kč
takže mě to vůbec netíží, ale mají zajímavej rozptyl, jako normálně svítí hezky, ale v tom světle to k tomu žlutýmu světlu neladí.Bylo mi jasný, že to bude šajnovat úplně jinak, ale dvě za 30 kč, no neber to, jsou to tyhle: http://www.tuning-centrum.cz/product/63 ... e-sada-2ks
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Mno jo
Podívej se na www.rafservis.net - spousta lidí odsud tam mají ledky a maj tam za dobrou cenu a s perfektní výdrží. Tyhle ti vydržej tak 3 měsíce max 
-
keenworth - FK
A co http://www.hadex.cz ? tam mají ceny opravdu lidový... 3 měsíce?
Tak na druhou stranu tam ty ledky asi dostanou dost zabrat, když je tam takovej pečák od H4 žj. Ono to stejně asi nemá cenu k těm NB, protože nesvítí tak bíle jak jsem si myslel, ale zachvíli jdu udělat test, tož sa hukáže 
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Jednoznačně "Osram Night Breaker Plus H4 +90% " Ještě jsem nenarazil na lepší.
( Mimo Xenonů
)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
keenworth - Pokud jsi chtěl svítit bíle tak jsi měl pořídit Silvestar
Ty NB jsou bělejší, ale taková pecka to není - vždyť i výrobce uvádí pouze 10%
Ale já když jsem dal do jednoho světla NB a v druhym sem nechal Narvu tak jsem ten rozdíl viděl jasně
Ale svítivost maj opravdu lepší
Ale svítivost maj opravdu lepší
-
keenworth - FK
Ať to svítí třeba zeleně, ale svítí!
Teď jsem to byl vyzkoušet. Opravdu to svítí tak o těch 10% víc do bíla než obyč. žárovka, ale jde to poznat jen když koukáte na obě světla, za jízdy sem nepostřehnul žádnou změnu. Asi svítí víc, ale čekal jsem, že to bude výraznější rozdíl. Ale víc dokážou asi už jen xenony. Uvidíme jak budou svítit za mokra. Tu ledku tam možná i nechám, protože se mi to začíná líbit
Zde menší fotodokumentace (NB je ve světle u řidiče) http://keenworth.rajce.idnes.cz/Night_Breaker_Plus_90/
EDIT: ještě doplním...ted jsem vyndal tu obyč žárovku, se kterou jsem porovnával tu osramku a už byla ve stádiu rozkladu
tu stříbrnou odraznou čepičku už skoro neměla a ty vlákna taky nevypadali zrovna vábně a byla od Tungsramu (nějaká Duolux nebo tak)
EDIT: ještě doplním...ted jsem vyndal tu obyč žárovku, se kterou jsem porovnával tu osramku a už byla ve stádiu rozkladu
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Barva světla nesouvisí se svítivostí.
Měl jsem Bixenony 6000K - barva ledově bílá. Po čase jsem je vyměnil za 4300K, které mají barvu světla podobnou Halogenům. Bylo s nimi o dost líp vidět.
Osram Night Breaker mám skoro rok a jsem s nimi spokojen. Fakt jsem zatím na lepší co do svítivosti nenarazil. Ovšem prý na úkor životnosti
Zatím mně ale svítí.
I podle různých testů na internetu vycházejí nejlíp co do svítivosti. Druhé jsou podle testů Philips Night Guide Ale zase mají mnohem větší životnost.
Osram Night Breaker, životnost - 250 hod. - dosah 75 m a Philips Night Guide, životnost - 450 hod. - dosah 74 m.
Osram Night Breaker, životnost - 250 hod. - dosah 75 m a Philips Night Guide, životnost - 450 hod. - dosah 74 m.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Zdenda: Vycházíš z toho testu H7 na idnes?
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Na idnes jsem asi v životě nebyl. Bo si nevzpomínám co to je.
A píšu o H4, ne o H7.
Ale těch různých testů jsem už viděl hodně a hlavně každý den vidím jak to svítí. A věř mi že po třech letech s Xenonama jsem hodně náročný. 
-
keenworth - FK
Tak po pár jízdách musím uznat, že svítí poměrně hezky, sice nevěřím tomu co píšou, že mají o 35m delší světelný kužel a svítí o 90% víc, ale svítí líp než obyčejné. Za ty peníze dobrá volba
-
mjamriska - FK
ciz mas tam tie Osram Night Breaker Plus H4 +90% ? tiez uvazujem, zeby som vyskusal oproti obycajnym nieco ine, ale zase ma odradza vyssia cena
-
keenworth - FK
zkus si je najit ve slevě, na tuning-centrum jsou stale za 330 kč za 2ks což je podle mě dobrá cena, oproti tomu, že normální žárovky stojej taky pěknou pálku a tohle je o něco lepší posvíceníčko